Jump to content

FK Crvena zvezda 2025/2026 - Nepredvidiva epoha

Recommended Posts

Posted
10 minutes ago, Čočo said:

Zna li neko kakav je ovaj Učena? Vredi li šta? 

Na klipovima deluje kao Van Dajk. Raznosi u duelima i skoku, dobar tajming za klizeci, ume i sa loptom u nogama, jak kao bik, pritom nije spor...

Naravno, i za Omegu Robertsa se mogao namontirati dobar klip, videcemo kako to u praksi izgleda... Sigurno ima mana inace ne bi u 26. godini djuskao u osrednjem norveskom klubu, ali na prvu deluje kao zanimljiv potpis.

• Like 2
Posted

Ima statistiku nekog elitnog defanzivnca. I dodavanja, i duge lopte, i dueli, i oduzeti posedi, i očišćenje situacije itd. Lik ima sve napucano, kao neki wonderkid na menadžeru.

Što se videa tiče, pomalo deluje nezgrapno ali Miloje voli da radi sa štoperima pa biće to okej. Najbitnije da deluje da ima veliku prosečnu brzinu. Brz i jak, odlična kombinacija za našu zadnju liniju.

• Love 1
Posted
14 minutes ago, Nikola said:

Ima li neko upućen u snagu pafosa? Osim da je gazda dobar sa našom mafijom.

Malo sam odgledao duel sa Dinamom i manji sam optimista. Ozbiljan tim, brzi su, odlicna i kreativna sredina sa tri igraca sa ovih prostora, dva brazilca(portugalca?) po desnoj strani koji su kao rakete. Pocinju bez klasicnog spica, u 2. pol uglavnom ulazi Anderson koji je kao mazga plus zna da igra, podseca na onog Pieroa iz Haife sto nas je mučio. Spanac je na klupi, nekadasnji dugogodisnji asistent Emerija, stvarno deluje da covek zna sta radi. Sansa je zadnja linija koju bi Serif mogao da izmaltretira, i golman. Objektivno, 60-40 za CZ zbog akumuliranog klupskog iskustva sa Evropom i ovakvim mecevima.

• Like 1
Posted

I Pafos poput nas ima veliku fudbalsku Zvezdu 

-Davida Luiza koji će vrlo verovatno igrati protiv nas.

Tu je i svima dobro poznati Mislav Oršić, zajeban krilni igrač.

Jedna zanimljivost koja povezuje naš klub i Pafos jeste i Joga bonito - svemoćni Žander 😁

• Like 1
Posted

Rekao bih da je sad u odbrani i u veznom redu čista situacija tj. tačno se zna sta još mora da se uradi, ko još sve može da ide i da li je potrebna zamena. U napadu je već druga priča. Šta ćemo sa Milsonom i Olajinkom, koliko je Ivanic planiran centralno ili na levoj strani, da li nam treba još jedan špic posle Serifa, da li ostaje Duarte, da li nam ipak treba neka “bomba” na levom krilu. Verovatno ni u klubu nisu 100% sigurni šta je najbolja strategija. 

• Like 1
Posted
11 minutes ago, Anton Chigurh said:

Malo sam odgledao duel sa Dinamom i manji sam optimista. Ozbiljan tim, brzi su, odlicna i kreativna sredina sa tri igraca sa ovih prostora, dva brazilca(portugalca?) po desnoj strani koji su kao rakete. Pocinju bez klasicnog spica, u 2. pol uglavnom ulazi Anderson koji je kao mazga plus zna da igra, podseca na onog Pieroa iz Haife sto nas je mučio. Spanac je na klupi, nekadasnji dugogodisnji asistent Emerija, stvarno deluje da covek zna sta radi. Sansa je zadnja linija koju bi Serif mogao da izmaltretira, i golman. Objektivno, 60-40 za CZ zbog akumuliranog klupskog iskustva sa Evropom i ovakvim mecevima.

Pa tu nam negde i kladionice daju šansu. I meni deluju zajebano. Nekako skockano za dobar fudbal. Ali nisu seltik, club briž ili fener. Prvi meč je važan da se ode sa nekom prednošću. Mada ne verujem da će ih stadion uplašiti treba iskoristiti tu energiju. A ne ko sinoć...

Posted

Dobra stvar je što ke naš trener maksimalno upoznat sa kiparskim fudbalom, radio je tamo, verovatno i da je nastavio da prati i nakon toga.. 

Te kiparske ekipe su mi uvek bile nezgodne, Još od Apoela sa sve onim portugalcima Nunom  Moraišem, Helio Pintom, matorim poljacima poput Zevlakova i prekaljenog Kamila Kosovskog, ćelavog Mirosavljevića i njegovog gola glavom u 118 minutu i dan danas imam traume..

Nakon toga i Omonija ovde u Beogradu, prva utakmica, gde sličan meč očekujem i u utorak. Imamo posed čitav meč, ali bez konkretne šanse, mislim da je Milivojević imao najbolju šansu. 
Inače, poraz koji smo svi onako potisnuli je upravo protiv Omonije pre 5 godina na penale. 
Kući na sve ili ništa, da odemo makar sa 1:0 tamo kod njih..

• Like 2
Posted
15 minutes ago, suptil said:

@Petkovic Miroslav97 pises kaoda igramo sa Fenerbahceom. "Na sve ili nista", makar minimalna pobeda...

Pa da. Pafos je rutinirao ekipu koja je skuplja od nas, igraju sigurno LE i bore se za ulazak u LŠ. 
Ne igras protiv Javora pa da očekuješ 3:0 ovde i tamo rutinskih 1:2 … Spustite se na zemlju ljudi. 
Bitno je da prođemo , makar odigrali 1:0 i 0:0 tamo, sve osim prolaza je totalni neuspeh. Isto tako ponovo liga šampiona je ogroman uspeh, hteli vi to da priznate ili ne.

• Like 1
Posted

Izgledaju poletno i brzo dok ne naidju na neku ozbiljnu odbranu. Da ne pričamo o defanzivnim prekidima i postavci gde su poprilično tanki, mislim da im bekovi dobiju svaki treći duel. 

Igraju atraktivno sa dosta tračanja, rotacija, over i under lapova, ulazaka u half-spaceove ali taj neizbalansirani fudbal može da prodje protiv ekipa sličnog ili slabijeg kvaliteta. One ekipe koje taktički dobro stoje i imaju solidan kvalitet to reševaju u svoju korist. Mislim da bi ih Lazetić izbacio sam Makabijem da nije bilo onog crvenog u revanšu. Zvezda je u toj priči nivo iznad sa mnogo iskusnijim trenerom.

• Like 2
Posted

Ove kvote su bile i protiv Leha, kao i komentari za Leh, pa ispade lakše nego što smo očekivali. 

Mislim da je velika prednost što znamo da igramo na rezultat, mislim da je ključ da igra Ivanić, kao i da Radonja bude spreman bar za revanš i kontre u slučaju dobrog rezultata.

Screenshot_20250813-200625~2.png

Posted
4 hours ago, fradler said:

Nije Stankovic bonus.

A jel bonus nije moguće da bude stranac? Isključivo mora domaći igrač?

Posted
11 minutes ago, Arsen10 said:

Ove kvote su bile i protiv Leha, kao i komentari za Leh, pa ispade lakše nego što smo očekivali. 

Mislim da je velika prednost što znamo da igramo na rezultat, mislim da je ključ da igra Ivanić, kao i da Radonja bude spreman bar za revanš i kontre u slučaju dobrog rezultata.

Screenshot_20250813-200625~2.png

Ovo je kvota na prolaz.

Za prvi meč u BG 1 kvota 1,65 a 2 preko 4.

Po klad više nego solidan favorit.

Posted (edited)
1 hour ago, Todo said:

Ovo je kvota na prolaz.

Za prvi meč u BG 1 kvota 1,65 a 2 preko 4.

Po klad više nego solidan favorit.

I mislio sam na kvote za  prolaz, ovo je više 70:30.

Edited by Arsen10
Posted
35 minutes ago, Todo said:

A jel bonus nije moguće da bude stranac? Isključivo mora domaći igrač?

Moguće je ako ima naš pasoš, ili ga u međuvremenu dobije. 
Recimo, Điga ima naš pasoš i bio je bonus, takođe i Zubairu iz Partizana.

• Like 1
Posted

Koliko se secam Olajinka je u Sparti pikao bubamaru i usao u srca navijaca tamo na poziciji spica... kod nas je prebacen na ovo defanzivno odgovorno krilo, bez brzine, driblinga, krosinga i centrasuta...

Kada Serif ode, on mi je prva i najlogicnija zamena za njega..Duarte iza, Mare i on 5 koraka ispred i to je to, pozicija spica je resena...

Trojka Babicka, Neca i Milson su krila, kostaju Boga oca, moraju nesto da vrate, plus neki Lucic da uleti, dovoljno... 

Nazad Milosavljevic ostaje do zime, kakva crna prodaja, izlog tek krece od septembra, dosao je vidim i novi stoper u vidu atletskog Afrikanca, dovoljno... 

Ozbiljno nam fali jedan kreativni veznjak za LS, a bogami i ozbiljnije sibanje u LE... 

Narod smo lozaca i, nekako, sklon sam opasnoj ideji da bi za CZ bila veoma korisna jedna sezona u LK i da se pojuri neko polufinale, a sto da ne i da iskopiramo pricu pirejske brace... evrokup je to, a i vreme je...

Posted

Jedna konstatacija vezana za Milsona, koji mi se inače ne dopada mnogo kao igrač i ne bih imao ništa proriv da nas napusti.

Potencira se kako smo ga enormno platili, kako je skup i ne doprinosi u skladu s tim novcem. 

Što se mene tiče, Milson se finansijski otplatio još prošlog avgusta, onim iznuđenim penalom proriv Bodea, koji nas je uveo u LŠ. Sve preko toga mi je bonus. 

Možda bi neki drugi igrač od 4-5 miliona bio bolji, konkretniji, konstantniji - a možda i ne bi. 

Milson je finansijsko ulaganje odradio i kad god da ode - ne duguje nam.

Druga je priča da li nam odgovara igrački i da li nam se dopada.

• Like 3
Posted

Ako (kad) ode Serif misljenja sam da ne treba klasican spic da se dovodi, nego treba istresti za nekog polu spica/ofanzivnog veznog , ovo sto je Miloje pokusavao da igra sa Duarteom protiv Leha. Tu treba jedna mobilnija zmija od igraca, a spicevi Duarte i Arnautovic

A Olajinki se treba zahvaliti, ne moze tu nesto da se dobije jer mu je cena na istorijskom minimumu, ali smo ga svakako svojevremeno uzeli za dz. Kod Glazera i Olajinke su propustene vise nego solidne prodaje prošle sezone, i izgubljen je novac, zato sad Terzic duva u jogurt i više nego sto treba

• Like 1
Posted

Pafos treba da postujemo i respektujemo kao sto smo i Leh. Jedan sam od retkih koji sam i tvrdio da ce Pafos proci Dinamo Kiev kada su parovi izvuceni. Pafos je jedva prosao po mom misljenju skromnu ekipu Makabija(koja nije imala ni domaci teren) i mnogo su bolje izgledali protiv Dinama nego Makabija. Imali su oni i srece u Poljskoj protiv Dinama dok su na Kipru bili bas dobri. Mi moramo da oremo sldeceg Utorka svih 90+ minuta i ako vodimo treba da jurimo da imamo sto bolji rezultat pred revans. David Luiz nece igrati u Bg. Moja prognoza za ovaj dvomec je da cemo lakse proci Pafos nego Leh i da cemo veliki deo posla vec u Bg odraditi...