le piaf Posted 9 hours ago Posted 9 hours ago @Barkley#34 Uh, ubo si u bobu, što se kaže, igračem liderskih karakteristika poput Krstajića ili Dragovića. U poslednjoj šampionskoj sezoni kod šefa, Bleki je stasavao uz mentorstvo Ostojića, to je recimo jedan baš koristan primer kako treba razvijati mladog štopera sa velikim potencijalom. Okej, ta ekipa je imala dve poluge i tešku artiljeriju u vidu Đuke i Leonarda, što trenutno nije slučaj, iako Milošević igra brutalnu polusezonu. Elem, Milić mi je skroz korektan, agresivan, ne komplikuje i radi svoj posao po nekoj filozofiji defanzivaca iz nekih starijih era fudbala. Ne znam, možda Nastasić, nije on neka suva klasa, ali se nakupio iskustva, i za ovu ligu bi bio ono što je Dragović dao Zvezdi. I sredinu bih pojačao, neki vezista siguran na lopti, na pasu, da nije paničar, jer Natko ima 30-35 minuta fudbala u sebi. Isto tako neku partizanštinu, tipa Belić, Zdjelar, Brašanac. Oni bi recimo uspostavili neku kontrolu u dužim intervalima kojoj se nadaš. Mislim, ja ne znam koliko su to dostupni igrači, samo bacam misli. Što se tiče poslednjeg pasusa, ne treba im seći krila, nek se lože, a verujem da se lože jer; deca. I to deca kluba. Neminovno im je to sada u glavama. Bez obzira na okolnosti, predstojeće Zvezdino proleće i sve što ide u paketu. Zvezda je kvalitetnija troduplo, ali uprava ne sme da im olakša da pregaze ovu generaciju; momci su zaslužili šansu da se bore. I za to im je potrebna pomoć. A navijači da se ne sete kluba samo onda kad namirišu titulu.
Barkley#34 Posted 8 hours ago Posted 8 hours ago Krstaja nam je doneo jednu titulu, a mislim da je i Dragović komšijama u Stanoje sezoni. Takva klasa pozadi ti podiže ceo tim a i partner štoper može mnogo da nauči. Letos su traženi i Nastasić i Brašanac i Jovetić i Savić i svi su rekli ne. Možda je trebalo pokušati da se nazad nađe jedan ne mora da bude vau ali korektan igrač, kao bratko Janis. Inače, malo si kontradiktoran, kažeš da deci ne treba oduzeti priliku da se bore za titulu a onda tražiš pojačanja u svim linijama. Kada bi došli Zdjelar ili Belić Vanja bi išao na klupu. Takođe, napred bi neki znalac ugušio Vukotića. Pritom, ne možeš naći nekog takvog a da malo košta. Ako ostane Joca, ništa ne bih dirao, samo bih se nadao da Zuba i Zahid mogu da pomognu i da trener ne pravi budalaštine. Inače, Joci je izgleda naprsla šaka i za sad je upitan za Loznicu. Jbg, nikad na zelenu granu. Deca treba da sanjaju ali ih treba fokusirati samo na prvi naredni meč, da izginu, a ne da se tresemo protiv fenjeraša, kao poslednjih desetak minuta u subotu.
NikadProtivŽelimira Posted 8 hours ago Posted 8 hours ago Dobro, ovo smo manje-više znali, ako ne platimo dug za Andradea, biće suspenzija. Malo se klikbejterski prenelo. 1
le piaf Posted 7 hours ago Posted 7 hours ago 10 minutes ago, Barkley#34 said: Krstaja nam je doneo jednu titulu, a mislim da je i Dragović komšijama u Stanoje sezoni. Takva klasa pozadi ti podiže ceo tim a i partner štoper može mnogo da nauči. Letos su traženi i Nastasić i Brašanac i Jovetić i Savić i svi su rekli ne. Možda je trebalo pokušati da se nazad nađe jedan ne mora da bude vau ali korektan igrač, kao bratko Janis. Inače, malo si kontradiktoran, kažeš da deci ne treba oduzeti priliku da se bore za titulu a onda tražiš pojačanja u svim linijama. Kada bi došli Zdjelar ili Belić Vanja bi išao na klupu. Takođe, napred bi neki znalac ugušio Vukotića. Pritom, ne možeš naći nekog takvog a da malo košta. Ako ostane Joca, ništa ne bih dirao, samo bih se nadao da Zuba i Zahid mogu da pomognu i da trener ne pravi budalaštine. Inače, Joci je izgleda naprsla šaka i za sad je upitan za Loznicu. Jbg, nikad na zelenu granu. Deca treba da sanjaju ali ih treba fokusirati samo na prvi naredni meč, da izginu, a ne da se tresemo protiv fenjeraša, kao poslednjih desetak minuta u subotu. Pa vidi, ne znam zašto ne bi mogao da igra u paru sa Vanjom. Tip igrača poput njih dvojice. Provlačilo se ovde da je ekipa sigurnija kad Vanja igra sa Bugarinom. Karabelyov je zadnji vezni. Ovako nam igra Ugrešić, koji je očigledno u izlogu sa Simićem; planiran za prodaju i popunu kase. Neko će otići, ostaće rupa, ili bar kraća rotacija. Na stranu to što Ugrešić nije igrač po mom ukusu i ide tamo gde je lopta. Zahid od one povrede kolena ne deluje kao isti igrač, mada nešto i nisam ispratio šta se dešava, nisam ga skoro video na terenu. Elem, ono što sam hteo reći je da se ekipa mora pojačati ako želimo neku priliku. Ne kažem da treba nakamariti 10 igrača i baciti u zapećak klince, ali dva, tri igrača na kritičnim pozicijama koja podižu plafon celoj ekipi su, iz moje perspektive, nužna priča. Štoper, vezni, možda levi bek. Voleo bih da Zubairu na proleće istisne Seka iz 11. Akcenat na zadržavanje Miloševića. Igraće u Loznici, neka imobilizacija šake kao Karim, i vozi.
Barkley#34 Posted 7 hours ago Posted 7 hours ago Zahid nije imao pola sata fudbala, otkako se vratio. Videćemo. Nisam siguran da će bilo ko od nosilaca biti prodat, pa ni Ugrešić. Čak i da bude tako, sredinu bi pokrili Vanja i Janis, treći igrač koji traži veliku minutažu bi smetao i uneo nervozu svima. Tu je i Janković, u slučaju povreda ili kartona, a i Natho može malo da pokrije. Čeka nas 17 utakmica na proleće, ako ne bude povreda neče biti veliko opterećenje za njih. Za još jednog levog beka i štopera sam saglasan s tobom. 1
NikadProtivŽelimira Posted 7 hours ago Posted 7 hours ago Ugrešić je tip modernih, da kažem hajpovanih profila igrača, veznjak koji ima visinu, tehniku i osećaj za prostor, koji u teoriji čučne ekipi svakakvih profila i stilova igre... dok je još uvek mlad, i dok se veruje da može dodatno da se obrađuje. Sa razlogom je jedan od naših zlatnih koka. U čudnom smo momentu, sa jedne strane nema pas za šta da nas ujede, sa druge strane otvorio nam se put da budemo konkurentniji nego što smo mogli da zamislimo. Nisam siguran šta je najpametnije, diktiraće prodaje, ako ih bude dve, treba pojačati najtanje pozicije najvećim dostupnim kvalitetom. Ako imamo title challenge ambicije. Meni se čini da je jedan štoper ako ne ode Simić vrlo poželjan, ako ode onda must. Voleo bih da Jurčević bude opcija na levom beku, i da tu nađemo neko dobro rešenje. U tom slučaju bi Abdulmalik možda mogao na 6mesečnu pozajmicu. Maštam malo...
le piaf Posted 7 hours ago Posted 7 hours ago 18 minutes ago, Barkley#34 said: Zahid nije imao pola sata fudbala, otkako se vratio. Videćemo. Nisam siguran da će bilo ko od nosilaca biti prodat, pa ni Ugrešić. Čak i da bude tako, sredinu bi pokrili Vanja i Janis, treći igrač koji traži veliku minutažu bi smetao i uneo nervozu svima. Tu je i Janković, u slučaju povreda ili kartona, a i Natho može malo da pokrije. Čeka nas 17 utakmica na proleće, ako ne bude povreda neče biti veliko opterećenje za njih. Za još jednog levog beka i štopera sam saglasan s tobom. Misliš da nećemo imati nijedno utapanje u zimskom roku? To mi je baš nategnuto, em što očigledno nema love za bilo kakvo pojačanje, em tekuće obaveze, em one neisplaćene a uz kamate. Šta znam, mislim da ide bar jedan. Ako to bude Ugrešić, i dalje mislim da nam treba tu jedan igrač. Imaj u vidu da naši defanzivni problemi nisu samo odbrani na dušu. Ali, ajmo videti, nisam baš toliko upućen a ni potkovan da držim slovo; više neko moje viđenje. Zašto šansu ne dobija Zahid? Znaš li? Loša fizička priprema ili?
Barkley#34 Posted 4 hours ago Posted 4 hours ago Ono malo što je igrao je bio loš, potrebno je da se vrati u formu i spremu a nismo u poziciji za to. Drugo, nema gde da ga ubaciš sada. Vukota igra centralno, Natho ga menja a Vukota tad ide levo (osim ovog debilizma kada ga je zamenio pre neki dan i ostali smo bez kreativca) a to su pozicije na kojima je igrao Zahid. Da smo uspeli npr. da damo treći Napretku bez da pravimo gluposti pozadi, možda bi dobio 15-20 minuta. Videćemo na pripremama. Bila je neka priča da neće nikoga od tih mlađih iz omladinske škole prodavati kako bi nastavili da budu slika kluba i novog kursa, pokazali da ih ne gledaju kao na meso i zato što je uspeh delom posledica njihovog zajedništva. Da je Zuba bio zdrav verovatno bi njega prodali. Mislio sam da će možda Trifa otići jer je dugo već u prvom timu ali on se preporodio i postao značajan za tim. Logično je to što pričaš, logičnije od mog osećaja, jer se mora naći neki novac za funkcionisanje ali se sad svašta otvorilo, što kaže NPŽ pa treba dobro izvagati. Neće biti jednostavno. 2 hours ago, NikadProtivŽelimira said: Ugrešić je tip modernih, da kažem hajpovanih profila igrača, veznjak koji ima visinu, tehniku i osećaj za prostor, koji u teoriji čučne ekipi svakakvih profila i stilova igre... dok je još uvek mlad, i dok se veruje da može dodatno da se obrađuje. Sa razlogom je jedan od naših zlatnih koka. Sa najmanje kontakta sa loptom igra, slab u duelu, nesiguran u pasu i nije baš sjajan u defanzivi. Odgovara u ovom sistemu gde više glumi napadača jer Vukota donosi loptu napred i Milošević više igra dalje od gola, izvlači defanzivce i gradi napad pa ima prostora da utrči. Ima taj osećaj za prostor i dobar šut ali mislim da bez Joce bukvalno ne postoji na terenu. 1
Recommended Posts