Jump to content

Message added by Guru,

- Na temi o prelaznom roku se komentarišu dolasci i odlasci igrača, potencijalna pojačanja koja su pomenuta od strane relevantnih izvora i prave realne projekcije tima uz nekakvu analizu/propratni tekst. Tema je isključivo vezana za KKCZ, na njoj se ne komentarišu random igrači i transferi drugih klubova, osim ako se ti transferi direktno ne tiču Zvezdinih potencijalnih pojačanja (po prethodno navedenim kriterijumima).

- Lista relevantnih izvora je sledeća: Donatas Urbonas (Basket News), Aris Barkas (Eurohoops), Encestado.es, Sportando (ne kada samo prenose šta naši clickbait portali objavljuju), Đorđe Matić i Meridian bet, Stefan Lazarević (Telegraf), Tviter/X profili Andrea Calzoni, Nolan is Back (ex Nolan sa parkinga), Večiti abrovi i KKCZ Insajder (isključivo u vezi transfera, ne i prenošenje propagandno-trovačkog sadržaja), Instagram stranica Tips'n'Slips, naši forumaši Markoss i Mile1, uz podrazumeva se - zvanične objave kluba. Prilikom prenošenja informacija obavezno je navesti ko je izvor/ostaviti link. Bacanje infantilnih zagonetki i kriptičnih poruka je zabranjeno. Lista je podložna promenama, predlozi i sugestije forumaša u vezi iste su dobrodošli i biće razmotreni od strane moderacije.

- Tema nije fontana želja, svaštara, chit chat, niti šalter sala - odlasci u pekaru, grejalice, šlemovi, one liner-i, šta mislite o/ja bih voleo/moj predlog je ________, kačenje klipova random igrača uz kako vam se čini ovaj, "goli" depth charts bez ikakvog dodatnog teksta i slični oblici ispraznog štancovanja strana će se tretirati kao spam/trolovanje i svaki put kada forumaši preteraju moderacija će to sankcionisati.

- Svi postovi kojima se krše navedena pravila će biti brisani. Forumaši koji i nakon brisanja postova nastave sa kršenjem pravila će dobijati vremenske zabrane pisanja, koje u slučaju ponavljanja prekršaja mogu biti i duplirane. 

Recommended Posts

Posted (edited)

Najveći promašaj u istoriji KKCZ Nejpir Šahbaz je tako nisko postavio lestvicu ,,krave muzare,, i doneo toliko frusta da smo naredne sezone nešto jeftinijem ali takodje najskupljem igraču u rosteru CMM-u već nakon par meseci nalazili samo dobre strane...kul lik, snažniji od Djenke...jak u prenosu...ali učinak na nivou bekapa od 650k-700k.

Organizacija napada na postavljenu odbranu će mu verovatno i ove sezone biti tanja strana.

Onaj rekord u prvoj EL sezoni u broju asista ostaće misterija ili jednostavno izuzetak jer tih 20 asista je i pored tek četvrtog tripl dabla u istoriji EL ipak bacio protiv Asvela u tekmi bez odbrana sa preko 180 poena i uz znatno potentnije finišere u petorci.

Kalatesov rekord karijere od 18 asista protiv Budućnosti je bio istovremeno i njegov prvi i jedini tripl u 12 sezona EL karijere.

OK...igrali su i ostali protiv Asvela i Futurana ali nikad nije samo do skila...mora dosta kockica da se poklopi da bi sada ovaj ispuhani Zvezdin CMM prišao onom Baskonija izdanju koje smo tada naručili i dočekali ko jebača na belom konju. 

Edited by Wingwalker
  • Like 2
Posted (edited)
1 hour ago, Nini3112 said:

Mi pisemo kao da je gotova stvar a gotovo svi su prestali da pisu o tome,nadam se da i to nije propalo

I ja stekoh dojam da je to već done deal  na temelju postova. 

Edited by bodo
  • Like 1
Posted
4 minutes ago, bodo said:

I ja stekoh dojam da je to već done deal  na temelju postova. 

Bas a nijedan od medija ga vise ni,ne pominje... Markos se oko njega nije ni oglasio

• Like 1
Posted (edited)
1 hour ago, Disfruto said:

Po meni jesu komplementarni odnosno bas su razliciti po stilu i svemu ali zajedno u petorci nisu kompatibilni. Obojica ne mogu bez lopte.

Pošto CMM ima običaj da prevede loptu, doda najbližem igraču i ode u ćošak da izigrava krilo, mislim da mogu bez problema zajedno. 

One utakmice kad CMM odigra nešto i pokaže volju za organizacijom napada iliti cohones za isto, svakako mu treba dobar šuter da može da razigrava. 

Ali pošto CMM odigra 70% utakmica u "ja sam krilo" fazonu imaće mesta za Grahama samo tako...

Edited by Night wolf
Posted
26 minutes ago, Night wolf said:

Pošto CMM ima običaj da prevede loptu, doda najbližem igraču i ode u ćošak da izigrava krilo, mislim da mogu bez problema zajedno. 

One utakmice kad CMM odigra nešto i pokaže volju za organizacijom napada iliti cohones za isto, svakako mu treba dobar šuter da može da razigrava. 

Ali pošto CMM odigra 70% utakmica u "ja sam krilo" fazonu imaće mesta za Grahama samo tako...

Koja je svrha onda njegova na terenu? Da prenese loptu sto moze i Karter dok ce on sa svojih 30% za 3 da izigrava spot up sutera i kamenjari. Protivnicke odbrane ce naravno da pomazu sa njega i bice jos manje prostora za Monekea ili Kartera. Nek Graham uzme 25-27 minuta a nek CMM vodi ostatak kao neki second unit koji bi igrao strogo tranziciju i na taj nacin mu olaksao malo posao. Nek preuzme ulogu bekapa i svi cemo biti srecniji.

• Like 3
Posted

Prestanite vise da smarate sa Kodijem.

Sve isto ko vodenica,

Mlin mleje, mleje, mleje...

Danas on, veceras vec neko drugi.

Bolje ne pisati nekad nista, nego skrabati nesto uvek, povremeno nekad, kojekude.

• Like 13
  • Thanks 1
Posted
32 minutes ago, Disfruto said:

Koja je svrha onda njegova na terenu?

Odbrana zahvaljujući sajzu i snazi, samim tim i odlična opcija ako će se igrati switch + pomoć u defanzivnom skoku... U napadu tranzicija i solidne dodavačke sposobnosti, a u pozicionom napadu može da katuje i napada ofanzivni skok kada je bez lopte (što je češće radio u Baskoniji, pre svega u situacijama kada je Hauard kreirao iz driblinga).

• Like 31
  • Love 1
  • Thanks 1
Posted (edited)

Kodi je redak plej u Evropi koji može da preuzme i rve se sa praktično svim centrima i poništi njihovu inicijalnu prednost. Toliko puta je ili sam skinuo skok ili zagradio za drugog. Nije Sfero toliki idiot da se ne odriče bez razloga, naročito u ovakvoj kompoziciji tima.

Grejem je osetno bolji od Hauarda, ball handling i šut su mu legit Nba nivo celu karijeru a znamo kako je Kodi igrao sa Hauardom. Plus imamo i Kartera koji može da bude taj parnjak. Prema tome... 

Edited by Molina23
  • Like 17
Posted
On 7/27/2025 at 10:40 AM, Bonzika said:

Na poziciji 2 juri se Council IV ili Javonte Green

Ispod radara je prosao kolega Bonzika sa ovom, po svemu sudeci, tacnom informacijom. Istu stvar mi napisao dosta pouzdan tip sa mcz-a, jedini tzv. insajder odatle za kojeg sam stekao utisak da ne lupeta.

Elem, oba igraca su mi totalna nepoznanica, jedino se kroz maglu secam igranja 2k24 dok je Grin bio u Cikagu i u igrici se covek vodi kao cetvorka :classic_huh:

• Like 1
Posted
10 minutes ago, fradler said:

Ispod radara je prosao kolega Bonzika sa ovom, po svemu sudeci, tacnom informacijom. Istu stvar mi napisao dosta pouzdan tip sa mcz-a, jedini tzv. insajder odatle za kojeg sam stekao utisak da ne lupeta.

Elem, oba igraca su mi totalna nepoznanica, jedino se kroz maglu secam igranja 2k24 dok je Grin bio u Cikagu i u igrici se covek vodi kao cetvorka :classic_huh:

Nisko krilo je vise nego bek tamo,opasna napast defanzivna i atletika mu je na nivou,ne uzima previse suteva pa bi nam mozda i legao

• Like 1
Posted

Kodi je u danasnje vreme igranja hiljadu utakmica u sezoni, kada se igra brzo i kada je fizikalnost uslov a ne plus kod igraca - zlata vredan deo tima.

Da ima glavu kakvu prizeljkujemo i konstantnost na nivou sezone, mogli bismo o njemu samo da razmisljamo sto bi reko Drcela.

Bek koji moze da skine dvocifren broj skokova na utakmici i ne dozvoli vecini centara da ga uzidaju je premija u svic sistemu odbrane kakav igra Sferopulos, nema sanse da ga odrekne dokle god ovaj ima ugovor.

Grejam je, sa druge strane, upravo tip igraca koji moze da nadomesti Kodijeve nedostatke u organizaciji napada i onda kada taj napad stuca, a imali smo takve meceve o ho ho.

Na sve to, Kodi garantuje odredjenu stabilnost i mogucnost da se saceka sa Grejamovom adaptacijom, nece utakmice odmah sve zavisiti od njega, imace vremena da se privikne i polako preuzima sve vise minuta i odgovornosti.

Nekada su takvi igraci kod nas dolazili da budu prva violina, ne bekova, nego celog tima - Lorenco, Mekel , Nejpijer, Adams, pa su imali velikih problema sa ocekivanjima da odmah pocnu da isporucuju.

Grejam ne bi imao tih muka, ostaje samo da se vidi koliko je njemu do kosarke i kolika mu je zelja da se adaptira na potpuno drugaciji nacin igre.

• Like 13
Posted

Citam komentare navijaca Phile nakon otpustanja ovog Councila i nemaju bas mnogo reci hvale...

- An erratic mess of a player with zero basketball IQ
- Guy made too many brain dead plays

- Woulda stuck around if he wasn't one of the worst shooters in the league

- I appreciate how hard he played but man he was so bad lol

- I’m not surprised, he was incredibly disappointing

- I had unreasonably high hopes for this dude but his jumper was an abomination

- Seemed like a nice guy, but on the court was basically a worse version of Oubre, both are high energy wings who can't shoot

Zanimljivo da ga vecina smatra za sf-a, neki cak i za pf-a... slicna prica kao Green.

Izgleda da je ideja da se pored slabotelesnih/skracenih bekova (Grahama, Cartera, Cannana) dovede jedna atleticna i defanzivno potentna mrga, a da l' ima ikakvog skila nije narocito bitno :classic_biggrin:

• Like 4
Posted
2 hours ago, Disfruto said:

Koja je svrha onda njegova na terenu? Da prenese loptu sto moze i Karter dok ce on sa svojih 30% za 3 da izigrava spot up sutera i kamenjari. Protivnicke odbrane ce naravno da pomazu sa njega i bice jos manje prostora za Monekea ili Kartera. Nek Graham uzme 25-27 minuta a nek CMM vodi ostatak kao neki second unit koji bi igrao strogo tranziciju i na taj nacin mu olaksao malo posao. Nek preuzme ulogu bekapa i svi cemo biti srecniji.

Svrha CMM je u odbrani, skokovima, tranzicionom napadu... Prošlu sezonu nije odigrao na visokom nivou, da li zbog pritiska, da li zbog konfiguracije tima pitanje je. Ono što ohrabruje je da je krajem sezone igrao znatno bolje nego na početku, preuzeo je pravu ulogu plejmejkera, nadam se da će to preneti i u narednu sezonu. 

Sad ima više opcija u napadu, atletičniji tim, sve mu ide na vodenicu. Tako da ga ja ne bih baš tako lako gurao na bekap poziciju. Osim toga kako Sfero vrti teško je je nekad i utvrditi ko je prva a ko druga opcija.

U svakom slučaju komplementaran je sa Grahamom, lakše će mu biti, manji pritisak, i mislim da i on može da bude pozitivno iznenađenje ove sezone. Svakako mislim da ima mesta za obojicu, sad koliko će Graham igrati na 1 koliko na 2, to ćemo videti.

Mislim da Kodi sam ne može da iznese teret plejof ekipe u potpunosti, treba mu pomoć, mada bi mi bilo drago da me demantuje. Ono što je još bitno, ne povređuje se tako lako.

Tako da mislim da mu Graham, ako dođe može samo pomoći.

9 minutes ago, fradler said:

Zanimljivo da ga vecina smatra za sf-a, neki cak i za pf-a... slicna prica kao Green.

Izgleda da je ideja da se pored slabotelesnih/skracenih bekova (Grahama, Cartera, Cannana) dovede jedna atleticna i defanzivno potentna mrga, a da l' ima ikakvog skila nije narocito bitno :classic_biggrin:

Pa tu ulogu defanzivno bi mogao da odigra Nwora ako ga zaista upotrebe na beku. 😂

Posted

Bas htedoh napisati council nema sta da trazi u bilo kom ozbiljnom EL sistemu. Covek za gleague ili timove koji tankuju. Ne znam, kako bih ga nazvao neki recimo dwayne bacon za mentalno retardirane.

Jbt skautiras igraca iz phile i od svih tih granicnih igraca ti pokupis councila!

Posted
3 minutes ago, Nate said:

Bas htedoh napisati council nema sta da trazi u bilo kom ozbiljnom EL sistemu. Covek za gleague ili timove koji tankuju. Ne znam, kako bih ga nazvao neki recimo dwayne bacon za mentalno retardirane.

Jbt skautiras igraca iz phile i od svih tih granicnih igraca ti pokupis councila!

Pa samo on i moze da dodje u Evropu a tesko i on sa svojim godinama

Posted
On 7/26/2025 at 9:40 AM, NMX said:

Polako sa tim šamaranjem.

4 cele sezone je tu. Nijednu nije završio sa pozitivnim H2H sa Zvezdom, pa ni kad je za malo otišao na F4 a kamoli da nas je šamarao nekad. 

21/22: 5:3 h2h (3:0 trofeji)

22/23: 5:5 (2:1)

23/24: 8:2 (3:0)

24/25: 3:2 (1:2)

Kao i svake sezone, kukamo na naš i hvalimo svaki drugi mogući roster. Svakako se kod komšija vidi makar neka koncepcija (ili privid iste kroz naočare vizije) samo teren bude malo bolji pokazatelj od mišljenja nas forumaša. 

na moru sam, pa nisam ispratio da li je bilo nekih novih dolazaka/odlazaka...ali po svemu vidjenom ovog leta, ostajem pri tome

hot tejk - samara nas gde god nas vidi

nemamo apsolutno nikakvu ideju sta radimo, cekamo menadzere da nam ponude igrace jbt?!?!

oni rade mnogo pametnije i smislenije i jednostavno to mora da se vrati

Posted (edited)

ok...kasnimo sa formiranjem prve petorke...

prime EL nosioci su već razgrabljeni...ili su se na vreme obećali drugom.

...zadržali smo oba, za sada debelo preplaćena beka, za koje smo apsolvirali i ovde i u klubu da...

iako su stabilnog karaktera, jaki ko bivoli, nisu skloni povredama i u najboljim su godinama...

ipak nikome ne trebaju sa prošlosezonskim statsima i tako precenjeni važećim ugovorom.

Mi očigledno i dalje u upravi nemamo kadar od integriteta,

(neki se ponadali Tomićevim dolaskom a mnogi razočarali Teovim odustajanjem od najavljene funkcije u klubu),

koji bi upitao sve da ipak stave prst na čelo zašto pored tanušnog Kartera i zdepastog Kenana krećemo na under size beka preko bare, koji je bez EL iskustva i sa nekom prečudnom dinamikom odigranih tekmi u zadnje tri sezone...tipa 30-14-8...😵‍💫

verovatno bi i na ovo pitanje odgovorili u stilu Saše Matića...

,,ne vidim problem,,.

Edited by Wingwalker
  • Like 1
Posted
25 minutes ago, NikadProtivKaline said:

na moru sam, pa nisam ispratio da li je bilo nekih novih dolazaka/odlazaka...ali po svemu vidjenom ovog leta, ostajem pri tome

hot tejk - samara nas gde god nas vidi

nemamo apsolutno nikakvu ideju sta radimo, cekamo menadzere da nam ponude igrace jbt?!?!

oni rade mnogo pametnije i smislenije i jednostavno to mora da se vrati

Na moru ne pratiš forum i prelazni rok KKCZ :krstipd4: Ja idem za 7 dana i nadam se da nećemo sve završiti, nema ništa bolje od čitanja foruma i vijesti oko KKCZ na plaži, ili još bolje uveče na balkonu uz pivo :classic_biggrin:

• Like 12
  • Love 1
Posted

Riki je vise igrac koji na prodore daje poene, odlican je atleta i za fast break poene, zna odlicno da udje u prodor, sve potpuna suprotnost od Kenana recimo. Mislim da bi Ricky Council mogao sa Cmmom dobro da funkcionise, al ako ocekujemo nekog bili berona od njega, odma mozemo da zaboravimo... Interesantan igrac zapao mi za oko kroz fantasy,kasnije sam ga pratio malo vise,znao je prosle godine da da po 15-20poena ....