Jump to content

Message added by Guru,

- Na temi o prelaznom roku se komentarišu dolasci i odlasci igrača, potencijalna pojačanja koja su pomenuta od strane relevantnih izvora i prave realne projekcije tima uz nekakvu analizu/propratni tekst. Tema je isključivo vezana za KKCZ, na njoj se ne komentarišu random igrači i transferi drugih klubova, osim ako se ti transferi direktno ne tiču Zvezdinih potencijalnih pojačanja (po prethodno navedenim kriterijumima).

- Lista relevantnih izvora je sledeća: Donatas Urbonas (Basket News), Aris Barkas (Eurohoops), Encestado.es, Sportando (ne kada samo prenose šta naši clickbait portali objavljuju), Đorđe Matić i Meridian bet, Stefan Lazarević (Telegraf), Tviter/X profili Andrea Calzoni, Nolan is Back (ex Nolan sa parkinga), Večiti abrovi i KKCZ Insajder (isključivo u vezi transfera, ne i prenošenje propagandno-trovačkog sadržaja), Instagram stranica Tips'n'Slips, naši forumaši Markoss i Mile1, uz podrazumeva se - zvanične objave kluba. Prilikom prenošenja informacija obavezno je navesti ko je izvor/ostaviti link. Bacanje infantilnih zagonetki i kriptičnih poruka je zabranjeno. Lista je podložna promenama, predlozi i sugestije forumaša u vezi iste su dobrodošli i biće razmotreni od strane moderacije.

- Tema nije fontana želja, svaštara, chit chat, niti šalter sala - odlasci u pekaru, grejalice, šlemovi, one liner-i, šta mislite o/ja bih voleo/moj predlog je ________, kačenje klipova random igrača uz kako vam se čini ovaj, "goli" depth charts bez ikakvog dodatnog teksta i slični oblici ispraznog štancovanja strana će se tretirati kao spam/trolovanje i svaki put kada forumaši preteraju moderacija će to sankcionisati.

- Svi postovi kojima se krše navedena pravila će biti brisani. Forumaši koji i nakon brisanja postova nastave sa kršenjem pravila će dobijati vremenske zabrane pisanja, koje u slučaju ponavljanja prekršaja mogu biti i duplirane. 

Recommended Posts

Posted (edited)

Nije lose smanjiti ocekivanja, ali ima verovatno nesto izmedju dve krajnosti.

Treba da shvatimo da mozemo da dovedemo igraca iz Evrope (slozili smo se da nema slobodan kvalitetan igrac za nas na pleju) ili igraca iz Amerike koji je mlad/nedokazan ili u odredjenom karijernom padu. Sta god da smo doveli od navedenog deo navijaca bi bio nezadovoljan. Graham ima 30 godina sto je jos uvek igracki prajm, nije istrosen u smislu da se ubio od igranja niti je nesto los sa povredama.
Da li postoji mogucnost da se ne navikne glavom na Evropu? Postoji naravno. Kao sto postoji za svakog igraca neki rizik.

Ako ocekujemo igraca iz Amerike u prajmu cija je karijera u usponu, zaneli smo se.

Meni je ovo svakako bolji potpis od  Maodo Loa, sa kim tacno znamo na cemu smo (kad je zdrav).

2 minutes ago, Small Owl said:

Ako dobro shvatam, svršavanje bilo na forumu zbog ovog lika i mogućnosti njegovog dolaska. Sad, kad je izvjesno da će doći, on nije ni za kurca.

Dobro shvatas

Edited by bosMan_jr
  • Like 10
Posted
41 minutes ago, bosMan_jr said:

Da li se na 30. rodjendanu desava nesto magicno u organizmu, pa MVP evrolige je dosao sa 28 u Evropu prvi put i pokidao ali sa 30 je nemoguce da dobijemo dobrog igraca? (ne mora da bude MVP oprosticemo mu).

Ibaka je imao preko 30 pa je odigrao lepo u Bajernu kad je dosao.

Fournieru racunamo sezone u POITIERSU? Ako ne, onda je i on dosao sa 32 pa pokidao. 

Recimo Norris Cole, Dorell Wright, Brad Wanamaker?

mrzi me da trazim, ovo je iz glave na prvu, mislim da uopste nije mali broj primera

Najebali smo kad @Čočo shvati da svakog igraca koji je dosao/ce doci u Zvezdu nije pokupio neko drugi 😬😬😬

😁😂 Na papiru, a realno 40+.

• Like 1
  • Ha-ha 1
Posted
2 minutes ago, bosMan_jr said:

Nije lose smanjiti ocekivanja, ali ima verovatno nesto izmedju dve krajnosti.

Treba da shvatimo da mozemo da dovedemo igraca iz Evrope (slozili smo se da nema slobodan kvalitetan igrac za nas na pleju) ili igraca iz Amerike koji je mlad/nedokazan ili u odredjenom karijernom padu. Sta god da smo doveli od navedenog deo navijaca bi bio nezadovoljan. Graham ima 30 godina sto je jos uvek igracki prajm, nije istrosen u smislu da se ubio od igranja niti je nesto los sa povredama.
Da li postoji mogucnost da se ne navikne glavom na Evropu? Postoji naravno. Kao sto postoji za svakog igraca neki rizik.

Ako ocekujemo igraca iz Amerike u prajmu cija je karijera u usponu, zaneli smo se.

Meni je ovo svakako bolji potpis od  Maodo Loa, sa kim tacno znamo na cemu smo (kad je zdrav).

Slazem se, meni je ovo bolji potpis i od Lorenca na primer...

Za promenu ne vrtimo jedne te iste EL igrace.

Nadam se i nekom beku iz USA.

Posted
6 minutes ago, Small Owl said:

Ako dobro shvatam, svršavanje bilo na forumu zbog ovog lika i mogućnosti njegovog dolaska. Sad, kad je izvjesno da će doći, on nije ni za kurca.

On 7/26/2025 at 6:26 PM, Dropkick Murphys said:

Nijedne sezone u pro karijeri nije dobacio do 40% šuta iz igre, čak ni prethodne u G league. 

Dear Lord, help us. 

On 7/26/2025 at 7:06 PM, Dropkick Murphys said:

uobsoex.png

On 7/27/2025 at 11:29 AM, Dropkick Murphys said:

Pa sad...odigrao poslednju utakmicu za Božić po julijanskom kalendaru i ukupno jednocifren broj za celu sezonu. To je mačka u kesi iz maksija, ako ne baš u džaku. 

Ja hejtujem od starta, da se zna :s_d:

• Ha-ha 4
Posted
14 minutes ago, Disfruto said:

Ma bolje da nije niko ni dosao. Bolje da ne rizikuju nesto nego daj proverene igrace makar bili i 5. i 6. opcije u svojim timovima.

To ce nam doneti zeljeni rezultat nakon svih ovih godina.

Joj, peku me oci od ovog sarkazma. Moram suprugi da pokažem, podsetilo me na nju odmah.

Elem - apsolutno se ne slažem.

Devonte Grejem je BIO provereni igrač, a sada je mačka u džaku koja u G ligi ne igra iz nekih razloga, a koštaće verovatno kao Maodo Lo i Stefan Jović zajedno. Ako dovodis nekoga preko bare, onda bar traži onoga koji mora da se dokaže i sebi i ostalima i koji će tek u prajm (Džejms, Nan, Larkin, Lorenzo...). Grejem je u svojoj glavi sigurno dobar sam sa sobom i nakon solidnih proseka u NBA nema potrebe da se dokazuje pobeđujući Iliriju u školskoj sali Primož Petorka.

Posle Kembe Vokera, Mudieja, Losona, Brendona Dzeningsa, itd, itd, mislim da je šansa da se nekada dokazani NBA igrač snadje i donese očekivano u EL timu mnogo niske.

• Like 2
  • Ha-ha 2
Posted
9 minutes ago, Nate said:

Jedno je rizikovati, a drugo je dovesti igraca na osnovu statistike kojeg verovatno nikad nisu ni gledali sem na hajlajtsima i nadati se da ce bas on biti zabod.

Mala trivia, je l znate koji jos igrac ima karojerno 37% iz polja?

Isaiah canaan

Theo Maledon - 34.9%

Fakundo Kampaco - 32.4%

Karsen Edvards - 35%

Shane Larkin - 35%

Karlik Jones takodje losi procenti pa kakve veze ima? Sto su navedeni odlicni igraci u Evropi a imali ovakve brojeve tamo?

Ni sam ne verujes u to da su doveli igraca na osnovu hajlajtsa i statistike pogotovo ne Milan Tomic.

• Like 1
Posted

ako bar nešto, biće bolji od komšijinog Šejk Miltona u to sam siguran i nek trpa groblje u svakom derbiju kao u fudbalskom klubu Serif Endijaj. Ne trazim puno 😁

• Ha-ha 2
  • Tuzno 2
Posted
7 minutes ago, Gilmour said:

Joj, peku me oci od ovog sarkazma. Moram suprugi da pokažem, podsetilo me na nju odmah.

Devonte Grejem je BIO provereni igrač, a sada je mačka u džaku koja u G ligi ne igra iz nekih razloga, a koštaće verovatno kao Maodo Lo i Stefan Jović zajedno. Ako dovodis nekoga preko bare, onda bar traži onoga koji mora da se dokaže i sebi i ostalima i koji će tek u prajm (Džejms, Nan, Larkin, Lorenzo...). Grejem je u svojoj glavi sigurno dobar sam sa sobom i nakon solidnih proseka u NBA nema potrebe da se dokazuje pobeđujući Iliriju u školskoj sali Primož Petorka.

Posle Kembe Vokera, Mudieja, Losona, Brendona Dzeningsa, itd, itd, mislim da je šansa da se nekada dokazani NBA igrač snadje i donese očekivano u EL timu mnogo niske.

On ce da igra da se vrati u NBA ligu jer nema 40 vec 30 godina. A sto se tice Ilirije nece niko da ima volje tamo da igra, a na kraju krajeva nebitno je sta ce uraditi protiv njih vec u El. U G ligi je bio mentor mladjima i nije isao tamo da igra 45 minuta.

Posted
34 minutes ago, Disfruto said:

On ce da igra da se vrati u NBA ligu jer nema 40 vec 30 godina. A sto se tice Ilirije nece niko da ima volje tamo da igra, a na kraju krajeva nebitno je sta ce uraditi protiv njih vec u El. U G ligi je bio mentor mladjima i nije isao tamo da igra 45 minuta.

Jarane, čovek je trejdovan u G ligi. Pre će Sferopulos da fura šiške po sred čela nego što će ovaj nazad u NBA.

Poslednji put igrao takmičarsku košarku dok mobilni telefon nije postojao otprilike.

• Like 1
  • WOW 1
Posted

Vrlo je moguce da Graham bude promasaj i novi Nejpir/Kenan, isto kao sto je moguce da pokida sezonu i bude novi Nan/Karlik. Meni se prihvatanje tog rizika mnogo vise dopada nego dovodjenje proverenog mediokriteta tipa Rivero. Sigurno nam nece sezona propasti zbog njega, vrzmali smo se mesecima oko 6. mesta sa sve indisponiranim Jagom u toj ulozi.

Do juce nismo ni znali hoce li uopste doci neko, nakon sto su otpale prethodne opcije - Maodo Lo i Stefan Jovic od 35 leta. Sad nam ne valja igrac koji je savrseno komplementaran sa CMM-om, u najboljim godinama, sa 300+ odigranih NBA utakmica, 25 minuta i dvocifrenim brojem poena u proseku.

Ponekad smo stvarno neverovatni.

• Like 27
  • Thanks 1
Posted

I ja mislim da ljudi od njega ocekuju nesto sto on nije,pa kad bude neki sut 4/16 ce pljunuti po njemu,prvo je lepo upoznati se sa njegovim stilom igre a on je takav kakav jeste,divlji

Posted (edited)
25 minutes ago, Gilmour said:

Jarane, čovek je trejdovan u G ligi. Pre će Sferopulos da fura šiške po sred čela nego što će ovaj nazad u NBA.

Poslednji put igrao takmičarsku košarku dok mobilni telefon nije postojao otprilike.

Ti veruj onda da nece biti motivisan. Ja cu ipak da verujem u izjave njegovih bivsih trenera, saigraca i novinara da mu je radna etika odlicna i da ce da bude posvecen 100% pa kako bude bude.

Edited by Disfruto
  • Like 3
Posted
1 hour ago, Gilmour said:

Naprotiv, on nije dokazani NBA igrač zato što nikako nije dobijao pravu šansu, a svaki put kad je dobijao 20+ minuta isporučivao je sasvim dobrih 10+ poena i 5 asistencija..

Mislim da zbog toga baš ima želju i dalje da se dokaže i pokaže da može da igra ozbiljnu košarku. Isto tako ne treba podcenjivati ni efekat naših navijača. Nekad je pritisak ogroman, a nekada im daje krila. Mislim da će se on sasvim dobro snaći kod nas.

Posted (edited)
6 hours ago, Disfruto said:

Kako nema nista pozitivno? Sta bi za tebe bilo pozitivno, kakva li su to imena i pojacanja ako Graham nije za pozitivu?

Pa na primer da krenemo od centarske linije. Bilo bi pozitivno da imamo barem jednog centra koji kada je u reketu neće duvati promaja a mi krećemo sa RIP triom. 

Imamo četiri centra od kojih je jedan evroligaški centar i on je povređen. Rivero je solidni bek ap centar za Evroligu a nama će biti prvi do povratka Bolomboja. 

Zato od pet centara imamo jednog krilnog centra ( jednog ali vrednog). 

A pazi sad, jebeš jednog krilnog centra, šta će ti više kad imaš četiri krila gde si na dvojicu doveo još dvojicu. 

E sad meni najzanimljiviji deo. Daš jak ugovor igraču i posle se češkaš kad odigra lošu sezonu pa hoćeš odmah da ga skloniš. To prolazi možda sa igračima van Evrolige ali u Evroligi i sa igračem od 34+ godina, no no. Na njega dovodiš odličnog igrača iz Fiba LŠ sa potencijalom da bude dobar ubod u Evroligi. Ali si samim ostankom Kenana i dovođenjem Kartera zatvorio si bekovsku liniju ( osim ako ne planiraju da urgiraju kod Evrolige da se menja pravilo o broju igrača na utakmici i da se poveća sa 12 na 17).

Na poziciji pleja je trebala najveća promena( ne na krilnoj poziciji ) gde je kompletna trebala da se menja ali i tu imamo situaciju sa preplaćenim igračem sa lošom sezonom iza sebe koji, naravno, neće nigde da ide. Nije lud da ide kad ima uslove koje mu niko drugi neće dati. Uz njega imaš još jednog preplaćenog pleja za koje nam je Bog dao znak da ga pošaljemo u Rusiju dok nije kasno ali vrsni košarkaški stručnjaci mu produže ugovor na više godina, naravno i sa primanjima koje mu niko, nikad, nigde, više neće dati pa sad igrač nema gde. 

I onda dovedeš NBA igrača od 30+ godina za kojeg mi je upitna motivacija sa kojom dolazi da igra prvi put u Evropi. I ne, @Don Dusko ne tražim evroligašku iskusnjaru nego kada se već gleda NBA dovedeš mladog igrača željnog dokazivanja (aka Kvinsi Miler) pred kojim je uspon a ne trogodišnji ambis u koji pada. 

I za kraj, možda i najbitniji deo. Ostaje ti trener koji apsolutno ne zna da upravlja ekipom, koji ne zna da rešava probleme u hodu i koji nema blage veze sa vođenjem ekipe. BFF, ljubi brat trener. 

Eto za mene će biti pozitivno kad vidim Bolomboja zdravog i na terenu. To je jedino pozitivno što će u narednom periodu da nam se desi. 

I da se razumemo. Kupiću ja svakako sezonsku. Meni ona ne zavisi od bombi. Ići ću da gledam svake nedelje RIP trio. Samo ovaj put za razliku od prethodnih sezona, lagano i na miru. Jer je sve ovo već viđeno. Samo malo skuplje umotano u oblandu. 

Edited by Čočo
  • Like 1
Posted

Graham ima sezonu u NBA sa preko 18 ppg, 7,5 ast i 3,5 3pts. 

Ako ne bude trzavica u ekipi i ako ga publika zapali plafon može biti poprilično visok.

• Thanks 2
Posted

Ja sam zadovoljan ovim pojačanjem. Čak i da ostane neko od Nedović/Kenan tandema, iako bih voleo da dođe novi igrač umesto njih dvojice, mislim da je ovo skroz korektna bekovska linija. 

Jedino sam nezadovoljan pozicijom centra, gde, kao što ste rekli, Rivero baš štrči i to će nam biti ubedljivo najgora pozicija u ekipi iako pod ugovorom imamo 4 igrača (sa Mitrovićem 5). U Bolombojev skori oporavak ne verujem, kao ni da će pružati približno dobre partije kad se oporavi. 

Ova ekipa, bez dodatnih igrača, je granična plej-of ekipa, po mom mišljenju.  

• Like 6
  • Love 1
Posted (edited)
1 minute ago, Nini3112 said:

Onaj Tips najavljuje pazi sad... "nuklerku" kod nas

Ako pod,, nas" mislis na klub iz Srbije. 

Edited by Čočo
Posted (edited)
1 minute ago, Čočo said:

Ako pod,, nas" mislis na klub iz Srbije. 

Kod nas je,pogledaj njegov zadnji post,napisao je da je kod nas.

U komentarima

Edited by Nini3112
  • Like 1
Posted
3 minutes ago, Nini3112 said:

U komentarima

Screenshot-20250731-081740-com-instagramJa mislim na ovo. I ovde se ne pominje ta bomba kod nas. Bar ne direktno. U Srbiji su dva kluba koja ispunjavaju uslove za tako nešto. Može biti i Partizan. 

Posted
7 hours ago, Gilmour said:

Potpuno je besmisleno to sto ponavljas da Lorenco za 29 i Nan sa 28 su bili mladi igraci koji treba da udju u prajm, a Grejem sa 30 mator i istrosen penzioner. 

Posted
7 minutes ago, Nini3112 said:

U komentarima

Nisam video u komentarima da će nuklearka kod nas. Ako ti nije mrsko pošalji mi u pp, a možeš i ovde, ukoliko je dozvoljeno, naravano. 

• Like 1