diego Posted Friday at 10:36 PM Posted Friday at 10:36 PM Gledajuci Dzumhura sa Alkarazom, jasno je kao dan da je u tenisu glava 70%, a samo igranje tenisa nekih 30% - Dzumhuru svaka cast na partiji, ali je izgledao izbezumljeno i sa manjkom verovanja cak i onda kada je sve islo na njegovu stranu, dok neko kao Alkaraz veruje u tim momentima da ce da se vrati. Djokovic je teniser sa verovatno najvise "verovanja" u sebe u istoriji tenisa, i zato i jeste najbolji ikada, uz sav ostali talenat. 1
Mina D. Harker Posted Saturday at 09:24 AM Posted Saturday at 09:24 AM Vjerovatno ima istine, ali Džumhur se psihološki odlično držao do kraja meča. Pristojno je parirao Alkarazu i psihički i fizički. Impresivan nastup. Btw, meni je uvijek bilo neobično uvjerenje da je Đoković mentalno jak (nije da nije), jer je na terenu često veoma nervozan kad mu ne ide, pa te dvije percepcije kao da su u koliziji. I kod Džumhura je bilo toga, negativan govor tijela - možda je u pitanju balkanski mentalitet i odgovor na stres.
Dracarys Posted Saturday at 10:14 AM Posted Saturday at 10:14 AM Neće biti lak zadatak pred Zverevom ako Koboli odigra jači meč.
alcesta Posted Saturday at 11:22 AM Posted Saturday at 11:22 AM Stvarno se nadam da će Alkaraz stići do finala da spreči Sinera da i ovo osvoji, bar za još neko vreme 2
Dracarys Posted Saturday at 11:35 AM Posted Saturday at 11:35 AM Siner je nezaustavljiv, može ga samo Alkaras pobediti na ovom turniru
Elias Posted Saturday at 11:49 AM Author Posted Saturday at 11:49 AM Siner je previše dominantan za Tur trenutno, meni deluje da je napredovao čak i u poređenju sa prošlom godinom, mislim da i protiv Alkaraza neće biti problema ovde. Ako izuzmemo 2021 Djokovic, najveći favorit za Kalendarski Slem zadnjih 50 godina.
jevrem69 Posted Saturday at 12:06 PM Posted Saturday at 12:06 PM 15 minutes ago, Elias said: Siner je previše dominantan za Tur trenutno, meni deluje da je napredovao čak i u poređenju sa prošlom godinom, mislim da i protiv Alkaraza neće biti problema ovde. Ako izuzmemo 2021 Djokovic, najveći favorit za Kalendarski Slem zadnjih 50 godina. Steta sto Novak ima male sanse protiv Sinera, posto bi itekako imao sanse ako se dogura do finala sa Alkarazom .................. ali treba proci i Zvereva, koji doduse isto ne briljira, ali tu je bitna i Novakova mentalna prevaga nad njim ................. 1
alcesta Posted Saturday at 12:15 PM Posted Saturday at 12:15 PM Ne verujem da će Siner osvojiti kalendarski slem, ali s ovom konkurencijom crta mu se da postane najmlađi osvajač karijernog slema. Jedino se nadam da Alkaraz može da ponovi izdanje iz Rima u finalu.
Dracarys Posted Saturday at 12:54 PM Posted Saturday at 12:54 PM Pa nije Sineru zacrtan WB ove godine. Alkaras i Novak su i dalje tamo veliki favoriti u odnosu na Sinera. Da se ne govori da Britanci možda imaju dark horse u vidu Drejpera. Mnogo će biti bitno gde on pada na žrebu. Drago mi je što pred sezonu trave je TOP4. 1
alcesta Posted Saturday at 01:10 PM Posted Saturday at 01:10 PM Kako su ove dve Francuskinje stigle do 3. kola, a evo pobednica će i do četvrtog... da se bar jednom isplate te silne pozivnice koje straće svake godine na domaće igrače. 1
Helena Posted Saturday at 01:15 PM Posted Saturday at 01:15 PM Meni smešni zvuči to sa Drejperom, kad ga tako predstavljate. Sama činjenica da je on 4. a Novak 6. sa osvojenom dvestapedeseticom u dve godine govori sve o muškom tenisu trenutno. 1
Dracarys Posted Saturday at 01:32 PM Posted Saturday at 01:32 PM Pa ako Novak ne odbrani finale WB, ispada i on iz TOP10. Glupo je gledati samo kroz titule, koliko njih bi dalo da igra finale slema, a imaju ko zna koliko titula na kontu. Drejper sa druge strane je šampion IW. Ako ćemo tako da gledamo, možemo komotno da pljunemo i po zlatnoj eri kada je Ferer bio treći sa samo jednim osvojenim mastersom... I to nije imao nikog od BIG4 na putu, da je imao, ostao bi i bez mastersa u karijeri. Drejper je makar dobio branioca titule Alkarasa.
Barker Posted Saturday at 02:13 PM Posted Saturday at 02:13 PM Cek, a jel Drejper bese uzeo set Novaku pre 5-6 godina u prvom kolu Wimbldona kao neki 100+ rangirani igrac?
Dracarys Posted Saturday at 02:23 PM Posted Saturday at 02:23 PM Izvukao se Zverev sjajnom defanzivnom bekhend paralelom. I dalje jedan od najboljih bekhenda na svetu. 9 minutes ago, Barker said: Cek, a jel Drejper bese uzeo set Novaku pre 5-6 godina u prvom kolu Wimbldona kao neki 100+ rangirani igrac? Tako je, Beretini i on su mu jedini uzeli po set na turniru. 1
Helena Posted Saturday at 02:29 PM Posted Saturday at 02:29 PM 48 minutes ago, Dracarys said: Pa ako Novak ne odbrani finale WB, ispada i on iz TOP10. Glupo je gledati samo kroz titule, koliko njih bi dalo da igra finale slema, a imaju ko zna koliko titula na kontu. Drejper sa druge strane je šampion IW. Ako ćemo tako da gledamo, možemo komotno da pljunemo i po zlatnoj eri kada je Ferer bio treći sa samo jednim osvojenim mastersom... I to nije imao nikog od BIG4 na putu, da je imao, ostao bi i bez mastersa u karijeri. Drejper je makar dobio branioca titule Alkarasa. Pa i top 10. Ko pamti finala i učesnike finala, sem ono BAŠ ljubitelja tenisa ili vatreni fanovi tih učesnika? Što se pak tiče zlatnog doba velike četvorke, pogledaj koliko mastera i GS su osvojili drugi teniseri, praktično zanemarljivo. Ti sad imaš Ruda koji je nedavno osvojio master i već ispao sa slema i to sa podloge gde je najbolji.
Dracarys Posted Saturday at 02:44 PM Posted Saturday at 02:44 PM (edited) 15 minutes ago, Helena said: Pa i top 10. Ko pamti finala i učesnike finala, sem ono BAŠ ljubitelja tenisa ili vatreni fanovi tih učesnika? Što se pak tiče zlatnog doba velike četvorke, pogledaj koliko mastera i GS su osvojili drugi teniseri, praktično zanemarljivo. Ti sad imaš Ruda koji je nedavno osvojio master i već ispao sa slema i to sa podloge gde je najbolji. Dešava se. Hajde da pljunemo po Novaku što nekad ranije ispadne sa slema tipa WB16? To što je Rud u prethodne tri godine igrao dva puta finale i jednom polufinale se ne broji? Što se tiče ko pamti finala slemova, pa pre će to da se pamti, nego bedni uspesi na ATP250 i ATP500 turnirima. Edited Saturday at 02:45 PM by Dracarys
Helena Posted Saturday at 03:04 PM Posted Saturday at 03:04 PM Ja nisam dobila odgovor na pitanje. Turnire 250 i 500 namerno nisam pomenuo njala, premda je i ru bilo jakih imena. Molim te da ne koristiš reč pljuvanje.
McLeod Posted Saturday at 03:07 PM Posted Saturday at 03:07 PM Drejpera se neki secaju jos od juniorskog finala Vimbldona. Bez ikakve sumnje najtalentovaniji Britanski teniser u poslednjih 100 i kusur godina. 1
Dracarys Posted Saturday at 03:16 PM Posted Saturday at 03:16 PM 4 minutes ago, Helena said: Ja nisam dobila odgovor na pitanje. Turnire 250 i 500 namerno nisam pomenuo njala, premda je i ru bilo jakih imena. Molim te da ne koristiš reč pljuvanje. Pa odgovorio sam ti kontrapitanjem? Šta se danas pamti, ako ne mečevi pred najširim auditorijumom kao GS finale? Ja se još sećam kako je Lejla Fernandez izgubila od Eme Radukanu, posle je više nisam ni čuo, a niti video. Ti kažeš da se samo pamte pobednici, lolčina. Pamte li ljudi i pobednike fjučersa i čelendžera? Nego na osnovu višegodišnjeg opusa sam primetio da ti želiš na neki način da obezvrediš muški tenis u ovoj eri, a ona iako nije zlatna, nije ni za baciti, posebno kada su vladari Siner i Alkaras, sa pretnjama u vidu Đokovića, Zvereva, Medvedeva itd.
Helena Posted Saturday at 03:29 PM Posted Saturday at 03:29 PM Ne želim, on se sam urušio. Smatram da su mečevi iz perioda koji si pomenuo bili kvalitetniji po svemu. Čitav taj cirkus sa Sinerom i smešno mala kazna govori koliko teniskom svetu treba zvezda. Forsiranje Fonseke kao budu će eg superstara isto. Volim Alkaraza i žao mi je da vidim kako tavori u večito istom okruženju, ne menjajući ništa. Što se pak tiče pomenutih, od Novaka ćemo teško više šta dobiti, a rezultati Medvedeva govore sve. Saši je možda ovo zadnji voz, ali ni on se neće leba najesti. I opet nisam dobila odgovor.
Dracarys Posted Saturday at 03:35 PM Posted Saturday at 03:35 PM (edited) 16 minutes ago, Helena said: Ne želim, on se sam urušio. Smatram da su mečevi iz perioda koji si pomenuo bili kvalitetniji po svemu. Čitav taj cirkus sa Sinerom i smešno mala kazna govori koliko teniskom svetu treba zvezda. Forsiranje Fonseke kao budu će eg superstara isto. Volim Alkaraza i žao mi je da vidim kako tavori u večito istom okruženju, ne menjajući ništa. Što se pak tiče pomenutih, od Novaka ćemo teško više šta dobiti, a rezultati Medvedeva govore sve. Saši je možda ovo zadnji voz, ali ni on se neće leba najesti. I opet nisam dobila odgovor. Daješ pitanje na koje ti ne mogu odgovoriti, iskreno da ti kažem, ne znam ko će da pamti finala. Ali znam da onaj ko će da pamti da je Pera Perić bio šampion nekog turnira u Indiji, onda će znati i da je Novak bio finalista WB24 ili Rud dvostruki finalista RG. A za suprotno nisam siguran, dosta manje šanse da će da se pamte pobednici nižerazrednih turnira. Takođe, ne bi se džaba dodeljivali toliki poeni za finale GS, što održava Novaka i dalje u TOP10. Edited Saturday at 03:47 PM by Dracarys
jevrem69 Posted Saturday at 06:47 PM Posted Saturday at 06:47 PM Sedam brejk lopti koje nisu iskoriscene samo u jednom gemu, to se ne secam da sam video u nekom njegovom mecu ............... previse je nonsalantan, preteruje sa dropsotovima, ali ko zna, mozda ipak nije sve u redu sa njegovim stopalom, odnosno zuljevima. Medjutim, ako i sa Misolicem bude morao da se druzi na terenu tri sata kao protiv Mutea, sta li ce tek biti kada mu od sledeceg kola budu poceli da dolaze neki krsteniji protivnici .......................
alcesta Posted Saturday at 06:53 PM Posted Saturday at 06:53 PM Definitivno nije vreme da se vežbaju drop šotovi danas 2
Helena Posted Saturday at 06:55 PM Posted Saturday at 06:55 PM Ne, nego ti je to tvrdoglavo magare koje će igrati DŠ dok ne prođe. Nešto slično je radio Nikola Grbić u odbojci, kad neka akcija ne bi prošla, ponavljao je, ali to je imalo rezon. Ovo ne. Uf, još ovom idu ko od šale.
alcesta Posted Saturday at 06:57 PM Posted Saturday at 06:57 PM Ako ništa drugo to mu je konstanta kroz celu karijeru, mislim da njegovi navijači samo od smeča imaju veće traume 1
Recommended Posts