Don Dusko Posted yesterday at 07:23 PM Posted yesterday at 07:23 PM (edited) 2 hours ago, DJ_Vasa said: "Studenti koji žele da uče" od 1. juna ne žele da jedu - najavili štrajk glađu Šteta je što je ovo samo farsa, inače bih poželeo Ćaciju da istraje u štrajku. To ce obicna mrava da gladuje dok ce razni Milosi Pavlovici da krkaju li krkaju. Gade mi se. Edited 23 hours ago by Don Dusko 1
DJ_Vasa Posted 23 hours ago Posted 23 hours ago Kakav je ovo cirkus sa online nastavom? https://n1info.rs/vesti/spisak-fakulteta-koji-su-dobili-saglasnost-za-izvodjenje-nastave-na-daljinu/ Znam za onih nekoliko fakulteta u Beogradu koji su uveli online nastavu, plus one iz drugih gradova, ali nejasno mi je kako do sada o ovome nije bilo ničega niti u vestima, niti se plenumi ostalih fakulteta bune.
mrd Posted 23 hours ago Posted 23 hours ago Imajte na umu da su profesori stari i da moraju da zarađuju, ili imaju prihode. Moji studenti(deca) ne moraju ništa da rade, ali ja moram da im obezvrijediti hranu. Nisam ja tu mnogo kritičan po pitanju štrajka, drugo škola ne sme da izgubi kredibilitet. Nije lako vratiti kredibilitet. 1
SteveFrancis#3 Posted 22 hours ago Posted 22 hours ago 10 hours ago, Son_of_a_gun said: Nije nikakva tajna da njima ne odgovara ulazak novih lica na političku scenu, i to sa kakvom podrškom. Međutim nemaju izbora, tj. izbor im je da ih se kanseluje za sva vremena iz javnog i političkog života. Ovako im ostaje bar neka šansa da na nekim budućim izborima ostvare neku funkciju, tj. ovi gore su ubijeđeni da će zadržati makar svoje dosadašnje pozicije i u budućem sazivu. Ova sitna buranija ispod njih je s pravom nezadovoljna jer su njihovi funkcionerski dani odbrojani kako god okreneš. Jasno mi je da se kod njih ova studentska ideja o novoj listi dozivljava kao pretnja, bez obzira sto niti je zamisljeno da je cine karijerni politicari (vec eksperti u neophodnim oblastima) niti je ideja da zamene politicke stranke (vec da pripreme teren za prave slobodne izbore u narednoj fazi, kroz godinu i po ili dve). Ni de iure ni de facto im ta lista nije konkurencija. Medjutim, ocigledno je strah ogroman da ce, ukoliko se stvari konacno pomere s mrtve tacke i ta grupa ljudi koje su selektirali studenti napravi neke konkretne rezultate za to objektivno prilicno kratko vreme, biraci tek tad da se ohlade od njih i njihove epske prekodecenijske jalovosti. Od opozicionih partija se sada sustinski trazi samo jedno - da se strpe neke 2 godine i da zauzdaju svoje ambicije i apetite. Sasvim je razumljivo da imaju aspiracije da zauzmu neke vazne pozicije u nekom trenutku, na kraju krajeva i zbog toga se mnogi od njih i bave politikom. Ako je to prevelika zrtva, ako je status quo makar i u ovom predvorju Severne Koreje drazi od potencijalnog rizika od konkurencije sutra, u nekom novom, iole demokratskom klimatu, bojim se da ovaj narod nema samo jednog dusmanina. 12
DJ_Vasa Posted 21 hours ago Posted 21 hours ago 1 hour ago, mrd said: Imajte na umu da su profesori stari i da moraju da zarađuju, ili imaju prihode. Moji studenti(deca) ne moraju ništa da rade, ali ja moram da im obezvrijediti hranu. Nisam ja tu mnogo kritičan po pitanju štrajka, drugo škola ne sme da izgubi kredibilitet. Nije lako vratiti kredibilitet. Ne svodim ovo na pitanje plata, a naravno da treba od nečega da žive i da razgovaraju o tome kako će se nastava nadoknaditi i održati školska godina. Nejasno mi je zašto se ni studenti ni profesori ne oglašavaju povodom ovoga. Gledam šta objavljuju studenti na instagramu, a do sada su samo mašinci napisali da se ne slažu sa odlukom fakulteta da drži nastavu, plus da im je prodekanka uvodila TV ekipu RTS-a. Možda je uprava tog fakulteta neka SNS ekipa, ali ne znam kakva je situacija kod ostalih.
Урош19 Posted 10 hours ago Posted 10 hours ago (edited) 11 hours ago, DJ_Vasa said: Ne svodim ovo na pitanje plata, a naravno da treba od nečega da žive i da razgovaraju o tome kako će se nastava nadoknaditi i održati školska godina. Nejasno mi je zašto se ni studenti ni profesori ne oglašavaju povodom ovoga. Gledam šta objavljuju studenti na instagramu, a do sada su samo mašinci napisali da se ne slažu sa odlukom fakulteta da drži nastavu, plus da im je prodekanka uvodila TV ekipu RTS-a. Možda je uprava tog fakulteta neka SNS ekipa, ali ne znam kakva je situacija kod ostalih. Oglasili su se i FONovci i plenum ekonomskog faksa da se ne slažu sa odlukama fakulteta i da nastavljaju blokade. Koliko sam ja ispratio ta dva i mašinski su za sad jedini fakulteti u Bg na kojima je nnv zvanično donelo odluku o nadoknadi nastave. Edit: Bogoslovija isto Edited 10 hours ago by Урош19 2
Klotzen Posted 2 hours ago Posted 2 hours ago Mislim da je ovo pogrešan izbor bio da se protestvuje protiv ćacilenda. Ne možemo mi da blokiramo svaki dan pola grada a da smo protiv kada to drugi rade. Takođe nepomenik uživa u ovome jer vidi da nas nervira. Bolji bi odgovor bio da se kampuje na 10 najprometnijih raskrsnica u gradu dok se Pionirski park ne oslobodi za javnost pa ako policija reaguje onda se ima materijal da se uporedi ta situacija sa ćacilendom i digne buka u EU.
DJ_Vasa Posted 1 hour ago Posted 1 hour ago 18 minutes ago, Klotzen said: Mislim da je ovo pogrešan izbor bio da se protestvuje protiv ćacilenda. Ne možemo mi da blokiramo svaki dan pola grada a da smo protiv kada to drugi rade. Takođe nepomenik uživa u ovome jer vidi da nas nervira. Bolji bi odgovor bio da se kampuje na 10 najprometnijih raskrsnica u gradu dok se Pionirski park ne oslobodi za javnost pa ako policija reaguje onda se ima materijal da se uporedi ta situacija sa ćacilendom i digne buka u EU. Teško bi bilo napraviti takav isti kamp i to na još deset mesta. Ćacilend ima logistiku, dnevnice, mogu da prespavaju u hotelu i čuva ih policija. Surovo bi bilo razvlačiti studente koje bi mogla da bije svaka budala, a da ne govorimo o tome da rade mnogo bitnije stvari, kao što je npr. onaj obilazak sela i varošica ili pomoć oko izbora u Kosjeriću i Zaječaru. Neka studenti rade kako misle da je najcelishodnije, a siguran sam da će uskoro uslediti neka akcija koja će imati odjeka. 1 1
Recommended Posts