Jump to content

Recommended Posts

Posted

U Madjarskoj je izašlo 450k ljudi više u odnosu na 2022g, kod nas uveren sam da moze i vise u odnosu na 2023, a ipak smo znatno manja zemlja.

Talas promena je vidljiv, ključ su 4 najveća grada, gde po nekoj mojoj proceni njemu je zbirno maksimum 560-570k glasova, a čak i 520k nije nerealno.

Tu nekih 1,6m je apsolutna potreba i da jebeno na Vracaru izadje 75%, a ne 57.

Posted

Posle sat vremena zna se pobednik, poraženi čestita pa makar vladao 15 godina pre toga... Nema šanse u ovoj radikalskoj prćiji za takvo nešto. Toliko nam treba normalna zemlja da to boli...

• Like 17
Posted

Samo pre 2g na lokalnim izborima u Budimpesti za samo 270 glasova je dobio opozicioni lider te izbore, a danas kad se uključe glasovi levice dk i partije 2 psa situacija je 66-29-5( mi hazlink).

Neke paralele se mogu same povuci, uveren sam da Beograd ide ovim putem, a mnogo je važniji glas Beograda na našim izborima, nego Budimpeste na Madjarskim.

• Thanks 1
Posted
13 hours ago, djole said:

Srpski Peter Magyar bi bio Vladimir Cvijan (da je ziv). Da li biste glasali za njega?

Veruj mi, ovo mi je palo na pamet pre nekoliko dana..bukvalno je to mogao biti Cvijan.

Da li bih glasao za njega?
Ako bi uspeo da okupi široku društveni koaliciju protiv Psihoa i ako bi napravio kvalitativni otklon od njegove politike - možda i bih.

Ipak, to je Mađarska, a ovo je Srbija..ima sličnosti, ali ima i priličnih razlika. Po meni, najveća je ta što je Mađarska u EU i ne može ipak sve da prođe, niti bi se neko usudio da to pokuša. 

A ovo sa Cvijanom je ipak totalni šbbkbb scenario

I on i mi zaslužujemo da saznamo šta se zaista dogodilo sa njim. 

Posted

Samo referendumska atmosfera i jedinstvena studentska lista koju će podržati svi, i opozicija i građani!

Prepisati recept od Madjara. Još mnogo toga treba prepisati ali ovo je uslov svih uslova. 

Takođe omogućiti sajt s live semaforom da ne čekamo nepomenika svaki put da prvi objavi rezultate. 

• Like 1
Posted
16 minutes ago, Drug Crni said:

..bukvalno je to mogao biti Cvijan.

Teško, što se mene tiče - nikad mi nije izgledao skroz u vinklu, ne znam zašto. Ni on niti (ludi) Radule.

I kad je skoro cela moja ekipa flipnula za Radulom (kao, znamo ga, he's one of us...) pa neki zatim i glasali za Dojebilo, mislio sam da nisu normalni... I bio sam u pravu, nije mu dugo trebalo da pokaže da je u suštini dileja...

Takav loš osećaj imao sam i sa Cvijanom, ali to je sad nebitno, jer strašno je kako je završio a još je strašnije da se ni dan danas ne zna šta se zapravo dogodilo. I to je u suštini još jedan u nepreglednom nizu zločina AVove mafije.

• Like 2
Posted

Kad se pomene Cvijan, setim se ovog teksta:

https://pescanik.net/slomljeni-junak-naseg-doba/

Nesumnjivo darovit i vredan čovek, ali i dosta osetljiv, potrošen nepravdom koja ga je gurnula na tamnu stranu ali ne u toj meri da bi postao deo ovog zla koje živimo. U nekoj paralelnoj realnosti bi imao neke osobine idealnog disidenta za rušenje vlasti ali imajući uvidu sklop ličnosti malo je verovatno da bi bio dobar za "ceo paket". U svakom slučaju, jedna od žrtava režima i Srbije 21. veka. Zaslužuje da se sazna istina o njegovoj sudbini.

• Like 2
Posted

Ako je Mađar desni centar, onda bi srpski ekvivalent bio neko poput Miloša Jovanovića, ili Zdravka Ponoša. 

"Francuz" je mutniji od Dunava, ne znam ima li Ponoš putera na glavi. Meni onako površno djeluje korektno.

Posted

To sta je Madjar ideoloski je potpuno nebitno.

Ako hocete da izvlacite pouke, pouka je da je potreban sirok front i ignorisanje tema koje vlast forsira godinama, a koje su u ogromnoj meri logicke konstrukcije i (kvazi) problemi na koje nema dobrog odgovora.

Umesto toga fokusirati se na realne probleme drustva, birokratiju, korupciju, kriminal i ekonomiju i to je pouka koju treba izvuci.

Madjar je mogao biti i levi populista kao Cipras, ako bi se fokusirao na zivotne teme isto bi pobedio.

Ideologija je bitna samo utoliko da ne stane ispred pragmaticnosti koja je potrebna da se raskrinka fabrika lazi.

• Like 2
Posted

Inače, ponavljanja izbora na jednom biračkom mestu u Aranđelovcu neće biti. Viši sud u Kragujevcu usvojio žalbe SL i poništio rešenje izborne komisije.

• Pumpaj! 1