srlepajce Posted 18 hours ago Posted 18 hours ago Niko se vise ne plasi i to ih najvise nervira Ovaj lik k'o da ga je komarac ujeo a ne opalio pendrek 😂 2 4
fancy Posted 18 hours ago Posted 18 hours ago 8 minutes ago, DJ_Vasa said: Erdogan bi mogao da se ipak zapita šta se zapravo dešava Misliš da nema informacije zadnjih meseci iz (polu)alternativnih izvora? Sve stoji, kartel, biznis, pičkematerine... što mu ne brani da tu i tamo odigra na obe strane, da se osigura. I ako je patka, dobra je patka. Nije zgoreg ubaciti ludaku u glavu (još jedan) crv sumnje.
Div Posted 18 hours ago Posted 18 hours ago Svakako ima smisla. I da je Erdogan tražio to što piše, i da ga boli uvo, ali mu nije u interesu sve što se dešava u NP jer mogu da ga pritiskaju i njegovi i opozicija. Ima smisla i da neko iz SNS pušta informacije, i tačne i lažne, ima smisla i da neko laže da dobija informacije iz vtha SNSa. Moja prva pomisao je da je izmišljeno ali da je dobara fora. 1
DJ_Vasa Posted 17 hours ago Posted 17 hours ago 24 minutes ago, fancy said: Misliš da nema informacije zadnjih meseci iz (polu)alternativnih izvora? Sve stoji, kartel, biznis, pičkematerine... što mu ne brani da tu i tamo odigra na obe strane, da se osigura. I ako je patka, dobra je patka. Nije zgoreg ubaciti ludaku u glavu (još jedan) crv sumnje. Svaka država sa razvijenom diplomatijom i obaveštajnim službama ima i ozbiljne podatke o tome šta se dešava, a otprilike glase ovako: neki žele da smene režim, ali ti neki nemaju diplomatske kontakte. U Sandžaku ima oko 150.000 Bošnjaka, od kojih minoran procenat studira na DUNP-u, gde ima i Srba, plus tu je i onaj Zukorlićev univerzitet koji najnormalnije radi svoj posao. Bošnjaci imaju i svoje predstavnike u režimu koji sarađuje sa Erdoganom, turske firme nesmetano rade, a to što su se jednom studenti malo pomlatili sa nekim batinašima i sa policijom kojom komanduje Bošnjak je za tursku diplomatiju minorno. Da je ugrožen poslovni interes, bila bi druga priča. Ne verujem ni da će dotični da se potrese na lupetanja neke budale sa tnjitera kada diplomatijom direktno rukovodi. Hajde da budemo i realni kada se govori o diplomatiji. Dok neko ne uspostavi ozbiljne diplomatske kontakte sa bilo kojom zemljom, napravi neke dogovore za budućnost i tako obezbedi savezništvo, sve ovo će ostati interna stvar.
fancy Posted 17 hours ago Posted 17 hours ago 7 minutes ago, DJ_Vasa said: Hajde da budemo i realni Realnost je precenjena.
DJ_Vasa Posted 17 hours ago Posted 17 hours ago 9 minutes ago, fancy said: Realnost je precenjena. Ne znam šta znači da je precenjena, ali znam kako funkcioniše diplomatija, koju sam spomenuo u citiranom delu rečenice. Dok Turska ne uradi nešto konkretno, pa makar to bilo i obično saopštenje, može slobodno da se ispred vesti zakači i ono da se nije desilo. A sve dok turske investicije donose $$$, incident u gradu koji ima stanovnika koliko i manja mesna zajednica u Istanbulu je za tursku diplomatiju možda samo jedan red u nekom izveštaju koji će završiti u podrumu diplomatske službe.
fancy Posted 17 hours ago Posted 17 hours ago 3 minutes ago, DJ_Vasa said: Ne znam šta znači da je precenjena Znači da sam se zezao, poznavaoče diplomatije
DJ_Vasa Posted 17 hours ago Posted 17 hours ago 1 minute ago, fancy said: Znači da sam se zezao, poznavaoče diplomatije E, jbg, kad radim više poslova odjednom, odgovaram na mailove i pišem na forumu, imaš sreće što ti nisam ispostavio fakturu ili poslao upit za potvrdu broja računa 2
Plavi Dres Posted 16 hours ago Posted 16 hours ago Generalno oko diplomatskih kontakata- videlo se koliko to žulja režim kada se rektor Đokić sastao sa ambasadorom Velike Britanije i izaslanicom iste zemčje za Zapadni Balkan. 3
DJ_Vasa Posted 15 hours ago Posted 15 hours ago 41 minutes ago, Plavi Dres said: Generalno oko diplomatskih kontakata- videlo se koliko to žulja režim kada se rektor Đokić sastao sa ambasadorom Velike Britanije i izaslanicom iste zemčje za Zapadni Balkan. Da, a to je bio odličan potez i tako treba nastaviti. Ne može se očekivati ni neka ozbiljna podrška ako neko ne ode tamo gde treba i kaže kako će raditi, a u prvom redu da eliminiše lomparoide, tj. KGB ekipu. Dok sam ovo pisao nisam primetio jednu veoma povoljnu vest: Brnabić: Pisaću evropskim partnerima i tražiti da se izjasne o ekstremizmu blokadera Quote Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić najavila je da će evropskim partnerima - EU i njenim institucijama poslati pisma i pozvati ih da se izjasne o napadima "blokadera" na državne funkcionere jer je njihovo ćutanje "neprihvatljivo". Dodala je da je "vrag odneo šalu". "Neka se izjasne da li su to evropske vrednosti i da li je to evropska Srbija koju žele. To je od izuzetne važnosti da bi znali da se od danas u skladu sa tim ponašamo", izjavila je Brnabić, na konferenciji za novinare u holu Skupštine Srbije. Ona je rekla da bi iz Evrope trebalo da objasne "zašto zatvaraju oči pred rastućim ekstremizmom i huliganizmom blokadera", navodeći da je i ćutanje neki signal. ... Ovo bi trebalo da neko iskoristi, studenti, rektor, opozicija, NVO, aktivisti, a trenutak deluje sasvim dobro. Izgleda da sada imaju zicer. Mogli bi samo da sačekaju šta će ova da nalupeta, pa da je poklope.
mare80 Posted 14 hours ago Posted 14 hours ago Što se tiče Turske i Erdogana ... Ni jedan autokrata neće podržati demokratske proteste protiv drugog autokrate pa makar bili i u lošim odnosima ... Ti protesti mu dodju kao neka vrsta virusa koji može da se proširi sa jednog autokratskog sistema na drugi .... Ako je i bilo nekih kontakata u vezi ovih dešavanja zamišljam ih kao molbu : Ma uredu je što malo mlatite našu "braću" , nemojte baš da im lomite kosti .... 12 1
Perkos2 Posted 14 hours ago Posted 14 hours ago probao je hulja da zakuva svojim batinašima i medijma koji su dizali paniku ali nije ni onaj načelnik policije iz Pazara baš toliko lud pa da ne ukapira da prvi red ispred faksa čine ratni veterani i navijači Pazara uz podrđku velike većine građana na to se ne udara silom već se izvlači kao radojičić iz banjske, dobio je taj načelnik i flašu u glavu ali je ispregovarao da se batinaši izvuku bez da ih dohvati iko od prisutnih, a policija je posle pustila povratak studenata Erdogan i Turska regaovali bi da je došlo do većih sukoba sigurno, dobar deo ljudi iz Pazara ima i turska dokumenta i sigurno ih ne bi pustili niz vodu, pošto se ipak mirno završil nema ni potrebe da kvare biznis planove
Molina23 Posted 13 hours ago Posted 13 hours ago Jedno je sigurno, Vidovdanski protest se pokazao kao pun pogodak uprkos onolikim skepsama i crnim proricanjima. Od mirnih ali već učmalih blokada i jednih istih govora prešlo se na šibanje i motku. Živelo zeleno svetlo 💚 Kao što vidimo niko sa trobojkom, šajkačom i malo bejzik kosmetske pričancije nije oterao Pazarce. Naprotiv. Svi su tu gde trebaju biti i spremni za akciju. Ludak luduje a njegovi desni i levi štihovi više ne rade posao ne dele, ne svađaju, sve što je prolazilo sad se odbija kao od armirani beton. Grudva se kotrlja. Ovakvo aktivno leto Srbija ne pamti, a tek stiže jesen. 1
Volter Posted 13 hours ago Posted 13 hours ago Vučić razočaran Ljajićem i Zukorlićem, lider SDP odgovara: Pazaru nisu potrebna privatna obezbeđenja https://n1info.rs/vesti/vucic-razocaran-ljaljicem-i-zukorlicem-lider-sdp-odgovara-pazaru-nisu-potrebna-privatna-obezbedjenja/ Quote Nakon jučerašnjih incidenata građana sa policijom ispred Državnog univerziteta u Novom Pazaru, prilikom čega je jedan vređao prisutne na nacionalnoj i verskoj osnovi, predsednik Srbije izrazio je razočarenje Rasimom Ljajićem i Usameom Zukurlićem jer događaj nisu osudili, a predsednik SNS je zatražio da se bošnjačke stranke izjasne "na čijoj su strani". Ljajić je poručio da Novom Pazaru "kao multietničkom gradu nisu potrebna privatna obezbeđenja, a još manje vređanje na nacionalnoj i verskoj osnovi". Krenulo je, samo neka nastave. 3 8
DJ_Vasa Posted 12 hours ago Posted 12 hours ago 36 minutes ago, Molina23 said: Jedno je sigurno, Vidovdanski protest se pokazao kao pun pogodak uprkos onolikim skepsama i crnim proricanjima. Od mirnih ali već učmalih blokada i jednih istih govora prešlo se na šibanje i motku. Živelo zeleno svetlo 💚 Kao što vidimo niko sa trobojkom, šajkačom i malo bejzik kosmetske pričancije nije oterao Pazarce. Naprotiv. Svi su tu gde trebaju biti i spremni za akciju. Ludak luduje a njegovi desni i levi štihovi više ne rade posao ne dele, ne svađaju, sve što je prolazilo sad se odbija kao od armirani beton. Grudva se kotrlja. Ovakvo aktivno leto Srbija ne pamti, a tek stiže jesen. Ne znam kako se ova dva protesta mogu dovesti u vezu jer ne verujem da je u Beogradu bilo baš mnogo Pazaraca koji su jedva čekali da slušaju Lompara i lomparoide, premda jeste bilo Srba koji ih trpe, ali ih ne podržavaju. Što se tiče poslednjih događaja u Novom Pazaru, ljudi iz više gradova su tamo pojurili da brane studente od batinaša i teško je poverovati da pripadaju lomparoidima. Izjava onog studenta koju sam juče linkovao govori u prilog tome. A znajući i njihovu orijentaciju, u Novom Pazaru bi se juče mlatilo zastavama sa ruskim Džizusom. 9 minutes ago, Volter said: Vučić razočaran Ljajićem i Zukorlićem, lider SDP odgovara: Pazaru nisu potrebna privatna obezbeđenja https://n1info.rs/vesti/vucic-razocaran-ljaljicem-i-zukorlicem-lider-sdp-odgovara-pazaru-nisu-potrebna-privatna-obezbedjenja/ Krenulo je, samo neka nastave. Hajde da sačekamo bar jedan ili dva dana da vidimo kako će se poneti Ugljanin i Ljajić. Pretpostavljam da im nije lako jer ionako znaju da bi novopazarska lista studenata mogla da ih na izborima počisti k'o metlom ako se kandiduju kao manjinska lista, a s druge strane, navukli su se na državnu sisu i nikako da je puste. Ako dobiju dovoljno $$$, mogli bi koliko sutra počnu da se mažu govnima, a ne bi me začudilo ni da nataknu šajkače. Ionako su se pokazali kao jajare, i to prvenstveno prema svom narodu.
Volter Posted 12 hours ago Posted 12 hours ago 22 minutes ago, DJ_Vasa said: Hajde da sačekamo bar jedan ili dva dana da vidimo kako će se poneti Ugljanin i Ljajić. Pretpostavljam da im nije lako jer ionako znaju da bi novopazarska lista studenata mogla da ih na izborima počisti k'o metlom ako se kandiduju kao manjinska lista, a s druge strane, navukli su se na državnu sisu i nikako da je puste. Ako dobiju dovoljno $$$, mogli bi koliko sutra počnu da se mažu govnima, a ne bi me začudilo ni da nataknu šajkače. Ionako su se pokazali kao jajare, i to prvenstveno prema svom narodu. Ne verujem da će se raskantati, ali očigledno da postoji netrpeljivost i dobro je da su krenuli ovako javno sa prepucavanjem. Biće toga još, Kukavicu niko ne voli, svi su tu zarad interesa, a ako mu malo ne idu po volji, ovaj kreće sa iživljavanjem. Očekujem uskoro i sukob sa Dačićem.
DJ_Vasa Posted 12 hours ago Posted 12 hours ago 21 minutes ago, Volter said: Ne verujem da će se raskantati, ali očigledno da postoji netrpeljivost i dobro je da su krenuli ovako javno sa prepucavanjem. Biće toga još, Kukavicu niko ne voli, svi su tu zarad interesa, a ako mu malo ne idu po volji, ovaj kreće sa iživljavanjem. Očekujem uskoro i sukob sa Dačićem. Ovde sam napravio grešku i spomenuo Ugljanina, a taj zaista u ovom trenutku nema veze sa režimom, a njegovi poslanici su u istom klubu sa PSG. Ljajić jeste misterija jer je do sada bio u svim vlastima, a voli i pare. 1
Volter Posted 11 hours ago Posted 11 hours ago 4 minutes ago, DJ_Vasa said: Ovde sam napravio grešku i spomenuo Ugljanina, a taj zaista u ovom trenutku nema veze sa režimom, a njegovi poslanici su u istom klubu sa PSG. Ljajić jeste misterija jer je do sada bio u svim vlastima, a voli i pare. Ni ja nisam provalio, verovatno nekim čudom proćitao Zukorlić i terao sam dalje.
Div Posted 11 hours ago Posted 11 hours ago 15 minutes ago, DJ_Vasa said: Ovde sam napravio grešku i spomenuo Ugljanina, a taj zaista u ovom trenutku nema veze sa režimom, a njegovi poslanici su u istom klubu sa PSG. Ljajić jeste misterija jer je do sada bio u svim vlastima, a voli i pare. Pa, i nije greška tako kako si napisao, treba da vidimo šta će reći i uraditi i Ugljanin, nisam ga baš čuo od kad su počele blokade u Pazaru, a bio je i on ministar u nekoj od Vučićevih vlada koliko se sećam. Jasno da nije isto biti trenutno u vlasti ili biti bivši koalicioni partner ali moga bi ibaš i da se oglasi. Ako jeste, a ja nisam zapazio izvinjavam se, voleo bih neki link. Znam da jeste bilo sukoba u NP pre studentskih blokada, sukoba u lokalnoj skupštini, delovalo mi je da se radi o čistoj borbi za pozicije.
Nicklord Posted 11 hours ago Posted 11 hours ago 26 minutes ago, srlepajce said: Navodno dolaze iz Ns Smradine Kraljevačka Žandermerija neće da bije sugrađane* Mislim da je to viđeno više puta, neće generalno policajci da mlate ljude gde se svi znaju. Samo rotiraju gradove i onda opet može 8
DJ_Vasa Posted 11 hours ago Posted 11 hours ago 1 minute ago, Div said: Pa, i nije greška tako kako si napisao, treba da vidimo šta će reći i uraditi i Ugljanin, nisam ga baš čuo od kad su počele blokade u Pazaru, a bio je i on ministar u nekoj od Vučićevih vlada koliko se sećam. Jasno da nije isto biti trenutno u vlasti ili biti bivši koalicioni partner ali moga bi ibaš i da se oglasi. Ako jeste, a ja nisam zapazio izvinjavam se, voleo bih neki link. Znam da jeste bilo sukoba u NP pre studentskih blokada, sukoba u lokalnoj skupštini, delovalo mi je da se radi o čistoj borbi za pozicije. Zato sam i napisao da Ugljanin u ovom trenutku nema veze sa režimom, a bio je u vlasti kada je situacija bila mirna. Naravno, to ne znači da ga smatram moralnom veličinom, već samo gledam šta radi. Ako ništa drugo, SDA u poslednje vreme zaista i kritikuje vlast, a podržavaju studente: https://www.sda.rs/vijesti/saopstenja/ Ne znam kakva je situacija u lokalnoj skupštini, ali vidim da su još ranije zauzeli stav da su protiv onoga što radi režim. 1
Barkley#34 Posted 4 hours ago Posted 4 hours ago Pazarci se očigledno nisu složili sa tim da im sa strane dovlače kriminalce da rešavaju nešto što je locirano u njihovom gradu. Neko se preračunao pa je posle tražio da lokalci smire strasti i smisle izlaznu strategiju. Rasim je svakakav ali nije glup. Niti će javno da štiti bolide iz vlasti za nešto takvo niti će naprečac da izlazi iz vlasti a neće ni da potone sa Vučićem. 7 hours ago, DJ_Vasa said: Zato sam i napisao da Ugljanin u ovom trenutku nema veze sa režimom, a bio je u vlasti kada je situacija bila mirna. Naravno, to ne znači da ga smatram moralnom veličinom, već samo gledam šta radi. Ako ništa drugo, SDA u poslednje vreme zaista i kritikuje vlast, a podržavaju studente: https://www.sda.rs/vijesti/saopstenja/ Ne znam kakva je situacija u lokalnoj skupštini, ali vidim da su još ranije zauzeli stav da su protiv onoga što radi režim. Ako su problem lomparoidi valjda bi trebalo da imaš isti aršin i da ne razmatraš potencijalnu podršku Sulje i SDA, zar ne? 2
Recommended Posts