Jump to content

Recommended Posts

Posted

Al Jazeera Balkans 

Vidovdanski protest nije ličio ni na jedan dosadašnji studentski skup. Došlo je do radikalnog zaokreta u desno ... kao da smo ponovo u 1989. godini. Umesto protesta protiv autokratske vlasti, nepravde, nasilja i korupcije, dobili smo skup potencijalnih bacača cveća na tenkove. 

Ako studenti istraju na ovom kursu, to će samo odbiti sve ljude koji žele istinske a ne kozmetičke promene, sve one koji su demokratski nastrojeni i žele ne samo pad jednog režima, već i demontažu ideoloških temelja na kojima naprednjački režim počiva.

Ceo tekst

• Like 5
  • Ha-ha 2
Posted

Hulja je bukvalno oteo državu od naroda i napravio svoju ličnu. Onu koja štiti samo njega i njegove lojaliste, u kojoj im je bukvalno sve dozvoljeno, dok ostali građani služe samo kao resurs. Da plaćaju poreze i račune, da rade i pune budžet te mafijaške države i da ćute i smrde po svojim bablovima. Nemoćni da išta promene. I da mole boga da ne dođu u koliziju bilo koje vrste sa ovima koji uživaju zaštitu zarobljenih institucija... 

To i predstavlja ovaj ćacilend. To je njihova država u državi, koju su oteli, i zabranjuju svima koji nisu njihovi da tuda i prođu. To je simbol onoga što je hulja napravio ovde. Celokupan instrument sile i institucije, sada već otete države, služe da štite njega i ćacilend. Sva prirodna bogatstva otete države smatraju svojima, kao da su naslednici ili vlasnici istih, i tako se i ponašaju. Koriste ih za trgovinu sa zainteresovanim stranama velikih država, za političku podršku i amin za ono što rade. I na naše oči to funkcioniše, jer je podrška građanskoj i studentskoj borbi i dalje tiha i mala. Što našu situaciju čini još težom. Gledamo svaki dan kako se sve u državi raspada, dok oni grade Expo u svom paralelnom univerzumu. Umesto da su taj novac uložili u recimo metro, jer ćemo za par godina morati da ukinemo automobile, jer neće biti moguće koristiti ih u ovom saobraćajnom haosu u Beogradu. O parkiranju da i ne govorim. Ali njima to nije bitno, jer koja mafija gleda bilo čiji interes sem svoj...

Izbori služe samo da bi mafija njihovom krađom obezbedila korišćenje instrumenata sile da štiti sebe i svoje poslove. Zato i pišem da nikada neće dozvoliti izbore na kojima postoji i promil šanse da će da izgube. Makar ih ne bilo još 5 godina, ili ako ne mogu da obezbede krađu, onda će zabranjivati liste i ko zna šta sve... Ovo je otišlo već toliko daleko, da oni po svaku cenu bukvalno ne smeju da dozvole da izgube vlast. Momenat kada su se najviše usrali, i kada su možda bili najranjiviji, je bio 15. mart, pa su posegli za tim nesrećnim zvučnim topom iz čistog očaja. Kada im je i to prošlo, i kada je peak protesta i pritiska očekivano opadao, više nisu bili ugroženi. Naravno, nikada ne bismo ni došli u situaciju da budu toliko ranjivi da nije bilo studenata, njihovih akcija... Probudili su uspavani narod i doveli hulju na ivicu... Ali prilika je tad propuštena, tad je trebalo nastaviti sa pritiskom, ne odlaziti sa ulice dok se ne dobiju bar izbori. I to je možda i najveća greška studenata, što već tad nisu gurali tu priču, a ne da se ograđuju od svih i guraju ta 4 zahteva koja nisu značila ništa konkretno. Ti zahtevi su bili usmereni na rad institucija, koje opet kontroliše hulja, i da bi ispunio te zahteve morao bi da smeni sam sebe. Izbore bi možda i morao da da, kad je već bio raspustio vladu. Tad je trebalo full gurati tu priču. To su studenti kasnije zatražili, kad se mafija već konsolidovala, kad su izmrcvareni prosvetari odustali od blokada (svaka im čast i za onoliko), pa su. ostali samo studenti. I taj zahtev za izborima u tom momentu, hulja je shvatio kao znak slabosti i naravno da mu ne pada napamet da ih da sad kad je najslabiji i kad mu treba ogromna logistika, novac i vreme za organizaciju da ih pokrade. Ali to će sad da radi, da pasivizuje koliko može ovaj bunt, da priprema izbore za trenutak kad njemu bude odgovaralo i da računa na još veću pasivizaciju.

Naravno da je i ovaj protest juče bio fantastičan po brojnosti, ali smo videli i mnogo organizovaniju mafiju, kao i to da policija u full kapacitetu štiti ćacilend i njegove rezidente.

Studenti su poslali poruku i dali zeleno svetlo građanima... Malo mi je to neodređeno. Zeleno svetlo za šta? Da li oni odustaju? Ako je i tako, možemo samo kapu da im skinemo. Uz sve greške, oni su uspeli što niko drugi ne bi nikada, uz sve greške. Ali nažalost, ni to nije bilo dovoljno da vratimo državu. Dobili smo buđenje građana i oslobađanje od straha, ali ništa od toga nije iskorišćeno da se dobije nešto konktetno. 

Šta dalje? Očigledno se moraju menjati metode. Videli smo za šta imamo kapaciteta, a za šta ne. Ovo što studenti kažu, da će sa građanima obići celu Srbiju kao početak neke izborne kampanje, nije loša ideja. Znamo da će mafija krasti izbore i dalje, ali nema nam druge nego da se borimo za svaki glas i pokušamo da sprečimo krađu, pa posle da vidimo šta i kako...

Protesti ovog tipa više nemaju smisla, po mom mišljenju, jer na kraju donesu više razočaranja i apatije nego neke koristi. Ljudi imaju nerealna očekivanja pa se onda razočaraju i padnu u apatiju. Moj babl tako govori. 

Možda nije loša ideja, negde sam čuo ovih dana, da se u septembru organizuje protest u bukvalno svakom gradu u Srbiji istovremeno, pa da vidimo kako će to da pokriju i da li će takav pritisak nešto doneti.... Ni ovo sa računima nije loša ideja, ali sumnjam da bi dovoljan broj ljudi pristao na to... 

• Like 7
Posted (edited)
13 minutes ago, djura.net said:

Vidovdanski protest nije ličio ni na jedan dosadašnji studentski skup. Došlo je do radikalnog zaokreta u desno ... kao da smo ponovo u 1989. godini. Umesto protesta protiv autokratske vlasti, nepravde, nasilja i korupcije, dobili smo skup potencijalnih bacača cveća na tenkove. 

Ako studenti istraju na ovom kursu, to će samo odbiti sve ljude koji žele istinske a ne kozmetičke promene, sve one koji su demokratski nastrojeni i žele ne samo pad jednog režima, već i demontažu ideoloških temelja na kojima naprednjački režim počiva.

Sve ovo je tačno (uostalom, na ovoj istoj temi je gomila furunaša, među kojima i ja, već napravila istu konstataciju) i sve je ovo istovremeno propaganda koja ultimativno služi vučiću, jer napisati sve ovo, a ne napisati da dotični nisu članovi kriminalnog udruženja koje drži Srbiju pod okupacijom i da sam zbog toga spreman da začepim nos i glasam za njih ukoliko su oni jedina alternativa, nije propust, nego predumišljaj. 

Edited by Beonegro
  • Like 10
  • Thanks 2
Posted
11 minutes ago, Beonegro said:

Iskreno, ne razumijem zašto Nova, N1, Vreme i još par medija koji (još) nisu pod kontrolom zločinačkog udruženja prenose izjave vučića & Co. Čemu? Znamo da u tome nema ništa normalno ni istinito, znamo i da ima dovoljno njihovih trovačnica da šire krvožednu radikalsku propagandu, šta je razlog? Da meni dižu pritisak? 

Zato što hoće da budu "objektivni" a to u ovom našem blatu neće da može. "Ko tebe kamenom ti njega hlebom" više ne važi u Srbiji, psihopata bi nazdravljao našom krvlju a ćaciji klicali, tu nema više šta da se neutrališe.

Posted
1 hour ago, Jakob Aman said:

I to bi bilo to? Studenti proglasili "pobedu", od ponedeljka se vraćaju na fakultete, šaka jada od opozicije ćuti, radikalska bagra seiri, čeka da se još više nafatira od ekspa, pa izbori posle kojih će veliki vodja postati premijer pa ajmo jovo na novo... 

A možda i nismo za bolje.

Pa naravno da nismo za bolje kada smo krivicu za neuspeh prebacili u studentsko dvoriste. Koliko nas je spremno sutra napustiti posao i svoje vreme u potpunosti posvetiti rusenju ovog rezima? Da ne pricamo o propagiranoj pozeljnoj radikalizaciji od onih koji su najmanje spremni svoja ledja poturiti za istu.

• Zasto umesto hiljadu saveta i zamerki pojedinci ne blokiraju ispotave drzavnih preduzeca u kojima su zaposleni?
  • Zasto milion turista koji svake godine planduju u Grckoj ne zamene istu obilaskom SNS ambasada diljem sveta i onih koji ga tapsu po ramenu?
  • Zasto se ne prekine svaki kontakt sa rodbinom, prijateljima, poznanicima, poslovnim partnerima i svakom fukarom koja je i na najbenigniji nacin povezan sa ovim aparatom?
  • via RasKass - Zasto uzivamo u lakoj sportskoj zabavi finansiranoj pljackom i krvavim novcem?
  • Zasto ...?

Pogledajmo se u ogledalu, ipak je i do nas

• Like 1
Posted

Tekst Jovane Gligorijević,dosta realniji od onog gore Markovićevog:

https://vreme.com/komentar/vidovdan-dan-posle-studenti-hvala-i-nema-nazad/?fbclid=IwY2xjawLN9F9leHRuA2FlbQIxMQABHqDue9l0UOTwfY_6X3pt1n6XC0onyhMUHfBuLMHqMTULU3vQ4v_pqmkWD4fj_aem_zo72Fv-eCwY6NcNf2xsERg

Možemo i da zameramo studentima da su previše desno, da je izbor govornika bio sporan, da je narušen princip “ideološkog minimuma”… I tu čak možemo da budemo u pravu. Ali, pre nego što zaključimo da smo u pravu, moramo i da se zapitamo šta imamo od toga.

• Like 4
  • Thanks 1
Posted

Moji politicki stavovi su otprilike ovakvi:

Da sutra udjemo u Nato a prekosutra u EU. Da sa Rusijom imamo samo razmenu baleta i klasicne muzike. Da ne budemo celicni prijatelji sa Kinom. Da se ukine veronauk u skolama. Da svi profesionalni sportski klubovi budu privatizovani.

E sad, sa ovakvim programom ne bih presao cenzus na forumu a kamoli na izborima.

Lompar & co su po meni srbovanje tipa Cosica i Beckovica. Ne padamo u trans na Ko da mi otme iz duse Kosovo nego seremo u metaforama o nebeskim nitima koje povezuju bitku na Kosovu iz koje nicu novi danasnji bozuri i slicna sranja.

Ne slusam to i ne interesuje me to.

Jedino sto me vodi je zelja da Vucic i njegova bulumenta bude smenjena i da vise ne zivimo u njihovoj izvitoperenoj simulaciji drzave i naroda.

• Like 5
  • Thanks 1
Posted
4 minutes ago, Clash said:

Da sutra udjemo u Nato a prekosutra u EU. Da sa Rusijom imamo samo razmenu baleta i klasicne muzike. Da ne budemo celicni prijatelji sa Kinom. Da se ukine veronauk u skolama. Da svi profesionalni sportski klubovi budu privatizovani.

E sad, sa ovakvim programom ne bih presao cenzus na forumu a kamoli na izborima.

Lompar & co su po meni srbovanje tipa Cosica i Beckovica. Ne padamo u trans na Ko da mi otme iz duse Kosovo nego seremo u metaforama o nebeskim nitima koje povezuju bitku na Kosovu iz koje nicu novi danasnji bozuri i slicna sranja.

Jedino sto me vodi je zelja da Vucic i njegova bulumenta bude smenjena i da vise ne zivimo u njihovoj izvitoperenoj simulaciji drzave i naroda.

Ja se sa tobom, uopste ne slazem politicki, ali smo na istoj strani i treba da budemo u borbi protiv kriminala, korupcije, bahatosti, nestrucnosti, primitivizma, lazi i bolesti.

• Like 9
Posted
8 minutes ago, Clash said:

Problem je sto mi hocemo da zazmurimo zarad viseg cilja, ali oni "ispravni" nece. I ako izguraju svoje, tu nista od promene sistema nema.

Ostaje samo taj segment da ovoga vise ne gledamo, ali to nije ni blizu dovoljno.

• Like 3
  • Thanks 1
Posted
10 hours ago, DameTime said:

Joj, što volim ovo pametovanje izdaleka...

Možda je izdaleka, ali je i dalje pametno 😎.

Elem, kao što rekosmo, izdaleka se ponekad vidi bolje. 

10 hours ago, DameTime said:

I ako niste primetili, svi se trudimo.

Pa, da vam srušim sneška, kurac moj se trudite. Od silnog truda po instagramu i tviteru će vas zaboleti prsti, jelte, užasna žrtva. Već sam jednom pisao o tome, a ti si se čak i složila, to što se vi virtuelno trudite će dovesti do virtuelne, iliti u Srba tako omiljene moralne pobede i ni do čega drugog. Tešićete se uz kaficu na Obiliću, po instagramu i tviteru kako eto samo što nije, studenti ga dovode do ludila, već je pao samo što ga niko nije obavestio, kula se ruši, Frodo samo što nije bacio prsten u Mt. Doom... i šta ti ja znam. A u stvarnosti, pak Isildur ne samo što nije bacio prsten, već nije ni stigao u bitku jer je pio late macchiato pa se zapričao sa društvom ili bili produžeci na utakmici KKP, pa nije mogao da se cima, nisam siguran.

Studentima ja ne prigovaram ič. Ama baš ništa. Oni su pokrenuli nešto neviđeno do sad, digli su vam i guzice i glave, ali dalje bez vaše pomoći ne mogu. Otići na protest jednom mesečno (ako je i toliko bilo, govorim o masovnim protestima, na koje idu svi, njih je bilo koliko, 6-7 za ovih 8 meseci), ma svaka vam čast, evo naklon do poda, žrtva ranga Kosovskog boja. Doduše ishod je isti. Na proteste 96/97. su ljudi išli masovno svaki jebeni dan, trpeli suzavce, pendreke, hladnoću i šta sve ne. Ovo što vi radite, gde se pojavite tu i tamo jednom mesečno (pa i da je jednom nedeljno), Saurona boli koliko i ujed komarca. Nuisance i ništa više. 

Nisu studenti krivi, vi ste. I za one koji kažu da je za proteste 96/97. i 5.10. da su imali konkretan povod (izbore) i da vam i ovde za neku radikalizaciju treba nešto slično - pa nije li vam onih 16 mrtvih zbog korupcije i bahatosti dovoljan razlog?! 

Nisu studenti krivi, njima svaka čast. Vi ste ih (opet) izdali zarad udobnosti sopstvene guzice.

• Like 3
  • Thanks 1
Posted
6 minutes ago, McLeod said:

Problem je sto mi hocemo da zazmurimo zarad viseg cilja, ali oni "ispravni" nece. I ako izguraju svoje, tu nista od promene sistema nema.

Ostaje samo taj segment da ovoga vise ne gledamo, ali to nije ni blizu dovoljno.

Postoje dve opcije, ili da zažmurimo na desničarenje ili da za nekoliko godina hapse i šalju ljude u zatvore kad naprave čet grupu sa komšijama kao u Belorusiji, i ne to nije preterivanje, tamo se stvarno ide za to u zatvor. Treća opcija nema i svodi se na puko filozofiranje. 

• Like 1
Posted

Neka vam ga Vučić, šta drugo reći.

Ono sinoć jeste povremeno bio kičeraj, ali moraš biti ekstremno neinteligentan ili pokvaren da pridaješ preveliki značaj tome kad se stvari stave na vagu.

• Like 1
Posted

Koje kolektivno nedobacivanje ovih xenial intelektualaca.

Protest i govornici su bili ovakvi posto se protest desavao na Vidovdan. Dan koji sta god mi mislili o njemu nosi neku simboliku za jako veliki deo naroda.

Pre dva meseca smo imali posecivanje Strazbura i Brisela, tada su iste ovakve stvari, samo u ogledalu pisali desničari i nacionalisti.

Dok god ono sto smo culi na otprilike 50% govora juce ne postane dominantan narativ na protestima, ova prica o novim bacacima cveca na tenkove je samo bezvezno lupanje u tastaturu

• Like 3
  • Thanks 2
Posted
13 minutes ago, McLeod said:

A sta ciniti onda brate moj?

Posted

To ti Mek misliš da niko nije zažmurio. Da li misliš da se npr. Lomparovim sledbenicima svidelo trčanje&pedalanje do evropskih institucija i sastanci sa zvaničnicima? Da li im znači podrška npr. Picule? Da li misliš da se rusofilima svidelo to što nema više onih srbo-ruskih zastava da se vijore? Da li se svima sviđa što je rektor Đokić nekako u prvom planu? Uhvatio sam da je onaj akademik opleo i po kineskim rudnicima, dakle ne prozivaju se samo zapadni interesi.

Ne možete postaviti svoj stav kao jedini ispravan i kao kompromis zahtevati da se svi slože s njim. Ne ide to tako. Jbt, u isto vreme režim proziva protestante da su ustaše i mrzitelji svega srpskog a Al Džazira da maltene prizivaju nove genocide. Ispade tačno ono - odlično, možemo da napadamo u svim pravcima.

• Like 15
  • Thanks 2
Posted
5 minutes ago, nemanjaol said:

Koje kolektivno nedobacivanje ovih xenial intelektualaca.

Protest i govornici su bili ovakvi posto se protest desavao na Vidovdan. Dan koji sta god mi mislili o njemu nosi neku simboliku za jako veliki deo naroda.

Pre dva meseca smo imali posecivanje Strazbura i Brisela, tada su iste ovakve stvari, samo u ogledalu pisali desničari i nacionalisti.

Dok god ono sto smo culi na otprilike 50% govora juce ne postane dominantan narativ na protestima, ova prica o novim bacacima cveca na tenkove je samo bezvezno lupanje u tastaturu

Šta znači "dominantan narativ na protestima"? Je li po tebi to što je otprilike dvije trećine govornika juče guslalo o Kosovu dovoljno da konstatujemo da je to dominantan narativ, ili smatraš da je proporcija morala da bude i veća? 

Ajde bre nemojte me zajebavati, napisao sam da bih začepio nos i glasao za njih uprkos svemu, ali nemojte me praviti budalom i ubjeđivati u suprotno od onog što sam juče vidio sopstvenim očima i čuo sopstvenim ušima, i što je blago rečeno ODVRATNO.

• Like 6
Posted
1 minute ago, Barkley#34 said:

To ti Mek misliš da niko nije zažmurio. Da li misliš da se npr. Lomparovim sledbenicima svidelo trčanje&pedalanje do evropskih institucija i sastanci sa zvaničnicima? Da li im znači podrška npr. Picule? Da li misliš da se rusofilima svidelo to što nema više onih srbo-ruskih zastava da se vijore? Da li se svima sviđa što je rektor Đokić nekako u prvom planu? Uhvatio sam da je onaj akademik opleo i po kineskim rudnicima, dakle ne prozivaju se samo zapadni interesi.

Ne možete postaviti svoj stav kao jedini ispravan i kao kompromis zahtevati da se svi slože s njim. Ne ide to tako. Jbt, u isto vreme režim proziva protestante da su ustaše i mrzitelji svega srpskog a Al Džazira da maltene prizivaju nove genocide. Ispade tačno ono - odlično, možemo da napadamo u svim pravcima.

Upravo u tom grmu lezi zec.

Od samog pocetka studentskih protesta, desnicarski i DB elementi medju njima ubacuju klipove u tockove, pocev od onog ogradjivanja od Proglasa, preko trolovanja po mrezama o "zabrinutosti" EU i price kako je put za Strazbur bacena energija i vreme (a do danas bez ikakve sumnje sa ove vremenske distance, najbolja akcija sa najvecim odjekom od svih koje su imali).

Tako da nije tacno da su oni cutali. Oni nikada ne cute, samo je pitanje koliko su glasni i koliko ova druga strana uspe da ih "namiri".

Ako je neko pokazao za sve ove godine da je za kompromis i da je sposoban da proguta razne stvari zarad viseg cilja, to su oni najliberalniji, gradjanski orjentisani.

Desnicari apsolutno nikada to nisu pokazali i ti elementi medju studentima se ni najmanje ne razlikuju od takvih opozicionih i "opozicionih" stranaka.

• Like 2
Posted (edited)

Protest je bio van svih mojih ocekivanja po broju ljudi, svaka cast svakome ko je izasao i pokazao da necemo stati dok kriminalci koji su oteli drzavu od naroda ne budu smenjeni, bar nekom novom garniturom "wannabe" kriminalaca koji ce ipak, jbg, morati da krenu od nule - i to je cela poenta protesta - menjanje prljavih gaca ove garniture vlasti koja jase drzavu i ostatak naroda preko svojih kriminalaca. Svaka vlast pre ili kasnije (u Srbiji dokazano) krene da suruje sa kriminalcima, ili se medjusobno pokolju, ali zato i rok trajanja jeste 12-13 godina. Nadamo se da ce tako da bude i sa ovima.

Bilo je veliko zagusenje na izlazu iz bul. oslobodjenja na Slaviju, jer ljudi nisu znali da ne moze napred posto je tu bila ograda i bina, i tu je moglo biti teskih zrtava usled nedostatka vazduha i stampeda, srecom par njih koji su kolabirali su brzo evakuisani i pruzena im je pomoc.

Kada se protest zavrsio i ljudi sa porodicama i decom, i stariji gradjani otisli kuci, mladji ljudi su spontano krenuli ka Cacilendu i doslo je do susreta sa kornjacama kod Glavne poste, gde je i dalje osuta i spontana masa bila 10 puta veca od onoga sto je on parama dovukao u Cacilend. Ljudi su urlali ljuti na to sto ne mogu da prodju parkom mesecima, skandirali Idite na Kosovo itd. Nije bilo organizacije i sredstava da se taj kordon probije, a on je parkirao sve sto ima od kamiona do hamvija na potezu od poste do cacilenda, i angazovao nikad veci broj ljudi. Dobar znak o stanju njegove usranosti na situaciju.

Studenti su odradili odlican posao, ovo jeste maraton, jer nismo svesni u kojoj meri je drzava oteta od strane manjeg broja kriminalaca koji sve kontrolisu. Na drugoj strani nema organizovanog kriminala, i zato to ide ovako. Onaj ko je nestrpljiv i nerealan neka gleda Dijanu Hrkalovic kako dolazi u Cacilend u blindiranom dzipu sa obezbedjenjem i milionima na racunu, i neka digne ruke. Za ostale samo reci hvale, i cekamo nastavak maratona.

Edited by diego
  • Like 9
  • Love 1
  • Thanks 1
Posted
1 hour ago, djura.net said:

Al Jazeera Balkans 

Ceo tekst

thumbs dovn

Posted
10 minutes ago, Clash said:

A sta ciniti onda brate moj?

Preuzeti vodjstvo i angazovati se. Neka oni prave svoje litije i prosvede, mi se moramo fokusirati na smislenije akcije.

Na primer kao ovo sad sto protestuju da puste Petra, medju ovim ljudima ne vidim nedavace kosova.

Kada nesto drugo treba da se brani, neka osoba, uradi nesto konkretno, njih nigde nema, ali zato kad treba da se drze veliki govori onda brane da bilo ko ko nije po njihovom ukusu ne moze da govori, i da oni dobiju sve.

Posted
22 minutes ago, Eddard said:

Možda je izdaleka, ali je i dalje pametno 😎.

Elem, kao što rekosmo, izdaleka se ponekad vidi bolje. 

kao što ja rekoh (jbn pasivno-agresivna floskula), izdaleka se uglavnom vidi selektivno. Ti si koliko juče napisao da ti je ovaj forum maltene jedini izvor informacija o protestima, a prekjuče si se pribojavao brojčanog fijaska protesta... I hoćeš da mi kažeš kako imaš kompletnu sliku? Na osnovu čega pišeš kako je sve ovo prdež u čabar

22 minutes ago, Eddard said:

Pa, da vam srušim sneška, kurac moj se trudite. Od silnog truda po instagramu i tviteru će vas zaboleti prsti, jelte, užasna žrtva. Već sam jednom pisao o tome, a ti si se čak i složila, to što se vi virtuelno trudite će dovesti do virtuelne, iliti u Srba tako omiljene moralne pobede i ni do čega drugog. Tešićete se uz kaficu na Obiliću, po instagramu i tviteru kako eto samo što nije, studenti ga dovode do ludila, već je pao samo što ga niko nije obavestio, kula se ruši, Frodo samo što nije bacio prsten u Mt. Doom... i šta ti ja znam. A u stvarnosti, pak Isildur ne samo što nije bacio prsten, već nije ni stigao u bitku jer je pio late macchiato pa se zapričao sa društvom ili bili produžeci na utakmici KKP, pa nije mogao da se cima, nisam siguran.

Studentima ja ne prigovaram ič. Ama baš ništa. Oni su pokrenuli nešto neviđeno do sad, digli su vam i guzice i glave, ali dalje bez vaše pomoći ne mogu. Otići na protest jednom mesečno (ako je i toliko bilo, govorim o masovnim protestima, na koje idu svi, njih je bilo koliko, 6-7 za ovih 8 meseci), ma svaka vam čast, evo naklon do poda, žrtva ranga Kosovskog boja. Doduše ishod je isti. Na proteste 96/97. su ljudi išli masovno svaki jebeni dan, trpeli suzavce, pendreke, hladnoću i šta sve ne. Ovo što vi radite, gde se pojavite tu i tamo jednom mesečno (pa i da je jednom nedeljno), Saurona boli koliko i ujed komarca. Nuisance i ništa više. 

Nisu studenti krivi, vi ste. I za one koji kažu da je za proteste 96/97. i 5.10. da su imali konkretan povod (izbore) i da vam i ovde za neku radikalizaciju treba nešto slično - pa nije li vam onih 16 mrtvih zbog korupcije i bahatosti dovoljan razlog?! 

Nisu studenti krivi, njima svaka čast. Vi ste ih (opet) izdali zarad udobnosti sopstvene guzice.

Čak i da je sve ovo tačno, sa nečim mogu da se složim, sa drugim baš i ne, moje pitanje za tebe je - koja je upotrebna vrednost ovakvog tog pisanja? I da li uopšte želiš da doprineseš ili bi samo da zvučiš pametno? :classic_smile:

Ono sa čim se definitivno ne slažem je ovo trpanje svih u isti koš, da se svi samo "slikaju za Instagram" i slično. Čak i ta aktivnost na Twitteru je mnoge ljude koštala, u smislu da su privođeni zato što pišu protiv vlasti.

• Like 8