implant Posted March 14 Posted March 14 2 minutes ago, Marvin said: A ti @implant? Ja stigao u sredu u ponoć, juče pumpao sa IT-jevcima, danas NBG, sutra zna se ❤️ Ja ovde već mesecima...pišem ti na pm ovih dana. 1
bekrinjo Posted March 14 Posted March 14 18 hours ago, Helena said: Ne znam jel istina. 18 hours ago, dali_man said: Nije. Ja sam prosao u to vreme. Par automobila. Ja stigao sinoć oko 19h, po prvi put sam doživeo da nakon naplatne policija zaustavlja buseve i to redom. Posle je šofer komentarisao da su im meta vanlinijski prevoznici i da će im tražiti najmanju sitnicu da ih isključe iz saobraćaja.
DameTime Posted March 14 Posted March 14 17 minutes ago, Volter said: Ovim se verovatno podsetio Dime na jednu Cecinu pesmu. Zna sve njene pesme. Probudi me kad bude gotovo.mp3 🤣 2
Kooineeperk Posted March 14 Posted March 14 57 minutes ago, Eddard said: Dajte neki video Sve je lajv... 2 2
srlepajce Posted March 14 Posted March 14 Alal vera bajkerima Rekli su da ce biti i sutra u prvim redovima 💪 2 7
Kooineeperk Posted March 14 Posted March 14 (edited) CaciLend je opkoljen, na Terazijama preeeevise ljudi, ne prestaju sa pumpanjem. Ima ljudi i kod skupstine i trgu Nikole Pasica. Kod Ada Mall-a ogromna kolicina ljudi jos ceka da se upute tamo. Kako li je misevima u parku da sve ovo cuju? A bukvalno vec sada nemaju kud... 😄 imace malo vremena pod okriljem noci da pobegnu odatle. Edited March 14 by Kooineeperk 10
Nikola Posted March 14 Posted March 14 Ne znam kako žvalousti izdržava ovoliku ljubav i nadu u Bg večeras ali mu spavanja nema to znam.
Estrella Roja Posted March 14 Posted March 14 Ima i ovde N1 prenos https://n1info.rs/n1-tv-live-stream/
Kooineeperk Posted March 14 Posted March 14 3 minutes ago, Nikola said: Ne znam kako žvalousti izdržava ovoliku ljubav i nadu u Bg večeras ali mu spavanja nema to znam. 3 2
JohnnyDragon Posted March 14 Posted March 14 Dodajem jer se nesto desava u Blic.rs https://www.blic.rs/vesti/politika/docek-studenata-blokirane-ulice-oko-terazija-pa-sve-do-slavije/57l4shl Ovo pre mesec dana ne bi objavili. 1
shonke Posted March 14 Posted March 14 (edited) 3 hours ago, Smrtokapa said: Iako bi bila dobra fora da se mrdne skup i da one šatordžije ostanu u praznom ko budale, ovo mi ima još više smisla, samo treba što bolje obezbediti skup. Valja im i na taj način pokazati da ne mogu da manipulišu uz pomoć straha i da studenti i mi pumpamo svoje bez obzira na to šta oni rade. Sad se vratio iz centra grada. To kod ćaci-zoo vrta je obezbeđeno da nema susreta, baš ima dosta ograda i ovih glupih traktora i plus žandarmerije više nego na utakmicama. Pošto sam se našao u kolima oko 19h došao sam do garaže ispod parka gde sam parkirao. Unutra sam sreo par grupa nekih "čudnih" ljudi, očigledno van BG, pitaju uredno kuda se izlazi itd ali nisam siguran čiji su. Čudni su jer izgledaju onako... nesnađeno. Ne znam to bolje da objasnim. Ili su došli za dnevnicu da sudiraju ili su tu zbog rušenja psihoa ali ne mogu da provalim "čiji su" osim što mi deluju da su "militantni" koja god da je opcija u pitanju. I kad smo kod toga, po gradu se mota mnogo nekih mutnih likova koji se ne viđaju često tek tako na ulici. Savet svakome sutra: ne ističite se odećom, ponašanjem, rekvizitima ako baš ne morate. Policije u civilu ima maltene više nego "kornjača". Ja upalio svetla na par traktora dok nisam "snimio" pandura u civilu 10m dalje. Provalićete ih po ponašanju i oblačenju i naročito po rekvizitima poput motorole u ruci (malo veća nego nokia 3310, nije to više cigla kao ranije) ili po nečemu u uvetu. Rade i kamere za praćenje saobraćaja uveliko. Dakle, radite tačno ono što studenti kažu, ako vidite nasilnu grupu, šta god da rade, ne mešajte se sa njima. Pamet u glavu i ne nasedajte na provokacije. Edited March 14 by shonke greškom pravilno napisah prezime govneta 9 1 4
shonke Posted March 14 Posted March 14 3 hours ago, Kooineeperk said: A evo kako su i odakle stigli. Videcemo sta ce biti sa onima u IMTu. Cujem da ce tu ljudi dezurati i blokirati ukoliko dodje do toga da ih razvoze na prilazne puteve Beogradu... Sad opet gledam ovo sto sam okacio... Covece... autoputem vozili! Pola njih nije ni osvetljeno kako treba. Na osnovu onoga što sam video večeras, bar pola od tih što su dovezeni sutra SIGURNO neće biti u voznom stanju. 1
mrd Posted March 14 Posted March 14 6 minutes ago, shonke said: Sad se vratio iz centra grada. To kod ćaci-zoo vrta je obezbeđeno da nema susreta, baš ima dosta ograda i ovih glupih traktora i plus žandarmerije više nego na utakmicama. Pošto sam se našao u kolima oko 19h došao sam do garaže ispod parka gde sam parkirao. Unutra sam sreo par grupa nekih "čudnih" ljudi, očigledno van BG, pitaju uredno kuda se izlazi itd ali nisam siguran čiji su. Čudni su jer izgledaju onako... nesnađeno. Ne znam to bolje da objasnim. Ili su došli za dnevnicu da sudiraju ili su tu zbog rušenja Vučića ali ne mogu da provalim "čiji su" osim što mi deluju da su "militantni" koja god da je opcija u pitanju. I kad smo kod toga, po gradu se mota mnogo nekih mutnih likova koji se ne viđaju često tek tako na ulici. Savet svakome sutra: ne ističite se odećom, ponašanjem, rekvizitima ako baš ne morate. Policije u civilu ima maltene više nego "kornjača". Ja upalio svetla na par traktora dok nisam "snimio" pandura u civilu 10m dalje. Provalićete ih po ponašanju i oblačenju i naročito po rekvizitima poput motorole u ruci (malo veća nego nokia 3310, nije to više cigla kao ranije) ili po nečemu u uvetu. Rade i kamere za praćenje saobraćaja uveliko. Dakle, radite tačno ono što studenti kažu, ako vidite nasilnu grupu, šta god da rade, ne mešajte se sa njima. Pamet u glavu i ne nasedajte na provokacije. Glupi su oni za vas omladino. Hvala vam. ❤️🔥
shonke Posted March 14 Posted March 14 2 hours ago, Papanikolesku said: Ne mogu da dočekam da svane sutrašnji dan. Čitava porodica mi izlazi na ulice, svi najbolji prijatelji i njihove porodice. Ubedio sam i majku, koja je u najmanju ruku jako pasivna i oprezna kada je reč o ovakvim stvarima. Došla su mi i braća iz Rep. Srpske. Svako ko je u mogućnosti a nema zdravstvenih problema, nemojte imati zadršku, nemojte se dvoumiti. 15. za 15. Za slobodu. Pumpaj! Odličan šlagvort za moju poruku (hvala): KO GOD JE IZ BG ILI BILO ODAKLE A IMA SREDSTVO KOJIM MOŽE DA DOĐE U BG I NIJE BOLESTAN, NEMA OPRAVDANJA DA SE NE POJAVI SUTRA U BEOGRADU. 1
Helena Posted March 14 Posted March 14 5 hours ago, BattleBender said: Ne mogu da vam opišem koliko mi je krivo i teško što sutra neću moći da idem. Ne žellm ništa da guram u nekakvu patetiku, i pity party, ali zdravstvene okolonosti mi ne dozvoljavaju. Krajem decembra mi se aktivirala aktivna epizoda, taj šugavi relapse, multiple skleroze. Za koju nisam ni znao da je imam do sada. Januar sam proveo u bolnici, gde sam i dobio dijagnozu. Po prirodi stvari držim u sebi, (što je izuzetno loše i tako generišem stresove), savetovano mi je da bi trebalo da se učim da pričam o ovome, maltene svima. Jer će mi biti lakše u procesu prihvatanju svega. Whatever... Sada mi je savetovano da ne idem, plus imam i neke zajebancije kod zubara... Elem, odlazak do Kg-a mi je bio jedan od prvih izlaska iz kuće, to su bili prvi dana kada sam bio iole sposoban da izadjem iz kuće. I mnogo mi je značilo. Eto i sa Mc-om sam hteo da se vidim, ali su krenule neke glavobolje i taj indukovani umor. Sve šetnje i u Nišu su mi jako značile, i fizički, ali pre svega psihički. Energjia koja postoji je stvarno tako predivna, i u mom slučaju mi i pomaže. Bez preterivanja na neki svoj način leči. Krenuo sam da pravim i neki mali svoj film/video sa materijalam sa šetnji i protesta. I Bg je trebalo da bude lep deo toga. Ali dobro... Želim, pre svega, svima da sutra budu bezbedni. Vi i vaši najbliži, verujem da će vas biti puno. Stvar koja se dešava je životno značajna. Da budem iskren, ja i dalje ne verujem da smo bili spremni za ovakav nalet i energiju. Svaka čast studentima. Drugačiji su. Shvatio sam da je glupo i da pokušavam da naslutim šta sve mogu da smisle i izguraju.❤️ Najbolje pumpanje na forumu. ❤️ 1
shonke Posted March 14 Posted March 14 2 hours ago, Klotzen said: Definitivno ko ima opciju da noći i može da ide danas neka ide. Još uvek nema nekih daljih informacija o onim traktorima u NBG, možda proba da blokira ulaze u BG hulja. Govna otkazuju sve autobuse, sve linije, lasta otkazala sve što vozi ka BG i prigradske linije. Nek popijem ban, boli me qrac: SEME SE ZATRLO SVAKOM KO ODLUČI DA UKINE PREVOZ KA BG SUTRA. 2 1 10
Tom Bombadil Posted March 14 Posted March 14 Spoiler "До пре неки дан сам ценио да ће потенцијал за ескалацију у суботу бити отприлике 50:50, међутим након Председниковог обраћања где је практично најавио насиље, то сам сад 80% сигуран да се то десити. Постоји велика разлика између мирних протеста и уличних немира, морате бити спремни на све. Пошто је ова тема искакала више пута у приватним разговорима протеклих дана, а има доста људи који немају искуства са уличних немира, није наодмет да поделим своја вишедеценијска искуства са разноразних демонстрација, укључујући и оне насилне. Ово је идиосинкратично искуство, те позивам људе да изнесу примедбе и сугестије, поготову у погледу медицинских аспеката где сам тотални лаик. Многе ствари би требало да се здраворазумски подразумевају, али ако сам нешто научио у животу то је да се *ништа* здраворазумски не подразумева. Пишем имајући превасходно на уму мирне цивиле, који ионако чине 95% масе. Људи који имају релевантна искуства и који су спремни на друге мере углавном већ знају шта и како иде. 1. Општа спремност *Немојте излазити ако имате неке озбиљније здравствене проблеме, па чак и повишени притисак. Ако добијете срчани удар у сред масе од пар стотина хиљада људи дежурна кола хитне помоћи неће моћи да се пробију до вас, и иако ће се вероватно наћи неко ко ће вас изнети из гужве, то може да траје предуго. *Ако имате нападе панике, или клаустрофобију-боље немојте излазити јер нећете моћи лако да се пробијете изван масе *(очигледно) Немојте водити децу или кућне љубимце. 2.Правила понашања *Најбитније је да имате ситуациону свест. Дакле немојте блејати већ гледајте шта се дешава око вас, водите рачуна о расположењу масе јер сасвим сигурно нећете имати добар преглед дешавања даљи од 50м. Размишљајте о положају у простору, где можете да се крећете у случају да полиција крене у јуриш са неке стране. Ако познајете добро Београд мапирајте у глави где се налазе пасажи, унутрашња дворишта, паркови, градилишта, простори где можете да се склоните у случају ескалације, то буквално чува главу. *Мобилна мрежа ће извесно бити у паду, тако да се договарајте са људима унапред и правите резервне планове пре него што кренете, немојте се уздати у "чућемо се". *Шта год да се дешава-немојте паничити. Знам да је ово лако рећи, али морате задржати прибраност макар и падали мртви око вас. Успаничени људи су људи који су опасност и по себе, и по своје окружење. Шансе да се извучете из белаја су немерљиво веће уколико сте довољно прибрани да размишљате о томе шта радите. *Уколико идете са неким, а снажно препоручујем да идете у групи од макар пар блиских људи, водите рачуна где се налазе. У узбурканој маси је лако изгубити физички, па и визуелни контакт, а због пада мреже нећете моћи да се лако координишете. Ако треба-дрћите се за руке или за рамена. *Моја навика је да идем испред и са стране-због боље прегледности ситуације и могућности маневра, избегавам центар масе, али јасно је то није опција за све. *Најопаснији моменат је када крене јуриш полицијских кордона, који покрену стампедо масе. Ту је врло лако изгубити равнотежу или бити оборен, где ће вас прво изгазити сама маса, а потом ће вас уколико се не дигнете довољно хитро поломити полиција која неће гледати кога удара. *Глупо је што ово уопште морам да изговарам, али ако сте мушкарац водите рачуна о женама и девојкама (не само вашим). Немојте бити ко она мала пизда из Новог Сада која је побегла и оставила колегиницу да јој батинаши изломе вилицу. Ако паднете, лезите преко ње, боље да вама поломе кичму. 3. Полиција *Ма шта мислили о њима, немојте их провоцирати. Ту има свакаквог света, од психопата до сасвим коректних људи, многи су можда интимно и на нашој страни. Председникова освета над припадницима МУПа који су му вршећи дужност избубецали бахатог брата је нешто што се није заборавило. И они ће бити исцрпљени и нервозни, не препоручујем да их додатно раздражујете глупавим вербалним испадима. *Свакако немојте да их физички нападате, то је кривично дело и поред тога што тиме нећете ништа постићи јер су управо ту да они пију ударце уместо припадника власти који их заслужују. Поред тога што је напад на службено лице кривично дело за које следи једна до пет година затвора, убиће бога у вама у станици или неком приручном смештајном објекту, или обоје. *Ако полиција крене да вас бије, не бесмислено је пружати отпор, само се скупите у фетални положај, заштитите лице и чекајте да прође. *Запамтите број свог адвоката ако га имате, или га запишите на подлактици. У случају хапшења, са или без разлога, свакако нећете имати прилике да га одмах контактирате, а телефон ће вам бити одузет. Зато је битно да када вам дозволе контакт са адвокатом имате тај број да не губите време на додељивање службеног. 4. Агенти провокатори *Апсолутно сам сигуран да ће бити убачено најмање пар стотина провокатора који ће имати задатак да пруже повод полицији да ступи у дејство. Знајући калибар ликова којима СНС располаже, ту ће бити нешто људи из БИА, нешто студената КПУ који су били довољно глупи да не одбију ангажман, али ће већина бити полукриминалци са дна каце, ситни дилери, трећа постава са трибина, приватна обезбеђења и томе сличан олош. Ти људи се курче, али су у суштини кукавице који не знају како да поступају ван задате скрипте. Највероватније ће бити растурени на појединце или мале групе од 2-3 на широком фронту. Ако имате око лако ће те их препознати по качкетима и фантомкама, полицајци листом носе фармерке и горње делове тренерки. Када их видите да праве хаос НЕМОЈТЕ ИХ ЛИЧНО ПРВИ НАПАДАТИ, чак и ако сте физички у стању. Не знате да ли су наоружани и шта могу да ураде у паници. Такође без јасне ситуације људи око вас неће знати шта се уопште дешава и могу вас да грешком третирају као провокатора. Потражите редаре ако их има у близини, а како их вероватно неће бити довољно, скрените пажњу маси око себе да се ти ликови одстране. Ако имате двадесет људи који су сложни око тога, побећи ће. Ако вас пак први нападну, тражите помоћ људи око вас, и онда их поломите ко шпагете које треба да кувате у шерпици, у самоодбрани. 5. Ствари *Немојте носити ништа вредно. Без скупих сатова, без фотоапарата уколико нисте фоторепортер, без таблета, ако имате неки јефтин телефон пребаците или још боље клонирајте картицу на њега, без накита, без скупих наочара. Рачунајте да можете да останете без СВЕГА што имате на себи. Понесите пар хиљада динара, али не више од тога, а ни то вам вероватно неће требати. Не идете да се модирате него да политички протествујете. *Напуните телефон до краја, и ако имате понесите додатну батерију или пауербенк јер ће ово трајати цео дан, а можда и у ноћ. *Биће леп дан, тако да немојте претеривати са одећом. Сваки одевни предмет вишка ће вам бити сметња. *Обавезно обујте добре патике. трекинг ципеле или чизме (не мартинке) ако их имате. Рачунајте да ће те бар осам сати бити на ногама, можда и дуже. Форма мора да буде довољно чврста да издржи гажење у маси. Дакле нипошто не старке или неке фенси спортске патичице. *Препоручујем ношење лаког ранца, од 20-30л, не ручних торби које заузимају простор и руке. Нису лоше ни тактичке торбице које се везују око струка или бутина за ситнице. Обавезно понесите флашу воде, неке чоколадице, коштуњаво воће или сендвич јер нећете моћи ништа да купите у граду а требаће вам енергија и хидрација. Физиолошки раствор је врло препоручљив у случају сузавца, али нема потребе носити цео прибор за прву помоћ. Обавезно понесите влажне марамице, без алкохола, а ни газа неће бити на одмет. Будите минималисти, немојте трпати неесенцијалне ствари у ранац, сваки килограм се рачуна када сте сатима на асфалту. *Не препоручујем ношење новчаника, боље личну карту (коју морате ОБАВЕЗНО да имате при себи) и новац да завучете у неке сигурне џепове. Ако га и носите избаците из њега све сем тих есенцијалних ствари, заиста не желите да поново вадите сва документа у случају губитка новчаника. *Пошто је врло вероватно да ће летети сузавац, препоручљиво је да понесете гас маску, ако је имате. Проверите унапред да ли је филтер истекао, имате још времена да пробате да нађете заменски ако јесте. Приручна средства попут марама, хируршких маски и наочара за пливање су боља него ништа, али не могу да замене макар и полу-исправну гас маску. Ако вас сузавац поткачи НИПОШТО НЕМОЈТЕ ТРЉАТИ ОЧИ, искористите физиолошки раствор и газу или влажне марамице које нису на бази алкохола. Ко има додатне сугестије нека их слободно допише, извесно сам нешто испустио." Naketeh po bespućima fb-a na nekoliko saveta za ljude koji će izaći sutra. 1 2
shonke Posted March 14 Posted March 14 37 minutes ago, Kooineeperk said: CaciLend je opkoljen, na Terazijama preeeevise ljudi, ne prestaju sa pumpanjem. Ima ljudi i kod skupstine i trgu Nikole Pasica. Kod Ada Mall-a ogromna kolicina ljudi jos ceka da se upute tamo. Kako li je misevima u parku da sve ovo cuju? A bukvalno vec sada nemaju kud... 😄 imace malo vremena pod okriljem noci da pobegnu odatle. Kod 6. BGD gimnazije masa ljudi. Ja verujte nemam pojma šta je ovo! 1
mrd Posted March 14 Posted March 14 2 minutes ago, shonke said: Govna otkazuju sve autobuse, sve linije, lasta otkazala sve što vozi ka BG i prigradske linije. Nek popijem ban, boli me qrac: SEME SE ZATRLO SVAKOM KO ODLUČI DA UKINE PREVOZ KA BG SUTRA. Nemoj bre ban. Sami ce oni sebi doneti karmu. 🙂 Organizujte se i kolima. Ja nisam u BG sada, ali cu da budem 28, da vidimo ko nema prevoz. 🙂 kako ide ona pesma:"jbg, nmg" 😭
Recommended Posts