Jump to content

EUROLEAGUE 2024/25 - every game matters

Recommended Posts

Posted
5 hours ago, Chaos Is Me said:

Nastavlja se egzodus iz Malage. Kameron Taylor ide u Valensiju.

Valjda placena klauzula 800 hiljada evra, a Encestando pise i da Sima iz Unikahe prelazi u Valensiju isto i cini mi se da pominju da ce Unikaha dobiti jos 500 hiljada evra za "izlaz" iz ugovora Sime.

Posted
On 6/26/2025 at 7:30 AM, kendrick duckworth said:

To naravno nije propaganda nego veoma koristan adut kakav retko koji klub može da koristi u doba kada to ima kakvu takvu važnost u nekim odlučivanjima. Malo si mu ga iskarikirao tradicionalno u ovom drugom delu, ali to što se generiše rekordna gledanost u hali, ali i po digitalnim medijima, bi svaki iole normalan klub, firma, prodavac iskoristio. 

Pa da, klasican "niko nema sto Srbin imade" argument. 

1. To sto mi mislimo da negde moramo da budemo bitni ne znaci da je tako - malo koga na svetu je zapravo briga za evropsku klupsku kosarku, to prate samo ljudi u 7-8 zemalja. Tako da te price o "globalno prepoznatljivim brendovima" ostaju samo nasa prazna busanje u grudi.

2. Rekordni brojevi su posledica orgomne hale koju je BG izgradio i daje na koriscenje klubovima kao da ne znamo sta cemo sa parama pa bacamo milione na kosarku.

3. Price o ljubavi prema klubu - pa zato sam i pomenuo PAO koji je imao los tim i skoro praznu halu cim gazda nije ulozio onoliko koliko sada ulaze. Samo KKP i KKCZ i njihovi navijaci (vecina ako gledamo sveukupno, ne samo ovaj forum) misle da su ogromni budzeti i mesto u EL posledica toga sto smo jedinstveni ili "dovoljno pametni" pa da se raspodelimo samo na dva kluba za razliku od glupih Italijana. 

Sve u svemu, moja poenta je jasna - nasi navijaci misle da bukvalno svi ostali klubovi mesto u EL imaju jer trose ogroman novac, samo su eto KKP i KKCZ organski i pravi kosarkaski kolektivi, jedinstveni na kontinentu i zato se EL utrkuje da ih gura u svoje takmicenje svake sezone. 

• Ha-ha 1
Posted

Chema de Lucas prenosi da je Juani Marcos iz Djirone blizu prelaska u Barselonu i da zbog toga Barselona vise nije zainteresovana za dovodjenje Lorenzo Brown-a.

Posted
10 hours ago, Borca said:

Valjda placena klauzula 800 hiljada evra, a Encestando pise i da Sima iz Unikahe prelazi u Valensiju isto i cini mi se da pominju da ce Unikaha dobiti jos 500 hiljada evra za "izlaz" iz ugovora Sime.

Ne znam šta će im Sima kad su već na poziciji drvenog centra doveli Sakoa iz Asvela.

Posted

Španski pauerhaus iz Valensije se razbacuje milionima za plate i stotinama hiljada za obeštećenja...

Litvanski pauerhaus dovodi tandem iz Olimpijakosa, lova samo lije...

Pauerhaus iz Bolonje dovodi Vildozu, gađa Motlija i sl.

Od sirotilje ostaju samo Vitorija, Tel Aviv i Pariz...

Posted
On 6/26/2025 at 7:55 AM, Sector said:

Musa 3 godine u Dubaiju.

Ali Danguba brat, ni kriv ni dužan u EL. Sumnjam da bi bio pojačanje i za FMP.

Dangubic je mnogo korisniji igrac od Dobrica recimo.

• Like 1
  • Ha-ha 1
Posted
4 hours ago, JPM said:

Dangubic je mnogo korisniji igrac od Dobrica recimo.

Ne preterujmo, Danguba vise nije ni EC igrac.Nekada elitni defanzivac i igrac manje u napadu, danas je solidan defanzivac, a u napadu i ono malo sto je znao, jedva da i pokusava

• Like 1
Posted

U cemu preterujem. Napisao sam korisniji i stvarno jeste. Radi samo ono sto mu se kaze i ne talasa. A u napadu pogodi jednu dve trojke iz coska na mali broj pokusaja.

Posted

Kakav Dangubić korisniji, verujem da karikiraš i šališ se.

I Dobrić radi samo ono što mu se kaže i ne talasa, potpuno ispravan momak uvek bio, ako je to neki argument.

U ligi koju su obojica igrali ove sezone Ognjen ima za 8% bolji šut za tri, i to uz veći broj pokušaja. Dobrić 46.2% na 3.5 uzeta šuta, Dangubić 38.4% na 2.3.

Na Nemanjinoj strani je odbrana, ali i ona mnogo manje nego ranije, jer je posustao i u tom segmentu.

Dobrić je imao dve loše sezone i ne deluje kao legitiman EL igrač (makar ovako kako ga Janis koristi), ali je i takav daleko iznad tipova poput Dangubića.

• Like 2