Jump to content

KK Crvena zvezda 2024/25 - ...svi su dani ponosni i slavni!

Kooineeperk

Sta ocekujete od ove sezone?  

438 members have voted

1. 1. Ocekivanja u Evroligi?

• Dno kace (15.-18. mesto)
      25
    • Malo nam je falilo (11. - 14. mesta)
      128
    • Play-in... Doigravanje i to je to! (7. - 10. mesto)
      106
    • Play-in... i idemo u Top8 doigravanje!
      109
    • Direktno u Top 8 (1-6)
      32
    • F4 baby!
      20
    • Bicemo sampioni!
      15
    • Ma sta god samo da ne budemo iza komsija :-)
      2
  2. 2. Ocekivanja u regionu i Srbiji?

• Sveeee!
      341
    • Prvi u selu (KRK/KLS pehari), drugi na Jadranu (poraz u finalu a mozda i pre)
      77
    • Beztrofejni debakl
      19
  3. 3. Ko ce prvi napustiti tim?

• Teodosic
      5
    • Davidovac
      8
    • Kenan
      27
    • CMM
      12
    • Daum
      107
    • Nedovic
      1
    • Gidra
      14
    • Neko ko nije naveden
      86
    • Niko!
      177

Recommended Posts

Hala akustičnija, buka veća. Nije ni nebitno to što je do skoro Zvezda igrala u toj hali kao domaćin čak i u evroligi godinama, a većina sadašnjih igrača Zvezde godinama unazad su igrali za Zvezdu, dok Partizan i ove sezone i prethodnih ne trenira tu, već u većini slučaja u areni...

Tako da publika, akustičnija hala, parket, želja da se iskupe navijači za poraz, sve to nam mislim daje baš lepe šanse za izuzetno bitnu pobedu u derbiju.

1 hour ago, Урош19 said:

Na osnovu čega nam povećava šanse

Ja se kosarkom nisam bavio ali sa kojim god kosarkasem sam pricao kaze da je jako bitno da igras tamo gde i treniras. Navodno nije svaki obruc isti i to kao igracima znaci. Deluje smesna prica ali eto svaki kosarkas ce ti to reci. A verujem da ljudi i vece sasne nama daju u Pioniru zbog atmosfere "linca" Kako god da li Arena ili neka poljana samo da dobijemo. A pre toga realno imamo dva bitnija meca pa korak po korak...

• Like 1

49 minutes ago, Todo said:

Atmosfera "linča"😀

16 minutes ago, Amigo21 said:

Ja se kosarkom nisam bavio ali sa kojim god kosarkasem sam pricao kaze da je jako bitno da igras tamo gde i treniras. Navodno nije svaki obruc isti i to kao igracima znaci. Deluje smesna prica ali eto svaki kosarkas ce ti to reci. A verujem da ljudi i vece sasne nama daju u Pioniru zbog atmosfere "linca" Kako god da li Arena ili neka poljana samo da dobijemo. A pre toga realno imamo dva bitnija meca pa korak po korak...

Ju praštajte, ja se istripovao da smo gosti pa se čudim otkud nam se povećavaju šanse.

Da da znam to za trening i koševe ali mislim da naša ekipa trenira isključivo u Areni već neko vreme ako ne i celu sezonu.

Edited by Урош19

6 minutes ago, Don Dusko said:

Samo da ne ponovimo partiju iz zadnjeg kola proslogodisnje EL.

Nevjerovatna je stvar sto cemo imati Filipa i Bolomboya u tom mecu. 

Ocekujem brutalnu partiju CMM. Samo da ne zataje i Neda i Canaan, barem jedan nam treba a ako obojica odigraju dobro onda smo vrlo blizu pobjede. Kalina ce svoje odraditi

• Like 10

Efes u Instanbulu nam nikako ne leži, i u najboljim danima sa Radonjom smo znali da se rapsadnemo tamo i izgubimo preko 20 razlike. A desilo nam se dvaput da izgubimo poen razlike. Verovatno jedan od dva najgora gostujuća terena što se nas tiče.

Ali i pored toga se nadam da konačno možemo do pobede u gostima, pogotovo što ni oni ne blistaju nešto posebno kod kuće ove godine. Šejn im se tek vratio posle povrede i njemu će trebati vremena da uđe u formu, nadam se ne protiv nas.

Ono što je posebno zanimljivo da je makar od ovih aktuelnih učesnika Evrolige, Zvezda od samo 3 ekipe uvek gubila u gostima i nikako da ih slomimo, često porazi i u drami.

To su Virtus koji smo prvi put dobili u gostima i ostali su još samo Efes i Barselona, zanimljivo je da nas posle gostovanja Virtusu očekuju Efes i Barsa baš u nizu, pa ako nanižemo 3 pobede u gostima u nizu, praktično bismo onda zatvorili krug naredne nedelje i mogli bismo reći da smo svaku ekipu makar jednom savladali u gostima..

• Like 7
  • Thanks 2

Virtus sam nekako potpuno zaboravio, mada protiv njih i nismo igrali često, možda 2-3 do sad i to sve u poslednjih nekoliko godina. Ali protiv ova dva tima nikako da pobedimo.

Čak sam prošle godine hteo lično da doprinem prekidu te serije tako što sam uživo gledao utakmicu iz Barselone ali ni to nije pomoglo. Ona dupla lopta Tea i Mitrovićevo gazenje linije pred kraj su me posle danima proganjali.  🙄

14 minutes ago, Miki28 Teoljub said:

Kad ga DeDa, Teo i ostala druzina uhvate u masinu ima da batali alkohol😀

Kao matorci od moje drugarice, kad su je provalili da je probala pljuge pa je naterali da zapali sa njima, neku krdzu koju su oni pusili, nije joj bilo dobro posle... da li treba da napomenem da vise nikad cigaretu u usta nije stavila, nikakvu? 

Nego, oporavio li se Teo, zna li se sta?

Nalazim potpuno neosnovane učestale tvrdnje da nam je Efes tradicionalno najnezgodniji domaćin. Verovatno taj skalp još uvek ne posedujemo zbog činjenice da je u dve od zadnje četiri sezone upravo taj klub bio osvajač EL a pre tog perioda nismo nikada imali nosioce skuplje od 800k.

Generalno takve tvrdnje u vezi bilo kog kluba, pa bila to i Alba, imale bi nekog smisla da smo na sva gostovanja išli sa istim rosterom i trenerom na njihov nepromenjen tim koji vodi isti trener.

U vezi Efesa...od nosioca iz naše aktuelne rotacije protiv njih su samo Nedara i Bolomboj igrali tamo prošle sezone.

Sada još i ne igramo u istoj dvorani.

Tako da ne vidim koje su  to prepreke koje nam po difoltu ne odgovaraju u Stambolu osim igranje na toj geografskoj širini jer i razlika u nadmorskoj nije veća od stotinak metara.

Košarkaški gledano, verovatno su nam u odnosu na sporog Milutinova i vaspitanog Pitersa nezgodniji meč-ap pod košem okretni Oturu i eksplozivni francuz čije ime nikad ne ubodem valjano pa mi je ovako sigurnije.

Edited by Wingwalker
  • Like 1

Ovakvi mečevi se dobijaju na želju i volju.

Efes definitivno nije ni najbolja ekipa u Evroligi, čak bih rekao ovako iz glave da postoji paa minimum jedno 7-8 boljih ekipa od njih.

Pobedjivali smo ove sezone i bolje i kvalitetnije timove od njih, ključ ovog meča je kao i protiv Olimpijakosa u odbrani, rekao sam da meč protiv braće iz Pireja neće rešiti centri i to što oni imaju Milutinova, Vezenkova, Pitersa nego da će šut rešiti meč i odbrana upravo na njihovim najboljim spoljnjim šuterima i tako je bilo i protiv Bajerna i protiv Olimpijakosa i upravo je to donelo samu prevagu.

Dakle, recept je isti, onda sam rekao da čuvaju Dorsija, Furnijea, Mekiskika..., a za Efes će biti takodje ključ zaustaviti Tompsona, Larkina, Brajanta,na uštrb koševa Oturua ili Poarijea..

• Like 8

4 hours ago, Chaos Is Me said:

Čuo sam iz nekih svojih izvora da je JBIII imao dosta problema sa alkoholom dok je bio u Monaku.

Rece jednom Kit Ričards:

"Nikad nisam imao problem sa drogama. Imao sam problema sa policijom." 

Tako i naš brat Braun...

• Like 1

@Wingwalker

pokušaću da objasnim:
napisao sam da nam Efes ne leži to jest da nam je tradicionalno najnezgodniji domaćin samo zbog činjenice da KKCZ još uvek nema podebu tamo. Neko logično objašnjenje za to nemam pošto oni nemaju neki "vruć" domaći teren a osim godina 2019-2022 koje si već pomenuo nisu bili ni mnogo bolje poziocinari na tabeli od nas na kraju sezona.

Recimo protiv Reala ili Fenera (još jedan tim iz Stambola 😉 ) imamo već po dve pobede u gostima a oni mi nekako na prvi pogled izgledaju kao mnogo nezgodniji domaćini od Efesa. Real smo čak uspeli da pobedimo i u sezoni kad su osvojili EL (trojka Antić) u onoj Alimpijevoj sezoni a svi se valjda sećamo kakvo je stanje bilo sa budžetom te sezone.

Slažem se sa tobom da ne postoje nikakve nepremostive prepreke koje nam smetaju da pobedimo Efes, naročito ako se uzme u obzir da smo dva puta nesrećno izgubili tamo sa pola koša razlike, znači svakako nije nešto nemoguće. Zbog toga se i nadam pobedi u sredu.

Edited by Estrella Roja