Jump to content

Recommended Posts

Posted
7 hours ago, pendulum said:

Glavni posao će biti obezbediti Evropu i tu će on najviše biti na ispitu.

Mislim da bi bilo nekorektno stavljati mu Evropu kao imperativ i posmatrati ga kroz rezultat u kvalifikacijama. Tim je jednostavno nedovoljno dobar čak i sa par pojačanja, posebno jer Q počinju za metar dana. Mnogo će sreće biti potrebno, i u žrebu i na terenu, pa puta četiri kola, a priželjkujem da se ne izblamiramo, za promenu. Sve ostalo je vrhunski posao.

Od njega očekujem da ekipa vidljivo napreduje iz meseca u mesec, posebno mladi, bez nekih rolerkostera u formi, da budemo fizički na dobrom nivou i da se oformi grupa od 15 igrača koji će nositi tim bez padova kad se menja.

8 hours ago, pendulum said:

B1: Naravno. Ne očekujem da to krene odmah ali nakon par godina stabilizacije, vraćanje duga u neke realne okvire tako da ne opterećuje trenutno poslovanje i uz dizanje omladniske škole, na čemu se već radi, verujem da bismo mogli da pričamo o tome. Fudbal je i dalje profitabilan sport i uz promene društvenog okruženja koje svi priželjkujemo mogao bi i FK da stane na zdrave noge i da se sam izdržava.

Ja sam prilično pesimističan u pogledu rokova, čak i da ekipa na čelu kluba bude max poštena. Uz taj uslov, mislim da i u najpovoljnijem društvenom scenariju, redovnom igranju Evrope i otkrivanju dojamanata u školi, o tome bi moglo da se priča tek za 6-7 godina ako ne i kasnije. U realnosti će verovatno proći još više vremena.

I da, mislim da bi se išlo na stadion od 25-30 hiljada, teško da ima razloga za veći kapacitet, osim u slučaju neke neverovatne renesanse kluba.

On 6/3/2025 at 4:09 PM, Shunsuke Nakamura said:

Jedino što smo mi imali veću podršku sa tribina, bila je opšta mobilazacija, a vi prosto nemate taj hajp za fudbal kao za košarku. U košarci i kad ste bili slabi mogli ste često da računate na veliku podršku, prosto se osjeća neki veči entuzijazam.

Ima više razloga za takav utisak. Ni u košarci se jezgro vernih pratilaca nije formiralo brzo. Pre 20-25 godina je do ače utakmice pratilo i po 300 ljudi, a dešavalo se da i na EL mečevima ne bude puna hala. Navika redovnog praćenja je krenula sa većim uspesima i osećajem da se daje sve od sebe na terenu, bez obzira na to što smo i u vreme usoeha bili organizaciono loši. U vreme posta je i dalje bilo vidljivo da se oni koji su tu ne foliraju nego da ozbiljno igraju, u skladu sa kvalitetom.

Fudbal je, s druge strane, stalno pratilo muljanje, loši ljudi u upravi, kombinacije sa igračima, loša atmosfera u klubu, pa podele među navijačima, da ne pričam o udaru politike, Belivuka i ostalo, uspesi su više bili izuzetak za koji se osećalo da neće dugo trajati a kasnije je došao i osećaj nemoći da se nešto promeni. Plus se videlo da se u košarci ozbiljnije radi i da su ozbiljniji ljudi, čak i oni stranački postavljeni. Predugo je haos u FK, nije u pitanju nekoliko godina. Izgubi se volja jer su ljudi previše puta bili prevareni. Vidiš da i kod vas pada entuzijazam za FK bez obzira na uspehe jer se vidi stagnacija, muljanje, prodaja magle, politika... Situacija je nezdrava pa to ljude odvrati od kluba.

• Like 3
Posted

Po priči sa iksa, prethodno je imao 25k mesečno a sada su mu ponudili 15k. Verovatno uz to ide i dogovor oko 900k duga.

Kladionica piše da smo zainteresovani za pozajmicu Matije Popovića iz Napolija.

• Like 1
Posted

ovo nema ni kod Monti Pajtonovaca...

Mujakić je sa bivšim čelnicima kluba, Miloradom Vučelićem i Milošom Vazurom potpisao ugovor koji je bio kako na srpskom, tako i na engleskom jeziku, prenosi "Mozzartsport".

Na prvi pogled ne deluje kao ništa čudno, ali...

Prema engleskoj verziji ugovora Partizan je dužan da ispalti Mujakiću 50.000 evra ukoliko tim bude sezonu okončao na prvom ili drugom mestu.

Da stvar bude još komplikovanija, toga nema na ugovoru koji je na srpskom jeziku. 

Posted

Piše se da je Blagojević potpisao na dve godine, Zahid produžio na 1+1 uz smanjenje plate, Šćekić odlepršao, zatim da je Mirčetić pred povratkom u klub i najvažnija vest - Bilja Pink otišla u pančevačkog Želju. 

Posted
4 minutes ago, Barkley#34 said:

Piše se da je Blagojević potpisao na dve godine, Zahid produžio na 1+1 uz smanjenje plate, Šćekić odlepršao, zatim da je Mirčetić pred povratkom u klub i najvažnija vest - Bilja Pink otišla u pančevačkog Želju. 

jako-sam-zalosna.png

• Like 2
Posted
10 hours ago, Alek The Great said:

Navodno potpisujemo izvesnog Ervena Omica na poziciji DMF, austrijanca bosanskog porekla. Na prvu, ne deluje mi kao neka menadzerska prevara. Ako je zamena za Sceku onda podrzavam.

Kapiten mlade reprezentacije Austrije, bio četiri godine u Salcburgovim mlađim kategorijama, pa onda tri godine u Juventusovoj Primaveri, pa došao kao slobodan igrač u Wolfsberger, koji se minule sezone iznenađujuće borio za titulu, gde je bio starter. Zvuči odlično.