Jump to content

VN ŠPANIJE 21-23.06.2024


Recommended Posts

Pred nama je 10. runda ovogodišnjeg šampionata. Velika nagrada Španije vozi se na stazi Catalunya u blizini Barselone. Staza na kojoj je trenutno dominantan vozač najbržeg cirkusa, Max Verstappen ostvario svoju prvu pobedu 2016 godine nakon veoma poznato sudara između tada timskih kolega Hamiltona i Rosberga. Nakon ovog sudara više nije bilo nikakve šanse da njih dvojica budu prijatelji, a Rosberg i dan danas, kao pokvareno razmaženo derište koristi svaku priliku da nešto prebaci Luisu.

 

Interesantno, na ovu temu ili temu koja je vezana za trenutne događaje, nadovezao se JP Montoya prethodnih dana, komentarišući odnose unutar RB Racinga, izjavio je da je čak i u vreme Rosberga i Hamiltona i dominacije Mercedesa, F1 ipak bila zanimljiva jer su se bar njih dvojica ravnopravno trkali bez timskih naredbi u dominantnom bolidu. Naravno, Juan je u pravu. Ovo što Čeko Perez predstavlja u RB Racingu je još gore od Barichela u Ferariju.

 

Ono što može da raduje ljubitelje formule 1 je da je u prethodnih nekoliko trka Meklaren a onda i Ferari uspeo da razliku do Red Bula smanji toliko da sada trke mogu čak biti i zanimljive. I dalje je Max klasa za sebe, ali sada mora da znoji dupe da bi pobedio.

 

Mercedes, probuđen u Kanadi ponovo će biti konkurentan jer je ovo jedna od Luisovih omiljenih staza, na kojoj je uvek odličan. 

 

Očekujem zanimljiv vikend i miks ne manje od 3, a nadam se 4 tima u borbi za vrh. Očekujem i da Perez ipak uspe da pobedi kukavnog Sardženta u kvalifikacijama.

 

Lično, volim ovu stazu. Ima solidnu istoriju, stara je tek nekih 30-ak godina ali se trke voze kontinuirano od same izgradnje.

 

Spain_Circuit

 

Staza Catalunya dugačka je  4657 metara, izgrađena je 1991 godine, vozi se tradicionalno 66 krugova a do sada je uobičajena taktika bila sa jednom promenom guma, najčešće se kreće sa tvrdim i prelazi na medium. Red Bull je umeo da izgura trku sa hard-soft kombinacijom.

 

Rekord staze drži Max Verstappen, postavljen 2023 godine, u vremenu 1:16:330.

 

10-es-preview-en

 

Pireli na stazu donosi najtvrđu c1,c2,c3 smesu gume.

 

Satnica vikenda se može pogledati OVDE.

 

Uživajte.

Edited by Juan Pablo Montoya
  • Like 3
  • Thanks 3
Link to comment
Share on other sites

Jbg Maks je klasa. Ove pobede vise nisu na Njuijev racun vec na Maksov jer muceni Perez u istom bolidu jedva dolazi do bod-dva. Dok je RBR dominirao i on je lagano bio drugi.

Dobro je da se i Mecka probudila, sada vec 4 tima regularno konkurisu za podijume i pobede. Bice sledeca sezona jako dobra, steta sto ce posle menjati pravila pa ce ponovo neko da ubode i dominira godinama dok ih ostali ne sustignu (ili do nove promene pravila)...

  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...