La mano de Dios Posted April 17 Posted April 17 On 4/16/2026 at 1:37 AM, Helena said: Umeo je on i da otkaže posle najava. Tako i bi na kraju.
crni96 Posted April 17 Posted April 17 Nema Novaka, Nema Alcaraza i koliko sam upratio neće igrat ni Taylor Fritz. Čitam komentare kako je i Siner upitan? Sumnjam u to, mislim da će ganjati i taj Masters iz petnih žila. Prilika za 4 od 4 u 26.
La mano de Dios Posted April 20 Posted April 20 Izasao zreb za Madrid, igra Siner i bice apsolutni favorit za 5 masters u nizu, 4 od pocetka sezone. Kecmanovic protiv Atmanea u prvom kolu, 2.kolo Humbert, 3.kolo Zverev. Medjedovica ne vidim ni u Q niti u glavnom zrebu tako da vrv ne igra uopste.Lajovic je u kvalifikacijama, igra danas protiv Arnaldija.
McLeod Posted April 20 Posted April 20 Vidi se zamor materijala kod Sinera, sumnjam da ce ovo osvojiti. Izgubice od nekog randoma.
Boxy Posted April 20 Posted April 20 Moguce, ali ovo ipak nije klasicna sljaka, moze da igra krace poene i da se vadi servisom.
Elias Posted April 20 Posted April 20 Ne znam sto bi Siner bio umoran. U naponu je snage, plus nije kao da igra 6 meceva u 6 dana kao sto se to nekada radilo na Mastersima. Ovi Mastersi sad traju ko susna godina. Imace dovoljno vremena za rekuperaciju I fizicku I mentalnu. Sa druge strane mislim da mu bas I ne trebaju razni undefeated streakovi pred RG koji bi mu samo stvorili dodatni pritisak u Parizu, verujem da slicno razmisljaju I u njegovom taboru. Kapiram da ima veliki motiv da osvoji Rim pred domacom publikom, tako da ovaj turnir je nekako idealan za takticki poraz.
Dracarys Posted April 20 Posted April 20 A meni nikad nije bilo jasno zašto ljudi misle da se negde mora imati taktički poraz da bi se nastavilo pobeđivati. Tu prosto nema pravila. Znači, uzmi sve što ti se daje, niko ne zna ko će biti kakav u Rimu ili u Parizu. Može da se preskoči turnir u pogledu odmora, ali ići sa ciljem da se izgubi je nebuloza. Ja mislim da je to samo sujeverje. Taj neprekidan niz pobeda bi trebalo samo dodatno da mu pojača samopouzdanje za Pariz, a ne da mu oduzme. 1
Elias Posted April 20 Posted April 20 Naravno imas dve skole misljenja. Imas ljudi koji misle da je Nole trebalo da izgubi neki mec pre RG 2011 ili Patriotsi pre plejofa 2007, a imas I ovaj drugi tabor. Da je samo do Sinera verujem da bi isao all-in svake nedelje. Ali pitanje je u kom taboru je Kahil I ekipa. Njihov glavni glavni cilj je da Siner bude mentalno I fizicki tip top za Pariz I Vimbldon. Oni najbolje znaju svog pulena, I ako veruju da Siner na nekih 35 pobeda zaredom ne bi osecao neki dodatni pritisak vec bi u RG Finale sa Alkarazom usao sa dodatnim samopuzdanjem, onda nema govora o nekim taktickim porazom naravno.
La mano de Dios Posted April 20 Posted April 20 (edited) Ako se neko dobro nosi sa pritiskom onda je to Siner, drugo kod njega nema kalkulisanja, ima taj robotski germanski mentalitet i gazice do kraja. Ja mislim da uzima Madrid lagano, sljaka u Madridu je dosta brza u odnosu na ostale turnire sto ce njemu samo biti jos dodatni plus. Drugo ne vidim apsolutno nikoga ko moze da ga pobedi u ovom momentu a da nije Karlos Alkaraz blizu vrhunca. Inace Karlosova povreda rucnog zgloba nije nimalo naivna i nije uopste sigurno da ce igrati Rolan Garos. Svi znamo koliko te povrede mogu da budu zajebane, suvisno je pricati o Del Potru ali treba se setiti i Dominika Tima kome je takva povreda okoncala karijeru bukvalno.Nadam se iskreno da nije nista ozbiljno i da nece imati probleme u buducnosti sa tim. Edited April 20 by La mano de Dios 1
La mano de Dios Posted April 22 Posted April 22 Lajovic posle uspesno savladanih kvalifikacija prosao i prvu rundu glavnog zreba, pobeda nad Sonegom 6-3, 7-6. U narednom kolu ide na Rinderknesa. 1
Helena Posted Friday at 04:10 PM Posted Friday at 04:10 PM ...i naravno izgubio. Vašero izgubio, Šelton izgubio, Siner izgubio set, još igra
crni96 Posted Friday at 06:50 PM Posted Friday at 06:50 PM Fonseca još nije ni kročio na teren a već u 3 kolu
La mano de Dios Posted Saturday at 08:03 PM Posted Saturday at 08:03 PM (edited) Da zabelezimo ovde uspon mladog Paragvajca po imenu Adolfo Daniel Vallejo. Od pocetka godine ima osvojena 2 celendzera, uglavnom je igrao sve turnire na sljaci u Juznoj Americi, pre svega celendzere ali i neke atp 250 turnire. Evo u Madridu je prosao kvalifikacije i 2 kola glavnog zreba, vezao je 4 pobede. U sledecem kolu ide na Kobolija pa da vidimo, bice autsajder. Inace sto se tice paragvajskog tenisa najpoznatije ime je svakako Viktor Pecci koji je igrao 80-tih godina kada je uspeo da dodje i do finala Roland Garosa 79. I da bude i clan Top 10. Najbolji plasman na Atp listi mu je 9.mesto. -Tu je bio i Ramon Delgado sa dosta skromnijom karijerom ( 52.mesto najbolji plasman) i bez atp titule al svakako drugi najbolji u istoriji pargavajskog muskog tenisa. I evo sada ovog momka koji ima 21 godinu (za par dana puni 22) i videcemo oce li biti blizi Pecciju ili Delgadu. Svakako Paragvajci imaju nekog zbog koga opet prate tenis i drago mi je zbog njih. Edited Saturday at 08:06 PM by La mano de Dios
La mano de Dios Posted Saturday at 08:26 PM Posted Saturday at 08:26 PM (edited) On 4/21/2026 at 12:20 AM, La mano de Dios said: Inace Karlosova povreda rucnog zgloba nije nimalo naivna i nije uopste sigurno da ce igrati Rolan Garos. Svi znamo koliko te povrede mogu da budu zajebane, suvisno je pricati o Del Potru ali treba se setiti i Dominika Tima kome je takva povreda okoncala karijeru bukvalno.Nadam se iskreno da nije nista ozbiljno i da nece imati probleme u buducnosti sa tim. Na zalost povreda je ozbiljnije prirode i ja mislim da ce i nastup na WB biti ugrozen, ovo su vrlo zajebane povrede i iskreno sam se nadao da ce Alkaraz biti postedjen njih jer njegova igra koliko god bila intezivna, pokreti pri kojima odigrava lopticu su cisti, nesto slicno kao Federer. Medjutim, uvek ima sta ako i ocigledno je zglob ruke od siline tih udaraca popustio malo. Opet apostrofiram pricu o Del Potru i Dominiku Timu i tom problemu sa rucnim zglobom. Sta je zajednicko njima dvojici i Karlosu? Pa taj ekstreman top spin i forsiranje bh i fh pod punim opterecenjem.Nemoguce je da nakon takvog stila igre godinama rucni zglob, podlaktica i lakat ostanu citavi. Ipak, verujem da Alkaraz ima prave strucnjake oko sebe i da ce ovo zaleciti kako valja i da nece zuriti sa povratkom pa makar propustio i Wimbledon. On je toliko mlad i ima ispred sebe jos toliko toga da 2 propustena gren slema su kap u moru. Edited Saturday at 08:28 PM by La mano de Dios
La mano de Dios Posted Saturday at 09:23 PM Posted Saturday at 09:23 PM I jos nesto. Da najavim sutra jedan vrlo zanimljiv mec: Fonseca-Jodar Obojica su 2006.godiste, Fonseka je samo mesec dana stariji. O Fonseki se dosta vise pricalo i cak se proturao u price da bi mogao da izazove u bliskoj buducnosti Karlosa i Sinera ali treba uzeti u obzir da je on Brazilac, da oni imaju ogromnu fan bazu kao i cinjenicu da nisu imali vrhunskog tenisera jos od Guge Kuertena tako da je to sve razumljivo. Fonseka sa druge strane i ima to nesto, pretalentovan je i sada je pitanje samo oce li uspeti da unapredi svoju igru i iskontrolise taj potencijal koji ima. Sa druge strane za Rafu Jodara smo vise culi tek u poslednja 2 meseca, prvo prva Atp titula u Marakesu, pa posle toga odlican turnir u Barseloni i evo nastavlja u Madridu, isprasio je De Minora proslo kolo, ovaj je uzeo samo 4 gema. Kao Spanac on mora mnogo vise da se dokazuje i naravno bice uvek u senci Karlosa medjutim sada je poceo ozbiljno da krci svoj put ka vrhu. Ko pobedi sutra ide u 1/8 finala na pobednika Kopriva-Rindsrkes, znaci u najavi ogromna sansa za QF Madrida sa Sinerom.Fonseka se vec nalazi na mestu koje ce mu doneti mesto nosioca na Rolan Garosu a i Jodar je vrlo blizu. Kvote za sutra su vrlo izjednacene i bice to prvi duel njih dvojice od verujem mnogih u buducnosti, posebno na ovoj podlozi.
Helena Posted Saturday at 11:31 PM Posted Saturday at 11:31 PM 3 hours ago, La mano de Dios said: Na zalost povreda je ozbiljnije prirode i ja mislim da ce i nastup na WB biti ugrozen, ovo su vrlo zajebane povrede i iskreno sam se nadao da ce Alkaraz biti postedjen njih jer njegova igra koliko god bila intezivna, pokreti pri kojima odigrava lopticu su cisti, nesto slicno kao Federer. Medjutim, uvek ima sta ako i ocigledno je zglob ruke od siline tih udaraca popustio malo. Opet apostrofiram pricu o Del Potru i Dominiku Timu i tom problemu sa rucnim zglobom. Sta je zajednicko njima dvojici i Karlosu? Pa taj ekstreman top spin i forsiranje bh i fh pod punim opterecenjem.Nemoguce je da nakon takvog stila igre godinama rucni zglob, podlaktica i lakat ostanu citavi. Ipak, verujem da Alkaraz ima prave strucnjake oko sebe i da ce ovo zaleciti kako valja i da nece zuriti sa povratkom pa makar propustio i Wimbledon. On je toliko mlad i ima ispred sebe jos toliko toga da 2 propustena gren slema su kap u moru. Fed nikad nije udarao tako lopticu iz zgloba, a nisu ni ostala dvojica.
Dracarys Posted Sunday at 12:10 PM Posted Sunday at 12:10 PM I povrede su deo karijere, samo sto su za Alkarasa došle u jako nezgodnom trenutku pred RG i WB. Ne znam sad da li će Novak ozbiljno da shvati RG, sada kada zna da nema Alkarasa. Verovatno će da odigra Rim kao pripremu. Novak je uspeo da pobedi ove godine Sinera na AO, na RG je Novak sa većim šansama, nego sto je bivalo na AO. Dosta će zavisiti i od žreba.
alcesta Posted Sunday at 12:36 PM Author Posted Sunday at 12:36 PM (edited) Novak je pobedio Sinera na AO zato što mu se idealno poklopilo da se nije mnogo potrošio u prethodnim mečevima. Jeste da šljaka može lakše da kompenzuje za brzinu koju je izgubio, ali što se tiče fizičkog napora, ne znam kako može da dogura do završnice sa šansom za nešto više. Rekla bih da je Siner jedini koji profitira od Alkarazove povrede, i eventualno Zverev u smislu mogućeg finala koje svakako neće dobiti. Edit: nikako da se naviknem na ovu srednju subotu i nedelju bez polufinala i finala... Edited Sunday at 12:37 PM by alcesta 1
Dracarys Posted Sunday at 12:43 PM Posted Sunday at 12:43 PM Pa kao što sam i rekao, dosta će zavisiti i od žreba. Ako mu naleti Museti u 1/8 ili u 1/4, i Siner u 1/2, naravno da su mu slabe šanse. Ako dobije Bublika u 1/8, Šeltona u 1/4, bude na polovini Zvereva koji ranije ispadne, onda je sve moguće. 1
Helena Posted Sunday at 02:11 PM Posted Sunday at 02:11 PM (edited) Teško, na AO se nije trošio, igrao je beton. Na šljaci će biti uspeh ako prođe prvu nedelju. Žao mi je, ali priroda je neumoljiva. Edited Sunday at 02:13 PM by Helena
Dracarys Posted Sunday at 04:53 PM Posted Sunday at 04:53 PM Opet moram da ponavljam => Dosta će zavisiti i od žreba
La mano de Dios Posted Sunday at 08:57 PM Posted Sunday at 08:57 PM Topla preporuka za mec izmedju Jodara i Fonseke. Mec je poceo u 15 do 11, Caja Magica je puna i atmosfera je kao u Dejvis kupu koji se igra na juznoamerickom tlu. O momcima sam vec pricao u najavi, ovo moze biti radjanje jednog velikog rivalstva a varnici i na tribinama i na terenu iako je mec tek poceo.
jevrem69 Posted Sunday at 09:14 PM Posted Sunday at 09:14 PM 16 minutes ago, La mano de Dios said: Topla preporuka za mec izmedju Jodara i Fonseke. Mec je poceo u 15 do 11, Caja Magica je puna i atmosfera je kao u Dejvis kupu koji se igra na juznoamerickom tlu. O momcima sam vec pricao u najavi, ovo moze biti radjanje jednog velikog rivalstva a varnici i na tribinama i na terenu iako je mec tek poceo. ima li neki strim za nas koji nemamo arenu tenis i tenis channel? 1
Recommended Posts