Jump to content

Aston Martin 2024


Radoye

Recommended Posts

https://racer.com/2023/12/14/aston-martin-incorporates-aramco-into-f1-team-name/

 

Quote

Aston Martin’s Formula 1 team name has undergone a subtle change as a result of a long-term title partnership extension with Saudi Arabian energy giant Aramco.

 

Already a global partner of F1 and part of the existing Aston Martin official name, Aramco will now be the only additional sponsor included as previous partner Cognizant is dropped from the title. From 2024, the team will be known as Aston Martin Aramco Formula One Team, with the deal expanding ahead of Aston’s move to a works partnership with Honda from 2026 onwards.

 

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...
  • 1 month later...
  • 1 month later...

Alonso produzio sa Astonom, ponovo ce voziti Hondine motore...

 

https://www.racefans.net/2024/04/11/alonso-to-race-with-honda-power-again-after-signing-new-aston-martin-deal/

 

Quote

Fernando Alonso will remain with Aston Martin beyond this season after the team announced it had extended its contract with the two-times world champion.

 

https://www.racefans.net/2024/04/11/why-alonso-is-eager-to-reunite-with-honda-despite-win-less-mclaren-years/

 

Quote

Fernando Alonso says he’s eager to work with Honda again in 2026 after extending his deal to drive for Aston Martin.

 

https://racer.com/2024/04/11/alonso-aims-to-remain-with-aston-martin-beyond-his-driving-career/

 

Quote

Aston Martin announced Alonso will be staying with the team into 2026 – when Honda joins as power unit supplier – on a multi-year deal that will see him racing until he’s at least 45. The Spaniard says the security of being part of the same team into the new power unit regulations was crucial, but also sees himself contributing to the project beyond his racing days.

 

Link to comment
Share on other sites

Odlične vesti jer ovo mi deluje kao Nandov pokušaj da prvi put bude ozbiljan u nekim svojim namerama apropo budućnosti. No opet imali smo epizodu u Alpini gde se komitovao pa onda pošto poto pobegao. Sve u svemu sve one gluposti na relaciji on i Honda su samo mediji napumpali do maksimuma jer ona Honda i ovo sad uz RBR nema veze sa vezom. Nemogu verovati da ću opet napisati prezime Arai ali on i sve ono uz njega je bio ključ neuspeha a RA615H ispala kao PJ koja je dve godine oduzela svima vezano uz Meklaren Hondu jer RA617H je realno ono što smo sanjali da bi se trebalo desiti u 2015. U toj konstalaciji Meklaren bi se peo na podiume 2017 i niko nebi reč rekao...

 

Skrenuo s teme, pardon. Elem, drago mi je da će Nando biti tu i u novoj eri makar malo. A ono za posao u AM posle F1, pada mi na pamet Šampionat Izdržljivosti. Ali, i to veliko ALI, Honda je involvirana u Indikar...

 

Pričam nonsens, no Alonsu je bio cilj ostvariti treću titulu sa povratkom posle mini penzije jer nije ostvario Trostruku Krunu pobedom na Indi500. Ako AM ne isporuči bolid za naslov, uz Hondu ja maštarim o recimo Aramko sponzorstvu nekog od Indikar tima koji ima Hondine PJ. Alonso je već pobeđivao dva puta na 24 sata Lemana, zašto bi išao opet tamo sem da recimo ne digne AM Hiperautomobil projekat pa da ima i to u rostrumu u smislu pobede sa dva različita konstruktora. Stvarno sam uveren da mu je i dalje Trostruka Kruna u glavi i da će mu sujeta izgoreti ako ju Montoja ostvari...

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Najveci Alonsov greh vizavi Honde nije cak ni ono "GP2 engine aaaargh!" na Suzuki - nije pomoglo, ali nije ni toliko veliko kao sto su ga napravili - nego je njegova voznja za Tojotu. U Japanu su Honda i Tojota k'o CZV i PAR ovde, medjusobni transferi su izuzetna retkost a kad se dogode onda si za drugu stranu zauvek mrtav. Zato mu onomad nisu dali da svoj drugi (i treci) pokusaj na Indi 500 vozi za Andreti-Hondu jer je u to vreme aktivno vozio za Tojotu u WEC. No, posto nije Japanac, a i previse je velika zvezda, plus je raskinuo kontakte sa Tojotom, mozda mu je oprosteno. Za Alonsa verujem da nema nikakvih predrasuda prema Hondi a ako su i oni kul s tim da vozi za njih sto da ne - mislim da ce taj Aston biti jedan od boljih bolida na gridu, plus sto se jos prica da mozda i Njuija dovode...

Link to comment
Share on other sites

7 hours ago, alberto.ascari said:

Jbg, a mladi dečaci mogu da ga duvaju, opet...

 

Sa jos 6 bolida na stazi bilo bi mesta za sve...

 

 

7 hours ago, Juan Pablo Montoya said:

Mogu samo da zamislim kakav je osecaj Drugovichu dok gleda ovog Lensa kako nume.

 

Lens nije toliko dunster koliko ga boli rac. Njemu je ovo hobi, zajebava se, a cale kroz njega prozivljava neke svoje mladalacke snove i ambicije.

Treba nam vise timova u F1.

Link to comment
Share on other sites

38 minutes ago, Radoye said:

 

Sa jos 6 bolida na stazi bilo bi mesta za sve...

 

 

 

Lens nije toliko dunster koliko ga boli rac. Njemu je ovo hobi, zajebava se, a cale kroz njega prozivljava neke svoje mladalacke snove i ambicije.

Treba nam vise timova u F1.

 

Lance je sigurno jedan od najboljih tatinih sinova ali boli ga qratz, naslediće imperiju.

 

A 26 bolida će biti kad na qrtzu nikne nokat, jbg...

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...