Jump to content

NFL - Season 2023


Recommended Posts

15 minutes ago, Darth Steva said:

Bukvalno videh pre sekund i dodjoh da pitam ovde sta se desava… prvo Vrabel a sada i Carroll… ali vazno je da je Allen safe.

Zasto bi ga otpustali kad je po prvi put u karijeri imao pozitivan skor kao HC? :kece:

  • Ha-ha 1
Link to comment
Share on other sites

9 hours ago, Lineker said:

...

 

Saints - onaj tačdaun na kraju utakmice, kad su rekli da neće igrati, pa ipak igrali i postigli TD - što neko reče, protivničke ekipe će im zapamtiti, pa sledeći put kad najave da idu kneel down, OL protivničkog tima ima da ih pregazi...niko im sad neće verovati.

 

Jako glup potez. Kao prvo što na 41-17 uopšte igraš dalje, iako je kraj utakmimce. Kao drugo, što to radiš iz victory formacije. Kao treče, što si totalno izignorisao trenera, koji je naredio victory formaciju.

 

I onda još kao razlog navedeš to da je ekipa odlučila da Jamaal Williams postigne touchdown. Newsflash: taj touchdown ni malo ne može da popravi utisak njegove sezone, kad pričamo o trčanju, gde je beležio manje od 3 yarda po attemptu. Tako da džabe ste krečili...

 

Slažem se tu sa Shannonom Sharpom, koji je rekao da je Winston odma posle utakmice morao da bude cutovan. I zbog toga što mora da se pokaže ko je glavni u kuči. U ovom slučaju to čak i možeš jeftino da odradiš, jer se radi o backup QB, koji nikako nije u pozicji da mnogo palamudi i oglušuje se o naredbe trenera.

Što ti reče, ovom odlukom je doprineo samo potencijalno opasnoj situaciji po njegove linemene na sledečoj victory formaciji, kad im se protivnička odbrana bude bacila u kolena.

 

 

 

8 hours ago, Darth Steva said:

Jameis brat nagazio Falconse... lepota.

 

4-1 u poslednjih mesec dana spasise dupe Allenu i Carru.

Allen je vrhunski DC ali jednostavno nije za HC.

 

Izgubiti ovakvu diviziju sigurno nije dobro. Ali po meni, Allen nije toliko loš da posle dve godine popije otkaz. Čovek je možda jedan od boljih defanzivnih umova u ligi i toga se ne treba tako lako odreči. Njegov deo terena je bio solidan. Moglo je i bolje, ali bilo je solidno.

 

Napad je veči problem i tu je možda bila greška što nisu malo pojačali taj offanzivni staff, nego su ostali na Carmichelu koji nije ni želeo da bude koordinator. Ono, wtf 😄 Mada, i on je bio bolji kako je odmicala sezona. Šta sad raditi tu, nemam pojma. Ja bi gledao da pojačam ekipu oko njega sa nekim advisorima. Jer neko baš jako ime kao zamena ne dolazi u obzir, s obzirom da niko neče doči lateralno kao OC, nego bi mu se morala dati hc pozicijia. A da se menja čisto da bi se menjalo  nema smisla, pogotovo jer je u zadnjih 5-6 utakmmica napad kliknuo i ulazi u narednu sezonu sa nekom dobrom podlogom i kontinutitetom. a to je dosta bolje nego novi sistem i navikavanje.

 

Carr je takodje odigrao jako dobro u decembru. Ali to je po meni i očekivano, jer je on uvek trebao neko vreme da se navikne na novi sistem, pa posle toga igrao jako dobro. Najbolji primer:  razlika izmedju prve i druge sezone kod Grudena. Ali ono, nit je napad u decembru igrao bolje samo zbog njega, nit je pre toga igrao loše samo zbog njega. Mislim da su u skoro svim segmentima bili mnogo bolji. I playcalling je bio bolji, i pass protection, i koenkcija Carra sa receiverima. Gde su recimo na početku sezone izgledali kao da ne igraju za isti tim. Jedino je running game ostao konstantno loš. Što mi je nerazumljivo, s obzirom koliko draft kapitala je otišlo na taj OL. Maltene svi članovi su first round pikovi.

Odreči se Carra bi bila velika greška. Legitimno je razmišljanje da on nije dugoručno rešenje i da nije QB koji nosi tim na svojim ledjima. Ali ekipa gde on igra če ostati u igri i zadržati šansu, kakvu takvu. Mnogi timovi u ligi nemaju tu privilegiju, jer je kompetentnih Qb-eva manje nego što ima timova u ligi. Zbog toga, potrebno je zadržati takvog QB-a, sve dok te ne usere na draftu.

 

 

Link to comment
Share on other sites

2 minutes ago, Göbekli Tepe said:

@L' Imperatore

 

Kakva je kod vas situacija. Hoće li se juriti neki Big Name HC kao Harbaugh ili Vrabel ili će AP dobiti šansu. Navodno je on prvi kandidat za DC Giantsa nakon ovog cirkusa sa Martindale-om, naravno ukoliko ne dobije HC job u LV. 

 

Kod nas se ništa ne zna za sad. Mnogo kontradiktornih izjava iz raznoraznih izvora. Recimo, pre par dana je bilo da može staff da razgovara sa drugim franšizama (što bi značilo da stiže neko novi ko če dovesti svoje ljude). A posle smo blokirali interview request za Grahama za neku DC poziciju. Što je jedino logično, s obzirom kakav je čovek posao napravio ove sezone. I da je moguče čak da bi ga i neki Harbaugh zadržao. Ali po mom mišljenju to više znači da trenutni staff ima dobre šanse da zadrži posao.

 

Ja sam definitivno za to da AP i ekipa zadrže posao. Jednostavno je čovek pronašao žicu ovoj ekipi i pokazao se kao pravi lider. A mislim da je to za HC poziciju mnogo bitnije, nego da budeš neki taktički genije. Pored toga ga fanovi obožavaju, jer je sa sobom doneo tu neku Raider magiju i na brzinu ostvario imidž jedne čvrste ekipe, koja ne jebe sistema. A to je nešto sa čime svi Raiders fanovi vole da se poistovete.

 

Ulogu u odluci Marka Davisa če sigurno odigrati i prošla slična situacija sa interim staffom. Kad je Rich Bisaccia odveo ekipu u playoff posle turbulentnih situacija sa Grudenom i Ruggsom. Ekipa ga je obožavala, a Davis ipak odlučio da McDaniels bude novi trener i svi znamo kako se to završilo. 

 

Pierce je pored tog interesovanja za DC poziciju od vas, dobio i interview za HC posao u Tennesseeju. Znači, nije ostalo neprimečeno šta su uradili za pola sezone u LV. Što se tiče zasluga za defanzivni preporod, teško je reči ko ima tu veče zasluge, AP ili Graham. Ja bi rekao da je kombinacija obojice. Činjenica je da je odbrana proigrala odlaskom McDanielsa. Tako da je očigledno da je on limitirao ovu dvojicu u radu. Graham mi izgleda kao taktičar i playcaller, dok je Pierce znao da motiviše igrače, koji su igrali kao besni psi. Verovatno je pomogao i u razvoju nekih igrača. Recimo linebackeri su igrali odlično. Jedan Spillane koji je izgledao kao smešan freee agent add je odigrao pro bowl sezonu. A dosta mladih igrača je konačno pokazalo ono zbog čega su draftovani, pa sad izgleda kao da je Mayock u jednom draftu pronašao 4-5 defanzivnih startera

 

Kao što sam rekao, ja sam zato da ostane AP, jer su on i ekipa to zaslužili. Udarili su dobar temelj treba im dati šansu da grade na njemu.Ali isto tako mislim da bi i sa Harbaughom ispalo dobro. Pa čak i Vrabela ne bi bio slaba opcija, ali mislim da je njemu veliki minus što je stari Patriota. A zahvaljujuči McDanielsu če takvi teško dobijati šansu u Las Vegasu u narednom periodu.

 

 

  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

37 minutes ago, L' Imperatore said:

 

Ja sam definitivno za to da AP i ekipa zadrže posao. Jednostavno je čovek pronašao žicu ovoj ekipi i pokazao se kao pravi lider. A mislim da je to za HC poziciju mnogo bitnije, nego da budeš neki taktički genije. Pored toga ga fanovi obožavaju, jer je sa sobom doneo tu neku Raider magiju i na brzinu ostvario imidž jedne čvrste ekipe, koja ne jebe sistema. A to je nešto sa čime svi Raiders fanovi vole da se poistovete.

 

 

Ehhh... sve znas a ovamo da Allen zadrzi posao. :D

Covek je jednostavno vrhunski DC-a, jednostavno sve to sto si ti napisao gore njemu fali i nista do sada ne pokazuje da ce napraviti taj iskorak koji je potreban da bi neko bio uspesan HC.

 

  • Ha-ha 1
Link to comment
Share on other sites

16 minutes ago, Darth Steva said:

 

Ehhh... sve znas a ovamo da Allen zadrzi posao. 😄

Covek je jednostavno vrhunski DC-a, jednostavno sve to sto si ti napisao gore njemu fali i nista do sada ne pokazuje da ce napraviti taj iskorak koji je potreban da bi neko bio uspesan HC.

 

 

Fair point.

 

Mada, ja sam i za jednog i za drugog highlightovao neke pozitivne atribute koje imaju kao treneri. U pravu si da večina uspešnih head coachova ima taj neki big personality. Ali mogu se nači i primeri gde nisu neki hype man-ovi, pa su opet pronašli nain da budu uspešni u toj ulozi. Recimo kyle Shanahan meni izgleda kao jedan od takvih.

 

In my defense, ja bi ovo isto za Allena rekao i da su u pitanju Raidersi, a ne Saintsi. Mislim da jednostavno treba da odradi još jednu sezonu, pa da vidimo onda kako i šta. A razlog je sličan kao kod AP-a, iako su u pitanju dva različita tipa trenera. A to je činjenica da su i jedni i drugi u drugoj polovini sezone napravili očigledan napredak na mnogo polja. I čini se kao da je odrađena dobra podloga, na kojoj bi moglo da se zida u offseasonu, a posle toga žanje uspeh u sledečoj sezoni. To je glavni razlog zbog čega mislim zašto Allen treba da odstane još jednu sezonu

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Ozbiljan potop, zaista i veliko razocarenje za mene.
Delovalo je kao da jedini nacin da odbrane nesto, je da Straud promasi igraca. Sramota, za verovatno najbolju odbranu lige ove sezone.

Da vidimo moze li ELITE da napravi jos jedno cudo :classic_biggrin:

Edited by Sombor Shuffle
Link to comment
Share on other sites

  • Xpert unpinned and locked this topic
Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Create New...