Jump to content

KK ЦРВЕНА ЗВЕЗДА 2022/23-Све што смо желели, све што смо хтели..


Šarac

Recommended Posts

45 minutes ago, nunilo said:

 

To stvarno ne moze da se zna jos neko vreme, sve i svasta utice na to, kakve ekipe nam dolaze u poslednjim kolima (ja stvarno ne znam raspored, niti cu ga googlati), ako dodju neke koje ispadnu iz trke sa manje motiva itd ... toliko sitnica  moze da prelomi.

Jos 5-6 kola da prodje pa polako moze da se raspetljava situacija, rano je jos uvek za bilo kakve prognoze.

Mi smo trenutno osakaceni povredama, ko zna kakvi ce i drugi biti kad bude najpotrebnije, formu i da ne racunam ...

U zadnjih 5 smo 4 puta domaćini. 

30. Baskonija H

31. Valensija H

32. Asvel A

33. Oly H

34. Fener H

Edited by bodo
  • Like 1
  • Love 1
Link to comment
Share on other sites

20 minutes ago, bodo said:

Odbijena žalba 

Prema mozzartu i b92 zalili su se na odbijanje od juce

 

Sasvim je jasno da su dobili pravilnik i detalje za svoj postupak iz Beograda, sto je takodje jadno, ali takodje ne abolira klub od imbecila koji u njemu zaradjuju pare

Edited by bosMan_jr
  • Like 1
  • Ha-ha 1
Link to comment
Share on other sites

8 hours ago, madafaka73 said:

Ovako izgleda kada u, po rosteru prosečnom EL timu, na klupi sedi 35 poena po meču u vidu 4 povređena igrača, a igraš protiv top-tier tima koji ima najdominantnijeg baju u EL, nevezano za poziciju.

 

Naravno, otud i takav rezultat.

 

8 hours ago, madafaka73 said:

Ne znam samo kako smo i došli do tih 47:42... A da, Real nije bio zategao odbranu. Čekao je da petorka na parketu koju je Duško uspeo da pronađe napravi seriju 25:8 za 10ak minuta, pa da onda zateže. I naravno, nema to nikakve veze sa imperativom odmaranja te petorke i našom pretankom rotacijom, činjenicom da Dalibor, Lazarević i Luka treba da ubacuju poene. Ne, Real je zategao odbranu i rešio meč. Tačka.

 

Nijedna ekipa (pogotovo sa ovakvim tempom meceva) ne moze da igra na maksimalnom nivou ceo mec. Dakle, naravno da Real nije igrao ono sto moze da igra kada je dozvolio seriju od 11:30, ali su docekali da protivnik padne i tada su ga dotukli.

 

8 hours ago, madafaka73 said:

Toliko pojednostavljeno posmatranje stvari da ga dovodi u red infantilnih. Uz uvek prisutnu dozu podsmeha i nepoverenja u naš tim od koga, jelte, ništa ne zavisi, već je samo do protivnika koji se dele na one koji hoće i one koji neće da igraju odbranu. tvoja pisanija postaju sve teža i teža za čitanje. Ne zato što jesi ili nisu u pravu, već što kroz jedan isti šablon posmatraš sve oko sebe, ponavljajući  u beskonačnim loop-ovima istu stvar. Koliko je svaka utakmica priča za sebe i sve druge nijanse koje ovako dinamična igra donosi per se, za tebe ostaje daleko u nedokučivo, čak i u ovoj sezoni kada ima toliko "iznenađenja" da se realan čovek mora upitati - jesu li to uopšte iznenađenja?

 

U svakoj sezoni ima iznenadjenja, ali jedno su iznenadjenja, a drugo "iznenadjenja" tipa kad Valencia dobije Zenit u gostima 25 razlike ili Zalgiris dobije Fener 99:62 (da, da, zapamtio sam rezultat tog neslavnog meca).

 

Ili mislis da je realno da Partizan dobije Virtus, ekipu koja ima 8:10 sa cak 90:62? Pa ti bi rekao, naravno, Partizan je odigrao dobro, usao duh Boston Celticsa u njih i rezultat je 30 razlike. Pa ne, nego je Virtus odigrao skoro kao Igokea, Mornar ili Zadar taj mec cim su videli da ne mogu skoro nikako do pobede.

 

Jaci tim moze da izgubi od slabijeg nekih 2,3,5,7 razlike, ako jaci (ili mnogo jaci tim) izgubi 15 razlike tu se vec ne radi samo o trudu i zalaganju slabije ekipe (koje niko ne spori) nego i o losem pristupu mecu jace ekipe.

 

8 hours ago, madafaka73 said:

Šta ja da ti pričam o meču protiv Armanija u kome je ekipa bila na energetskom minimumu posle serije jako teških mečeva u kratkom vremenskom periodu... To zaista nije poraz koji bi bilo šta pozitivno doprineo tvojoj tezi o "zatezanju odbrane protivnika". Svi u hali su videli kako se naši igrači praktično vuku po terenu, koriste svaku situaciju da se naslone na kolena, na konstrukciju koša, sednu na reklame da bi došli do daha. Armani je to iskoristio i zasluženio pobedio, tu nema govora, ali i tako kljakavi i pored "zatezanja njihove odbrane" smo došli na jednu odbranu od potencijalnog produžetka ili pobede.

 

Armani je ekipa kojoj fale vazni igraci, ekipa koja je bila u stanju da lagano dodje sa egala do -20 jer su igrali bas lose.

 

Zato je bilo iznenadjenje sto je Messina onako odlicno pripremio utakmicu, ali ti sada radis ono sto meni zameras, tebi je jedino bitno sta radi KKCZ, da li su umorni ili plesu na terenu, protivnik je izgleda tu samo da potpise zapisnik na kraju i prihvati rezultat u skladu sa tim.

 

8 hours ago, madafaka73 said:

Reći da je Barsa došla u Pionir da se za*ebava i ispucava može samo neko ko ne poznaje Šarasa i njegovu filozofiju igre. Njegova upornost u želji da od Barse napravi defanzivnu mašinu (na stranu moje lično mišljenje da mu to i dalje ne uspeva), se ne može poreći. Oni sigurno nisu došli da se ispucavaju, več da odigraju taktički dobar meč na obe strane parketa. I da pobede. Naleteli su na motivisanog protivnika koji je dobro koristio sve svoje prednosti i uz maestralne Petruševa i Nedovića, sa trenerom kao liderom bio na jednu sudijsku odluku od pobede. Jeste, dobili su nas trojkama, ali to je bilo ono poslednje utočište kojem su pribegli, kada im od game plana nije ostalo baš ništa. Bez obzira na gaženje linije i naše propuste da meč rešimo ranije, Barsa, kao jedan od najkvalitetnijih timova u EL, je uspela da nađe načina da izvuče pobedu i treba im čestitati.

 

O tome ti i pricam i onda se pitas zasto ovako reagujem - zato sto se nakon pobeda pise da je sve rezultat hrabre i motivisane igre KKCZ, a u porazima su tu umor, takticka nesnalazenja - nikad se rival ne pita ni za sta.

 

Ti jednostavno zelis da odbranis tezu da KKCZ moze snagom volje da dobija i najjace rivale bez cetiri mozda i najbolja igraca. Eto, Barca je igrala odlicno i jedva dobila - pa ne znam sto oni uopste treniraju kad sa takvom postavkom nemaju nikakve sanse u nekom TOP 8 ili F4 kad se KKCZ vrate Vildoza, Ivanovic i Campazzo?

 

Realnost je da je i sa tim igracima Crvena zvezda blagi autsajder u odnosu na Barcelonu i Real (hajde da kazemo egal zbog domaceg terena), ali je onda realnost i da je bez tih igraca ocekivani rezultat ono sto smo gledali juce.

Link to comment
Share on other sites

A gde je Valensija tacno ostecena? Razumem da nam se liga okaci oko vrata i treba ako postoji razlog. Ali ove  ocigledno zanima samo da na mufte dodju do 2 boda, umesto jednog koji su "zaradili" porazom na terenu. Nemam drugi izraz do ... lesinari.

Edited by Firga
Link to comment
Share on other sites

22 minutes ago, bosMan_jr said:

Prema mozzartu i b92 zalili su se na odbijanje od juce

 

Sasvim je jasno da su dobili pravilnik i detalje za svoj postupak iz Beograda, sto je takodje jadno, ali takodje ne abolira klub od imbecila koji u njemu zaradjuju pare

Slazem se s ovim. Ali mogu se dalje Sv. Petru žaliti. Jadno je ali ja od Spanaca ne očekujem ništa drugo. Nisu oni ništa bolji od Talijana kojima sam okružen svakodnevno i dobro znam kakvi su. . Mi tu kazemo "Singani"  gde se ovo si čita ši

Link to comment
Share on other sites

26 minutes ago, bosMan_jr said:

Prema mozzartu i b92 zalili su se na odbijanje od juce

 

Sasvim je jasno da su dobili pravilnik i detalje za svoj postupak iz Beograda, sto je takodje jadno, ali takodje ne abolira klub od imbecila koji u njemu zaradjuju pare

Zenica pravni savetnik Valensije?

Link to comment
Share on other sites

7 hours ago, Dropkick Murphys said:

Sasvim slučajno su zategli odbranu od trenutka kada je Kuzmić izašao (baš na 47:42), koji je jedini mogao da bude plus i pod našim i pod njihovim košem. Da smo umesto Mitrovića imali bocu sa kiseonikom koju bi dali Ognjenu, da ovaj odigra celu utakmicu, mi bismo bili egal do kraja. Inače, Kuzmić je jedini igrač koji je imao pozitivan +/- kod nas i to čak +12.

 

Ispade Kuzmic neka sila od igraca, a ne centar koji po mnogima prosle sezone ni protiv Omica nije umeo da igra.

 

Ne, ne bi bio egal, sigurno ne bi Kuzmic bio uzrok za rapsodiju u napadu koja bi od 59 poena dovukla tim do nekih 75.

 

7 hours ago, Dropkick Murphys said:

Znači, jedini stranac koji je igrao je Holand i to malo i prilično loše. 

Reći da se samo Real pitao kad će da zategne odbranu, a zanemariti sve probleme koje trenutno imamo je nepoštovanje i ovog tima i trenera. Mi smo sinoć imali tim koji ne bi ušao u završnicu Eurokupa, a falio nam je još jedan Kuzmić pa da se ozbiljno pošibamo protiv velikog Reala.

 

Prosle sezone je Radonjic igrao sve meceve sa samo dva stranca jer ih je toliko i imao (White se ne racuna, Zirbes je bio sprdnja).

 

Mislim, tako mozemo da kazemo i da je Zadar dobio jer je odigrao fenomenalnu utakmicu, sto znaci da je potencijal njihovog tima takav da mogu svakog da dobiju u ligi ako im krene sut. Pa nece biti da je bas tako.

 

Ponovicu, ako KKCZ moze snagom volje da igra egal meceva sa kremom EL, a istovremeno joj nedostaju 2 skupocene zvezde i jos 2 bitna igraca, pa cemu uopste neizvesnost oko toga ko osvaja EL? Eto, vratice se ta cetvorica igraca i onda cemo sve da deremo 20 razlike.

 

Da zakljucim: Nije nepostovanje ekipe Zadra ako se kaze da je KKCZ taj mec odigrala sa jako losim pristupom. Nije nepostovanje ekipe Crvene zvezde ako se kaze da je Barcelona u odbrani imala jako los pristup (i primila jedno milion zicera i polaganja). Pristrasno je napisati da su odjednom Zadar i osakacena Crvena zvezda sile koje kada uloze maksimalan trud ne moze skoro niko dobiti.

Link to comment
Share on other sites

22 minutes ago, ZiS said:

Ima na zvaničnom sajtu Valensije objava...Žalili su se na odluku EL. Kraj prošle i početak ove godine se baš trudimo da useremo sve što Duško i igrači rade na terenu...

 Neko ovdašnji se baš potrudio da im pojasni pravila Aba lige ....

 

https://valenciabasket.com/?p=noticias&noticia=9466&lang=en

Edited by Setite se 2011
  • Ha-ha 1
Link to comment
Share on other sites

37 minutes ago, Firga said:

A gde je Valensija tacno ostecena? Razumem da nam se liga okaci oko vrata i treba ako postoji razlog. Ali ove  ocigledno zanima samo da na mufte dodju do 2 boda, umesto jednog koji su "zaradili" porazom na terenu. Nemam drugi izraz do ... lesinari.

 

ja imam drugi ali za zvezdinu ekipu .. idioti.

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Evo kalendara do kraja regularnog dela sezone. A i nekog mog razmisljanja o mogucem konacnom ishodu, odnosno sta moramo da uradimo. 

 

Obelezja:

  • 🏡 kod kuce
  • ✈️ u gostima
  • Euroleague
  • ABA league
  • 🟩Pobeda
  • 🟥Poraz
  • 🟨50-50
  •  ABA ne razmatram 🙂 

 

Raspored:

 

🟨12.01. - Monako  🏡
15.01. - Buducnost ✈️
🟨20.01. - Zalgiris ✈️
23.01. - Cedevita  🏡
🟨27.01. - Partizan  🏡
29.01. - FMP ✈️
🟩31.01. - Virtus ✈️
🟥02.02. - Armani ✈️
04.02. - Igokea  🏡
🟥09.02. - Makabi ✈️
xx.02. - Zadar ✈️

<- Pauza za Kup takmicenja ->
🟩24.02. - Alba  🏡
🟩02.03. - Bajern ✈️
xx.03. - Cibona ✈️
🟨08.03. - Efes  🏡
🟨10.03. - PAO ✈️
xx.03. - Partizan ✈️
🟥17.03. - Barsa ✈️
xx.03. - SC Derbi  🏡
🟨23.03. - Baskonija  🏡
xx.03. - Mornar ✈️
🟩29.03. - Valensija  🏡
🟩31.03. - Asvel ✈️
xx.04. - Mega ✈️
🟥06.04. - Olimpijakos  🏡
xx.04. - Borac ✈️
🟨13.04. - Fenerbahce  🏡
xx.04. - Split  🏡

 

 

Samo EL:  

Spoiler

🟨12.01. - Monako  🏡
🟨20.01. - Zalgiris ✈️
🟨27.01. - Partizan  🏡
🟩31.01. - Virtus ✈️
🟥02.02. - Armani ✈️
🟥09.02. - Makabi ✈️

<- Pauza za Kup takmicenja ->
🟩24.02. - Alba  🏡
🟩02.03. - Bajern ✈️
🟨08.03. - Efes  🏡
🟨10.03. - PAO ✈️
🟥17.03. - Barsa ✈️
🟨23.03. - Baskonija  🏡
🟩29.03. - Valensija  🏡
🟩31.03. - Asvel ✈️
🟥06.04. - Olimpijakos  🏡
🟨13.04. - Fenerbahce  🏡

 

 

Racunica:

Racunam da do kraja EL imamo:

  • 5 "sigurnih" pobeda - Virtus ✈️ Alba  🏡, Bajern ✈️ Valensija  🏡 Asvel ✈️ - ovo jednostavno ne sme da se izgubi ako mislimo u top8. Dobro je sto nam 4 od ovih 5 utakmica dolaze posle Kupa kad ce ti timovi vec polako izgubiti sansu za Top8. 
  • 4 "sigurnih" poraza -  Armani ✈️ (druga u duplom vikendu u Italiji a pitanje je da li imamo Facu-a ako uopste bude smanjenja kazne),  Makabi ✈️ (oni su domacinska ekipa svakako),   Barsa ✈️ (em na strani em stize posle ABA derbija),  Olimpijakos  🏡 (mislim da ce da nam se oduze za poraz a mnogo su jaki).
  • 7 utakmica gde su sanse 50-50

Dakle sa "sigurnim" utakmicama bi imali 14-13 i jos tih 7 neizvesnih. 

 

U tih 7, najpre idu Monako🏡, Zalgiris✈️ i Partizan🏡, i dalje cemo biti nekompletni a uz to imamo i 2 teze utakmice u ABA izmedju EL. Ako dobijemo 2/3 to bi bilo fenomenalno. Do kupa da budemo na 12-12. 

 

Dalje, u paklenom martu, uz nadu da smo kompletni(ji), nesigurne su mi duplo kolo Efes 🏡+Pao✈️ i Baskonija  🏡 i tu ako dobijemo 2/3 na konju smo (izgubimo od Efesa a dobijemo Pao tamo, i kod kuce Baskoniju).

 

Sve to (uz "sigurne" utakmice) nas dovodi u priliku da imamo 18 pobeda i 15 poraza do poslednjeg kola.

 

Onda preostaje poslednja tekma sa Fenerom🏡 gde sa pobedom imamo 19-15 sto je verujem vise nego dovoljno za prolaz ove sezone. 18-16 je neki minimum uz povoljne rezultate sa medjusobnim rivalima (da dobijemo njih - npr. Makabi✈️, a kiksnemo npr. protiv Asvela✈️). 

 

  • Like 11
  • Thanks 3
Link to comment
Share on other sites

Just now, srlepajce said:

Kakve veze imaju pravilnici abe sa el

Navukli ih ko mlade majmune

Navukli misliš Valensiju? U svakom slučaju im nije to trebalo  ali neka se oni nose sa tim. Da je sve bilo pošteno nije ali opet su izgubili na terenu. I sa porazom i sa pobedom oni su tu gde jesu i ostaće.

Ovde je navučen neko drugi, samo što još ne zna da je navučen.

 

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Create New...