Jump to content

Recommended Posts

Posted
8 hours ago, Radovan III said:

A zašto je Miljenović naturalizovani igrač.Zašto prije njega Kuzmić?

Pa zato što su ljidi koji vode košarku u Srbiji nesposobni. Koliko im je momaka promaklo. Koliko su pita propustili da nađu te momke i da im daju državljanstvo.Pa neka jedan od svakih deset takvih uspije, super.

Zato što nisu imali srpski pasoš pre 16. rođendana. A nisu ga imali zato što nisu rođeni u Srbiji, nego u Kanadi i BiH. Sve i da u KSS rade izrazito sposobni ljudi, igrači poput njih dvojice bi prošli ispod radara jer nisu bili nikakvi veliki talenti nego late bloomer-i: Miljenović je u Americi dobacio do opskurnog koledža u drugoj diviziji NCAA (za koji na kraju nije ni zaigrao), sa 21. godinom je igrao za Leotar iz Trebinja, sa 22 za Slodes; Kuzmić je sa 20 igrao za Čelik iz Zenice, a pre toga se smucao po Finskoj. Da su pravila FIBA drugačija pa i 'ajde, ovako je prilično nerealno da svako dete srpskog porekla od 14-15 godina koje negde u inostranstvu tapka loptu bude tretirano kao potencijalni reprezentativac. A ako je neko rođen i odrastao u drugoj državi i tamo igra košarku, ne vidim ni problem u tome da sutra zaigra za tu reprezentaciju, štaviše, to i jeste potpuno logično.

• Like 2
Posted (edited)

Ti ne vidiš problem da igraju za državu u kojoj su rođeni ali drugi ga vide pa takve igrače nastoje da privuku matici.

Hrvati se recimo vidjeli problem pa su Bosancima uzeli i Bogdanovića i Zupca i Bendera koji istina nije uspio ali dovoljno je jedan od 10 da uspije.

Prije njih i Sesara , Mulaomerovića i milion drugih.

Nisu mogli da vide lejt blumere?

Pa znaš kako,ako nisi u stanju da prepoznaš potencijal a cijeli život si u košarci onda imaš problem.Može da ti promakne jedan ali baš svi...

Pa više ovaj mučeni Bojdo prati mlade po svijetu nego svi u KSS.

Pešić je davno vidio problem ali niko ga ne shvata ozbiljmo

Edited by Radovan III
Posted
3 minutes ago, Radovan III said:

Ti ne vidiš problem da igraju za državu u kojoj su rođeni ali drugi ga vide pa takve igrače nastoje da privuku matici.

Hrvati se recimo vidjeli problem pa su Bosancima uzeli i Bogdanovića i Zupca i Bendera koji istina nije uspio ali dovoljno je jedan od 10 da uspije.

Prije njih i Sesara , Mulaomerovića i milion drugih.

Nisu mogli da vide lejt blumere?

Pa znaš kako,ako nisi u stanju da prepoznaš potencijal a cijeli život si u košarci onda imaš problem.Može da ti promakne jedan ali baš svi...

Pa više ovaj mučeni Bojdo prati mlade po svijetu nego svi u KSS.

Pešić je davno vidio problem ali niko ga ne shvata ozbiljmo

Hrvati očigledno imaju moćan i organizovan savez sa stručnim i sposobnim ljudima kada su uspeli na vreme da prepoznaju potencijal Zupca, Bogdanovića i Bendera, dok kod nas to evidentno nije slučaj kada su nam promakli 1 Kuzmić i 1 Miljenović. Zato njima i ide tako dobro u košarci, a mi se jadni raspadosmo. 

• Like 1
  • Ha-ha 3
Posted (edited)

Ide im bolje nego što bi im išlo bez prikupljanja Hrvata po okolini.Ti ne shvataš strategiju sporta malih država.Hrvati su se opredijelili za fudbal , rukomet i individualne sportove ako naleti neki vrhunski talenat kao Janica i  Ivica Kostelić ili Sandra Perković.Vaterpolo po inerciji jer to niko ne igra a oni imaju i more i tradiciju a  i zbog toga što su tu ulaganja mizerna.

Na vrijeme su shvatili da su mali i da treba da rade pametno.Zato su u najpopularnijem sportu na svijetu velesila.

Mi smo se opredijelili za Zvezdu i Partizan.U svim sportovima.Sve ostalo smo uništili a pogotovo reprezentativni sport.Kod nas pojedinac i kada se pojavi on je ostavljen da se sam izbori.Kao Đoković.

Edited by Radovan III
  • Like 1
Posted

Ja znam da me je vrijeme pregazilo, ali za mene reprezentacija nije samo skup igrača određenog etničkog porijekla voljnih da za tu ekipu nastupaju, nego i predstavnik određene nacionalne košarkaške škole.

U tom smislu, meni je normalnije da za Srbiju nastupi neki tamnoputi momak koji skupio minimum, šta znam, četiri ili pet godina u nekom našem klubu, nego Srbenda iz Čikaga koji veze nema sa našom košarkom i odrastao je kroz neki high school - college sistem i igra za neki strani klub. 

• Ruke su vam krvave! 1