Jump to content

Recommended Posts

Posted
52 minutes ago, Aleks said:

Pogledao malo pocetak, prva postava izgleda kao da je citava sastavljena od akceleranata.

Na dobrom si tragu, samo sto to ne znači da neki generalno nisu zanimljivi talenti. 

Meni se generalno na JRNBA najvise svidio Purtic.

• Like 1
Posted (edited)
1 hour ago, Bojdo said:

Na dobrom si tragu, samo sto to ne znači da neki generalno nisu zanimljivi talenti. 

Meni se generalno na JRNBA najvise svidio Purtic.

Mislis da ce biti Zvezda v Mega u finalu?

Edited by Aleks
Posted
3 minutes ago, Aleks said:

Backo 1 poen za 15 minuta. Prati li neko vise kls, jel ima vecu ulogu inace?

Ima, ali ne može on igrati profi košarku koja tek ima tendenciju ubrzavanja.

• Like 1
Posted

Ja sam se nadao da ce poboljsati pokretljivost nakon EP, mada nikakv napredak ne vidim. Steta bas.
Mi nemamo centra niti prospekta koji moze da bude kompetetivan na visem nivou ili da zameni Milutinova.

Posted
10 hours ago, Aleks said:

Ja sam se nadao da ce poboljsati pokretljivost nakon EP, mada nikakv napredak ne vidim. Steta bas.
Mi nemamo centra niti prospekta koji moze da bude kompetetivan na visem nivou ili da zameni Milutinova.

To je tuga bas, spolja mogu razumeti, ali na 5 takva rupa...

Posted (edited)

Zasad po vidjenom, Purtic mi je i dalje trenutno prvi pick generacije. Staturom malo podsjeca na Jovića. Bice sjajan suter, vec sada ga je fino dotjerao. Ima smisla za kosarka, zna i dobar asist isporuciti. Dosta idividualno radi sa Jugoslavom Petricem.

Edited by Bojdo
Posted

Dimitrije Purtić iz Zvezde?Momak je 2011. godište.Ako je taj da nije malo rano praviti neke projekcije? Kao što jedan trener reče,u tim godinama može da se nesretno zaljubi,cijeli život da svira tužne pjesme na gitari i da zaboravi na košarku.

Još uvijek nismo,što ne znači da nećemo biti sa ovakvim uništavanjem domaće košarke, na nivou Hrvata pa da djecu iz obdaništa proglašavamo za spasioce domaće košarke.

Posted (edited)

Pa napisamo sam "trenutno" da je prvi pick nase generacije, to znaci da ostavljam prostor da dodje redefinisanja. Nisam napisao da ce biti najbolji seniorski igrač, već komentarisemo trenutno stanje generacije, dakle kakve predispozicije ima, kakvo mu je tijelo, trenutna tehnika, kakav generalno talenat pokazuje za svoje godine. Druga stvar, osmi Francuza koji genetski imaju mnogo jaču bazu zbog migracija u posljednih 30 godina, jos uvijek ne vidim evropske selekcije koji izbacuju vece talente nas. Francuzi su prvi "šešeir" a onda ideu u drugom šeširu "Srbija, Švabe i Španija". Sve ostalo je ispod kad se gleda kvantitativno-kvalitaivni dio. 

Edited by Bojdo
  • Like 1
Posted (edited)
43 minutes ago, Bojdo said:

Pa napisamo sam "trenutno" da je prvi pick nase generacije, to znaci da ostavljam prostor da dodje redefinisanja. Nisam napisao da ce biti najbolji seniorski igrač, već komentarisemo trenutno stanje generacije, dakle kakve predispozicije ima, kakvo mu je tijelo, trenutna tehnika, kakav generalno talenat pokazuje za svoje godine. Druga stvar, osmi Francuza koji genetski imaju mnogo jaču bazu zbog migracija u posljednih 30 godina, jos uvijek ne vidim evropske selekcije koji izbacuju vece talente nas. Francuzi su prvi "šešeir" a onda ideu u drugom šeširu "Srbija, Švabe i Španija". Sve ostalo je ispod kad se gleda kvantitativno-kvalitaivni dio. 

Francuzi su prehajpovani. U zadnje vreme su cini mi se imali desetine "prvo rundasa", ali ne vidim neki ucinak, osim Wembija naravno.

Ruku na srce kad smo kod centara i FIBA takmicenja, radije bih da imamo dominantne bekove i da igramo neki small ball.

Edited by Aleks
  • Ha-ha 1
Posted (edited)

Ono sto je problem kod nas je sto smo nekoliko puta kao prvi favoriti za zlato propustili da ga uzmemo. Odlaskom Jokica i Bogdana, mi necemo biti vise prvi favoriti, kad god se pojavi Wemby i uz čak njihove nekonstatne bekove,oni ce biti prvi favoriti na EP. Odbranbeno se biti brutalni a napadački ce Wemby da pravi razliku. Ne treba Francuzima allstar bekovi da bi uzimali EP, pa Sruder je prosjek pa je na FIBA takmicenjima dva puta MVP. Njim je dovoljno da imaju euroligaske i igrače role u NBA na spoljnim pozicijama i uz Wembya su favoriti.

Edited by Bojdo
Posted
15 minutes ago, Bojdo said:

Ono sto je problem kod nas je sto smo nekoliko puta kao prvi favoriti za zlato propustili da ga uzmemo. Odlaskom Jokica i Bogdana, mi necemo biti vise prvi favoriti, kad god se pojavi Wemby i uz čak njihove nekonstatne bekove,oni ce biti prvi favoriti na EP. Odbranbeno se biti brutalni a napadački ce Wemby da pravi razliku. Ne treba Francuzima allstar bekovi da bi uzimali EP, pa Sruder je prosjek pa je na FIBA takmicenjima dva puta MVP. Njim je dovoljno da imaju euroligaske i igrače role u NBA na spoljnim pozicijama i uz Wembya su favoriti.

Sruder je kao Bogdan, prosek u NBA ali dominira na FIBA bas zbog toga sto nije centar. Zato kazem da bih radije spoljne igrace u FIBA okvirima. 

Posted

Mnogo potcenite širinu koju ima 🇫🇷 kad su igrači iz generacija 2004 do 2010 u pitanju. Ogroman broj talenata na svim pozicijama. Najbolji primer jeste naše gore list Petar Majstorović koji ima bolji prosek poena od svakog našeg igrača u NCAA ligi. 

Posted (edited)
3 hours ago, MikiMilane said:

Mnogo potcenite širinu koju ima 🇫🇷 kad su igrači iz generacija 2004 do 2010 u pitanju. Ogroman broj talenata na svim pozicijama. Najbolji primer jeste naše gore list Petar Majstorović koji ima bolji prosek poena od svakog našeg igrača u NCAA ligi. 

Gledao sam ga na EP u20 cini mi se i malo je reci da nista ne odskace kod njega (imao je okej sut), naprotiv. Ne znam da li je toliko napredovao u medjuvremenu. 
Imaju nenormalnu sirinu ali dovoljno je po dva igraca po poziciji da se stvori dobra reprezentacija za takmicenja ne za ove prozore naravno. 

Edited by Aleks
Posted
17 hours ago, MikiMilane said:

Mnogi su im precenjeni i akceleranti, ali slažem se da dosta njih ima talenta. Na primer, Nolan Traore sa 19 godina danas 17 poena protiv Thundera, izgleda da se navikao na NBA košarku pošto zadnjih 5-6 utakmica baš dobro igra. Zabezeknuo me pre par godina u polufinalu Final Four finalnog turnira ANGT, a onda baš sneo jaje u finalu protiv Demina.

• Ha-ha 1
Posted (edited)

Traore-Wemby narednih 10 godinam Blago Francuzima, mi nismo iskoristili Jokica i Bogdana za zlato. Kako frustrirajuce.

Edited by Bojdo
Posted
1 hour ago, Bojdo said:

Traore-Wemby narednih 10 godinam Blago Francuzima, mi nismo iskoristili Jokica i Bogdana za zlato. Kako frustrirajuce.

Mislim da imamo još jednu šansu. A i zavisi kako će se razvijati Topić, mnogo očekujem od njega. 

Posted (edited)
3 hours ago, Darko said:

Mnogi su im precenjeni i akceleranti, ali slažem se da dosta njih ima talenta. Na primer, Nolan Traore sa 19 godina danas 17 poena protiv Thundera, izgleda da se navikao na NBA košarku pošto zadnjih 5-6 utakmica baš dobro igra. Zabezeknuo me pre par godina u polufinalu Final Four finalnog turnira ANGT, a onda baš sneo jaje u finalu protiv Demina.

I Top 9 poena za 11 minuta protiv njih (Traore 27 minuta igre). Topic je mozda stariji manje od godinu dana ali vise od toga nije igrao kosarku od kad je u NBA. 

Edited by Aleks
  • Like 1
Posted

Inače, mislim da će Nemačka biti tvrđi orah, iako nema supertalenta u svojim redovima tipa Wemby ili Jokić. Anderson, Kharchenkov i Steinbach su svi 2006o godišnje i među najboljim u koledžu u tom uzrastu. 

• Like 1
Posted
31 minutes ago, Darko said:

Inače, mislim da će Nemačka biti tvrđi orah, iako nema supertalenta u svojim redovima tipa Wemby ili Jokić. Anderson, Kharchenkov i Steinbach su svi 2006o godišnje i među najboljim u koledžu u tom uzrastu. 

I Kayil je odličan u Albi isto njihovo je godiste, pa i Eric Ribl je solidan na koledžu, e tako nama 09g mora postati produktivno kao njima 06g, uz veći plafon Kusturice od bilo kog ovde pomenutog igraca.

• Like 1