Jump to content

Recommended Posts

Posted
39 minutes ago, Problem sa licnim greskama said:

Ako ovaj ne uspe mi nije jasno šta je potrebno mladom igraču. 4-5g mlađi od konkurencije ovde. Neverovatno.

Nije mladji 4 5g, tu su momci godišta kao kod nas u U19 ligi, naravno kvalitet je daleko iznad, ali to su 07, 08 i 09g u principu.

Mladji jeste od većine i ja sam ubedjen da imamo belog Janisa.

Belac sa ovom fizikom i dužinom po meni ne može da ne uspe, jer ima dobar IQ i pre svega po govoru i izražavanju deluje kao odličan momak.

Posted (edited)

Karalic na merenju u Americi 203cm visok, 213cm raspon ruku i "standing reach" 270 cm- sto je kao onaj Houindo i vecina centara, osim visine naravno. Preveo sa inchi tako da mozda nije najpreciznije. Stvarno steta sto momak nema nikakvu agresivnost na terenu i sto mu sut nisu promenili.

Edited by Aleks
Posted
5 hours ago, Tex_Willer said:

Nije mladji 4 5g, tu su momci godišta kao kod nas u U19 ligi, naravno kvalitet je daleko iznad, ali to su 07, 08 i 09g u principu.

Belac sa ovom fizikom i dužinom po meni ne može da ne uspe, jer ima dobar IQ i pre svega po govoru i izražavanju deluje kao odličan momak.

Sjajan potencijal, nema šta. Jedino me šut za 3 brine, al možda se dovede u red kada prestane da raste. 

Što se tiče boldovanog, liga je U22 - ima tu i starijih igrača, iako je većina godište kao u JLS.

Posted
8 minutes ago, Darko said:

Sjajan potencijal, nema šta. Jedino me šut za 3 brine, al možda se dovede u red kada prestane da raste. 

Što se tiče boldovanog, liga je U22 - ima tu i starijih igrača, iako je većina godište kao u JLS.

Kad mu se pogledaju procenti suta sa penala ima naznaka da ce dovesti to u red jer ima osecaja. 

• Like 1
Posted
17 minutes ago, Aleks said:

Kad mu se pogledaju procenti suta sa penala ima naznaka da ce dovesti to u red jer ima osecaja. 

Uglavnom je tako ali nije u svim slučajevima. Videćemo, nadam se da će šut za 3 dovesti u red.

Posted
16 hours ago, Tex_Willer said:

Po tebi, on ima potencijal da bude superstar i jedan od najboljih igrača svijeta u seniorima?

Posted
1 hour ago, Bojdo said:

Po tebi, on ima potencijal da bude superstar i jedan od najboljih igrača svijeta u seniorima?

Nivo Avdije ubedjen sam da moze biti, ali i nešto više.

Posted
On 2/12/2026 at 1:21 PM, MikiMilane said:

Momčilović ako se ikada odluči za 🇷🇸može jedino zaigrati kao naturalizovan. 

Zar nije podignut prag za dobijanje državljanstva na 18 godina?

Posted (edited)

Momčilović je '94. godište. Koliko sam upučen, on i njegov brat Luka ('97), u avgustu 2024 nisu ni bili podneli zahtev za državljanstvo. 

Edit : Milan je 2004, Luka 2007

Edited by MikiMilane
Posted
22 minutes ago, MikiMilane said:

Momčilović je '94. godište. Koliko sam upučen, on i njegov brat Luka ('97), u avgustu 2024 nisu ni bili podneli zahtev za državljanstvo. 

2004. godište. 

Posted (edited)
48 minutes ago, Radovan III said:

On 2/12/2026 at 1:21 PM, MikiMilane said:

Momčilović ako se ikada odluči za 🇷🇸može jedino zaigrati kao naturalizovan. 

Izvinjavam se,mislio sam na Viktora Babića.On valjda ima državljanstvo?

Edited by Radovan III
Greška
Posted (edited)
26 minutes ago, Darko said:

2004. godište. 

U 04 godistu imamo dvojicu upitnih (Momcilovic + Stojakovic). Kad bi njih dodali na Djokovica i Borovicanina koji su ove godine napravili veliki iskorak mislim da je to podcenjena generacija, samim tim sto je i Djurisic 04 iako ne moze da ostane na terenu zbog povreda. Naravno Milijasevic ako pronadje dribling/pas kreaciju isto moze itekako da doprinese. 

Nekako kod nas je ova generacija uvek prolazila ispod radara.

Edited by Aleks
Posted (edited)
30 minutes ago, Tex_Willer said:

Ako je Ernangomez pravih 210-211cm Kusturica ima nekih 206-207 gotovo sigurno, baš je mala razlika u visini.

Rece Veseli pre par meseci da je jos tada rastao i da je imao 205cm cini mi se.
Momak igra bez straha!

Edited by Aleks
  • Like 1
Posted (edited)

Rast je pozeljan dokle god mu ne mijenja njegov stil igre. On po meni primarno mora ostati igrač koji igru bazira spolja. Uostalom, to je danas i trend.

Edited by Bojdo
  • Like 1
Posted
1 hour ago, Bojdo said:

Rast je pozeljan dokle god mu ne mijenja njegov stil igre. On po meni primarno mora ostati igrač koji igru bazira spolja. Uostalom, to je danas i trend.

Size mu samo dobro može doneti što se nba tice, ali i ja msm da mu je ova visina odlična i sad na nju da mora dobijati na masi i da vremenom ocvrsne.

• Like 1
Posted
1 hour ago, Božidar said:

Na kojoj poziciji ga vidite? Ukoliko jos doda masu i poraste najnize moze biti 4. 

Mora biti 3.

• Like 1
Posted
On 2/14/2026 at 11:48 PM, Aleks said:

Karalic na merenju u Americi 203cm visok, 213cm raspon ruku i "standing reach" 270 cm- sto je kao onaj Houindo i vecina centara, osim visine naravno. Preveo sa inchi tako da mozda nije najpreciznije. Stvarno steta sto momak nema nikakvu agresivnost na terenu i sto mu sut nisu promenili.

6'6.75" dakle 200,025 cm visok

• Like 1
Posted
3 hours ago, Aleks said:

Mora biti 3.

Sumnjam da ce dugo potrajati na toj visini. Kapiram da ce na kraju biti neka duga cetvorka.
@Tex_Willer Mislim da je realnije da u startu bude 4/3. Previsok ce biti za poziciju 3, pogotovu sto se ocekuje jos da poraste.