Jump to content

Recommended Posts

Posted
13 hours ago, Aleks said:

Juniori FMP/Dinamika sa 3 ovoletosnja u18 reprezentativca (2 startera) i jednim strancem, jedva dobise Zvezdu sa startnim plejem sa u16 prvenstva.

Stvarno sramota kako se biraju mladje reprezentacije, i ko ih sve vodi.

Kako deluje Simjanovski ove sezone?

On I Djurovic mi deluju iznad Bjelice po talentu pa i Lukica.

Vidim samo stats na 3 aba u19 utakmice, fino tu deluje ipak igra protiv 07 08g većinski.

Posted
6 hours ago, Tex_Willer said:

Kako deluje Simjanovski ove sezone?

On I Djurovic mi deluju iznad Bjelice po talentu pa i Lukica.

Vidim samo stats na 3 aba u19 utakmice, fino tu deluje ipak igra protiv 07 08g većinski.

Simjanovski ima bas dosta slobode u Zvezdi sto je dobro, mada ne vidim neko poboljsanje u sutu i plej making-u; i dalje je mu je snaga prodor ka kosu sto ne znam da li ce moci da prenese na visi nivo.

Po talentu bih rangirao generaciju: Kusturica-Djurovic-Lukic/Dramicanin-Simjanovski/Bjelica. Babica iz amerike nisam video osim na nekim highlights-ima. 

Posted
2 minutes ago, Aleks said:

Simjanovski ima bas dosta slobode u Zvezdi sto je dobro, mada ne vidim neko poboljsanje u sutu i plej making-u; i dalje je mu je snaga prodor ka kosu sto ne znam da li ce moci da prenese na visi nivo.

Po talentu bih rangirao generaciju: Kusturica-Djurovic-Lukic/Dramicanin-Simjanovski/Bjelica. Babica iz amerike nisam video osim na nekim highlights-ima. 

Pa imati snagu sa 16g, a pritom igrati protiv momaka godinu dve starijih nije ni malo za baciti.

Posted
6 hours ago, Aleks said:

Ovo je mozda najslabiji tim koji je Mega poslala na ANGT u poslednje vreme.

Bas hejtujes Megu, da pomisli covek da je licno... Gledajuci kako rangiraju Megine 08 i 09 prospekte dolazim do zakljucka da ima veoma malo boljih ekipa... 

Posted (edited)

Bjelica najkorisniji igrač po indeksu u Megi iako je 2009o godište. Stvarno se nadam da će da izraste, inteligentan je igrač i ima skilla. Teško će sa circa 205 igrati centra u seniorima.

Edited by Darko
  • Like 1
Posted
5 hours ago, Darko said:

Bjelica najkorisniji igrač po indeksu u Megi iako je 2009o godište. Stvarno se nadam da će da izraste, inteligentan je igrač i ima skilla. Teško će sa circa 205 igrati centra u seniorima.

Pavlović ako dovede kordinaciju u red, čiji nedostatak za nekoga njegovih godina i visine nije čudan isto može biti zanimljiv igrač. Ima bas mekanu ruku.

5 hours ago, Peggy Sue said:

Bas hejtujes Megu, da pomisli covek da je licno... Gledajuci kako rangiraju Megine 08 i 09 prospekte dolazim do zakljucka da ima veoma malo boljih ekipa... 

😂😂😂 nije hejt ako mislim da od odlaska Avramovica nivo mladjih kategorija oslabio. 

U prvom pravom utakmici Karalic se konačno probudio, samo da nastavi da bude tako agresivan mislim da će osvojiti ovaj turnir.

Posted
1 hour ago, Problem sa licnim greskama said:

Užasna je Mega. Slovenci isto ništa specijalno ali za klasu bolji. Koliko je bezobrazan mali Danilović. Sramota.

Jedan od losijih turnira.

Treba ljudi ovde malo manje da budu subjektivni. Na svaku kritiku se odgovara  “kao da je lično”.

Koliko god da je ovaj tim ograničen, iz igrača nije izvučen maksimum!

Posted
On 2/3/2026 at 5:53 PM, Aleks said:

@MikiMilane dobro gadje tvoj Krajisnik! Verovatno ce biti najbolji suter u u17 selekciji.

Posted

Da li pored Djurovica i Babica postoji još neko ko se fino podigao u odnosu na U16 i ko moze igrati na U17?

Neka postava bi mogla biti:

Simjanovski-Babic-Kusturica-Djurovic-Bjelica 

Sa klupe fine role mogu imati Lukic, Pavlovic, Dramicanin.

Iskreno ne pamtim jači tim na U17 i ova generacija vuče na 95 generaciju...

Posted
3 hours ago, Aleks said:

@MikiMilane dobro gadje tvoj Krajisnik! Verovatno ce biti najbolji suter u u17 selekciji.

Ako bude dostupan tada. Mene je čudilo da je propustio U16 EP pošto je godinu dana pre toga bio među boljima sa U15 reprezentacijom. Koliko znam on nemarava igrati AAU ovog leta. 

Posted (edited)

U kvantitativnom smislu, 2009 bi mogla potencijalno biti i bolja od 1995, naravno, sa izuzetkom da necemo imati pojedinca koji je superstar u NBA i najbolji igrač lige.

Mada bi bilo dobro da neko od ovih pojedinaca iz 2099 barem dogura do allstar nivoa i bude u rangu recimo Senguna ili Wagnera...ne znam ima li iko potancijal za to unasim generacijama.

Edited by Bojdo
  • Like 2
Posted
2 hours ago, MikiMilane said:

Ako bude dostupan tada. Mene je čudilo da je propustio U16 EP pošto je godinu dana pre toga bio među boljima sa U15 reprezentacijom. Koliko znam on nemarava igrati AAU ovog leta. 

Propustiti EC i ajde, ali zar nije WC od veceg promocionog znacaja od AUU?

10 minutes ago, Bojdo said:

U kvantitativnom smislu, 2009 bi mogla potencijalno biti i bolja od 1995, naravno, sa izuzetkom da necemo imati pojedinca koji je superstar u NBA i najbolji igrač lige.

Mada bi bilo dobro da neko od ovih pojedinaca iz 2099 barem dogura do allstar nivoa i bude u rangu recimo Senguna ili Wagnera...ne znam ima li iko potancijal za to unasim generacijama.

I Vagner nije davao naznake da ce postati to sto jeste, tako da i nasi mogu. Retko je da su nam vecina nosilaca generacije late bloomeri sto mislim da ce se dobro odraziti dugorocno.

Posted (edited)

Sta mislis o Djurovicu u kontekstu njegovog tijela, ima visinu, duge ekstrmitete, mobilnost, ali me malo brine trup i ramena. Recimo njegova ramena su malo stisnuta i grudni kos mu djeluje da nije jak. Koliko ce biti u stanju da igra pod kontaktom u seniorima je izazovnom pitanje.

Edited by Bojdo
  • Like 1
Posted
1 hour ago, Aleks said:

Propustiti EC i ajde, ali zar nije WC od veceg promocionog znacaja od AUU?

Sportsko gledano svakako jeste, ali u kontekstu NCAA stipendija verovatno nije, pošto na AAU turnirima može očekivati bitniju ulogu i više prostora nego po FIBA pravilima. 

Ostaje pitanje državljanstva, jel je sve sređeno pošto Krajišnicima iz dijaspore nije lako srediti državljanstvo, a KSS nije poznat po sređivanje papira našim klincima iz inostranstva. Lakše jedna Pejdž i Anderson dođu do pasoša (pošto je to interes seniorske ženske repke) nego gomila talentovanih klinca srpskog porekla.

Posted
1 hour ago, Bojdo said:

Sta mislis o Djurovicu u kontekstu njegovog tijela, ima visinu, duge ekstrmitete, mobilnost, ali me malo brine trup i ramena. Recimo njegova ramena su malo stisnuta i grudni kos mu djeluje da nije jak. Koliko ce biti u stanju da igra pod kontaktom u seniorima je izazovnom pitanje.

Znam da nije meni namenjeno, to je nešto što me takođe brine kod njega. Izgleda da izbegava kontakt. Možda se promeni kada ojača ali trenutno je problem. Inače skilled je, ima finu statistiku u JLS iako je mlađi od konkurencije.

• Like 1
Posted
1 hour ago, Bojdo said:

Slazem se sa obojicom za rameni pojas, tu mi lici na Pokusevskog. Mada on ima pozitivaniji raspon ruku i mislim da ce imati bolji sut pa se nadam da ce to nadomestiti ovaj nedostatak.

Mada kao sto kaze @Darko da sacekamo da ojaca prvo. Nece biti Backo sto se tice kontakta mada sumnjam da ce igrati mekano kao Aleksa Dimitrijevic.

Posted
1 hour ago, MikiMilane said:

Sportsko gledano svakako jeste, ali u kontekstu NCAA stipendija verovatno nije, pošto na AAU turnirima može očekivati bitniju ulogu i više prostora nego po FIBA pravilima. 

Ostaje pitanje državljanstva, jel je sve sređeno pošto Krajišnicima iz dijaspore nije lako srediti državljanstvo, a KSS nije poznat po sređivanje papira našim klincima iz inostranstva. Lakše jedna Pejdž i Anderson dođu do pasoša (pošto je to interes seniorske ženske repke) nego gomila talentovanih klinca srpskog porekla.

Ja se nadam da neko od njih sada gleda Momcilovica i da preispituju njihovu filozofiju sto se dece u dijaspori tice...

Posted (edited)
23 hours ago, Aleks said:

Ja se nadam da neko od njih sada gleda Momcilovica i da preispituju njihovu filozofiju sto se dece u dijaspori tice...

Znaci Momcilovic potpuno izgubljen ili postoji sansa kao jedini 'Amer'? Slazem se da mora neko iz KSS da reaguje mnogo ranije.

Edited by Doug