Bojdo Posted December 18, 2025 Posted December 18, 2025 (edited) Treba probati sa Velimirovicem da cuva Ukica, ima dobar raspon ruku, mozda ga moze poremetiti. Bice i Zlopasa ogroman problem. Vlaic im je takodje tu. Edited December 18, 2025 by Bojdo
Bojdo Posted December 20, 2025 Posted December 20, 2025 (edited) Odavno nisam vidio tehnicki netalentovaniju ekipu od ove juniorske Barcine. Sve na snagu i fizikalije igraju. Nažalost i Kusturica se u to ukplopio, sut mu je gori nego ranije, mehanika je generalno loša. Kusturica treba hitno da se makne iz Barcelone. Sem marketinskih trikova od ulazaka od par sekundi da bi se zabiljezio neki "rekord", on nece dobiti ozbiljnu sansu u seniorima, mozda i godinama. Nije spreman prije svega tehnicki za Barcu, a pored individualnog rada (koji je izgleda u Barci jako loš, jer mi ni ostali vodeci igrači iz Barcinih juniora ne djeluju tehnicki napredno), trebaju mu i mecevi gdje se se tehnicki unaprijedjivati, a to svakako nije Barca koja vecinu koseva psotize ispod obruca kao 90-ih, na snagu i fizikalije. Edited December 20, 2025 by Bojdo 1
Aleks Posted December 20, 2025 Posted December 20, 2025 Mega skromna bas, nisu u mogucnosti da se nose sa fizikalijama afrikanaca sada sto je i normalno. Jedino se Lilic dobro prikazuje na ovom turniru, agresivan i gine pri svakoj lopti. Da je samo takva glava Karalicu koji je previse pasivan; Joksimovic ga potpuno nadigrao.
Darko Posted December 20, 2025 Posted December 20, 2025 @Bojdo i @Aleks, koji je ovo turnir, ima li statistika negde?
Aleks Posted December 20, 2025 Posted December 20, 2025 31 minutes ago, Darko said: 31 minutes ago, Darko said: @Bojdo i @Aleks, koji je ovo turnir, ima li statistika negde? Torneo Internacional Junior L´Hospitalet 2025 na yt.
Aleks Posted December 20, 2025 Posted December 20, 2025 Bjelic u finalu turnira 39 poena.https://www.basquetcatala.cat/estadistiques/2025/6947050e42a2e200012f56d5
MikiMilane Posted December 21, 2025 Posted December 21, 2025 https://www.youtube.com/live/9Gsx2sWG5_k?si=v7jiAcSfWNFEI8Ac
Aleks Posted December 21, 2025 Posted December 21, 2025 2 hours ago, MikiMilane said: https://www.youtube.com/live/9Gsx2sWG5_k?si=v7jiAcSfWNFEI8Ac Nedostupno.
Problem sa licnim greskama Posted December 21, 2025 Posted December 21, 2025 5 minutes ago, Aleks said: Nedostupno. Gledam na stranici rumunske federacije. Ima prenos. Slovenci bi izgubili od U16 21. bloka. 1
tanasko Posted December 21, 2025 Posted December 21, 2025 Za Aleks.. Otidji na youtube,search ukucaj Balkanic Games 2025-Masculin-Slovenia VS Serbia.Poslije prvog poluvremena nasi vode 37-15. 1
MikiMilane Posted December 21, 2025 Posted December 21, 2025 (edited) https://fibalivestats.dcd.shared.geniussports.com/u/FRB/2792542/ Edited December 21, 2025 by MikiMilane 1
Bojdo Posted December 22, 2025 Posted December 22, 2025 (edited) Nadam se da ce mladi Hrvati spustiti runcnu u drugom poluvremenu, da ne bude poraz od 50 razlike. Od Jr.NBA razlika se jos vise povecala u korist Hrvata, mi smo sada dosli u najjačem sastavu a oni igraju bez svoja dva "superstara" Ukica i Garme. Dakle i kao takvi nas razbijaju u prvom poluvremenu kao da igraju protiv pionira. Od kosarkaskog znanja do fizike, u svim segmentima im je bolja generacija po prikazanom na terenu. Odavno neka nasa generacija nije tako inferiorno izgledala spram Hrvata. Vidjecemo sta ce biti u drugom poluvremenu. Edited December 22, 2025 by Bojdo 1
Aleks Posted December 22, 2025 Posted December 22, 2025 3 minutes ago, Bojdo said: Nadam se da ce mladi Hrvati spustiti runcnu u drugom poluvremenu, da ne bude poraz od 50 razlike. Od Jr.NBA razlika se jos vise povecala u korist Hrvata, mi smo sada dosli u najjačem sastavu a oni igraju bez svoja dva "superstara" Ukica i Garme. Dakle i kao takvi nas razbijaju u prvom poluvremenu kao da igraju protiv pionira. Od kosarkaskog znanja do fozike, u svim segmentima im je bolja generacija po prikazanom na terenu. Odavno neka nasa generacija nije tako inferiorno izgledala spram Hrvata. Vidjecemo sta ce biti u drugom poluvremenu. Hajp oko ta dva superstara se polako gubi, pogotovo oko Garme. Nije ni ovo godiste hrvata toliko dobro koliko su nasa deca (tek fizicki) inferiorna trenutno.
Bojdo Posted December 22, 2025 Posted December 22, 2025 (edited) Kako mislis da se gubi hajp, sta ukazuje na to, daj mi neke relevantne činjenice? Ja sam prema Garmi dugorocno rezervisan, zbog eksplozivnosti, ali vidjecemo. Sta Ukicu fali, koju manu ima, kasno je usao u pubertet i sad je tek poceo naglo rasti. Slažem se da je ovdje fizicki velika razlika, ali da li ti vidis neki ozbiljan potencijal u nasoj generaciji? Jedino gdje ja vidim ovdje eventualni potencijal su to da Panic izraste i ojača i moze biti dugorocno zanimljiv, isti je slucaj i sa Mrdjenom, od fizickog razvoja ce zavisti koliko ce dugorocno biti zanimljiv, dakle, njih dvojicam imaju čistog kosarkaskog talenta,to su mi jedina dva igrača koja su interesantna, kod ostalih ne vidim nesto sto bi bilo u buducnosti interesantno. U Velimirovica sam polagao nade, ali nekako je nekonkretan na ovim utakmicama. Edited December 22, 2025 by Bojdo
Aleks Posted December 22, 2025 Posted December 22, 2025 (edited) 26 minutes ago, Bojdo said: Kako mislis da se gubi hajp, sta ukazuje na to, daj mi neke relevantne činjenice? Ja sam prema Garmi dugorocno rezervisan, zbog eksplozivnosti, ali vidjecemo. Sta Ukicu fali, koju manu ima, kasno je usao u pubertet i sad je tek poceo naglo rasti. Slažem se da je ovdje fizicki velika razlika, ali da l iti vidis neki ozbiljan potencijal u nasoj generaciji? Pa upravo si dao razlog zasto su svi sad manje vise spustili projekcije Garmi. Na ovom nivou vec sada ima problema sa eksplozivnoscu i samo puni lose protivnike. Videcemo kako ce sut da opstane kako bude vreme prolazilo jer vec sada cesto steka. Ukic je bolji prospekt po meni, ali bih sacekao malo jer mu nije ista polazna tacka kao ostalim mladim plejmejkerima, ipak mu je otac mnogo dobar igrac bio. Ova generacija hrvata ako dodamo onog Volfa itd. je fizicki bas napredna, i iskreno ne mislim da ce ista uraditi nakon u16. Kod nas ne nikoga iskreno, ni suta niko nema, ali ajde nakon svake dobre generacije bude manje vise mali jaz. Edited December 22, 2025 by Aleks
Bojdo Posted December 22, 2025 Posted December 22, 2025 (edited) Osim polazne osnove, nisi mi naveo neki trenutno vidljivu manu kod Ukica: ballhendling, IQ, dribling, sut, fleksibilnost pokrete....? Edited December 22, 2025 by Bojdo
Aleks Posted December 22, 2025 Posted December 22, 2025 (edited) 53 minutes ago, Bojdo said: ballhendling, IQ, dribling, sut, fleksibilnost pokrete....? Nisam rekao da ima nekih mana vec da hajp oko tih momaka jedno vreme bio nenormalnan, medjutim da se utisao nakon evropskog pa do sada. Stoji da su bili godinu dana mladji od konkurencije ali je isto tako bila B divizija. Takodje mislim da je Matija Lukic stariji od obojice oko pola godine samo sto nije malo pogotovo u tom uzrastu ali isto tako stavlja neke stvari u perspektivu. Edited December 22, 2025 by Aleks
Aleks Posted December 22, 2025 Posted December 22, 2025 1 hour ago, Aleks said: Kod nas ne nikoga iskreno, ni suta niko nema, ali ajde nakon svake dobre generacije bude manje vise mali jaz. Mnogo bolje drugo poluvreme. Mislim da ce dugorocno Mrdjen biti bolji od svih igraca iz Hrvatskog tima ako uklopi neke stvari. Mozda nisma objektivan jer sam veliki fan naseg legendarnog pleja sa "majmunksim rukama" tako da mozda viskoko projektujem nekog sa takvom gradjom.
Aleks Posted December 22, 2025 Posted December 22, 2025 3 hours ago, Bojdo said: Veci je potencijal od Ukica? Od ovih na terenu 🙂
Radovan III Posted December 22, 2025 Posted December 22, 2025 Kod Bojde nema sredine😁 Ili igrača diže u nebesa ili ga baca u blato. Nema tu loše namjere. Možda malo veća ili malo manja oĉekivanja nego što je realno. Eto ja tvrdim da mali Ukić neće doći do NBA a pitanje je da li će u EL odigrati par sezona.I to ne kao starter.
Bojdo Posted December 22, 2025 Posted December 22, 2025 (edited) 35 minutes ago, Radovan III said: Kod Bojde nema sredine😁 Ili igrača diže u nebesa ili ga baca u blato. Nema tu loše namjere. Možda malo veća ili malo manja oĉekivanja nego što je realno. Eto ja tvrdim da mali Ukić neće doći do NBA a pitanje je da li će u EL odigrati par sezona.I to ne kao starter. Ok, samo ako možeš da obrazložiš. Sta je problem sa njegovim talentom: brzina, sut, IQ, dribling? Odnosno sta mu fali da bi bio elitni prospekt i ako izuzmemo Topica koji je vec formiran igrač, reci mi koji je nas PG-SG veci talenta od njega i navedi mi segmente koji su mu bolji? Eto, ispod 20 godina nadji mi trenutno jednog. Što se tiče NBA, naravno da je tesko sada tvrditi za nekog beka iz Evrope da ce biti legitimni NBA igrač, tu se mora dosta poklopiti stvari, recimo Topic ako ne popravi sut, on ce biti u ozbilnom problemu da bude startni play neke legitimne ekipe. . Za Evroligu se se ne slazem, ako dosegne 190+, mislim da ima sve da tu bude dobar. Edited December 22, 2025 by Bojdo
Aleks Posted December 22, 2025 Posted December 22, 2025 (edited) 31 poen Dramicanina. Zna li neko koliko je visok? Raspon moze lako biti preko 2m. Evo za njega cu se usuditi da mislim da ce biti bolji od Ukica. Edited December 22, 2025 by Aleks
Recommended Posts