Jump to content

Recommended Posts

Posted
11 hours ago, Bojdo said:

Kusturica napreduje, mada mislim da ovi kosevi nisu kao kod seniora. Ali svkako je fino narastao na 195+. Predvidjaju mu preko dva metra

Ne znam šta misliš "koševi nisu kao kod seniora". Misliš da su niži? Bio bi iznenađen.

Inače, dobro se kreće i čini mi se dugačak. Najvažnije da mu šut radi.

Posted

Izašli su sastavi ekipa za Evroligine juniorske turnire, zanimljivo da će Mega ići u Istanbul na turnir koji organizuje Bahčešehir dok će u Beogradu pored večitih igrati još:

Makabi, Huventud, Trento, Milano, INSEP i NGT Beograd. Turnir se igra u periodu 7-9 Mart.

Turnir u Istanbulu, igra se 29.11.-01.12.

Bahčešehir

Mega

Efes

Fenerbahče

PAO

Venecija

Gran Kanarija

NGT Istanbul

Turnir u Minhenu, 17-19.01.

Bajern

Aris

Cedevita Olimpija

Virtus

Real Madrid

Valensija

Studentski centar

NGT Minhen

Turnir u Ulmu, 07.-09.02.

Ulm

Barselona

Alba

Dubai

Žalgiris

Olimpijakos

Asvel

NGT Ulm

• Like 2
  • Thanks 1
Posted

Juniori Mege izgubili u Cacku.Nakon tri odigrana kola imaju jednu pobjedu i dva poraza.Iznenadjujuce,bar za mene.Imaju sirinu,visinu,ne znam u cemu je problem.Cacak,FMP,Partizan su za sada neporazeni.

Posted
10 hours ago, tanasko said:

Juniori Mege izgubili u Cacku.Nakon tri odigrana kola imaju jednu pobjedu i dva poraza.Iznenadjujuce,bar za mene.Imaju sirinu,visinu,ne znam u cemu je problem.Cacak,FMP,Partizan su za sada neporazeni.

Juniori Mege su isto u proseku valjda godinu dana mlađi od konkurencije ili tako nešto. Danilović i Karalić su 2008-o godište naprimer.

Posted

U danasnjoj utakmici za Megu je igralo 6 igraca rodjenih 2007.godine,5 je 2008.godiste(Karalic,Danilovic,Savic,Gnjato,Stikovic),te Lurc rodjen 2009.Za Cacak je igralo tri igraca koji su rodjeni 2006.godine,trojica su 2007.godiste,cetvorica 2008.,te dvojica 2009.godiste.Mislim da je Cacak dobio jer ima dva visoka centra Jerkica i Petrovica(obojica su 2007.godiste,te oko 7 stopa visoki-212cm),koji su visinski mogli parirati Backu(211cm)i Ostojicu(214cm).Veliki   hendikep je bilo i neigranje Srzentica na poziciji beka,koji je jedan od najboljih igraca u generaciji rodjenoj 2007.godine.

Posted (edited)

Odigran je derbi pionira u kojem je Mega nadigrala ekipu Radnickog sa 14 poena razlike.Poslije nepotpunog petog kola Zvezda je neporazena, a prate je ekipe Mege(Banjica),FMP i Radnickog sa omjerom 4-1.Mislim da je ovo takmicenje na nivou KSB vrlo kvalitetno sa mnostvom talentovanih igraca rodjenih 2010.i 2011.godine.Za nedjelju dana bice okupljanje ovog godista iz Vojvodine i Beograda na koji je pozvano preko 40 igraca.U istoj sedmici su zakazani kontrolni treninzi za ostale regione(oko 25 igraca), a sve sa ciljem da se sagleda potencijal svih  igraca 2010.godista,jer se oko 25.decembra ocekuju tradicionalni mecevi sa selekcijom R.Srpske u kategoriji U-16(2009.) i U-15(2010.).Misljenja sam da se od ovih selekcija moze sastaviti respektabilan tim za  kadetsku reprezentaciju za Evropsko prvenstvo 2025.godine.

Edited by tanasko
Posted
23 hours ago, tanasko said:

Odigran je derbi pionira u kojem je Mega nadigrala ekipu Radnickog sa 14 poena razlike.Poslije nepotpunog petog kola Zvezda je neporazena, a prate je ekipe Mege(Banjica),FMP i Radnickog sa omjerom 4-1.Mislim da je ovo takmicenje na nivou KSB vrlo kvalitetno sa mnostvom talentovanih igraca rodjenih 2010.i 2011.godine.Za nedjelju dana bice okupljanje ovog godista iz Vojvodine i Beograda na koji je pozvano preko 40 igraca.U istoj sedmici su zakazani kontrolni treninzi za ostale regione(oko 25 igraca), a sve sa ciljem da se sagleda potencijal svih  igraca 2010.godista,jer se oko 25.decembra ocekuju tradicionalni mecevi sa selekcijom R.Srpske u kategoriji U-16(2009.) i U-15(2010.).Misljenja sam da se od ovih selekcija moze sastaviti respektabilan tim za  kadetsku reprezentaciju za Evropsko prvenstvo 2025.godine.

Izuzetno talentovana generacija sto ce i u narednim godinama pokazati. Ko prati pionirsku ligu Srbije to vidi. Pricati o potencijalu pojedinaca pre izlaznih kadeta je neozbiljno. Bez statistike ne moze se pricati o kvalitetu na osnovu poena. Neko igra u slaboj ligi neko ima poznatog tatu, neko placa portale. 

• 2 weeks later...
Posted (edited)
5 hours ago, Bojdo said:

Tanka minutaza i statistika Save Drezgica.

Gde on igra sada?

Edited by Darko
Videh, Georgia
Posted (edited)

Drezgic stagnira. Topic tesko povriiedjen.

Lako bi se moglo deseti da,sledecih 10+godina seniorska reprezentacija bude bez cistog playa.

Doduse, Francuzi su tako igrali kad se Parker oprostio.

Edited by Bojdo
Posted

Da li neko prati next generation tournament sto se igra u Turskoj?Mega za sada ima dvije pobjede.Briljantno igra Ognjen Srzentic.U sastavu je i visoki Petar Ostojic(2007.,215cm).Da li je u srodstvu sa Djurom Ostojicem,nekadasnjim igracem Partizana?

Posted

Bravo za igrace Mege.Ponovo su medju osam najboljih.Cestitke svima,posebno Srzenticu i Backu.Odigrali su timski ovaj turnir i pokazali da imaju veliku perspektivu.

• Like 1
Posted (edited)

Generacija 2007/2008.je izuzetno nadarena..Napisacu preko 20 igraca,od kojih su vecinom oni rodjeni 2007.Iz Partizana -Sekularac(198),Danilovic(201),Mirkovic(196-2008.),Fmp-Gujic(203),Cacak-Petrovic(212),Jerkic(212),Real-Bjelic(195-2008.)),Borac-Radovic(182),Krunic(200),RadnickiStojkovic(212)SlobodaJovanovic(190),SpartakVukovic(213),ItalijaZelic(200),Zelic(2102008),Igokea-Gavranovic(201-2008.),Stojic(2007),Beko-Bikic(200),Zvezda- Marjanovic(212),Nedeljkovic(200-2008.),Lazarevic(216),USA-Alston(208),Mega-Srzentic(202),Backo(212),Ostojic(215),Musikic(208),Danilovic(190-2008) te jos dva igraca iz Mege rodjena 2008.,Karalic(201) i visoki Pavlovic(214).Mozda sam neke zaboravio,ali i ovaj spisak je prepun velikih i talentovanih igraca.

Edited by tanasko
Posted

Da li Backo ima potencijal za visoke domete, napadacki to je odlicno( vrlo je snazan, meka ruka i taj Jokicevski stil), e sad verujem da je odbrana problem kao i kondicija, koliko bi trebao stesati svoje telo za visoke domete to je pitanje.

Srzentic bas deluje naspanovano, a msm da ima i odlican wimgspan uz sjajnu visinu za 2/1 igraca.

Posted

Jel gledao neko Ðulovića iz OKK-a i Ristić-a iz Dinamika? Oba igraju dobro u KLS, top 10 igrača po statistici (Asim treći, Ristić osmi). Oba su 2005-o godište. Pa zanima me kako to izgleda "na oko".

Posted
10 hours ago, tanasko said:

Generacija 2007/2008.je izuzetno nadarena..Napisacu preko 20 igraca,od kojih su vecinom oni rodjeni 2007.Iz Partizana -Sekularac(198),Danilovic(201),Mirkovic(196-2008.),Fmp-Gujic(203),Cacak-Petrovic(212),Jerkic(212),Real-Bjelic(195-2008.)),Borac-Radovic(182),Krunic(200),RadnickiStojkovic(212)SlobodaJovanovic(190),SpartakVukovic(213),ItalijaZelic(200),Zelic(2102008),Igokea-Gavranovic(201-2008.),Stojic(2007),Beko-Bikic(200),Zvezda- Marjanovic(212),Nedeljkovic(200-2008.),Lazarevic(216),USA-Alston(208),Mega-Srzentic(202),Backo(212),Ostojic(215),Musikic(208),Danilovic(190-2008) te jos dva igraca iz Mege rodjena 2008.,Karalic(201) i visoki Pavlovic(214).Mozda sam neke zaboravio,ali i ovaj spisak je prepun velikih i talentovanih igraca.

Realno si napisao, mislim da najmanje petorica iz 08 g mogu da budu u rosteru za U18 EP, plus sto imaju iskustvo i dobar rezultat sa poslednjeg EP U16.