MikiMilane Posted 18 hours ago Posted 18 hours ago Nakića su uništile povrede. Tarlać je uvek bio prosečan talenat. Največa mana Miličića i Pavlovića jeste činjenica da su 15 cm niži od očeva.
Darko Posted 16 hours ago Posted 16 hours ago 1 hour ago, MikiMilane said: Nakića su uništile povrede. Tarlać je uvek bio prosečan talenat. Največa mana Miličića i Pavlovića jeste činjenica da su 15 cm niži od očeva. Filip Rebrača je još jedan a ima ih i još. Nije samo visina u pitanju nego i fundamentali (šut, vođenje lopte, pas itd). Miličić bar ima veličinu i atletiku, dok Pavlović ima samo atletiku. Nije to dovoljno za vrhunske domete.
Miki8 Posted 16 hours ago Posted 16 hours ago 3 hours ago, Aleks said: Ako sada ne mogu nakon svog uspeha reprezntacije kada ce... Meni je i Dramicanin mnogo gotivan. Na onu visinu nakon naglog izrastanja cini mi se da je zadrzao brzinu a i ima finu mehaniku suta. Jel se zna razlog prelaska u Partizan? Pretpostavljam jer nije igrao u Megi jer nije imao snage da prati? Eto cetiri krila, tako da ako iz ove generacije ne izvucemo barem dva seniorska ne znam kada cemo. Pavlovic samo da popravi sut jer nema 10 godina i ima valjda snage da ne baca loptu, osim toga cini mi se da ima vise sansi od Milicica. Inace savez je izbacio mnogo slika klinaca jednih pored drugih i Bjelica izgleda bas nekako sitno. 1
Aleks Posted 15 hours ago Posted 15 hours ago 1 hour ago, Miki8 said: Kad smo kod sinova poznatih otaca najveca steta ce biti ako Danilovic ne izraste. Karalic je mnogo na fizikalije do sada prolazio i to mu je malo usporilo napredak u zadnjem periodu (i nije mi jasno sto mu ne poprave mehaniku suta). Mada to ne znaci da nije nas najveci all around talenat u tom godistu, ali mislim da je Danilovic za lestvicu iznad sto se tice ofanzivnog potencijala.
Darko Posted 11 hours ago Posted 11 hours ago 4 hours ago, Miki8 said: 3 hours ago, Aleks said: Kad smo kod sinova poznatih otaca najveca steta ce biti ako Danilovic ne izraste. Karalic je mnogo na fizikalije do sada prolazio i to mu je malo usporilo napredak u zadnjem periodu (i nije mi jasno sto mu ne poprave mehaniku suta). Mada to ne znaci da nije nas najveci all around talenat u tom godistu, ali mislim da je Danilovic za lestvicu iznad sto se tice ofanzivnog potencijala. Ne znam, meni ni jedan ni drugi ne izgledaju kao vrhunski prospekti, bar od onog malog što sam video. Danilovića zezaju fizikalije i ume da privatizuje ohoho, dok mi je Karalić malo drven. Slično mislim i za Srzentića, nekako je nedorečen talenat ali ako se snađe za šut može biti druga priča. Nijedan od njih ne mogu da se porede sa Jovićem i Topićem na primer. Jedini koji po meni odskače kvalitetom od 2008-e i stariji u Megi je Bačko. Od njega već može biti nešto. 1
Bojdo Posted 9 hours ago Posted 9 hours ago On 8/17/2025 at 2:49 AM, Aleks said: Kad smo kod 07 da li mladi Nicolas Mitrovic iz Amerike ima nas pasos? Vidim probija se medju rangove u Americi. Steta takodje sto smo mozda izgubili Bundala. Greska Mitrovic je 08. Ako je dobio pasos prije 16, a nije igrao za zemlju rodjenja, može bez problema igrati za nas. Ako je dobio pasos poslije 16, a opet nije igrao za zemlju rodjenja, može igrati za nas kao naturalizovan.
Aleks Posted 5 hours ago Posted 5 hours ago 6 hours ago, Darko said: Ne znam, meni ni jedan ni drugi ne izgledaju kao vrhunski prospekti, bar od onog malog što sam video. Danilovića zezaju fizikalije i ume da privatizuje ohoho, dok mi je Karalić malo drven. Slično mislim i za Srzentića, nekako je nedorečen talenat ali ako se snađe za šut može biti druga priča. Nijedan od njih ne mogu da se porede sa Jovićem i Topićem na primer. Jedini koji po meni odskače kvalitetom od 2008-e i stariji u Megi je Bačko. Od njega već može biti nešto. Karalic ako ispadne nesto tipa Kalinic bilo bi fino, a to se i realno moze desiti. Srzenticu kao sto kazes je presudan sut jer nema osecaj i fizikalije Djurisica da to nekako nadoknadi. Neverovatno da Mega ne ume da nauci klince krsteno da sutiraju. Vidim da je David Jevtic (koji je trebao da bude poveden na SP u19 s obzirom na to koga su sve vodili) isto posao za ameriku. Nadam se da ce se snaci jer moze da bude "dark horse" ove generacije.
Darko Posted 5 hours ago Posted 5 hours ago 16 minutes ago, Aleks said: Karalic ako ispadne nesto tipa Kalinic bilo bi fino, a to se i realno moze desiti. Mislim da mu je to plafon, bilo bi fino. 17 minutes ago, Aleks said: Srzenticu kao sto kazes je presudan sut jer nema osecaj i fizikalije Djurisica da to nekako nadoknadi. Neverovatno da Mega ne ume da nauci klince krsteno da sutiraju. Bogoljub Marković je popravio šut a i Bačko je baš imao bolesne brojke na U18, tipa 60/45/94. Moguće je da način na koji treneri u Megi uče radi za neke igrače a ne za druge, a možda je jednostavno neki šuterski limit u pitanju. Ne znam. Ne sviđa mi se što izgleda da nema dovoljno fokusa za odbrambene zadatke u Megi nego se pumpaju brojke radi drafta. Bar mi se tako čini, možda grešim. Košarka je igra u oba pravca. 22 minutes ago, Aleks said: Vidim da je David Jevtic (koji je trebao da bude poveden na SP u19 s obzirom na to koga su sve vodili) isto posao za ameriku. Nadam se da ce se snaci jer moze da bude "dark horse" ove generacije. Ne znam ko je to, videh da je igrao u 2MLS ligi u jakom timu. Koju poziciju igra, keca ili dvojku, koliko je visok? Znam da neće ostati skoro nijedan talentovan igrač u Srbiji kako ide ovo sa NCAA basketball.
Miki8 Posted 4 hours ago Posted 4 hours ago Karalic je mnogo talentovaniji igrac od Kalinica, a da li ce taj talenat pretociti u kvalitet ostaje da vidimo.
MikiMilane Posted 3 hours ago Posted 3 hours ago (edited) 1 hour ago, Darko said: Ne znam ko je to, videh da je igrao u 2MLS ligi u jakom timu. Koju poziciju igra, keca ili dvojku, koliko je visok? Znam da neće ostati skoro nijedan talentovan igrač u Srbiji kako ide ovo sa NCAA basketball. Dvojka, oko 200 visok. Prošle sezone prosek od 9 poena u 2MLS (šut 61.8% za 2, i 37.3% za 3). U zadnjih 6 utakmica prvenstva imao je prosek od 14.6 poena. Edited 3 hours ago by MikiMilane 1
Aleks Posted 2 hours ago Posted 2 hours ago 51 minutes ago, MikiMilane said: Dvojka, oko 200 visok. Prošle sezone prosek od 9 poena u 2MLS (šut 61.8% za 2, i 37.3% za 3). U zadnjih 6 utakmica prvenstva imao je prosek od 14.6 poena. Ima dobar sut-dobra mehanika(levak) tako da ce tu sigurno napreodvati. Vec ima fino telo za kosarku i cini mi se da je solidan atleta. Spominjao ga je Birca kod Jao Mileta i mislim da jeste u pravu da je bila dobra odluka sto je ostao tu da igra, jer ko zna da li bi dobio minuta u KLS kod ovih nasih strucnjaka, a u19 je gubljenje vremena sto vidimo po FMPovim u19 igracima koji su svasta nesto osvojili ali na u19 WC nista nisu doprineli.
Recommended Posts