Dr. Blockhead Posted yesterday at 05:23 AM Share Posted yesterday at 05:23 AM 8 hours ago, Helena said: Sam portal Nove se ne razlikuje mnogo od Pinkovog, isti bombastične naslovi, gluposti od vesti i glupavi novinari-uglavnom. I slabo ja gledam TV da bih se jedila što nemam te stanice, i ja koristim uglavnom net. Nama nedostaje portal sa objektivnim ljudima i objektivnim novinarstvom i ono nikad neće ni postojati, jer se tamo neće niko ni oglašavali, i ne može biti isplativ. TV mi fali kad ima, eto, tenis, pa ne mogu da gledam. I ako je Mask u nečemu u pravu, to je da su društvene mreže potopite mejnstrim medije. Kao i ostalo, ni to nije sam smislio. U epizodi Star Trek TNG The Neutral Zone su decenijama pre njega predvideli da je TV kao medij nestao oko 2040, što se u stvari desilo ranije. Striming servisi i drustvene mreze jesu već ubili TV i osim za direktne prenose sportskih nadmetanja, danas je to samo za zaustavljene u vremenu Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pletilja Posted yesterday at 06:43 AM Share Posted yesterday at 06:43 AM On 11/9/2024 at 2:43 PM, Smrtokapa said: Vi to gledate iz sopstvene perspektive. Ta porodica najverovatnije uopšte ne shvata vezu između Vučića i rušenja nadstrešnice. Koliko treba da si lud da posle svih afera bez epiloga pa i te strahote sa obrusenom nadstresnicom ne vidis vezu? Ako ste u pravu, onda mi i nismo drustvo vec azil za umobolne. Ne vidi vezu samo onaj ko ne zeli da je vidi. Istina o svima nama je tako ocigledna, tako bode oci da bi i slep mogao da je opipa, ako je dovoljno hrabar i pametan da se sa njom suoci. Avaj, odavde su i pamet i hrabrost odavno proterani. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pletilja Posted yesterday at 07:02 AM Share Posted yesterday at 07:02 AM (edited) 17 hours ago, JPM said: I zato mi je enormno odvratno, organski gadno, kada politicari opozicije pokusavaju da te proteste na neki nacin prisvaoje i anektiraju svojoj borbi za vlast. Sustinski pogresan stav! Parlamentarna opozicija i postoji zato da bi kontrolisala vlast, da bi bila glas naroda u zakonodavnom telu! Koji smo vrag izlazili na izbore, birali opozicione pretstavnike da bi oni sad cutli kao mule?! Za sta ih placamo, da budu ukras Vucicevog rezima i potvrda legitimiteta njegove strahovlade? Ne, placamo ih da raskrinkavaju zlodela, nepravdu, korupciju u vrhu vlasti i da budu nasi glasnogovornici, da govore umesto nas jer ne moze 6 miliona gradjana da stane u tu skupstinu. Zbog toga je parlamentadnoj opoziciji mesto za govornicom na svakom protestu, oni to nisu cinili ni posle Ribnikara a ne cine ni sad posle uzasa na zeleznickoj stanici u Novom Sadu. Za mene su oni gliupavi oportunisti i saucesnici koji ovaj narod vode Vucicu pod noz. Politika je umetnost moguceg a u modernim vremenima je to cista tehnologija vlasti o kojoj ovi nasi pojma nemaju. I zato im se Vucic smeje, s punim pravom, potukao ih je do nogu. Uzgred, Aristotel je pisao pre cca 2300 godina da je covek zoon politicon, politicka zivotinja, samo budala to ne razume. Edited yesterday at 07:08 AM by Pletilja 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
berti Posted yesterday at 08:21 AM Share Posted yesterday at 08:21 AM Zasto opozicija jos uvek sedi u skupstini koja je izglasala vladu, a ta ista vlada je svojim radom koja se ogleda u namestenim tenderima, neviđenoj korupciji i nestrucnim kadriranjem dovela do zločina u Novom Sadu. Šta radi u skupstini drzave koja posle ovoliko dana na saldu uhapsenih zbog tragedije ima ljude koji su dosli na protest i koji su pored Tita ispali jedini krivci. Šta radi u skupštini čiji predsednik kao hijena ide na grob ubijenih u Novom Sadu bez imalo srama i osecaja odgovornosti. Šta radi, na kraju karajeva, opozicija u skupstini koja je rezultat neviđene kradje protiv koje se i sama bunila. Miki Aleksic kaze da ce naterati vlast da barem u skupstini kaze nesto o vlastitoj odgovornosti. I sada svi treba da kazemo bravio Miki, ala si im rekao. Bruka i sramota. Ako opozicija misli da bar malo povrati izgubljeni ugled, mora vec danas da vrati mandate i clanstva po jebivetarskim odborima svuda, na svim nivoima. Bez odlaganja. Nikakvi izbori dok se ne ispune zahtevi, a u zahteve ukljuciti pored trazenih ostavki jos mnogo toga. Naravno, nista od toga nece biti. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomas.hokenberi Posted yesterday at 04:19 PM Share Posted yesterday at 04:19 PM Prodjoh jutros pored Hajata i ako sam dobro video uklonili su tramvajsku električnu mrežu. Ako sam dobro video, jako me zanima koje bi bilo objašnjenje (beo)gradskih vlasti zašto se uklanja tramvajska električna mreža kada planiraju umesto postojećeg tramvajskog mosta koji ruše da izgrade novi "mega-giga super most". Ako se elektro mreža za tramvaje uklanja jedina logično objašnjenja su da novi most ili nije ni planiran ili ako je planiran nije planirano da preko njega idu tramvaji. 2 minutes ago, DJ_Vasa said: Kod mene je malo drugačije: živim i rođen u Beogradu, ali mi je Sombor jedan od najlepših gradova u zemlji. Uvek je lepše ono mesto u kome ne živiš. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
bergkamp bcd Posted 14 hours ago Share Posted 14 hours ago On 11/12/2024 at 3:28 PM, McLeod said: E tek kad to svi shvate mi cemo da se pomerimo sa mrtve tacke i resimo problem, i to trajno, jer vise necemo birati Milosevice, Kostunice i Vucice. Svi se uhvatise lokal patriotizma i raspredanja o tome kome je koji grad lepsi (drugim recima subjektivni osecaj koji se deli sa drugim ucesnicima foruma), a ja cu da prokomentarisem ovo. Ne moze Kostunica u istu recenicu sa ostalom dvojicom. To sto nekome nije do kosovarenja, desnicarenja, price "zapad nas mrzi" ne znaci da to nije legitimna politicka platforma na kojoj se dobijaju i gube izbori. DSS je pod Kostunicom neprestano padao sto se tice broja glasova, prvo su 2003. imali 17% sami, pa 17% sa Novom Srbijom, pa 11% 2008., pa 7%, pa su otisli ispod cenzusa. Kostunica je otisao u penziju i evo vec 10 godina niko nista nije cuo o njemu. Milosevic i Vucic su zlo koje nije prezalo i ne preza ni od cega samo da bude na vlasti. Pri tome je Vucic sada neuporedivo prozapadniji politicar nego Kostunica nakon 2007. (kada je mislio da moze na Kosovu da dobije neke glasove). Kostunicin DSS je bukvalno pokusao da igra na kartu desnog populizma i nisu uspeli u tome jer su bili na vlasti i biraci vise nisu hteli da glasaju za tu partiju. Kako to da bas DSS nije od 2003. imao 50%? Lepo, em su na vlasti pa mogu da kupuju glasove, em su ta desna nacionalisticka opcija za kojom glasaci zude. Pa zasto su biraci do 2012. birali SRS umesto DSS, a sad malo ko bira DSS/POKS umesto SNS? Pa zato sto sada mediji nisu slobodni, zato sto se kupuju glasovi, zato sto se mafija povezala sa svima po svetu i u zemlji, tu su, moze im se da glume neke izbore na kojima stalno pobedjuju i to ce da rade minimum jos jedno do 2032. godine. Da ne pricam sad o tome da je nenormalno da i dalje gledamo neke ljude na politickoj sceni koji su tu bili i 2003. godini. Recimo, Tadic je i dalje tu, nije otisao u penziju, a Kostunica jeste, o SPS i SNS da ne pricamo. Da je stvarno tacno da je kombinacija moc+vlast+desnicarenje+nacionalizam dovoljna za 50% na izborima (i to stalno, nista se ne menja), Kostunica i DSS bi vezali jedno 15 godina na vlasti. Svi znamo zasto to nije tako i zasto jedna takva pojava kakva je Vucic jase zemlju vec 12 godina, a planira minimum dve decenije. Ovo su cinjenice, nisu izmisljene stvari, nista od napisanog nije podlozno nekim subjektivnim procenama. 4 Link to comment Share on other sites More sharing options...
McLeod Posted 14 hours ago Share Posted 14 hours ago Sve je to tacno sto si napisao, stavio sam ih u isti kos na osnovu vrednosnog suda njihove politike i njihovih efekata. Kostunica je bio najkrace na vlasti i njegova moc je bila najmanja ali je njegova politika imala odlucujuci uticaj da se Srbija u prelomnom trenutku vrati nazad. Link to comment Share on other sites More sharing options...
JPM Posted 9 hours ago Share Posted 9 hours ago @bergkamp bcd Dve stvari, Milosevic nije bio politicar bez ideologije. Mnogi tadasnji politicari i glavesine SPS-a su bili skolovani politicari sa jasnom levicarskom ideologijom. Bio je diktator, jasno. Krao je izbore, jasno. Ali nije se kurvao samo radi populizma. Vucic sa druge strane nema nikakvu ideologiju. Ljubice se sa bilo kim samo da ostane na vlasti. On nije prozapadni politicar, on i ne razume tekovine zapadne civilizacije i doktrine. On je obican ludak koji nece ni od cega da zazire da ostane na vlasti. Sloba je imao ludu zenu koja ga je navela na stranputicu (ovo nije nikakvo opravdanje, samo istorijski sled dogadjaja), ovaj je sam lud. Isto im je to sto su diktatori. Vojislav Kostunica je covek bezlican, bezmud, obican teoreticar i formalista. Pragmaticnosti ni za lek. Covek koji je uz Borisa Tadica najodgovorniji za povratak zla na srpsku politicku scenu. On ima ideologiju koja jeste neki nacional demokrata fora, ali je covek potpuno operisan od preduzimljivosti i akcije. Kada je trebalo podrzati bolne rezove u Srbiji koje je sprovodio pokojni Djindjic, on je okrenuo ledja samo zarad neke legalnosti. I to tad, pajsad, legalnosti sprovodjene od Milosevicevih ljudi i po Milosevicevim zakonima. Kostunica je veoma odgovoran za smrt Djindjica, a ne bih se zacudio da je cak i umesan u atentat. Ne direktno, vec da je na neki nacin iskoriscen od mafije. Jedini poilticar koji je imao i znanje i volju i mogucnost da Srbiju nacini modernom zemljom, ubijen je 12.03.2003. godine, i to je svakako najcrnji datum novije srpske istorije. 5 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Constantin Posted 8 hours ago Share Posted 8 hours ago 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
shonke Posted 4 hours ago Share Posted 4 hours ago 19 hours ago, tomas.hokenberi said: Prodjoh jutros pored Hajata i ako sam dobro video uklonili su tramvajsku električnu mrežu. Ako sam dobro video, jako me zanima koje bi bilo objašnjenje (beo)gradskih vlasti zašto se uklanja tramvajska električna mreža kada planiraju umesto postojećeg tramvajskog mosta koji ruše da izgrade novi "mega-giga super most". Ako se elektro mreža za tramvaje uklanja jedina logično objašnjenja su da novi most ili nije ni planiran ili ako je planiran nije planirano da preko njega idu tramvaji. Vađenje šina je neki posao, to mora da se plati a št amora da se plati u to može i da se ugradi. Posle još veći projekat novih tramvajskih šina "koje nikad tu nisu bile" (jer pamcenje birača je max 24h) i eto nove ugradnje i hiljade novih glasova iz BIH. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts