Jump to content

Vox Populi - Vox Dei

MetalHead

Recommended Posts

Obećano - ispunjeno.

Idemo...

Besmisleno je i pomisliti da posle ovoga postoji mogućnost povratka na period pre studentskog protesta. To zna i nenadležna institucija, koja jeste izgubila razum, ali nije luda baš za toliko da ne shvata šta sve ovo znači.

• Like 1
  • Love 1

5 hours ago, McLeod said:

Ko jos jede duvan cvarke i cvarke generalno... Sumadija sto se hrane tice je best of all worlds u Srbiji.

Moja verenica pravi bolju hranu nego cela Šumadija zajedno. A njen otac suši meso koje ne moz da nadjes nigde.

I danas je u Srbiji veoma lepo u nekim mestima. Recimo, u Ralji, gde su dočekani studenti koji iz Beograda peške idu u Kragujevac:

A tu je i Sopot:

Aleksinac je, s druge strane, dočekao niške studentne koji peške idu u Kragujevac:

Kad god gledam ovakve snimke, ne mogu da sedim već ustanem... Kao kad pokojni Pleša recituje Otadžbinu od Đure Jakšića.

Edited by Nek grmi jako
  • Like 8
  • Love 2

9 minutes ago, Nek grmi jako said:

I danas je u Srbiji veoma lepo u nekim mestima. Recimo, u Ralji, gde su dočekani studenti koji iz Beograda peške idu u Kragujevac:

A tu je i Sopot:

Aleksinac je, s druge strane, dočekao niške studentne koji peške idu u Kragujevac:

Kad god gledam ovakve snimke, ne mogu da sedim već ustanem... Kao kad pokojni Pleša recituje Otadžbinu od Đure Jakšića.

Negde oko 15sek na snimku iz Aleksinca pojavljuje se hrvatska zastava na kratko u koloni. Ne sumnjam da će pink i informer dobro platiti da neko to odradi kako bi imali materijala za optužbe.

To šta će Pink i Hepi reći i prikazati ima sve manje i manje smisla i upotrebne vrednosti.

Vidimo šta se sve dešava u svetu sa takvim medijima i njihovom gledanošću, gde 16-godišnji strimer Fortnajta dobaci dalje kada je reč o ciljanoj strukturi gledalaca nego neki profilisani propagandisti zaogrnuti pod plaštom novinarstva.

Taj trend nepoverenja u medije sa nacionalnom frekvencijom, umesto čega se više okrećemo društvenim mrežama, ubrzano dolazi i u Srbiju, jer nam zbog protoka informacija više ne treba nekoliko godina da dohvatimo neke svetske standarde.

Edited by Nek grmi jako

3 minutes ago, Nek grmi jako said:

To šta će Pink i Hepi reći i prikazati ima sve manje i manje smisla i upotrebne vrednosti.

Vidimo šta se sve dešava u svetu sa takvim medijima i njihovom gledanošću, gde 16-godišnji strimer Fortnajta dobaci dalje kada je reč o ciljanoj strukturi gledalaca nego neki profilisani propagandisti zaogrnuti pod plaštom novinarstva.

Taj trend nepoverenja u medije sa nacionalnom frekvencijom, umesto čega se više okrećemo društvenim mrežama, ubrzano dolazi i u Srbiju, jer nam zbog protoka informacija više ne treba nekoliko godina da dohvatimo neke svetske standarde.

Plašim se da i dalje ubedljivo vode ti nacionalni mediji u Srbiji, pomera se to na bolje ali sporo i sa puno teškoća. Ovi zlotvori da im se ukinu njihovi mediji pali bi za nedelju dana ali rekoh to ide sporo.

Morao bih da budem umobolnik da ne znam kako izgleda zastava nezavisne drzave Kosovo, a takodje i kako izgleda geografska karta Kosova obojena u srpsku trobojku. 

Ako gledamo ikonografiju i simboliku, nijedna zastava koja se cesto vidi u kadru nije problematicna kao ta.

I niko nista, ali sad je problem sto se jednom pojavila zastava Hrvatske.

Koga boli kurac, a pogotovo koga boli kurac sta ce informer da kaze o tome. Oni koji ce da pricaju eto vidis Hrvati ruse drzavu su odabrali stranu pre dva meseca i po treci put koga boli kurac sta ce oni da kazu, vratice se u rupe da smrde i cute kad zavrsimo sa ovima.

• Like 3

8 minutes ago, Cavani said:

Studenti ocigledno vide i Kosovo kao deo svoje zemlje, svaka im cast i na tome.

Neki studenti i neka ih. Niko nista nije pisao ni za tu zastavu ni za crnu cetnicku koja se gurala u kadar kad je bila blokada Gazele ni za svetosavsku, reagovao sam iskljucivo zbog pominjanja hrvatske zastave. Jer ako krenemo o zastavama svaka ce nekome da smeta.

• Like 3

1 hour ago, Perkos2 said:

Negde oko 15sek na snimku iz Aleksinca pojavljuje se hrvatska zastava na kratko u koloni. Ne sumnjam da će pink i informer dobro platiti da neko to odradi kako bi imali materijala za optužbe.

Bila je Paragvajska zastava(ne znam kontekst iste), a koga od normalnih  boli cvetko i da je bila Hrvatska.

Prosetao sam jednu deonicu sa njima, melem za dusu. Blago sokiran sam bio kakav docek su dobili dobili u Aleksincu, s obzirom da je to jako uporiste zvalavaca sa 70-80% glasova na svakim izborima. 

Na ulazu bakljada, spalir, posluzenje u izobilju, vatromet i skup u centru grada. Odrzali su govor, a potom u pratnji gradjanja otisli pravac sportske hale gde ce prespavati. U toku dana je pustena buva po skolskim ustanovama da ce lokalni glavonja da im zabrani nocenje u hali, ali su od toga verovatno odustali da ne bi navukli dodatni gnev gradjanja koji se malko oslobodio prethodnih meseci, ali jos uvek nedovoljno.

• Like 3

29 minutes ago, McLeod said:

Neki studenti i neka ih. Niko nista nije pisao ni za tu zastavu ni za crnu cetnicku koja se gurala u kadar kad je bila blokada Gazele ni za svetosavsku, reagovao sam iskljucivo zbog pominjanja hrvatske zastave. Jer ako krenemo o zastavama svaka ce nekome da smeta.

Pisalo se i te kako i za svetosavlje na Autokomandi, nasiroko. 

Nebitna stvar, kao i ta hrvatska zastava kojom moze samo da se spinuje da bi se vestacki unosila podela.

Previse je ljudi, i levih i desnih, ali su se svi ujedinili da je dosta, bar dok se ne skloni posast. 

8 minutes ago, MrTripleDouble said:

Bila je Paragvajska zastava(ne znam kontekst iste), a koga od normalnih  boli cvetko i da je bila Hrvatska.

Prosetao sam jednu deonicu sa njima, melem za dusu. Blago sokiran sam bio kakav docek su dobili dobili u Aleksincu, s obzirom da je to jako uporiste zvalavaca sa 70-80% glasova na svakim izborima. 

Na ulazu bakljada, spalir, posluzenje u izobilju, vatromet i skup u centru grada. Odrzali su govor, a potom u pratnji gradjanja otisli pravac sportske hale gde ce prespavati. U toku dana je pustena buva po skolskim ustanovama da ce lokalni glavonja da im zabrani nocenje u hali, ali su od toga verovatno odustali da ne bi navukli dodatni gnev gradjanja koji se malko oslobodio prethodnih meseci, ali jos uvek nedovoljno.

Aleksinac

spacer.png

:ss:

spacer.png

spacer.png

• Like 1