fancy Posted 1 hour ago Posted 1 hour ago 30 minutes ago, 40Wins said: ima dosta ljudi po odborima u drzavnim firmama itd. Priča mi pre mesec dana prijatelj koji radi u jednoj od gradskih institucija, koje su pripale SPSu... Na moje pitanje - šta radite kad vas poteraju na SNSove mitinge, (pošto znam da on ne ide, niti ekipa koju znam da radi tamo) on će meni - "Kad dobije dopis o mintingu, direktor javi sekretarici da ispoziva sve po firmi da odu ranije kući ¨jer će da bude gužva¨" Po njegovim rečima, "njegovi" SPSovci "ne podnose" SNS. Pošto kupio, po to prodao.
СтелаРоса Posted 45 minutes ago Posted 45 minutes ago 2 hours ago, nemanjaol said: Mislim da je kod nas veliko pitanje za koga su zapravo ovi neopredeljeni, baš mi je teško da procenim. Da je ovo rađeno na vrhuncu studentske pobune više bi mi izgledalo da su za vlast, ali da neće da se deklarišu. Ali sada nakon ovog produženog perioda ozbiljnije represije moguće je i da se plaše da kažu da su protiv SNS. Mogu da pricam iz licnog primera razgovora sa ljudima koji su neopredeljeni, ili bolje reci koji vise nisu za promene nego sto jesu. Odmah da kazem, to nisu ljudi koji glasaju za ovu vlast ili koji imaju neku korist od nje. Uglavnom su to mladji (20 do 25 godina recimo), ili stariji (50+). Utisak mi je da je 25 do 40 godina raspon u kome ima najvise zelje za promenama. Opet kazem, moje okruzenje samo. Razlozi neopredeljnosti ovih mladjih, ukratko - boli ih uvo. Prihvatili su neke nenormalne stvari i pojave kao normalne, uglavnom su svesni problema i nedostataka u drzavi ali opet nedovoljno da maknu prstom da nesto promene. Dok god im niko ne ugrozava njihov svet interneta, drustvenih mreza, telefona, konzola, kafica, izlazaka - nema problema. Sto se tice druge grupe, starijih, to je ja mislim vec dovoljno puta ispricano. Ima svega. Neki se plase promena, jer uvek moze gore, jedni su neinformisani, drugi dezinformisani. Nisu glasaci, ali utisak mi je da bi rado dali glas ako im neko garantuje malo vecu platu, malo bolju poziciju na poslu ili neku trecu slicnu korist. 4
DameTime Posted 38 minutes ago Posted 38 minutes ago 1 hour ago, Barkley#34 said: Bacio sam pogled na celo istraživanje i ima još interesantnih stvari, pored ovih koje su prenete u saopštenju: - 47,7% ispitanika se najčešće informiše preko televizije. Zanima me mišljenje @McLeod na ovu temu. 😁 3
Recommended Posts