Volter Posted 1 hour ago Posted 1 hour ago (edited) 15 minutes ago, Smrtokapa said: Ne mogu sad da prilažem video dokaz u formatu pogodnom za deljenje na forumu, ali snsovci na štandu na Zvezdari puštaju "Bojna Čavoglave" sa razglasa. Ma idioti, na Trošarini su im prišli studenti i zboraši, ovi ih napali i dvojicu njih udarili. Na Voždovcu doveli neke srednjoškolce, vidi se da naginju ludilu, al tu se okupilo više ljudi i samo ćute i gledaju. U Novom Sadu tek nemaju mira, stoje bednici i samo gledaju. Niko im i ne prilazi za potpis. Njima su sad problem i društvene mreže. U poslednje vreme ogroman je broj napada i na studentske profile, profile televizija, tu su i lažni profili, a evo vidimo i Nepomenik svoje ludilo počeo širiti preko TikToka. Sve planski rade. Edited 1 hour ago by Volter
rodriguez Posted 1 hour ago Posted 1 hour ago 1 minute ago, DameTime said: vidim da vam ne smeta rizik od indoktrinacije sarmom, sve dok se dešava u četiri zida. Fixed it for you
DJ_Vasa Posted 1 hour ago Posted 1 hour ago 5 minutes ago, DameTime said: Baš je isto, vidim da vam ne smeta rizik od indoktrinacije slavom, sve dok se dešava u četiri zida. Ne, ne slavom, već stvaranjem kulta sv. Save, što sam već spomenuo, a ogleda se u pisanju sastava o njemu, crtanju Save, pevanju o Savi, friziranom istorijom o njemu, a u paketu se provlači i indoktrinacija sumanutim idejama, koja će sada ići i kroz tzv. nacionalne udžbenike. A to da li će neko kasnije slaviti slavu, ramazan, hanuku, kinesku novu godinu ili bešto deseto potiče iz porodice. 1
woolgatherer Posted 1 hour ago Posted 1 hour ago 1 hour ago, Smrtokapa said: Pevali smo i mi Himnu Svetom Savi, samo prve dve strofe jer ko će normalan zapamtiti sve ovo citam od trece strofe do kraju u fazonu sta je bre ovo!? ovo eddard izmislio da pojaca poentu 1
Eddard Posted 1 hour ago Posted 1 hour ago 13 minutes ago, DameTime said: Baš je isto, vidim da vam ne smeta rizik od indoktrinacije slavom, sve dok se dešava u četiri zida. Vasa objasnio iznad. Ali generalno da, šta neko radi kod svoje kuće, ne interesuje me. Indoktrinacija kod kuće je tvoj lični izbor, indoktrinacija u instituciji koja bi trebalo da se bavi svime što je suprotno i protivno bilo kakvoj indoktrinaciji - no go. Štaviše, indoktrinacija kod kuće se i rešava (između ostalog) borbom protiv iste u školama, odnosno učenjem kako se protiv nje bori. Od malih nogu. A kad je institucija koja bi trebalo da te nauči tome i sama indoktrinirana, onda je sve to mnogo teže. Zato se i guraju u škole. 1
DameTime Posted 1 hour ago Posted 1 hour ago Dragi moji, da ne postoji ova "indoktrinacija u četiri zida", ne bi postojala ni ta u školi, a koja se izgleda najavljuje i u vojsci. Sam koncept slave kao takav je problematičan, ako biste stvarno da kritikujete, a vi se uhvatili samo za Svetog Savu. Rastko sad sigurno štuca na onom svetu. 😁 @Eddard @DJ_Vasa
Volter Posted 1 hour ago Posted 1 hour ago Aktivisti im svuda imaju problem, i u Sevojnu, Kuli, Boru, Bajinoj Bašti... Inače u Sevojnu opozicija i studenti imaće zajedničku listu, tu je velika šansa da se pobedi SNS.
Volter Posted 1 hour ago Posted 1 hour ago (edited) 49 minutes ago, Smrtokapa said: Ne mogu sad da prilažem video dokaz u formatu pogodnom za deljenje na forumu, ali snsovci na štandu na Zvezdari puštaju "Bojna Čavoglave" sa razglasa. Sad sam video: Spoiler Kaoš što sam i napisao, sve planski rade, mašinerija radi punom parom. Namerno puštaju Tompsona, a onda na Informeru prikažu da su to blokaderi puštali aktivistima SNS-a i provocirali. Edited 1 hour ago by Volter
DJ_Vasa Posted 50 minutes ago Posted 50 minutes ago 21 minutes ago, DameTime said: Dragi moji, da ne postoji ova "indoktrinacija u četiri zida", ne bi postojala ni ta u školi, a koja se izgleda najavljuje i u vojsci. Sam koncept slave kao takav je problematičan, ako biste stvarno da kritikujete, a vi se uhvatili samo za Svetog Savu. Rastko sad sigurno štuca na onom svetu. 😁 @Eddard @DJ_Vasa Pa i nije baš tako. Kakve god bile škole, nisam čuo da se u udžbenicima koristi reč Š*ptar, plus da se za Albance kao narod govori sve negativno. Nisam čuo ni da se u udžbenicima koristi reč Ciganin, niti da piše da su Romi prljavi i lopovi. Škole ne podržavaju ni homofobiju, ali nije da je nema među onima koji je i dalje pohađaju ili su je završili. Koliko mi je poznato, ni program nastave muzičkog ne podrazumeva promociju onoga što se emituje na Pinku, ali u praksi je popularna. A sličnih primera ima mnogo.
Eddard Posted 41 minutes ago Posted 41 minutes ago 38 minutes ago, DameTime said: Sam koncept slave kao takav je problematičan Zašto? Jel i Božić problematičan? I Uskrs? Evo, ja kao ateista kažem da nije. To može (i u normalnim zemljama i jeste) biti deo tradicije i kulture. U Srbiji to jeste izopačeno, ali je i dalje sloboda veroispovesti. Crkvena slava u društvenoj obrazovnoj instituciji jeste.
DameTime Posted 25 minutes ago Posted 25 minutes ago (edited) 29 minutes ago, DJ_Vasa said: Pa i nije baš tako. Kakve god bile škole, nisam čuo da se u udžbenicima koristi reč Š*ptar, plus da se za Albance kao narod govori sve negativno. Nisam čuo ni da se u udžbenicima koristi reč Ciganin, niti da piše da su Romi prljavi i lopovi. Škole ne podržavaju ni homofobiju, ali nije da je nema među onima koji je i dalje pohađaju ili su je završili. Koliko mi je poznato, ni program nastave muzičkog ne podrazumeva promociju onoga što se emituje na Pinku, ali u praksi je popularna. A sličnih primera ima mnogo. Ne razumem ovu argumentaciju. Poenta je da je koncept slave ukorenjen u ovom društvu i da deca sve te običaje vide i pre polaska u školu. Teško da će crtanje Svetog Save biti taj tas na vagi koji će ga obrlatiti da bude nacionalista i zadrti pravoslavac. 19 minutes ago, Eddard said: Zašto? Pop mi svake godine dolazi nepozvan u kuću da "sveti vodicu" za slavu, još moram da mu platim za to, onda moja keva ide u crkvu da preseče kolač, to joj takođe naplati. Onda imaš goste (mi doduše tako ne slavimo, hvala mojoj majci kojoj nije padalo na pamet da gosti gomilu ljudi koji te samo tad zapitaju za zdravlje), koji dođu samo da se nakrkaju. Uz sve to ide, naravno, narativ da si ti "Srbin jer slaviš slavu", čuvaš tradiciju srpstva i pravoslavlja itd. Dakle, svemu tome što vas dvojica spočitavate su deca izložena prvo u kući, a nije neobično da se takve pojave "preliju" i u institucije. Eto, objasni mi, molim te, kako ne vidiš sličnost u tome. 19 minutes ago, Eddard said: Jel i Božić problematičan? I Uskrs? Ne treba sad preterivati, naravno da ne. 19 minutes ago, Eddard said: Evo, ja kao ateista kažem da nije. To može (i u normalnim zemljama i jeste) biti deo tradicije i kulture. U Srbiji to jeste izopačeno, ali je i dalje sloboda veroispovesti. I ja sam ateista, to uopšte nije poenta, možeš ceniti tuđu (i svoju) kulturu, običaje i praznike bez da veruješ u Boga. Meni lepo da okitim kuću za praznike, nakupujem se ukrasa, plišanih zečeva i ostalih stvari kol'ko voliš. Edited 21 minutes ago by DameTime
Mina D. Harker Posted 19 minutes ago Posted 19 minutes ago Dejm brani krsnu slavu i svetog Savu was not on my 2026 bingo card 😁 3
DameTime Posted 4 minutes ago Posted 4 minutes ago 13 minutes ago, Mina D. Harker said: Dejm brani krsnu slavu i svetog Savu was not on my 2026 bingo card 😁 Ma kakva krsna slava, ja sam protiv toga (zli jezici bi rekli zbog komunizma). Samo uživam u ulozi đavoljeg advokata 😁
madzone Posted 3 minutes ago Posted 3 minutes ago 1 hour ago, DameTime said: Dragi moji, da ne postoji ova "indoktrinacija u četiri zida", ne bi postojala ni ta u školi, a koja se izgleda najavljuje i u vojsci. Sam koncept slave kao takav je problematičan, ako biste stvarno da kritikujete, a vi se uhvatili samo za Svetog Savu. Rastko sad sigurno štuca na onom svetu. 😁 @Eddard @DJ_Vasa Ne razumeš, ako neko hoće da slavi Zubić vilu, Špageti monstera (postoji i to božanstvo i religija, meni najbliža), Paju Patka i sl. kod kuće samo neka izvoli. Ali, ako mi to nameće u državnoj instituciji, u sekularnoj državi onda imam problem sa time. Imam i sa popovima u školi, i sa popovima u vojsci i sa popovima koji ne plaćaju porez a mlate pare, to je moj problem.
DJ_Vasa Posted just now Posted just now 6 minutes ago, DameTime said: Ne razumem ovu argumentaciju. Poenta je da je koncept slave ukorenjen u ovom društvu i da deca sve te običaje vide i pre polaska u školu. Teško da će crtanje Svetog Save biti taj tas na vagi koji će ga obrlatiti da bude nacionalista i zadrti pravoslavac. Odgovarao sam na tvoju konstataciju koja glasi ovako: „...da ne postoji ova "indoktrinacija u četiri zida", ne bi postojala ni ta u školi...". Od kuće dolazi mnogo toga, bilo da je pozitivno, negativno ili neutralno, a škola se koncentrisala na to da zloupotrebi koncept slave kao takve, dok o zloupotrebi religije, istorije i ostalog jesam govorio. Škola je probrala jednu od stvari koje dolaze od kuće zarad stvaranja onoga o čemu sam govorio. Ako te u školi uče da pripadaš turbo-mega-super narodu, a tome dodamo i ono što dolazi od kuće, ali se ne sme javno iskazati (reči na C, Š i p i svi negativni stavovi) dobijaš ono što već imamo — jeftini nacionalizam pomešan sa mržnjom prema različitostima, zatucanost i primitivizam.
Recommended Posts