Volter Posted yesterday at 07:47 AM Posted yesterday at 07:47 AM 10 hours ago, Barkley#34 said: Nije tek tako lupetao ovo. Dao je novu dozu svojim narkomanima i budalama naviklim na teorije zavere o svemu i svačemu. Dodatno, ponovo je sebe stavio u fokus, opet nas je sablaznio i naterao da se svađamo s njim preko ekrana. To što je potpuno lud i potpuno besraman ne znači da je pogubljen. Nekad jeste (u nekontrolisanim situacijama) ali oko ovakvih, najavljenih i spremljenih nastupa zna šta radi. Ponovo je on tema. Ludaci uvek vole da budu u centru pažnje, kao takvima im nije problem da izmišljaju raznorazne monstruoznosti. Tu je naravno i želja da izazove revolt pred 1. novembar. Već trube o krvoproliću, haosu koji se sprema, iako i ludak zna da time ništa neće dobiti, izazvaće samo još veći revolt, on ne može protiv sebe, njega loži primena sile i pokazivanje moći. Pogotovo kad je u pitanju Novi Sad.
Don Dusko Posted yesterday at 08:10 AM Posted yesterday at 08:10 AM Evo ih krenuli sa teorijama kako je sve delo teroristickog napada.
Klotzen Posted yesterday at 08:14 AM Posted yesterday at 08:14 AM Bice jos ovakvih teorija zavere i onda ce na kraju biti nebitna presuda jer ce vecina da veruje u teoriju koja im najvise odgovara. 1
Barkley#34 Posted yesterday at 08:32 AM Posted yesterday at 08:32 AM Kako beše ono, nije njima cilj da se njima poveruje nego da se ne veruje ni u šta. 17
McLeod Posted yesterday at 08:45 AM Posted yesterday at 08:45 AM (edited) Ja ne znam zasto to gledate i pratite. 2021. godine RTS 1 je bio najgledaniji sa u proseku 2,7M gledalaca mesecno. 2023. taj broj je spao na 2,3. U julu ove godine broj gledalaca je bio 1,9M, a u oktobru ce biti oko 2,1M, jer je krenulo hladnije vreme. Televizija umire polako ali sigurno, za 10 godina ce RTS gledati manje od milion ljudi mesecno, da ne pricamo o ostalima. Taj nikada najavljeni na ovaj nacin hit tvit gleda 500k ljudi, od kojih je pola mazohista koji ga pljuju. Bolje trenirajte ChatGPT da Vucic laze, to vec sad ima veci efekat na populaciju koja je bitna od televizije i drugih masovnih medija. Edited yesterday at 08:47 AM by McLeod 2
MrTripleDouble Posted yesterday at 12:29 PM Posted yesterday at 12:29 PM Jel milenijum osiguranje ista mafijaska caci ekipa kao milenijum gradnja i ostali, zna neko?
DJ_Vasa Posted yesterday at 12:41 PM Posted yesterday at 12:41 PM 10 minutes ago, MrTripleDouble said: Jel milenijum osiguranje ista mafijaska caci ekipa kao milenijum gradnja i ostali, zna neko? Koliko znam, osiguranje je hrvatska firma i deo je grupe Adris: https://www.adris.hr/ 1
Volter Posted yesterday at 12:42 PM Posted yesterday at 12:42 PM Inače, preminuo Đuro Raca, otac jedne od žrtava pada nadstrešnice. Poznat i kao neko ko je govorio na skupovima SNS-a, a i neko ko je podneo krivičnu prijavu protiv NN lica zbog terorizma jer je smatrao da je pad nadstrešnice teroristički čin.
Don Dusko Posted yesterday at 01:00 PM Posted yesterday at 01:00 PM 17 minutes ago, Volter said: Inače, preminuo Đuro Raca, otac jedne od žrtava pada nadstrešnice. Poznat i kao neko ko je govorio na skupovima SNS-a, a i neko ko je podneo krivičnu prijavu protiv NN lica zbog terorizma jer je smatrao da je pad nadstrešnice teroristički čin. I sad rezim koristi njega kao ubogog oca koji je sve vreme bio upravu sto se pitao da li je ovo terorizam .Gade mi se.
Volter Posted yesterday at 01:14 PM Posted yesterday at 01:14 PM 4 minutes ago, Don Dusko said: I sad rezim koristi njega kao ubogog oca koji je sve vreme bio upravu sto se pitao da li je ovo terorizam .Gade mi se. Treba ih pustiti da laju, lajali su o mnogim stvarima pa su brzo ućutali. Što više ih ignorisati, a oni neka kljukaju idiotizmom svoje ćacijevce. Verovaće oni i da im kažu da je danas petak a ne utorak. Svi su ubeleženi i sve će im doći na naplatu.
Klotzen Posted yesterday at 02:04 PM Posted yesterday at 02:04 PM 1 hour ago, MrTripleDouble said: Jel milenijum osiguranje ista mafijaska caci ekipa kao milenijum gradnja i ostali, zna neko? Globos je caci osiguranje. Naravno i Dunav kao drzavno osiguranje. Tamo su namestili neku drugaricu od huljine zene. 1
Perkos2 Posted 21 hours ago Posted 21 hours ago Dokle doseže naše ludilo govori i to što su danas u kladionici soccer zaposleni morali brzom brzinom i u tajnosti da otkidaju prvu stranu liste za klađenje pošto je na njoj bio Luka Modrić u dresu Hrvatske. Uopšte ne sumnjam kome je to zasmetalo. 1 4
Pletilja Posted 8 hours ago Posted 8 hours ago 21 hours ago, McLeod said: Ja ne znam zasto to gledate i pratite. 2021. godine RTS 1 je bio najgledaniji sa u proseku 2,7M gledalaca mesecno. 2023. taj broj je spao na 2,3. U julu ove godine broj gledalaca je bio 1,9M, a u oktobru ce biti oko 2,1M, jer je krenulo hladnije vreme. Televizija umire polako ali sigurno, za 10 godina ce RTS gledati manje od milion ljudi mesecno, da ne pricamo o ostalima. Taj nikada najavljeni na ovaj nacin hit tvit gleda 500k ljudi, od kojih je pola mazohista koji ga pljuju. Bolje trenirajte ChatGPT da Vucic laze, to vec sad ima veci efekat na populaciju koja je bitna od televizije i drugih masovnih medija. Od 1992 ne gledam RTS, od Dnevnika u kojem su pustili prilog iz Hrvatske sa odesecenim ljudskim glavama u prvom planu, videla su ga i moja deca koja su, u to vreme, imala 12 i 14 godina. Elem, slusam radio i to iskljucivo BG 2. Tokom studentskih i gradjanskih protesta, u vestima koje idu u 5 minuta do punog sata, objavljivali su kratku vest o aktuelnim desavanjima, ko, gde, kada, sta, bez komentara redakcije. U Ponedeljak, 7 Oktobra, na pocetku emisije "Sporovi u kulturi", pusten je intervju sa glumcem Narodnog pozorista koji je otvoreno objasnio sta se desava u pozoristu povodom novog pravilnika o radu, potpuno otvoreno i bez cenzure, na isti nacin na koji se o tome govorilo na N1 i nS. Eto, to je moj radio Bg 2, jedino mesto gde mogu da cujem pametne, u karijerama ostvarene poslenike u raznim sferama zivota, od nauke do umetnosti i to na onaj stari, pristojan radijski nacin. Ne kazem, mozda sam propustila neki prilog, emisiju, u kojoj je Bg 2 sledio uredjivacku politiku kuce, imam ja zivot i mimo radija, slusam odredjene emisije tokom nedelje ali mi je ovo u ponedeljak bas prijalo, cula se istina, brutalna, konacno.
Volter Posted 5 hours ago Posted 5 hours ago Planulo šest automobila u Beogradu: Ko šalje vatrenu poruku? https://vreme.com/drustvo/planulo-sest-automobila-u-beogradu-ko-salje-vatrenu-poruku/ Kao devedesetih gore kafići, automobili, pucnjave svakog dana. 2
Stiletto Posted 4 hours ago Posted 4 hours ago https://n1info.rs/biznis/janaf-dobio-dozvolu-da-i-u-narednih-sedam-dana-isporucuje-naftu-nis-u/ Još sedam dana odlaganja... Može li neko ko je potkovan u ekonomiji da mi rastumači čemu sva ova igranka 'oće kaki - neće kaki sa sankcijama NIS-u od januara do danas?
djura.net Posted 4 hours ago Posted 4 hours ago Mislim da nema tu mnogo ekonomije, igranka je cisto politicka na liniji Rusija - USA. I dalje verujem da je za nas najbolja opcija formiranje novog preduzeca u 100% drzavnom vlasnistvu koje ce lagano da preuzme ceo biznis od NISa i Gasproma. Jeste da bi u prvom naletu dosta ljudi izgubilo posao u NISu, ali bi mogli da se ponovo zaposle u novom preduzecu ili da se radi neko "preuzimanje".
Stiletto Posted 4 hours ago Posted 4 hours ago 6 minutes ago, djura.net said: Mislim da nema tu mnogo ekonomije, igranka je cisto politicka na liniji Rusija - USA. I dalje verujem da je za nas najbolja opcija formiranje novog preduzeca u 100% drzavnom vlasnistvu koje ce lagano da preuzme ceo biznis od NISa i Gasproma. Jeste da bi u prvom naletu dosta ljudi izgubilo posao u NISu, ali bi mogli da se ponovo zaposle u novom preduzecu ili da se radi neko "preuzimanje". Kako da lagano preuzme rafineriju? Kako da lagano preuzme 500 pumpi? Rusi da su hteli to da prodaju državi ili nekom drugom, uradili bi to dosad. Da država uradi nacionalizaciju, Firer nema petlju. Jedino da satera NIS u stečaj, ali to nije ni brzo ni lagano. Plus veliki fiskalni gubitak od poreza i akciza. Sme li to država sebi da dozvoli?
djura.net Posted 3 hours ago Posted 3 hours ago (edited) 34 minutes ago, Stiletto said: Sme li to država sebi da dozvoli? Sad kad izgleda kao da smo priterani uz zid, ne izgleda da imamo neki velik izbor, zar ne? Sam kazes da se nema petlje za nacionalizaciju, tako da to odmah otpada. Koje je drugo resenje? Ovo sto ja pisem ne bi moglo da se zavrsi ekspresno, ali sporim tempom da. Kad Gasprom izracuna da vise nema ocekivani profit od ovog trzista, sigurno ce po nesto da proda. Ili ne mora, sigurno ima drugih kompanija koje ce da otvaraju pumpe onda kad se Gasprom povuce. A pumpe su najmanji problem. Sto se tice akciza i poreza, tu ce biti ozbiljan problem, i nema druge solucije nego da se drzava odrekne dobrog dela dok ne vrati trziste 'pod svoje'. A za to mi se cini da ce trebati bar godina dana. Edited 3 hours ago by djura.net
Barkley#34 Posted 3 hours ago Posted 3 hours ago Kako bi ta nova firma preuzela rafinerijske i veleprodajne poslove?
Stiletto Posted 3 hours ago Posted 3 hours ago 6 minutes ago, djura.net said: Sad kad izgleda kao da smo priterani uz zid, ne izgleda da imamo neki velik izbor, zar ne? Sam kazes da se nema petlje za nacionalizaciju, tako da to odmah otpada. Koje je drugo resenje? Ovo sto ja pisem ne bi moglo da se zavrsi ekspresno, ali sporim tempom da. Kad Gasprom izracuna da vise nema ocekivani profit od ovog trzista, sigurno ce po nesto da proda. Ili ne mora, sigurno ima drugih kompanija koje ce da otvaraju pumpe onda kad se Gasprom povuce. A pumpe su najmanji problem. Sto se tice akciza i poreza, tu ce biti ozbiljan problem, i nema druge solucije nego da se drzava odrekne dobrog dela dok ne vrati trziste 'pod svoje'. A za to mi se cini da ce trebati bar godina dana. Srbija je malo tržište, sav prihod NIS-a u ukupnom prihodu GazpromNjefta i pogotovo Gazproma ne učestvuje više od 1%. Nisu Rusi ovde zbog zarade, već zbog političkih razloga. Ali ne mogu da dokučim šta im NIS daje više političkog uticaja na Firera od onog koji imaju sad. A još manje mogu da dokučim zašto SAD svako malo odlaže sankcije ruskoj kompaniji, te na mesec, te na nedelju dana... jedino ako se vode neki pregovori SAD i Rusije ispod žita povodom NIS-a, ali od januara dosad bi valjda nešto već dogovorili.
djura.net Posted 3 hours ago Posted 3 hours ago 1 minute ago, Barkley#34 said: Kako bi ta nova firma preuzela rafinerijske i veleprodajne poslove? Rafinerijske tesko bez ulaganja u novu rafineriju ili rafinerije, mozda da se zakupi neki deo rafinerije u 'komsiluku'. Nije jednostavno, to je najtezi deo, a posto je i JANAF u istom sosu sa nama, siguran sam da bi hteo da preusmeri makar deo nafte u neku komsijsku rafineriju. A veleprodajni problem se regulise zakonom, i to je tek drugi resenja. Sad je kljucno da se nadje nacin da cela zemlja ne kolabira bez urednog snabdevanja benzinom i derivatima. Cisterne, granice itd, kljucna stvar za novoosnovanu kompaniju za koju navijam. Znam, skupo resenje, ali na duzi period najbolje i najodrzivije resenje u interesu Srbije.
djura.net Posted 3 hours ago Posted 3 hours ago 5 minutes ago, Stiletto said: Nisu Rusi ovde zbog zarade, već zbog političkih razloga. Kljucna stvar, zato svako razmisljanje o ekonomiji nema smisla. Sami smo krivi sto smo se stavili stoprocentno na jednu stranu, sad ce da nas kosta (i treba) taj nedostatak vizije i razumevanja politickog okruzenja u kome smo.
Barkley#34 Posted 2 hours ago Posted 2 hours ago Pa dolazi nafta Janafom, samim tim nije stoprocentno orijentacija na jednoj strani. Drugo, bilo je loših strana prodaje Nisa Rusima ali je još gore što se nije spremala alternativa poslednjih desetak godina, kada je postalo jasno da se menjaju odnosi u Evropi. Sada nema lakog rešenja i bojim se da su te opcije sa novom firmom neostvarive, ni za godinu-dve. Niti ima para za ulaganje niti bi organizaciono mogao lako i brzo da se osmisli taj posao niti ima kadrova da vode posao (uostalom, upropaštavan je Nis naveliko pre prodaje). Cisterni nema dovoljno, Mol i Omv su rekli da ne mogu lako da nadomeste potrebno gorivo (pročitao sam da se uvozi 35% gotovog goriva, 65% dolazi iz Nisa), pitanje je da li ima rafinerijskih kapaciteta za zakup. Jedina nada je da se Ameri i Rusi dogovore nekako. Na dugi rok treba razmišljati kako rešiti tu priču uz promenu vlasti. 29 minutes ago, Stiletto said: Ali ne mogu da dokučim šta im NIS daje više političkog uticaja na Firera od onog koji imaju sad. Savršeno oružje za ucenu - lako i brzo se proizvede udarac na običnog čoveka i industriju, što bi osetio i poslednji bot.
djura.net Posted 2 hours ago Posted 2 hours ago 34 minutes ago, Barkley#34 said: Jedina nada je da se Ameri i Rusi dogovore nekako. Na dugi rok treba razmišljati kako rešiti tu priču uz promenu vlasti. To je eventualno odlaganje problema, karta na koju Vucic i SNS najradije igraju i koju maksimalno eksploatisu i u ovom slucaju. A da su se pre deset meseci preorijentisali na 'novu firmu' ili tako neko resenje, gomila teskih stvari bi bila za nama. Onda bi sve ovo odlaganje imalo smisla. Ovako smo samo potrosili skoro godinu dana i sada smo bez vremena za manevrisanje. Sto duze odlazemo, vremena ce biti sve manje. Po meni, Srbiji je potrebna drzavna firma, potpuno pod kontrolom drzave, koja ce se baviti ovim poslovima. Taj vid resursa dati stranoj kompaniji, bilo cijoj, je uzasan strateski potez. 39 minutes ago, Barkley#34 said: Pa dolazi nafta Janafom, samim tim nije stoprocentno orijentacija na jednoj strani. Pa stoprocentna orijentacija je u poslu rafinerije i distribucije. Janafom moze da dodje bilo cija nafta, mi 90% kupujemo iracku, sticajem okolnosti.
Barkley#34 Posted 1 hour ago Posted 1 hour ago 17 minutes ago, djura.net said: Po meni, Srbiji je potrebna drzavna firma, potpuno pod kontrolom drzave, koja ce se baviti ovim poslovima. Taj vid resursa dati stranoj kompaniji, bilo cijoj, je uzasan strateski potez. Tu se slažemo. Jedino nas jebe činjenica da se državno ovde smatra svačijim, kad se čerupa. Kao i Eps, Telekom...
Recommended Posts