Jump to content

Recommended Posts

Posted
On 9/17/2024 at 10:49 PM, MeanMachine said:

neki plac koji imamo u jajincima

ako je ovo i dalje aktuelno, pisi u inbox, mozda sam zainteresovan : )

Posted (edited)
7 minutes ago, wrach said:

ako je ovo i dalje aktuelno, pisi u inbox, mozda sam zainteresovan : )

Zakomplikovalo se. Tako da nije aktuelna prodaja ☹️

Edited by MeanMachine
  • Thanks 1
Posted
On 4/15/2024 at 7:37 PM, Kronostime said:

Razmisli i o kupovini nekog kampera - za tebe i gospodju vuces  vozis kucicu opremljenu prema vasim potrebama.

Nije ti problem voznja, a znas sta ocekujes ma gde da se uputis.

Puza na avatar da stavis ako ti se svidja ideja. :classic_biggrin:

On 4/15/2024 at 7:39 PM, Koca Popovic said:

Kamper. Jedna od rijetkih stvari koje ne volim ni pod tackom razno.

On 4/16/2024 at 10:09 AM, Selina said:

Taj plezir ima veze s mozgom samo u USA, Kanadi, Australiji, nikako po Evropi gde na kraju krajeva moras negde da ga sladistis

7-8 meseci u godini. Ni ja to ne volim, moj muz se zanosio neko vreme sa kamperom, ali je na kraju shvatio da je to bacanje para

u "nevidelicu" ( izraz moje babe). A dobar i golem kosta i do 100.000.

On 4/16/2024 at 5:37 PM, Koca Popovic said:

Da odmah kazem, mogu da vozim ali istovremeno mrzim da vozim. Kamperi su nevjerovatno popularni u Skandinaviji. Ali ja to ne volim. Ovdje su vrlo popularne vikendice za izdavanje koje su dosta jeftinije od hotela a i u prirodi su. Po meni je mnogo lakse putovati sa obicnim autom i odsjedati u takvim vikendicama. Kamper kupis i imas svoj obican automobil. Dupli trosak. Ovo sto si ti naveo je bas tako i malo skuplje. Pitanje je koliko ja treba da koristim kamper da bi me kostalo jeftinije sa kamperom nego sa obicnim autom i koristenjem raznih prenocista. Ovo drugo je skuplje ali u kom periodu? Mnogo toga ima u ovoj matematici.

On 4/16/2024 at 6:13 PM, Kooineeperk said:

Bukvalno ovo - svako ima svoju matematiku. 

Nekom se isplati samo iz prostog razloga sto moze da uskoci u kamper i krene, bez cimanja oko bookinga, kad je sta raspolozivo, koje su cene, neizvesnosti sta ces zateci u apartmanu/kucici. Za kamper znas koliko te kosta, i nemas tog cimanja zakazivanja i znas sta da ocekujes 😄 

A onaj kome posao nije vezan za neku fabriku, kancelariju, moze da radi sa bilo koje lokacije, moze mu biti bas zgodno...

Eh da sam mlad... 😄 

vrlo zanimljiva tema. meni su kamperi super iako više nisam u godinama kada su ljudima prvi izbor. opet svake godine viđem ljude koji su duboko zagazili u osmu deceniju koji kamperom dođu od hamurga do grčke i tamo provedu nekoliko meseci, uglavnom vozeći dasku za surf/kajt.

međutim ne upisujem se zbog toga nego zato što svuda po evropi kreće hajka protiv kampera i na kraju jedina opcija ostaje parkiranje i boravak na organizovanim placevima. to em košta neke pare, em je protiv vere i doktrine slobodnog putovanja i boravka u prirodi. ovo leto je u celoj grčkoj počelo dosta strogom zabranom boravka za kampere van organizovanih placeva a onda je krajem jula došlo do tihe izmene jer je neko shvatio da će ovo dosta okrnjiti prihode od turizma pa se odustalo od kažnjavanja i proganjanja.

ono što hoću da kažem je da to nije neka opcija na koju se može trajno računati jer su političke promene moguće. ono što je opcija u nekim zemljama je da se kupi kamper, parkira na svom komadu zemlje i onda koristi kao vikendica. i to ume da bude zakonski granično ali ako si vlasnik zemlje i ako je plac na građevinskoj zemlji onda ti u principu ne mogu ništa, za par hiljada evra si rešio. broj bugara koji to rade kako u bugarskoj tako i poslednjih godina u severnoj grčkoj je sve samo ne zanemariv.