Jump to content

Message added by NMX,

Drugari,

 

Pošto nam se bliži verovatno najuzbuljdivija sezona u domaćoj košarci u poslednjih desetak i više godina, pošto je u toku prelazni rok gde iz dana u dan imamo vesti i vesti novi mod tim vox92 košarke vam je spremio nekoliko pravila kojih ćete morati da se pridržavate kako biste (i) održali nivo diskusije neophodan za forum kakav želimo i (ii) kako biste pomogli novom mod timu da ima što manje posla.  Ova pravila su svakako podložna promeni i pooštravanju ukoliko bude bilo potrebno te imajte i to u vidu.

 

Mimo postojećih pravila foruma sa kojima ste već upoznati i čije vrednosti pokušavamo da baštinimo još od devedesetdvojke a koja možete naći na

 

 

shodno specifičnoj situaciji i brojnim dešavanjima u domaćoj košarci, želeli bismo da vam skrenemo pažnju i na sledeće:

 

-        Tata topik vam je i mama i tata, tj. (pošto ima gomila pravnika međ’ modovim) sine qua non merenja patke na forumu;

-        Bićemo maksimalno fleksibilni kada je Tata u pitanju i pustiti diskusiju ma koliko glupa bila, ma koliko se trolovalo ili pričalo o budalaštinama, sve i da najavljujete Lebrona u Zvezdi a Durenta u Partizanu, dokle god nema homofobije, šovinizma i ad hominem napada. Bude li toga, kažnjavanje će biti rigoroznije u odnosu na Pravilnik foruma jer je već dopuštena diskusija maltene bez ikakvog kriterijuma;

-        Topik pojedinačnog kluba treba da bude maksimalno oslobođen od Tata tema, posebno da bude oslobođen od diskusije o pojačanjima ili vestima u vezi sa drugim klubom;

-        Nemojte spamovati sa reportovanjem za Tata postove, učestvujete u diskusiji koja je u stratu takva kakva jeste, nemojte očekivati moderisanje takvih stvari dokle god nema homofobije, šovinizma i ad hominem napada;

 

Maksimalno izlazimo u susret sa ovim dosta liberalnim pristupom diskusiji, nemojte to zloupotrebljavati i terati nas da brišemo i banujemo redom.

 

Hvala.

Mod tim Vox92 košarka

Recommended Posts

3 minutes ago, Inbox said:

Kada se povratis od kotrljanja (ipak si u godinama), procitaj sta BBC pise na srpskom 

„Najbolja košarka igrala se u Prvoj, Drugoj, Trećoj gimnaziji, kao i Gimnaziji Kralj Aleksandar Prvi na Senjaku, gde je danas Arhiv Jugoslavije.

„Iz njih su došli pioniri naše košarke koji će posle Drugog svetskog rata igrati za Partizan i Zvezdu", navodi Miletić. 

A košarka se u Beogradu igrala i tokom rata.

„Da, na Tašmajdanu i Kalemegdanu se igralo prvenstvo Beograda na kojem su se ti budući velikani zaljubili u košarku i odlučili da joj se posvete posle rata".

Među njima su bili Srđa Kalember, Milorad Sokolović Sokol, Vasa Stojković, ali i četiri osnivača košarke:

Bora Stanković, Nebojša Popović, Aca Nikolić i Radomir Šaper.

KK Crvena Zvezda je osnovana kada? :default_coffee:

Edited by Kronostime
  • Ha-ha 1
Link to comment
Share on other sites

1 minute ago, Prijatelj Mitar said:

 

Ma ona obznana koju si okacio jeste jedna najobicnija "hrkotina", ali mojne tu pricu "nismo isti" kad jesmo, ima budala i ovamo i onamo kao i normalnih ljudi, nema svrhe ici dublje u pricu. 

Ono, jes` Prijatelju Mitre, ama ovi tvoji podizu lestvicu pizdarija sve vise i vise.

I kukate na KKP?

:krstipd4:

Link to comment
Share on other sites

Otisao da se ispovracam i tako pripremim za svoj prvi, nadam se i poslednji post na ovoj... ahm, temi. 

Da me ne spopada nagon za bljuvanjem dok ovo pisem.

 

Cega se pametan stidi, time se budala ponosi. Narodna izreka na koju nas navodi Kronos, opisujuci performans, pardon, pizdariju sa guslama na Zvezdinom EL mecu protiv Turaka. No, zahvaljujuci blagodetima srpskog jezika, ova izreka moze da se malo i okrene, a da opet bude tacna i poucna: Cime se pametan ponosi, toga se budala stidi. Sto je, po mom misljenju, primerenije datoj situaciji i stavu autora koji svoju ekspresiju vrsi najcesce kroz gifove i klipove. Ja cu odgovoriti recima, u nadi da ce ovaj nacin izrazavanja ipak razumeti.

 

Osim subjektivnog osecaja zaljenja sto mu otac, djed ili pradjed nisu objasnili znacaj gusala za Srbe kroz istoriju naseg naroda, postoje i objektivni motivi mog pisanja. Ovakav pokusaj ismejavanja, sprdnje, vredjanja jednog od stubova identiteta srpskog naroda i na taj nacin ponistavanje njegovog esencijalnog znacaja u opstanku istog, je u najmanju ruku sramotan. A kada to dolazi od, po godinama, zrelog coveka, koji sebe konstantno predstavlja kao iskusnog i prekaljenog putnika kroz vijugave staze zivota, koji nam cak daje i spisak devojaka sa kojima je navodno bio u vezi, sve sa geografskim odrednicama da bi se naglasila fama o vaskolikom exSFRJ svaleru, onda ne postoji ni jedno valjano opravdanje za ispade ovog tipa. Nije problem sto on u borbi protiv mrskog neprijatelja koristi apsolutno sve pravilima foruma dozvoljene, ali cesto i nedozvoljene moduse komunikacije, to je odraz njegovog karaktera, njegove duse i u krajnjoj liniji, kolicini slobodnog vremena koje ima. Problem je sto ce to neko mladji videti i procitati, bez kritickog misljenja, konformisticki na kraju i prihvatiti kao formu istine.

 

Hajde svi da se smejemo guslama, hajde svi da kulturno-umetnicka drustva proglasimo seljacima, hajde da nasu narodnu nosnju, nas folklor u najsirem znacenju te reci odbacimo, da ga se odreknemo i proglasimo za atavizam starih vremena za koje nema mesta u Srbinu novog, vrlog sveta. Ionako smo unisteni, sludjeni, isprogramirani da osecamo odbojnost ka nasoj istoriji i tradiciji, nasoj veri i nasim obicajima, sta je jos jedan random post na tamo nekoj njesra temi nekog levog foruma.

 

Gospodo, vasa rec ima tezinu. Vasa rec nosi odgovornost. Vasa rec vas definise kao coveka. Vasa rec ostaje zauvek zapisana. Nemojte je uzalud traciti. 

  • Like 9
  • Thanks 3
  • Ha-ha 3
Link to comment
Share on other sites

Čista zamena teza.

 

Gusle kao gusle nisu niti bi trebalo da budu sporne, iz svih razloga koje si naveo, koliko god da ih ja ne slušam.

 

Ne bi bio problem (čak je poželjno) ni da se povremeno organizuju i nastupi KUD-ova pre meča ili na poluvremenu, kao što se radi u NBA.

 

Međutim, svi znamo zašto je pozvan guslar baš tada i nikada više, a to nema nikakve veze sa napred napisanim. I ti to znaš, kao što znaš i da je mnoge bilo sramota zbog toga, ali se praviš nevešt i prebacuješ loptu na drugu stranu.

  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

16 hours ago, Kronostime said:

KK Crvena Zvezda je osnovana kada? :default_coffee:

Ja sam bez googlanja napisao to sto sam napisao jer je poznata istorijska cinjenica onima koji malo znaju o kosarci, a nisu zlonamerni.

Zatim sam nasao clanak BBC-ja da odgovorim na tvoju 1923. godinu. Ona je bez ikakvog znacaja za ono sto sam ja komentarisao, sto i pise u samom tekstu jer se kosarka nije primila tada. 

Mislim da je jasno da kosarka na ovim prostorima pocinje nakon WW2, a u tekstu su naznaceni oni koji su je promovisali i pogurali. Svi su nekada bili u CZ, a neki samo u CZ, dok je Bora osvajao titule sa CZ, ali i igrao za KKP. Profa je igrao i trenirao oba blizanca, dok je titule osvajao u KKB kao trener (ako se ne varam). 

Ja razumem zavitlavanje i podmetanje (popularno merenje organa), ali ne i iskrivljavanje smisla komentara i cinjenica koje su za to vezane 

I na kraju, apsolutno je nebitno kada je osnovana KKCZ jer nisam pisao o KKCZ vec o crveno belim ljudima... 

Link to comment
Share on other sites

1 minute ago, Prijatelj Mitar said:

 

I narativ "nismo isti" je sovinizam.

Ne, to je ogradjivanje od prostakluka, brojanja krvnih zrnaca, samoproglasavanja nekim stubom SrBstva, gadjanjem protinicke klupe svinjskim papcima, velicanja ratnih zlocinaca .......

Isto mislim i za istu takvu stoku sa nase strane brda.

:default_coffee:

Link to comment
Share on other sites

1 minute ago, Kronostime said:

Ne, to je ogradjivanje od prostakluka, brojanja krvnih zrnaca, samoproglasavanja nekim stubom SrBstva, gadjanjem protinicke klupe svinjskim papcima, velicanja ratnih zlocinaca .......

Isto mislim i za istu takvu stoku sa nase strane brda.

:default_coffee:

 

Pa ako isto mislis i za vasu stoku, na koga se onda odnosi "nismo isti" ?

  • Like 10
  • Ha-ha 1
Link to comment
Share on other sites



Ne, to je ogradjivanje od prostakluka, brojanja krvnih zrnaca, samoproglasavanja nekim stubom SrBstva, gadjanjem protinicke klupe svinjskim papcima, velicanja ratnih zlocinaca .......
Isto mislim i za istu takvu stoku sa nase strane brda.
:default_coffee:


Kako lepo sam sebe pobiješ u jednoj rečenici - "nismo isti", nema veze što posle kažeš da imate, ni manje ni više nego istu takvu stoku sa vaše strane brda...
Link to comment
Share on other sites

3 hours ago, madafaka73 said:

A kada to dolazi od, po godinama, zrelog coveka, koji sebe konstantno predstavlja kao iskusnog i prekaljenog putnika kroz vijugave staze zivota, koji nam cak daje i spisak devojaka sa kojima je navodno bio u vezi, sve sa geografskim odrednicama da bi se naglasila fama o vaskolikom exSFRJ svaleru, onda ne postoji ni jedno valjano opravdanje za ispade ovog tipa. Nije problem sto on u borbi protiv mrskog neprijatelja koristi apsolutno sve pravilima foruma dozvoljene, ali cesto i nedozvoljene moduse komunikacije, to je odraz njegovog karaktera, njegove duse i u krajnjoj liniji, kolicini slobodnog vremena koje ima. Problem je sto ce to neko mladji videti i procitati, bez kritickog misljenja, konformisticki na kraju i prihvatiti kao formu istine.

 

 

Spoiler


Spoiler

giphy.gif?cid=ecf05e47jskysfbin8xxjrm7qv

 

Spoiler

giphy.gif?cid=790b76111f15070efc5aca19ea

Spoiler


giphy.gif?cid=ecf05e47lydfw42gurmgmbj8sj

 


 

 

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Create New...