Jump to content

Recommended Posts

Posted
On 3/30/2026 at 11:01 PM, stoudemire said:

sad sam se setio mog omiljenog final foura, onog iz 2008, prvo polufinale memphis johna calliparija s neverovatnim derickom roseom uz podršku douglas-robertsa dobija favorizovani ucla koji je imao brutalnu ekipu gde su bili westbrook, kevin love, mbah a moute i darren collison. 

u drugom polufinalu kansas (brandon rush, mario chalmers, darrel arthur...) rutinira moćnu severnu karolinu koja je imala najboljeg koledž igrača te godine tylera hansbrougha, dannyja greena, ty lawsona i waynea ellingtona.

i u finalu već viđenu pobedu memphisa sprečava mario freakin chalmers trojkom na dve sekunde do kraja i kansas pobeđuje u produžetku.

Sto se tice Turnira, jedan od ludjih je bio one 2018. kad je Virginiu sa 31-2 regularkom, kao dominantan #1 seed nacisto olupao, odvalio UMBC, a na f4 otisla Loyola nakon sto je prvo izbacila nezgodni Miami, a onda u vrlo tesnim i uzbudljivim mecevima resila prvo te godine strasno jak i kvalitetan Tennessee, pa Nevadu, pa Kansas State. Naravno, Nova je bila brutalna te godine i resila sve prakticno s pola gasa, verovatno peak Wrightove slot kosarke.

A godinu ranije mislim je Oregon na f4 nesrecno izgubio od mrtvih Tar Heelsa u polufinalu kad je Jordan Bell plakao dok je davao izjavu posle meca...

Posted
50 minutes ago, McLeod said:

Ja nista nisam rekao u vezi njegovog potencijala i kakav ce biti u NBA, samo sam govorio o fizikalijama, jer si ti pomenuo da su NCAA ekipe fizikalnije. To je bas daleko od istine, cak i kad gledas te elitne atlete i da sastavis all-star tim od lottery pickova tesko da ce moci da se nose sa random ekipama Evrokup kvaliteta jer su to uglavnom decaci od 19-20 godina.

A kamoli da uzmes sampiona NCAA koji ima recimo jednog lottery picka, jednog kasna prva runda, jedan druga runda i jos jednog koji ce se smucati po G League, i mozda jos 2-3 od kojih ce jedan eventualno biti u Evropi, a ova dvojica u Meksiku/Tajlandu.

Trecina tima se nece profi baviti kosarkom. Dok u Evrokup ekipi imas odrasle muskarce, iskusne i takticki potkovanije gde je i 12. igrac profi kosarkas, a ne hemicar ili ekonomista.

Poređenje je bilo sa KLS i ABA. Evroliga je nešto drugo. 

Na primer, Kostić je imao 14 poena u proseku u KLS. Ove sezone u timu koji nije ni došao na finalni turnir imao je 5 poena, a još je godinu dana stariji.