Jump to content

Recommended Posts

Posted
1 minute ago, Borko said:

Mi smo treci najbrzi u kvalifikacijama barem 🙂

Sains je morao da abortira krug zbog Botasa!! Mogli smo 4-5 lagano

Sto bi znacilo da smo brzi i od RBR ako se izuzme faktor Maks.

• Like 1
Posted

Tacno tako Radoje, mislim da je Max trenutno top dog na stazi. Da je njemu Mercedes u rukama, verujem da bi gore ponizavao ostale nego Luis

Posted
1 minute ago, Radoye said:

Sto bi znacilo da smo brzi i od RBR ako se izuzme faktor Maks.

Pa zar nije izgledalo tako? :thumbup:

• Like 1
Posted

Nisu krugovi za brisanje, bilo je na pocetku objasnjenje, mogu sva 4 tocka biti iza bele linije, ali ne mogu iza ivicnjaka, a on je imao u svakom momentu neki od tockova na ivicnjaku (ovaj crveno-beli deo).

Sto se Ferarija tice, ovo je posledica onog tajnog sporazuma sa FIA-om. Oni gube oko 6 desetinki u prvom sektoru koji traje 16 sekundi, gde ima samo jedna krivina i gde je snaga agregata kljucna. Ocito su oni radili nesto ilegalno tad, sad vraceni na legalni motor/gorivo/ulje, sta god, i kao posledica toga evo ih u midfildu.

Botas mi ubi sve fantazije, grrrr :smiley7:

Posted

Ako sezona bude kao kval, i ako Bot moze nesto da uradi, mozda vidimo neku unutrasnju borbu u Mercedesu ali sumnjam...

Ali zato izgleda da cemo imati pravi rat za ostale ozicije, mozda je RedBull siguran na P3 i P4 ali i McLaren i RacingPoint deluju opasno. 

Ferrari... jbt... haos. 

Moj Williams nesto bolji nego prosle sezone ali tesko da ce tu biti bodova u ovako kratkoj sezoni. 

Posted
Ako sezona bude kao kval, i ako Bot moze nesto da uradi, mozda vidimo neku unutrasnju borbu u Mercedesu ali sumnjam...
Ali zato izgleda da cemo imati pravi rat za ostale ozicije, mozda je RedBull siguran na P3 i P4 ali i McLaren i RacingPoint deluju opasno. 
Ferrari... jbt... haos. 

Moj Williams nesto bolji nego prosle sezone ali tesko da ce tu biti bodova u ovako kratkoj sezoni. 
Sutra će opet Lewis da obriše patos sa njim.

A Williams bi mogao do bodova kad bi imao dva pilota.

Odesláno z mého BBF100-1 pomocí Tapatalk

Posted

Uzalud se nadas kume Botasovom otporu. Ovo mu je jedna od omiljenih, ako ne i omiljena staza u kalendaru. Secas se sta je radio sa Vilijamsom ovde. Njegova forma zavisi od staze do staze i zato ne moze ugroziti Hamiltona.

Posted
2 minutes ago, Downforce said:

Noris je ozbiljan kapital. Navijam i za McL sutra da bude sto bolji rezultat.

Oba vozaca su nam izvanredna. I dalje smatram da je Sains (koji je morao zbog Botasa da odustane od kruga) trenutno nesto bolji, i njegova izdaja je zaista unistila mogucnost da godinama imamo kontinuitet u vozackoj postavi, pritom su to dva odlicna vozaca koja se medjusobno gotive

Posted
1 minute ago, MetalHead said:

Cini mi se da ste jako blizu i Alfa Romeu i Hasu, Rasel moze s tim do bodova. Ne bih Latifija uzimao za merilo kvaliteta bolida.

1 minute ago, Borko said:

izdaja

Spanac jbg. 😉 😜

Posted
Just now, Radoye said:

Cini mi se da ste jako blizu i Alfa Romeu i Hasu, Rasel moze s tim do bodova. Ne bih Latifija uzimao za merilo kvaliteta bolida.

Oba su osakacena kao Ferari, isti razlog ocigledno. A tek ce da tonu kako sezona odmice. Jedino ako Ferari smisli nesto novo sa motorima, al tada ce biti kasno

Posted

S obzirom na manji broj trka doneto je pravilo o "pro rata" koriscenju komponenti, drugim recima proporcionalno ce se smanjiti broj komponenti zavisno od broja trka, e sad tamo gde je trebalo biti recimo 3.2 tu ce pretpostavljam morati dozvoliti 4 i slicno, ali  dok ne saznamo tacan broj trka ne mozemo znati da li ce neke komponet dobiti dopust i kraci zivotni vek ili ce ostati identican.

Posted

Ako sam dobro ispratio Verstapen ima opciju da zapocne trku sa srednjim mekim, dok Mercedes zapocinje sa mekim gumama ? Cini mi se da Verstapen ima istu strategiju kao i prosle godine sa jednim  zaustavljanjem, ako sam dobro ispratio.

• Like 1
Posted
1 minute ago, Zvezdinho said:

Ako sam dobro ispratio Verstapen ima opciju da zapocne trku sa srednjim mekim, dok Mercedes zapocinje sa mekim gumama ? Cini mi se da Verstapen ima istu strategiju kao i prosle godine sa jednim  zaustavljanjem, ako sam dobro ispratio.

Nema opciju, vec mora da zapocne trku sa zutim, jer je sa njima postavio najbrze vreme u Q2. A koja ce strategija biti, videcemo.

Posted
28 minutes ago, Zvezdinho said:

Pa to. Bice jedno zaustavljanje. Ovi sa mekim morace 2 puta da se zaustave. Bice zanimljiva trka ako Max bude na nivou. 

Ne mora da znaci da ce biti zaustavljanje manje, s obzirom da svi moraju da voze dve razlicite smese guma. Mozda Maks bude isao zuto-crveno-crveno.

Ono sto mu start na tvrdima nudi je veca fleksibilnost u odabiru taktike, ostali su manje-vise zaglavljeni u rani prvi stop dok Maks moze da ceka neku zutu zastavu ili slican oportun trenutak za svoj prvi stop.

Posted (edited)
5 hours ago, Zvezdinho said:

Konačno neko ovde ko zna o pravilima manje čak i od mene 😂

Edited by 5_Webber
  • Ha-ha 1
Posted
14 hours ago, Alek The Great said:

A mozda bude isao zute-bele, mozda cak i zute-crvene. Sve ce to zavisiti od toga koliko mu traju zute i naravno od toga kako startuje.
A mozda i bude kise i onda sva taktika pada u vodu.

Prosle godine njegov prvi pit stop je bio u 31.krugu.