Jump to content

ATP turniri 250&500

zoe Bg

Recommended Posts

Izborio Fis treci set iako se nosi sa fizickim problemima. Spasao je na 4-4 3 vezane BP i u tajbrejku dobio na razliku. Dobro finale, navijam za Fisa, bas ima resilience i stabilnost a jako je mlad. 

Nikako mi ne odgovaraju ovi novi termini finala usred radne nedelje. Vikendom bih možfa još i izbunarila neki strim ako nisam negde gde se pušta prenos, ali ovako utorak ili sreda iz čista mira, šanse nema da i to malo vidim. Krivo mi baš zbog finala Pekinga.

Nisam uspeo da odgledam treci set, vidim da je dobio Fis, bas mi je drago. Uspeo je nekako da prevazidje fizicke probleme, bio je na ivici provalije kad je izvukao 0-40 da Amber servira za mec, iscupao tesan TB na razliku i onda osvojio titulu. Izgubi Fricko od osvajaca, steta. Svaka cast za Artura, druga 500ica ove sezone, posle Hamburga na sljaci gde je tukao Zvekija u finalu, sada uzeo i dvoransku. Verovatno ce ga stici umor u Sangaju, ali ostvario je strava rezultat.

Finale Pekinga: Sinner-Alcaraz. Dobro je za Fricka sto niko od konkurenata za Torino nije ostvario neki specijalan rezultat. Sada je potreban dobar rezultat u Shangaju, minimum R16. Potrebno je dobiti dva meca za to, sto nije lako, prosiren je i Sangaj. 

Inace dzaba kenjaju svi oko prenatrpanog rasporeda. Meni su zanimljiviji znatno i ovi prosireni mastersi i pruzaju sansu nize rangiranim igracima da se i oni naigraju i zarade. Bole me uvo za ove primadone sto samo kmece. 

Dobi Alkaraz, nisam mogao da gledam bas sa paznjom jer radim, ali generalno vrlo napet mec, ne toliko ultra kvalitetan koliko sam uhvatio. Siner je poveo 3-0 u odlucujecem tajbrejku, da bi Alkaraz zavrsio mec sa 7 uzastopnih poena.

I u prvom setu je imao prvi brejk, vodio 4-1, pa prosuo. Bas klasican njegov rolerkoster.

Edited by McLeod

• 2 weeks later...

U Stokholmu je Vavrinka zalicio na starog sebe posto je bas rutinirao Nakasimu, vrlo iznenadjujuce.

Djere je imao jedan dobar set protiv Pola, izgubio je 6-2,7-6. Servirao je za set u drugom ali se raspao i to je bio kraj. Stare boljke ga prate, na kraju ce onaj izgubljeni mec na RG protiv Nisikorija da mu obelezi karijeru.

Striker iznenadio Beretinija, bas mu je dobro radio forhend incidentno, Rud dobio Sonega.

U Antverpenu je FAA uspeo da dobije nekako Fucovica, sto mu je prva pobeda na ATP turniru u dva meseca (pre toga dobio Ruda u Sinsiju), a u Alma Ati je slabiji setup, jedino vredno pomena da je Mahac predao u drugom kolu, blagog pojma nemam zasto je isao tamo, nisam video da li je ozbiljnija povreda u pitanju, to bi bas bilo kretenski da tako zavrsi sezonu.

• Like 2

Kec pobedio Djarija u TBu 3eg seta, bravo. Sada na Paula, koji je zeznut, ali imao je uspeha protiv njega, 2 pobede na AO ove godine i pre dve kada se prvi put ozbiljnije probio. Moze to biti zanimljiv mec u najavi.

Tiafoe posle velike borbe izbacio Evansa. Solidan mec je bio sa dosta izlazaka na mrezu i slajseva. Sada Frensa ide na Vukica, koji napreduje.

• 2 weeks later...

Tek sam sad ukapirala da ovo ima na Areni :frusty:

Bravo za Hamada, uzeo set. Ali majica mu je užasna :classic_unsure:

Uzeo još jedan set i meč, bravo! :18:

Sjajno je igrao ovaj deo što sam ispratila, lepo bi bilo da uspe taj nivo da drži malo duže.

Edited by alcesta
  • Like 1

Nisam danas uspela da gledam, samo vidim da Lajović prošao dalje a da se Kecmanović obrukao solidno pred domaćom publikom. Ne znam je li se povredio ili nešto slično.

Šapovalov i Fučovič su morali da igraju kvalifikacije, e dokle su dogurali...

Edited by alcesta

U nedelju je bilo iznenadjujuci broj ljudi, a kad je igrao Medjedovic bila je bas dobra atmosfera.

Karte za taj dan nisu bile uopste skupe, 500 dinara za mesta iza igraca, par metara od terena. Ne znam kolika je cena za kasnije, od QF pa do kraja.

Ali mislim da je problem sa posetom tokom radnog dana taj sto mecevi pocinju prerano i ljudi ne mogu da stignu (u Beogradu je poslednjih par nedelja totalni kolaps). Realno, mecevi su skoro gotovi vec oko 18h, a ne postoji neki vecernji program gde bi 2 meca pocinjali od 18h, onda bi sigurno i poseta bila veca.

• Like 6

Slab turnir, baš slaba 1/8 i 1/4 finala po imenima i svemu i ako je obećavalo po listi učesnika do pre par dana pre početka ali avaj, otkazi i povlačenja.

Možemo imati domaće polufinale Djere-Hamad a sa druge strane Lehecka-Shapovalov što je koliko toliko neki nivo.

19 hours ago, lansky said:

Slab turnir, baš slaba 1/8 i 1/4 finala po imenima i svemu i ako je obećavalo po listi učesnika do pre par dana pre početka ali avaj, otkazi i povlačenja.

Možemo imati domaće polufinale Djere-Hamad a sa druge strane Lehecka-Shapovalov što je koliko toliko neki nivo.

Turnir nedelju dana pred Torino je nezgodna pozicija. Mnogo zavisi od race liste, sad je vec bilo jasno ko ide u Torino sto je naravno onda imalo negativne posledice za kvalitet vrha na turniru. Van toga mislim da je turnir imao solidan cutoff za 250.

Na kraju i stvarno imamo Djere-Medjedovic i Lehecka-Sapovalov polufinale. Djere/Medjedovic pobedom u polufinalu imaju siguran renking u prvih 110, a pobedom u finalu povratak/prvi ulazak u prvih 100.