Mina D. Harker Posted 7 hours ago Posted 7 hours ago Nemam pojma, troluje Papu, on i njegovi su u ratu sa Papom, nešto su mu iz Pentagona čak i prijetili. Sam Tramp čak nije ni religiozan, a fundamentalisti koji ga podržavaju ne vide Papu kao vrhovnog vjerskog poglavara, za njih je to Tramp. Meni kao ateistkinji svejedno - samo nazivam stvari pravim imenom što se hrišćana tiče - ali katolicima možda nije svejedno. 2
Helena Posted 7 hours ago Posted 7 hours ago Protestantima papa nije vrhovni poglavar a većinska Amerika je ipak protestantska. Vans je novokomponovani (bukvalno) katolik, to je postao/izabrao nešto pre 2020. Nije religiozan nimalo, ali i on manipuliše, pa jel ima onu plavušu lujku koja nešto moli, propoveda i slično. 1
Helena Posted 7 hours ago Posted 7 hours ago Ali sad sam pogledala sliku bolje, idiotska je na više nivoa. Prvo mi je na pamet oni njihovo God bless America, a on je naravno God. Američki orao sa ratnim avionom i statuom slobode, koju joj je poklonila Francuska, valjda zna toliko
Angelia Posted 6 hours ago Posted 6 hours ago 3 hours ago, djura.net said: Evo pokusavam da se setim slicne pozicije bilo kog politicara jos od vremena Austrijskog Molera, koji je globalno pokrenuo toliko zla i koji je direktno uticao na obicne ljude svuda na planeti, negativno, naravno. Jedina dobra stvar koju je uradio, racunajuci i prvi mandat, je javna podrska Orbanu. Bilo koji njegov drugi potez moze se oznaciti samo izmedju lose i katastrofa. Posto ti znas sta je bilo dobro a sta lose za americke gradjane.... Ali moler mora da se pomene. 1 hour ago, Mina D. Harker said: Nemam pojma, troluje Papu, on i njegovi su u ratu sa Papom, nešto su mu iz Pentagona čak i prijetili. Sam Tramp čak nije ni religiozan, a fundamentalisti koji ga podržavaju ne vide Papu kao vrhovnog vjerskog poglavara, za njih je to Tramp. Meni kao ateistkinji svejedno - samo nazivam stvari pravim imenom što se hrišćana tiče - ali katolicima možda nije svejedno. Protestanti I katolici nisu ista stvar. Vecina u americi ne mari Papu.
Mina D. Harker Posted 6 hours ago Posted 6 hours ago Lijepo se pročita moj post pa se vidi gdje sam trpala protestante i katolike u isti koš i tvrdila da protestanti (i većina Amerikanaca) priznaju Papu za duhovnog vođu. Mislim da sam se izrazila dovoljno jasno, ako ne - ponovo pročitati post. Znam valjda osnovne stvari majkumu. 1
Helena Posted 6 hours ago Posted 6 hours ago Nisam na tebe mislila, na tranpa jesam Papa je odbio i Vensov poziv na tu proslavu 250 godina nezavisnosti Ove godine USA organizuje i Mundijal... Iran se kvalifikovao. Šta će ti biti, bog sveti zna. 1
Angelia Posted 5 hours ago Posted 5 hours ago 3 hours ago, djura.net said: Evo pokusavam da se setim slicne pozicije bilo kog politicara jos od vremena Austrijskog Molera, koji je globalno pokrenuo toliko zla i koji je direktno uticao na obicne ljude svuda na planeti, negativno, naravno. Jedina dobra stvar koju je uradio, racunajuci i prvi mandat, je javna podrska Orbanu. Bilo koji njegov drugi potez moze se oznaciti samo izmedju lose i katastrofa. Posto ti znas sta je bilo dobro a sta lose za americke gradjane.... Ali moler mora da se pomene. 1 hour ago, Mina D. Harker said: Nemam pojma, troluje Papu, on i njegovi su u ratu sa Papom, nešto su mu iz Pentagona čak i prijetili. Sam Tramp čak nije ni religiozan, a fundamentalisti koji ga podržavaju ne vide Papu kao vrhovnog vjerskog poglavara, za njih je to Tramp. Meni kao ateistkinji svejedno - samo nazivam stvari pravim imenom što se hrišćana tiče - ali katolicima možda nije svejedno. Protestanti I katolici nisu ista stvar. Vecina u americi ne mari Papu.
djura.net Posted 5 hours ago Posted 5 hours ago (edited) 14 minutes ago, Angelia said: Posto ti znas sta je bilo dobro a sta lose za americke gradjane.... Ali moler mora da se pomene. Gde sam ja pretendovao na to da znam sta je bilo dobro a sta lose za americke gradjane? Pomesala si me sa nekom. A paralelu sa molerom sam jasno povukao na pitanju uticaja jednog politicara na ogroman broj ljudi na planeti. Nisam govorio o podudaranjima politika koje vode, a tu tek Trump (i Vens) ne stoje dobro, blago receno. Edited 5 hours ago by djura.net
Angelia Posted 5 hours ago Posted 5 hours ago 38 minutes ago, djura.net said: Gde sam ja pretendovao na to da znam sta je bilo dobro a sta lose za americke gradjane? Pomesala si me sa nekom. Pa rekao si da je jedina dobra stvar javna podrska Orbanu, ima dobrih stvari koje su se dopadale americkim gradjanima. Kakve veze ima Orban nemam pojma. 38 minutes ago, djura.net said: A paralelu sa molerom sam jasno povukao na pitanju uticaja jednog politicara na ogroman broj ljudi na planeti. Nisam govorio o podudaranjima politika koje vode, a tu tek Trump (i Vens) ne stoje dobro, blago receno. Pa da, isto kao Hitler 😀 ubio milione ljudi...
djura.net Posted 4 hours ago Posted 4 hours ago 16 minutes ago, Angelia said: Pa rekao si da je jedina dobra stvar javna podrska Orbanu, ima dobrih stvari koje su se dopadale americkim gradjanima. Kakve veze ima Orban nemam pojma. Pa da, isto kao Hitler 😀 ubio milione ljudi... Da rekao sam da jedina dobra stvar koju je uradio javna podrska Orbanu. To sto su se neke druge stvari (mozda) dopale americkim gradjanima, ne znaci nuzno da su one i dobre za njih. Ali o tome nisam pisao. Ja sam govorio o necemu drugom. Sto se tice Hitlera i broja ubijenih ljudi, to je paralela koju ti povlacis, ne ja.
Angelia Posted 4 hours ago Posted 4 hours ago 33 minutes ago, djura.net said: Da rekao sam da jedina dobra stvar koju je uradio javna podrska Orbanu. To sto su se neke druge stvari (mozda) dopale americkim gradjanima, ne znaci nuzno da su one i dobre za njih. Ali o tome nisam pisao. Ja sam govorio o necemu drugom. Sto se tice Hitlera i broja ubijenih ljudi, to je paralela koju ti povlacis, ne ja. Pa povlacis paralelu. Ne mozes da izbrises insinuaciju. Zasto ga nisi uporedio sa recimo Churchill nego bas Hitlerom? O cemu si drugo pricao, nisi rekao mozda su druge stvari bile dobre za americke gradjane, nego samo tvoja subjektivna ocena, I paralela sa Hitlerom...
Mina D. Harker Posted 4 hours ago Posted 4 hours ago The greatest timeline, Iranski predsjednik kudi Trampa što napada Papu: Quote Iran’s president Masoud Pezeshkian has condemned US president Donald Trump’s attack on Pope Leo XIV “on behalf of the great nation of Iran,” adding that the desecration of “Jesus, the prophet of peace and brotherhood,” is not acceptable to “any free person”. This comes after Trump launched an attack on Truth Social on the pope, calling him “weak on crime” and “terrible for foreign policy”. He added: “I don’t want a Pope who thinks it’s OK for Iran to have a Nuclear Weapon. I don’t want a Pope who thinks it’s terrible that America attacked Venezuela, a Country that was sending massive amounts of Drugs into the United States and, even worse, emptying their prisons, including murderers, drug dealers, and killers, into our Country.”
Helena Posted 3 hours ago Posted 3 hours ago (edited) Pobrisao je sliku. Neverovatno Biće da ja nisam shvatala težinu čina, što je manje bitno, ali što nije on!??!?? Nisam gledala da li je pobrisao i gadosti koje je napisao i papi. A krenuli su MAGAši kako đonom na Lava. Jedan od primera, a mnogo ih je. Edited 3 hours ago by Helena
MeanMachine Posted 2 hours ago Posted 2 hours ago (edited) 1 hour ago, Mina D. Harker said: The greatest timeline, Iranski predsjednik kudi Trampa što napada Papu: Ali pazi sad, 1943 tokom teheranske konferencije navodno je Staljin ljutito upitao "Papa, koliko divizija ima?" Valjda je Cercil rekao da nece papa da prihvati nesto sto inace ni Cercilu se nije svidjalo sto je Staljin hteo. Da ne verujes. Pretnje papi i opet Teheran 😄 Edited 2 hours ago by MeanMachine
𝓑𝓪𝓫𝔂 Posted 2 hours ago Posted 2 hours ago 3 hours ago, Angelia said: Posto ti znas sta je bilo dobro a sta lose za americke gradjane.... Molila bih te da ne govoris u ime svih...
𝓑𝓪𝓫𝔂 Posted 2 hours ago Posted 2 hours ago 57 minutes ago, Helena said: A krenuli su MAGAši kako đonom na Lava. Jedan od primera, a mnogo ih je. Izleceni homoseksualac i narkoman skapirao gde se kriju pare... (55:30 Thank You to Our Donors!)
djura.net Posted 51 minutes ago Posted 51 minutes ago 2 hours ago, Angelia said: Pa povlacis paralelu. Ne mozes da izbrises insinuaciju. Zasto ga nisi uporedio sa recimo Churchill nego bas Hitlerom? O cemu si drugo pricao, nisi rekao mozda su druge stvari bile dobre za americke gradjane, nego samo tvoja subjektivna ocena, I paralela sa Hitlerom... Ne povlacim tu paralelu, dva puta vec to ponavljam, to je tvoja projekcija ili losa namera prema meni. A tu insinuaciju pokusavas da mi 'ucitas'. Nemam potrebe da insinuiram bilo sta, da tako nesto mislim - to bih jasno i rekao. I zasto bih Trumpa povezivao sa Churchillom, za ime boga, kad nikakve razumne paralele izmedju njih nije moguce povuci? Kao sto ne bih mogao ni da povucem paralelu sa Staljinom, osim mozda po pitanju narcisoidnog poremecaja licnosti - mada je to na prilicno dugom stapu. I naravno da je dobra stvar sto je Trump podrzao Orbana - i to iz dva razloga. Prvo sto je time pokrenuo neodlucne birace da glasaju protiv Orbana, a drugo - jer je na videlo izasla Trumpova saradnja i bliski odnosi sa kriminalnom vlascu ciji su se ministri i lideri vec dali u bekstvo sirom egzoticnih destinacija, a oni koji su ostali od sinoc unistavaju dokumentaciju i dokaze koji su se nagomilali protiv njih i njihove vlasti. Da ne pominjem obavestajne podatke koji inkriminisu Sijarta za odavanje tajni Rusiji. Sad, mozda neki americki gradjani misle da je ta saradnja sa Orbanom dobra po njih, sta ja znam. Mozda neki i ne misle tako, pojima nemam.
Helena Posted 40 minutes ago Posted 40 minutes ago Ljudi očigledno povlače paralelu. Nimalo pohvalnu.
Angelia Posted 37 minutes ago Posted 37 minutes ago 1 hour ago, 𝓑𝓪𝓫𝔂 said: Molila bih te da ne govoris u ime svih... Pa bas ja ne govorim. A on stavlja svoje subjektivno misljenje kao cinjenicu.
Recommended Posts