Jump to content

[USA] SJEDINJENE AMERIČKE DRŽAVE - unutrašnja politika i uticaj na svetska kretanja

Recommended Posts

Posted
5 minutes ago, Angelia said:

Naravno, ali normies odavno ne gledaju Takera, zato sto su "normies" a on je nutcase od kako je otpusten sa Foxa. Nekim ljudima je trebalo vremena da skontaju, ali jesu. Generalno, ja vidim sta radi jer mu se "normies" smeju. Bio je showman a sad je smejurija. Sad ga prate far-right budale I far left jer prica sta im odgovara. Normies ga ne bi ni "g" motkom pipnuli.

Ali si u pravu da postoje normies na levoj I desnoj strani. 

Meni ovo zvuci ovako: Kod tramparine verne baze, taker nema sanse... bem li ga, u pravu si milion posto

• Like 2
Posted
9 minutes ago, 𝓑𝓪𝓫𝔂 said:

Meni ovo zvuci ovako: Kod tramparine verne baze, taker nema sanse... bem li ga, u pravu si milion posto

Nema sanse kod Trumpove baze ni kod normies koji su neopredeljeni.

Zasto koristis tramparina verna baza? Sta je Tramp, neki lik iz stripa, kao Joker?

Mozemo normalno da razgovaramo, bez infantilnih nadimaka. Ok, ne svidja ti se Tramp, kontam, legitimno. Ali valjda mozemo civilizivano da razgovaramo bez ovakvih izliva osecanja?

Posted
10 minutes ago, Angelia said:

Nema sanse kod Trumpove baze ni kod normies koji su neopredeljeni.

Zasto koristis tramparina verna baza? Sta je Tramp, neki lik iz stripa, kao Joker?

Mozemo normalno da razgovaramo, bez infantilnih nadimaka. Ok, ne svidja ti se Tramp, kontam, legitimno. Ali valjda mozemo civilizivano da razgovaramo bez ovakvih izliva osecanja?

Ne, ne mozemo normalno da razgovaramo. Ja ne mislim da je on zasluzio da mu se obracam imenom. Plus, ne mislim da cim je on tema ti mozes normalno da razgovaras, jer te emotivno pici po zivcima sve sto nije hvala lika i dela. Tako da, shvati kako hoces ali ako hoces normalno, iako naravno to neces prihvatiti, trenutno vise ljudi prati sta taker govori nego sta pricaju na fox news (proveri brojke, svima su dostupne). 

Ne moze biti jasnije da ces da ga diskreditujes do boga miloga jer vise ne prica sta ti zelis da cujes, a ti nekako zbog izbora, posto je pobedio tvoj izbor ne mozes da prihvatis trenutnu realnost. 

Taker je meni uvek bio 'mio' kao sto je tebi sada, tj. bas me briga sta taj lazov ima da kaze i sigurno ne bih volela da je on predsednik, ali bi milion puta bio bolji od trenutnog. Moj pas i zec bi bolje vodili zemlju od ovog i bili manje opasni i za nas i za ostatak planete. 

I uopste nisu u pitanju neki veliki osecaji, nego sam zgrozena sta cujem, sta vidim i sta se desava jer sam ziva osoba (uostalom kao i 90% mog okruzenja, ima jos onih 10% koji tako verglaju kao ti, ali ih je znatno manje svakodnevno, tnx god). 

• Like 1
  • Thanks 1
Posted

Čuj, normalno razgovarati sa “krasnovistima”! 
Kako on i njegovi razgovaraju na konferencijama za medije, na šta liče skupovi MAGA-sekte, pretnje, blaćenje pa ono kada izbacuju neistomišljenike naglavačke dok se masa iživljava nad izbačenim a Fuhrer s bine dodatno zakuvava i sl.

Ali vidim na nekim shortsovima da su se probudili ljudi u Americi pa tako sada, recimo, na nekim utakmicama odmah dobijaju šakomuglavu. Ne pomaže crvenokapicama ni pozivanje na Ustav, slobodu govora i sl.
Hteli ste drugovi i drugarice (ruske pudle) da se ukine “cenzura”, da se moberima da sloboda da govore šta hoće i prete, e pa naviknite se da batina ima dva kraja. 

• Like 2
Posted

Tranpu je trenutno sprdanje sa njegovim imenom najmanji problem.

Njega ostavljaju ljudi poput Kenta, ljudi koji se bore protiv terorista, ostavio ga je čovek čija je žena poginula u terorističkom napadu i on kaže da je rat sa Iranom nepotreban.

• Thanks 1
Posted
9 hours ago, 𝓑𝓪𝓫𝔂 said:

Ne, ne mozemo normalno da razgovaramo. Ja ne mislim da je on zasluzio da mu se obracam imenom. Plus, ne mislim da cim je on tema ti mozes normalno da razgovaras, jer te emotivno pici po zivcima sve sto nije hvala lika i dela. Tako da, shvati kako hoces ali ako hoces normalno, iako naravno to neces prihvatiti, trenutno vise ljudi prati sta taker govori nego sta pricaju na fox news (proveri brojke, svima su dostupne). 

Ali ne obracas se njemu, on nema pojma da ga ti nazivas kakogod. I gde si videla da ja koristim takav nacin govora, svidjao se meni neko ili ne. 

Zasto je bitno da poredim Takera I Fox News?

Ja se secam da smo raspravljale o Takeru kad je bio izuzetno popularan I da sam ti rekla da ne obracas paznju na njega jer je showman. Znaci ocigledno meni se Taker nikad nije svidjao. 

Posted

Ne znam koliko ljudi ovdje imaju vremena ili zanimanja za podkaste, Daily Beast ima kvalitetan kontent a ovaj razgovor je must-watch. Strašan uvid u komplikovanu dinamiku koja - ispostaviće se - počiva na jednostavnim principima, analitično i duboko, odličan gost (koji, za promjenu, pokazuje razumijevanje ženskog iskustva usred ovih homosocijalnih odnosa te empatiše sa žrtvama trafikinga na dubokom nivou, drugim riječima potpuna suprotnost "girls juice deals" liku) i standardno odlična voditeljka/autorka podkasta:

• Thanks 1
Posted
1 hour ago, Angelia said:

Ali ne obracas se njemu, on nema pojma da ga ti nazivas kakogod. I gde si videla da ja koristim takav nacin govora, svidjao se meni neko ili ne. 

Zasto je bitno da poredim Takera I Fox News?

Ja se secam da smo raspravljale o Takeru kad je bio izuzetno popularan I da sam ti rekla da ne obracas paznju na njega jer je showman. Znaci ocigledno meni se Taker nikad nije svidjao. 

Andjelija, sta je pogresno zakljuciti da oko takera najveci problem ustvari imaju najveci njegovi ljubitelji dok je radio na foxu?  Jesi ti jedini clan trampove verne baze? (mislim, bilo bi divno, ne bi bili tu gde smo)

Evo sad ga tuze da je spijun (sto ne mogu da tvrdim jel jeste ili nije) ali je ocigledan poriv da mu zapuse usta, jer njemu licenca ne treba da youtubira pa da mu je ukinu. 

Posted
29 minutes ago, Mina D. Harker said:

Ne znam koliko ljudi ovdje imaju vremena ili zanimanja za podkaste, Daily Beast ima kvalitetan kontent a ovaj razgovor je must-watch. Strašan uvid u komplikovanu dinamiku koja - ispostaviće se - počiva na jednostavnim principima, analitično i duboko, odličan gost (koji, za promjenu, pokazuje razumijevanje ženskog iskustva usred ovih homosocijalnih odnosa te empatiše sa žrtvama trafikinga na dubokom nivou, drugim riječima potpuna suprotnost "girls juice deals" liku) i standardno odlična voditeljka/autorka podkasta:

Pustila sam pa koliko stignem, ali negde na pocetku kada on prica o konekcijama... meni je sve to i izgledalo kao neki 'old boys club' po ivy league univerzitetima, gde se okupljaju da 'prave biznise' i konekcije, samo sto je on to produbio malo dalje, na nelegalne radnje koje ce onima koji zele da izadju iz kluba to prosto onemoguciti. Pritom, zastitio sebe.  

Na neki nacin to nije pokazao kako je sistem fejlovao, nego kakav je ustvari taj sistem (bio, a mozda i zamisljen od starta), gde nas isti ti clanovi tog kluba konstantno ubedjuju da je sve cakum pakum, sljaka kao svajcarski sat, samo treba da budemo vredni i eto nas na nas stavljamo plocicu na vrata jednog dana... 

• Like 1
Posted

Zao mi je da procitam da neko misli, da se moze razgovarati o ratu u Iranu, ratu u Venecueli idr.

Nema logike da bilo ko sa malo logickog razmisljanja pomisli da treba napasti Iran!

Nastavite ljudi, samo ne zaboravite na cetke i metle.

Posted
2 hours ago, 𝓑𝓪𝓫𝔂 said:

Andjelija, sta je pogresno zakljuciti da oko takera najveci problem ustvari imaju najveci njegovi ljubitelji dok je radio na foxu?  Jesi ti jedini clan trampove verne baze? (mislim, bilo bi divno, ne bi bili tu gde smo)

Ok ovo uopste ne razumem. I ja nisam clan trampove verne baze, ali ti ne mozes da skontas da neko moze da bude pragmatican, a da nije clan verne baze. 

Jbga kad ti je sve ideologija, znas kako kazu "if you are a hummer, every problem is a nail".

2 hours ago, 𝓑𝓪𝓫𝔂 said:

Evo sad ga tuze da je spijun (sto ne mogu da tvrdim jel jeste ili nije) ali je ocigledan poriv da mu zapuse usta, jer njemu licenca ne treba da youtubira pa da mu je ukinu. 

Jesu ga tuzili da je spijun, ili on tvrdi da ce ga optuziti? 

Posted
8 minutes ago, Angelia said:

Ok ovo uopste ne razumem. I ja nisam clan trampove verne baze, ali ti ne mozes da skontas da neko moze da bude pragmatican, a da nije clan verne baze. 

Jbga kad ti je sve ideologija, znas kako kazu "if you are a hummer, every problem is a nail".

Ne mogu, majke mi... sa tobom vecna neka agripina trilema... 

Odabrala si stranu koju si vec odabrala i sad nema kraja da odbranis ma koju god vratolomiju morala da izvedes. Mene ne moras ubedjivati, ja sigurno necu promeniti moje misljenje zato sto ti tako dobro 'kontas'... 

Good luck u misiji

Posted
17 minutes ago, 𝓑𝓪𝓫𝔂 said:

Ne mogu, majke mi... sa tobom vecna neka agripina trilema... 

Odabrala si stranu koju si vec odabrala i sad nema kraja da odbranis ma koju god vratolomiju morala da izvedes. Mene ne moras ubedjivati, ja sigurno necu promeniti moje misljenje zato sto ti tako dobro 'kontas'... 

Good luck u misiji

Nisi odgovorila, da li je Taker optuzen da je spijun, da ga ucutkaju ili je samo on rekao da ce ga optuziti?

Nemoj opet gaslighting .... to je prosto pitanje.

Posted
1 minute ago, Angelia said:

Nisi odgovorila, da li je Taker optuzen da je spijun, da ga ucutkaju ili je samo on rekao da ce ga optuziti?

Taj ko ode u neku diktatorsku vkjbinu i tamo glumi “vodiča” je 1/1 špijunčina.

Bio je onaj “Pajtonovac” u Severnoj Koreji pa je morao sve u tajnosti da snima i iznosi komentare, da ne govorim kroz kakve je peripetije prolazio da izvuče snimljeni materijal iz zemlje. A ima ih toliko dokumentarista sa Zapada koji su išli i u ex-sovjetske despotije da snimaju dokumentarce i to treba gledati a ne ovog Putkovog klovna i izdajnika Amerike.

Posted
19 minutes ago, Angelia said:

Apsolutno je nebitno, ja ne verujem slovu koje izlazi niti iz njegovih, niti iz njihovih usta. U zivotu jos do sada nisam videla da (odredjena) grupa ljudi moze da laze 24/365 ali eto, covek se uci dok je ziv... za sve ima prvi put... 

Posted
31 minutes ago, 𝓑𝓪𝓫𝔂 said:

Apsolutno je nebitno, ja ne verujem slovu koje izlazi niti iz njegovih, niti iz njihovih usta. U zivotu jos do sada nisam videla da (odredjena) grupa ljudi moze da laze 24/365 ali eto, covek se uci dok je ziv... za sve ima prvi put... 

Pa bitno je, kad kazes da ga neko optuzuje, da ga ucutka, a ono to samo on tvrdi.

I nije mu prvi put da to radi. Mozda je kriv, pa se unapred brani, ali iskreno receno, verovatno lupeta kao zadnjih par godina. Sto bi njega neko ucutkivao, kad je sad paranoicna budala? 

Posted
Just now, Angelia said:

Pa bitno je, kad kazes da ga neko optuzuje, da ga ucutka, a ono to samo on tvrdi.

I nije mu prvi put da to radi. Mozda je kriv, pa se unapred brani, ali iskreno receno, verovatno lupeta kao zadnjih par godina. Sto bi njega neko ucutkivao, kad je sad paranoicna budala? 

Jbt ima'l kraja? 

Nebitno je jer sve i ako to ne rade njemu, rade drugima, pa ako laze, laze sa nekim pokricem... To sto si ti odlucila da zmuris na 'vrednosti' koje si do juce promovisala stvarno nije moj problem... to resavaj sa sobom.

Posted
3 minutes ago, 𝓑𝓪𝓫𝔂 said:

Jbt ima'l kraja? 

Nebitno je jer sve i ako to ne rade njemu, rade drugima, pa ako laze, laze sa nekim pokricem... To sto si ti odlucila da zmuris na 'vrednosti' koje si do juce promovisala stvarno nije moj problem... to resavaj sa sobom.

Kome? Pazi kad nemas nijedan argument za svoje tvrdnje.

Na koje to vrednosti ja zmurim?

Posted
9 minutes ago, Angelia said:

Kome? Pazi kad nemas nijedan argument za svoje tvrdnje.

Na koje to vrednosti ja zmurim?

Kakav fakin argument? Za takera? Pa jel ti znas da citas, ako nisam 10 puta napisala da je lazov i da su oni lazovi, ali jbg ti biras da verujes ovima i to je tvoj jebeni problem. 

Argument? Ok... Jimmy Kimmel, Don Lemon, Stephen Colbert... Licence koje hoce da obustave renovacije ako ne budu pricali na TV hvalospeve za Trampa i rat u Iranu... 

Mislim jbt sta jos hoces?

Franceska Albanese... 

Kao pala sa marsa si

Posted

bbc

Under questioning from Senate Democrats, Director of National Intelligence Tulsi Gabbard stopped short of endorsing Donald Trump’s claim that Iran posed an imminent threat to the US.

“It is not the intelligence community’s responsibility to determine what is and isn’t an imminent threat. That is up to the president,” Gabbard said.

Democratic Senator Jon Ossoff replied: “You’re evading a question because to provide a candid response to the committee would contradict a statement by the White House."

The tense exchange highlighted Gabbard’s awkward position on Iran.

During Trump’s first term in office Gabbard was a vocal opponent of US military intervention in Iran.

Posted
1 hour ago, 𝓑𝓪𝓫𝔂 said:

Kakav fakin argument? Za takera? Pa jel ti znas da citas, ako nisam 10 puta napisala da je lazov i da su oni lazovi, ali jbg ti biras da verujes ovima i to je tvoj jebeni problem. 

Ali rekla si da hoce da ga ucutkaju. Znaci nece?

1 hour ago, 𝓑𝓪𝓫𝔂 said:

Argument? Ok... Jimmy Kimmel, Don Lemon, Stephen Colbert... Licence koje hoce da obustave renovacije ako ne budu pricali na TV hvalospeve za Trampa i rat u Iranu... 

😂 to sve oni koji misle da su bitni, da neko zeli da ih ucutka. Kad ono svi irelevatni gubitnici para. Lemona da ne pominjemo, covek otisao da napadne crkvu. Colbert - 40 miliona godisnje gubi, Kimmel koliko? Njega je njegova mreza ucutkala jer je lagao 

1 hour ago, 𝓑𝓪𝓫𝔂 said:

Franceska Albanese... 

Koliko ja znam ona nije americki gradjanin?