Jump to content

[USA] SJEDINJENE AMERIČKE DRŽAVE - unutrašnja politika i uticaj na svetska kretanja

Recommended Posts

Posted

@Nek grmi jako, hvala ti za dugački post ali ne vidim u njemu nikakvu refutaciju da se totalitarizam ne može desiti. Možda je taj tvoj scenario verovatniji, šta ga znam, nemoguće je prognozirati. Mada sam više sklon da će ljudi izabrati jedan kamp ili drugim umesto ničega. 

Posted (edited)
6 hours ago, Darko said:

@Nek grmi jako, hvala ti za dugački post ali ne vidim u njemu nikakvu refutaciju da se totalitarizam ne može desiti. Možda je taj tvoj scenario verovatniji, šta ga znam, nemoguće je prognozirati. Mada sam više sklon da će ljudi izabrati jedan kamp ili drugim umesto ničega. 

Probao sam da vam odgovorim zašto smatram da je stari totalitarizam teško moguć, da ne kažem mrtav iz ove perspektive uz sve bojazni, a da neki novi oblik još nema kapacitet, iako sam pomenuo da je jedan kolega forumaš nedavno detaljno obrazložio njegovu moguću supstancu. 

Ali ako u našim životima ne doživimo totalitarizam, onda pre svega treba imati razumevanja za drugu situaciju, koja nam se ne dešava "možda" već smo do grla u njoj, i za koju ni sam nemam jasan odgovor, zato sam vas i pitao da li treba više da se plašimo ideje da će biti možda neki totalitarizam 2.0, ili ideje da će ostati sve ovako i da niko nikad neće rešiti ni finansijsku krizu, ni klimatske promene, ni kontinuirane ratove, ni dugove, ni ništa od onoga o čemu ovde godinama pišemo.

Edited by Nek grmi jako