Jump to content

[USA] SJEDINJENE AMERIČKE DRŽAVE - unutrašnja politika i uticaj na svetska kretanja

McCarthy

Recommended Posts

49 minutes ago, Angelia said:

Mislim da to imas advokate koji mogu da pomognu.

Da uzmes plan koji pokriva ono sto hoces, a ne platis najjeftinije i onda ispadne problem.

Ne kazem da nema i toga, ali reci da gledaju svuda da ne plate, je netacno, jer ipak i kod United, platili su 68% zahteva.

1. Vidi, ako placam za uslugu ili servis, odmah cu odabrati da ne placam ako moram da se za moje pare vucem po sudovima ili angazujem advokata, prsto je debilno. Zasto bi pustila ikog, ma sta god da je da me zajebava za moj novac?! 

2. Ja ako sam zdrava ne znaci da cu biti zdrava sutra, moze da me lupi infarkt, da dobijem slog, da me lupi auto... hiljadu stvari koje ne mogu da predvidim da bih mogla da 'biram' osiguranja... 

3. Treba da plate 100% onog sto je po ugovoru. Nisu bas svi idioti pa ne znaju sta uzimaju, iako ima poprilican broj ljudi koji pojma nemaju sta uzimaju ili dobijaju osiguranje preko posla, pa sta im zapadne. 

Ceo sistem je krs.. 

If we go down, we go down together. 😀

Popcorn please:

The Republican megadonor bombarded X with lies about a stopgap bill that would have extended federal funding until the spring

“YES,” Musk commented on an X post from a user who wrote, “Just close down the govt until January 20th. Defund everything. We will be fine for 33 days.” In his own post, Musk wrote, “No bills should be passed [by] Congress until Jan 20, when @realDonaldTrump takes office. None. Zero.” (Upon Trump’s inauguration, Republican majorities will control both chambers of Congress.) Elsewhere, Musk reshared a meme of himself hacking at the bill with a sword, captioned “KILL THE BILL.” In yet another post, he wrote: “Any member of the House or Senate who votes for this outrageous spending bill deserves to be voted out in 2 years!

Covek se nadrogirao opet.

Edited by nonick

58 minutes ago, 𝓑𝓪𝓫𝔂 said:

1. Vidi, ako placam za uslugu ili servis, odmah cu odabrati da ne placam ako moram da se za moje pare vucem po sudovima ili angazujem advokata, prsto je debilno. Zasto bi pustila ikog, ma sta god da je da me zajebava za moj novac?! 

Ja sam preporucila kao dobronamerni savet, a to da ce ti neko nekad uskratiti uslugu jer se ne slazu s tobom je cinjenica. 

2. Ja ako sam zdrava ne znaci da cu biti zdrava sutra, moze da me lupi infarkt, da dobijem slog, da me lupi auto... hiljadu stvari koje ne mogu da predvidim da bih mogla da 'biram' osiguranja... 

Slazem se, zato biras ono sto mozes da platis, a daje ti najbolje osiguranje. Jednostavno nije realno da bude za sve, iste pare jer bi svi placali sulude cene. I znam sta ces reci, sto ne moze drzavni sistem koji pokriva sve, pa zato sto ljudi to ne zele, zato sto ce kostati suludo, spustiti nivo usluga...

3. Treba da plate 100% onog sto je po ugovoru. Nisu bas svi idioti pa ne znaju sta uzimaju, iako ima poprilican broj ljudi koji pojma nemaju sta uzimaju ili dobijaju osiguranje preko posla, pa sta im zapadne. 

Ceo sistem je krs.. 

Ako je po ugovoru, slazem se. Ali da, dosta ljudi zavrsi sa sta im zapadne. Samo kazem da 100% nema smisla. Ima tu poteza koji mogu da poboljsaju sistem, a da ne moramo da rusimo ono sto je dobro u sistemu. Da ne svaljujemo krivicu na jednu stranu. Obamacare je probao da menja sistem, I napravio troskove mnogo vecim, a konkurenciju manjom. 

Kao sto rekoh, onako iz mog znanja, naci resenje za frivolous law suits, I insurance fraud. Onda FDA procesljati, smanjiti birokratiju i besmislene regulative, znaci pazi da govorim o besmislenim stvarima. Isto za NIH. I definitivno pogledati u Pharma lobby, vec smo videli kako to moze da bude prljavo. 

1 hour ago, nonick said:

If we go down, we go down together. 😀

Popcorn please:

The Republican megadonor bombarded X with lies about a stopgap bill that would have extended federal funding until the spring

Covek se nadrogirao opet.

Cini mi se da Musk gresi u ovom slucaju, I da Tramp zna bolje od njega, ali stvarno neko treba da cita 100 strana. Ali da jeste suludo da probaju da uguraju gomilu stvari, jer znaju da Tramp ne moze da dozvoli da nema finansiranje, je, pa, ucena. Ali politika je kurva...

49 minutes ago, Angelia said:

Cini mi se da Musk gresi u ovom slucaju, I da Tramp zna bolje od njega, ali stvarno neko treba da cita 100 strana. Ali da jeste suludo da probaju da uguraju gomilu stvari, jer znaju da Tramp ne moze da dozvoli da nema finansiranje, je, pa, ucena. Ali politika je kurva...

1500 strana. 🙂

Pa bili su obojica sa Dzonsonom skoro svaki dan a sad odjedom ne valja bipartisan bill. 

Ma bice ovo zabavno, za ono sto je Elon optuzivao Twitter i deep state ce biti Hallmark Christmas movie naspram ovog sto Elon radi, i sto ce raditi ako ovako nastavi.

1 hour ago, Angelia said:

Ja sam preporucila kao dobronamerni savet, a to da ce ti neko nekad uskratiti uslugu jer se ne slazu s tobom je cinjenica. 

Slazem se, zato biras ono sto mozes da platis, a daje ti najbolje osiguranje. Jednostavno nije realno da bude za sve, iste pare jer bi svi placali sulude cene. I znam sta ces reci, sto ne moze drzavni sistem koji pokriva sve, pa zato sto ljudi to ne zele, zato sto ce kostati suludo, spustiti nivo usluga...

Ako je po ugovoru, slazem se. Ali da, dosta ljudi zavrsi sa sta im zapadne. Samo kazem da 100% nema smisla. Ima tu poteza koji mogu da poboljsaju sistem, a da ne moramo da rusimo ono sto je dobro u sistemu. Da ne svaljujemo krivicu na jednu stranu. Obamacare je probao da menja sistem, I napravio troskove mnogo vecim, a konkurenciju manjom. 

Kao sto rekoh, onako iz mog znanja, naci resenje za frivolous law suits, I insurance fraud. Onda FDA procesljati, smanjiti birokratiju i besmislene regulative, znaci pazi da govorim o besmislenim stvarima. Isto za NIH. I definitivno pogledati u Pharma lobby, vec smo videli kako to moze da bude prljavo. 

Ne treba meni nikakav savet, za sad nemam problem, pricam generalno. Ja imam dobro osiguranje za sada, sto ne znaci da se nece pokrvariti u medjuvremenu. Ali nisam problem ja, nego vecina gradjana koji imaju problem, a vise njih sam upoznala da su imali problem, nego da nisu. 

https://www.patientadvocate.org/explore-our-resources/insurance-denials-appeals/where-to-start-if-insurance-has-denied-your-service-and-will-not-pay/#:~:text=Reasons your insurance may not,requested under your health plan

Lazu ljude jednostavno... Mani se neznanja, stalno pripisujes drugima neko neznanje i konstantno zauzima stranu varalicama. Ljudi ne moraju da znaju svaki detalj, onda bi svi bili dileri osiguranja... dileri treba da im kazu sve sto treba da znaju i da im posalju jednostavnu brosuru u kojoj pise sta je pokriveno a sta ne i da im ponude najblje sto mogu da plate, a i osiguranja da prestanu da ih lazu. Ne znam Andjo u kom ti paralelnom univerzumu zivis, ali vecina ljudi oko tebe ne moze da plati 1.5 ili 3k mesecno za sto bolja osiguranja, za svaki slucaj... firme kome placaju, placaju sta im je najpovoljnije. Bukvalno jedina osoba koja nije imala problem sa osiguranjem (a ja je poznajem) je moja strina kojoj unija placa osiguranje (komunizam, neki bi rekli), a nema sta nije operisala i trci kod lekara svako malo, dolar nije izvadila. 

Pisala sam za auto osiguranja, pa pre dva meseca sam uplatila novo auto osiguranje, sada mi stize treca rata i iz nepoznatih razloga mi je skocila 20% (btw auto jos nisam pomerila sa mesta). Ako ih nazovem da ih pitam zasto, da bi smanjili premiju ce mi smanjiti i stavke iz osiguranja. Znaci, ugovor/dogovor nista ne vredi, rade sta im padne na pamet. Jednostavno im se moze. Banda nevidjena. 

21 minutes ago, 𝓑𝓪𝓫𝔂 said:

Ne treba meni nikakav savet, za sad nemam problem, pricam generalno. Ja imam dobro osiguranje za sada, sto ne znaci da se nece pokrvariti u medjuvremenu. Ali nisam problem ja, nego vecina gradjana koji imaju problem, a vise njih sam upoznala da su imali problem, nego da nisu. 

Ok, ali bio je dobronamerni savet. Necu se svadjati sa tobom, jer mi ne delujes objektivna. Ljudi bi valjda trebali da znaju sta su kupili, nemoj pogresno da me razumes, I meni se desava da propustim stvari, ali ne krivim druge za moj propust.

Deluje kao da si izuzetno ljuta, po ovom pitanju, I bilo kakvo objektivno misljenje da ti ponudim, dobices fras.

1 hour ago, nonick said:

1500 strana. 🙂

Pa bili su obojica sa Dzonsonom skoro svaki dan a sad odjedom ne valja bipartisan bill. 

Ma bice ovo zabavno, za ono sto je Elon optuzivao Twitter i deep state ce biti Hallmark Christmas movie naspram ovog sto Elon radi, i sto ce raditi ako ovako nastavi.

Kazu, daj coveku vlast pa ces da vidis ko jel...

Citam, mama je glavna na sastancima DOGE, ona vodi glavnu rec, a nekako su to uspeli da zapakuju u: "kako je fina, radi za dzabe" 😄 

9 minutes ago, Angelia said:

Ok, ali bio je dobronamerni savet. Necu se svadjati sa tobom, jer mi ne delujes objektivna. Ljudi bi valjda trebali da znaju sta su kupili, nemoj pogresno da me razumes, I meni se desava da propustim stvari, ali ne krivim druge za moj propust.

Deluje kao da si izuzetno ljuta, po ovom pitanju, I bilo kakvo objektivno misljenje da ti ponudim, dobices fras.

Pa ne znam kako si stekla utisak da ja trazim neki savet?! Sigurno ne bi dosla na vox92 forum da trazim savet o americkom osiguranju. 

Izuzetno sam ljuta na sve i svasta, a i pre sam ti rekla da su osiguranja definitivno najgora stvar u Americi... Po ovom sto se desilo posle ubistva CEO, mogla si da zakljucis da se mnogi slazu sa mnom. Ljudi to ne vide kao neki poseban obracun sa zdravstvenim osgiranjima, nego kao pravdu, koju vise ne mogu da vide nigde. A to je onaj momenat kada vidis da zemlja puca, kada ljudi uzimaju pravdu u svoje ruke... 

Edited by 𝓑𝓪𝓫𝔂

10 minutes ago, 𝓑𝓪𝓫𝔂 said:

Pa ne znam kako si stekla utisak da ja trazim neki savet?! Sigurno ne bi dosla na vox92 forum da trazim savet o americkom osiguranju. 

Bio je dobronamerni savet ako ti je neko blizak

10 minutes ago, 𝓑𝓪𝓫𝔂 said:

Izuzetno sam ljuta na sve i svasta, a i pre sam ti rekla da su osiguranja definitivno najgora stvar u Americi... Po ovom sto se desilo posle ubistva CEO, mogla si da zakljucis da se mnogi slazu sa mnom. Ljudi to ne vide kao neki poseban obracun sa zdravstvenim osgiranjima, nego kao pravdu, koju vise ne mogu da vide nigde. A to je onaj momenat kada vidis da zemlja puca, kada ljudi uzimaju pravdu u svoje ruke... 

To ljudi misle na drustvenim mrezama, ostali misle da ne ubijamo ljude jer nam se ne svidja praksa firme. Ono sto mogu da zakljucim, da si duboko u tom svetu drustvenih mreza, vecina ljudi se ne slaze sa time, I misle da su internet aktivisti poludeli. 

9 hours ago, Angelia said:

Bio je dobronamerni savet ako ti je neko blizak

To ljudi misle na drustvenim mrezama, ostali misle da ne ubijamo ljude jer nam se ne svidja praksa firme. Ono sto mogu da zakljucim, da si duboko u tom svetu drustvenih mreza, vecina ljudi se ne slaze sa time, I misle da su internet aktivisti poludeli. 

Oh da, tiktok, svasta sam videla, svasta... najmanje politicki, dobila hiljadu ideja. Ljudi na drustvenim mrezama nisu nista drugaciji od ljudi na forumima, koji je isto drustvena mreza... Isto tamo kao i ovde, nista pametnije i nista gluplje, nista istinitije, ni manje istinito... 

1 hour ago, 𝓑𝓪𝓫𝔂 said:

Oh da, tiktok, svasta sam videla, svasta... najmanje politicki, dobila hiljadu ideja. Ljudi na drustvenim mrezama nisu nista drugaciji od ljudi na forumima, koji je isto drustvena mreza... Isto tamo kao i ovde, nista pametnije i nista gluplje, nista istinitije, ni manje istinito... 

U tome gresis, I imas istrazivanja o tome. Svaka drustvena mreza ima razlicitu publiku, I razlicite ucesnike.

Ako ukrstis ovu informaciju:

https://thehill.com/policy/healthcare/5044269-poll-finds-41-percent-find-killing-unacceptable/

Sa ovom:

https://www.pewresearch.org/short-reads/2024/09/17/more-americans-regularly-get-news-on-tiktok-especially-young-adults/

Postaje jasno zasto se na nekim drustvenim mrezama stvaraju echo chambers. 

Ali je interesatno da to kazes.

46 minutes ago, Angelia said:

U tome gresis, I imas istrazivanja o tome. Svaka drustvena mreza ima razlicitu publiku, I razlicite ucesnike.

Ako ukrstis ovu informaciju:

https://thehill.com/policy/healthcare/5044269-poll-finds-41-percent-find-killing-unacceptable/

Sa ovom:

https://www.pewresearch.org/short-reads/2024/09/17/more-americans-regularly-get-news-on-tiktok-especially-young-adults/

Postaje jasno zasto se na nekim drustvenim mrezama stvaraju echo chambers. 

Ali je interesatno da to kazes.

Ok... tesi se... 

15 hours ago, nonick said:

1500 strana. 🙂

Elon je pobedio, ko zna sta je u tom zakonu da cak i Tramp zaustavi podrsku. Njemu definitivno ne treba da se trenutno zaustavi rad. Ali 1500 strana...Vivek je rekao da ce da procita 😀 Imaju do sutra da se dogovore.

Nemam pojma sta ova administracija radi, jer izgleda da ide napad na Bidena sa leva.Leva.

4 minutes ago, 𝓑𝓪𝓫𝔂 said:

Da, eno gore sam postavila 'cinjenicu' koju si gurala i gurala i gurala... 

Iskreno receno nemam pojma o cemu pricas? 

19 hours ago, Angelia said:

jer ipak i kod United, platili su 68% zahteva.

Ovo je kriminal, Anđo. 

I Baby je u pravu, to pozivanje na napisano sitnim slovima u 15. pasusu 215. strane uslova osiguranja i odbijanje na osnovu toga je čist fraud. Ovde postoje brošure koje na jeziku debila na jednoj strani objasne šta je pokriveno i trenutku prodaje osiguranja to mora da bude kupcu jasno. Ako osiguranje reklamira 100% pokrivanje bolničkih troškova lečenja i sa tom premisom sklopi ugovor sa osiguranikom, a onda na osnovu "sitno pisanog" isto i odbije, to je čist fraud, šta god pisalo u uslovima osiguranja. Ne možeš da očekuješ da prosečna osoba iščita i razume celokupne uslove. 

• Like 2
  • Thanks 1

18 hours ago, Helena said:

Koliko ovde ima istine a koliko preterivanja?

Pominje se i Kanada i Evropa.

Davno sam ovo gledao, i koliko pamtim u principu nema nista sto nije tacno ali definitivno ima pretjerivanja i prikazivanja idilicne slike zdravstva u Kanadi i posebno na Kubi i fokusiranja na najgore probleme u USA. U osnovi nista nije slagao, ali je izabrao o cemu da prica ili ne prica...

32 minutes ago, Eddard said:

Ovo je kriminal, Anđo. 

I Baby je u pravu, to pozivanje na napisano sitnim slovima u 15. pasusu 215. strane uslova osiguranja i odbijanje na osnovu toga je čist fraud. Ovde postoje brošure koje na jeziku debila na jednoj strani objasne šta je pokriveno i trenutku prodaje osiguranja to mora da bude kupcu jasno. Ako osiguranje reklamira 100% pokrivanje bolničkih troškova lečenja i sa tom premisom sklopi ugovor sa osiguranikom, a onda na osnovu "sitno pisanog" isto i odbije, to je čist fraud, šta god pisalo u uslovima osiguranja. Ne možeš da očekuješ da prosečna osoba iščita i razume celokupne uslove. 

Izvini ali niko ne reklamira 100% pokrivenost bolnickih troskova. To bi bio fraud. To sto se vecina ljudi ne trudi da pogleda sta plan daje, to ne znaci da osiguranja prodaju maglu. Cak I za zaposlene mozes da se ulogujes I pogledas on line sta imas. Drugo, I kad odes u bolnicu ili lekara, za neku proceduru uglavnom ce ti reci da li jeste ili nije, ako I oni znaju.

Da, neki put ce biti sta je definicija ovog ili onog, ali najveci broj odbijanja je da ljudi ne znaju sta im je pokriveno. 

Da ne pominjem da ponekad klinike, stvarno rade neke stvari....desilo mi se. Otisla na neko snimanje, drugi dan poziv, snimak nije dobar, frka, naplasili me, dodjite hitno nazad, kad ono, ta druga poseta nije pokrivena, nego iz dzepa.  Kad sam se pozalila nekim ljudima, samo su mi rekli da neki to rade. I posle neko okrivi osiguranje. 

Ne znam, meni je sve to iz ove perspektive nepojmljivo. I ja sam ovde privatno osiguran, plaćam oko 750e mesečno (pola poslodavac), pa sve ide kao po automatizmu, ja njima račun, oni meni pare. A za bolničke račune ni ne znam, to se sve između njih reguliše. Evo recimo, žena mi je išla na MR kolena, ja joj dao uput, bez posete lekaru, bez izveštaja, ništa, samo uput. Odradila, platilo osiguranje, niko nije zapitao, alo bre, a zašto si radila, jer treba uopšte taj MR... 

23 minutes ago, Eddard said:

Ma cela administracija je cirkus. Kao da namerno stavljaju najgori moguci izbor. Pozaposljavao je pola uze i sire rodbine, kad nije znao sta ce sa njima, onda ih je poslao da budu ambasadori... 

Imam neki blagi utisak da to namerno radi, jer pojma nema sa icim a treba da budu oni poslusni, i mora nekog da zrtvuje. Bice ako ne i gore nego prosla njegova administracija, gde je pola njih ako ne zavrsilo po zatvorima, onda su se bar vukli po sudovima. 

Iskreno, ja se radujem ovom svemu, jer to je najbrzi put kraju budalastina, ameri prosto moraju da osete na sopstvenoj kozi ne vredi im reci, svi sve znaju. 

• Like 3