Jump to content

Mairosu

Član foruma
  • Posts

    1,403
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    8

Everything posted by Mairosu

  1. čekajte sad, FMP je povukao 24-0 seriju protiv Cibone, nakon toplog jadranskog popodneva palo je vruće nacionalno veče, molim vas da čujemo koga ukidamo sada.
  2. nisu u egalu. ali mnogo su bliže nego što su bili pre 5 godina. nekima je to dovoljno. to se desilo već x puta i dešavaće se, nije baš da može da se radi išta bez državnih ulaganja ili nekih suludih privatnih (ova državna se koliko toliko i rastegnu). tako da taj scenario ti je garantovan, nećemo ga izbeći 😛
  3. sasvim izvesno bi moralo mnogo vode da proteče srpskim rečnim tokovima da se dostegne nivo budućnosti. cedevita i igokea malo manje, a zadar, malo mažu oči sa ove poslednje dve sezone. samo je pitanje ovde šta je endgame. u krajnjoj liniji, u trokružnom ili četvorokružnom sistemu (realan je trokružni) imaćeš opet okej broj median kvalitetnih utakmica za ekipe koje nisu CZ i PAR. manje troškove, takođe. ne mislim ni da je ABA toliko loša koliko kažu, ni da bi nacionalno prvenstvo bio čemer prazne gimnazijske hale u (insert random provincijski grad _here_). ali ponoviću, trenutno, dosta se naginje u ovom drugom smeru.
  4. opet si pošao od pretpostavke da će novoformirana nacionalna liga biti ovo što je sad u KLS + Zvezda i Partizan i da će budžeti biti kafa i kisela voda. pod tim uslovima, verujem da niko nije lud da izlazi iz ABA - toliko jesi u pravu.
  5. osovina svakog internet argumenta je da će sučeljavajuće strane da se hvataju za svoje štihove. shodno tome, ovaj thread se odvija upravo ovako. "a ne valja ABA?" "garant bi Novi Pazar skupio ovoliko publike!". sutra će partizan da ubije neku cibonu sa 65 razlike pa će izaći nacionalisti sa svojim poenima. i tako u krug.
  6. mornar bi ove godine ispao i iz regionalne lige moldavije, turkmenistana i azerbejdžana doduše. nisu neki reper za diskusiju 😄
  7. nisam vezan ni za jedno mišljenje, štaviše, pratim ABA profesionalno već dosta dugo, napisao sam dosta epova i oda o njoj, i postoji određeni sentimentalni osećaj kad pričam o njoj. ali mislim da se ide u ovom smeru. možda. evo gledam Partizan u ABA prošle sezone, imali su 20 pobeda, od čega 12 sa 20 ili više razlike. ne znamo u kakvim okolnostima bi se formirala nova liga i ko bi dao pare za te "manje" timove i kako bi oni izgledali.
  8. pa nije ni aba konkurentna na kraju. dotične pobede splita zadra i cibone su imale jedinog uticaja na to da li će zvezda ili partizan biti 1. ili 2. zanimljivost je relativna, meni je ABA svakako zanimljiva, ali to neće biti faktor u odluci.
  9. pa njih je najviše. budućnost i igokea donekle su jedini value added. dubai svakako ali ko zna koliko oni ostaju. tako da ne znam koliko su oni snažan argument za ostanak. cedevitu ne vidim kao neki faktor za kojim bi plakali. pogotovo ove godine ih nema nigde.
  10. koliko god blizanci bili dominantni u aba nisu oni jedini koji se pitaju u poslednjih 10 godina tj. od uvođenja plej-ofa od dotičnih su bili jači samo covid-19 i budućnost, oboje po jednom. bukvalno se jedini pitaju trenutno. ne bih previše poredio naše scenarije sa litvanskim iskreno, nekako mi nije isto. glede ključa, nisam siguran da li hrvate i slovence zanima da se on ukine. nisam mislio da nam ne treba već da nam nije esencijalna za egzistenciju. u ovom trenutku, nisam siguran da li je value added ako igraš sa krkom, zadrom, splitom, mornarom i cibonom 2x preko, ne znam, više utakmica sa megom, borcem i spartakom. zvezdi i partizanu mislim da se isto hvata iskreno, čak im srpska liga verovatno više odgovara zbog logistike.
  11. ne postoji samoodrživi model razvoja košarke u ovim krajevima (ili ga makar ja nisam video) tako da, bolje daj te uspone i padove.
  12. kakva prolaznost, nije više 1998. nova nacionalna liga bi verovatno išla na FIBA prijem i izlaz u BCL/EC hibrid + večiti na (EL) licencama. nije uopšte bitno šta neko od nas vidi ovde da je validno ili nevalidno, ja vam kažem u kom smeru ide, pa sad, ako bude biće.
  13. ja vidiš mislim da će imati i jače jer postoji neverovatan (trenutačni) elan da se nešto investira u domaću košarku. pa možda nešto slabije tipa bibl/alpe adria ali ta liga ne verujem da je ikome previše interesantna. glede igokee, to je drugi par čarapa. nisam sigurno koliko je ovo izvodljivo. pitanje tu lako može postati i političke prirode, a to ne verujem da ikoga zanima trenutno.
  14. nisam siguran da li je 2024. jaz između ABA i nekog nacionalnog prvenstva toliko drastičan. 2019. se ne bih složio, 2024. može da se razmisli o tome. za srbe, nb. za ostale je ABA izvesno short term beneficijalna, mada koliko čujem nisu ni cro/slo savezi nešto sad preludi da ginu za ABA. realno jedine momentalno jebene strane u nekakvom raspadu ABA su Budućnost i Igokea. za ostale ne mislim da postoje momentalni pro/con, znali bi za par godina. ali klima u Srbiji je u posl. vreme definitivno takva da se razmišlja o izlasku a sada je to nikad ozbiljnije. čoveče u petak ujutru vozim ćerku u školu i na vestima play radija u 8AM spikerka priča o tome kako "večeras počinje aba liga, moguće i poslednja, sve više ljudi se pita čemu". ono, kratke vesti na muzičkom radiju...i to je neki indikator nečega.
  15. Sasvim je izvesno da je takmičenje u poslednje vreme malko klimavo. Međutim, ranije nije bilo realno da se raspadne iz razloga zato što je odgovaralo nosiocima istog, tj. Zvezdi i Partizanu. Sada se situacija promenila - Zvezda i Partizan su na jednu (doduše ne tako izvesnu) odluku od potpune nepotrebnosti ABA lige, a za njima bi brzo prvo i ostali Srbi, pa zatim i Hrvati. Nemam ja baš ništa protiv ABA lige, bio sam štaviše veliki zagovornik iste. Ali u ovom trenutku, ABA je više egzotika nego potreba.
  16. thoughts & prayers https://velikeprice.com/sport/da-li-je-ovo-poslednja-sezona-aba-lige/
  17. košarkaška pravila sa željkom rebračom are in the can, očekujemo za metar dana npr. na vašim TV i YT prijemnicima.
  18. au čoveče al arena vrti pravila, bukvalno svaki dan sam na nekom od kanala onako random i ničim izazvano.
  19. Mairosu

    RIP

    koje je napisao nezavisno od izvođača 1. daj ne pitaj 2. ostani đubre do kraja 3. dobro jutro ako ne može ona prva, ubaci ravnodušan prema plaču.
  20. Mairosu

    RIP

    K'o ravnica široka mi duša ja sam onaj koji uvek greši a treba mi neko da me sluša kad sam tužan neko da me teši Pođi sa mnom da smirimo reke pođi sa mnom da letiš do neba zaboravi glupave prepreke pomozi mi podrška mi treba. Iskustvo mi iskopalo oči sudbina me ogrebala šapom neka piše na mermernoj ploči da sam grešnik pod nebeskom kapom. Ja ne umem da objasnim ništa a hteo bih da me neko čuje i ne nudim mirna pristaništa samo nudim borbe i oluje. https://velikeprice.com/kultura/bora-corba-onaj-teca-sto-kvari-decu/
×
×
  • Create New...