Jump to content

Djirona

Član foruma
  • Posts

    449
  • Joined

  • Last visited

About Djirona

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Djirona's Achievements

Experienced

Experienced (11/14)

  • One Year In
  • Very Popular
  • One Month Later
  • Dedicated
  • Collaborator

Recent Badges

769

Reputation

  1. Meni kapiten nije još dupliran, verujem ni ostalima, i verujem da će na kraju 2. runde tek.
  2. Potcenjujete Subotičane. Nisam Subotičanin da pričam iz prve ruke, ali ono što sam pratio ABA 2 i KLS, imaju sasvim solidnu bazu ljubitelja košarke koji podržavaju lokalni klub. Kao što je Manu gore napisao za pune hale u finalu i u NS i u Subotici, dodao bih i da je na polufinalu Dudova šuma bila puna (kao i mala sala Spensa), solidno ispunjena i pre toga, plus na nekim iole jačim KLS utakmicama ranije. Dobar deo su sigurno lokalci koji navijaju i za Zvezdu/Partizan i podržavaju Spartak kao lokalni klub, što u isto vreme znači da ih ništa ne bi sprečavalo da navijaju za svoje protiv komšije rivala... Slična priča je i u NS. Gledao sam i Partizan i Zvezdu nebrojeno puta što na Spensu, što na Klisi, i mogu reći da gotovo nikad nisam osetio atmosferu drastično u korist gosta, pogotovo što "melodiju iz pozadine" kreiranu od strane navijačke grupe ne tangiram previše niti mislim da je neki značajniji oblik pritiska. Čačak takođe dosta dobro drži domaći teren protiv večitih (naročito protiv Zvezde), kao što je i Kragujevac ranije, itd... Sve je to moj lični utisak o atmosferama na tim gostovanjima, nisam brojao niti merio decibele, tako da moguće da grešim, ali replicirao sam dobrim delom na konto onoga da "niko živi ne navija za KK Spartak", pa sam se dotakao i ostalih. A čak i na stranu ta gostovanja Zvezde i Partizana po mestima u Srbiji, jedan običan meč između recimo Spartaka/Vojvodine i Mege u KLS-u verovatno ne bi manje ljudi gledalo nego što je došlo na otvaranje ABA lige Splitu ili Ciboni na velikom hrvatskom "derbiju". A kamoli da pričam o Mornaru, Krki, SC Derbiju...
  3. Istina, pričali su o njegovom evroligaškom putu i motivima, pa je taman potkačio (nekoga, jelte) sa evroligaškim očekivanjima za Zvezdu. Isto tako se videlo i koliko mu je značilo osvajanje domaćih trofeja i koliko je bio motivisan što u finalima, što u kafanama nakon istih. Velika karijera zaokružena sa trofejima sa voljenim klubom i nadam se jednom dobrom EL sezonom sa Zvezdom. Šta ćeš lepše... Mnogo mi je drago i zbog njega, ali i zbog Nedovića kao zvezdinog deteta koji je prošao najgore sa nama i došao po trofeje i naplatu, i što smo svedoci tih "dreams come true" momenata u našoj ekipi. Neke stvari baš i nemaju cenu...
  4. A pored njega još jedan klinac, koji je tek napunio 18, Ben Saraf, imao 17 poena i 10 asistencija. Imaju još nekoliko 21-under igrača kojima su dali minute. Respekt za Ulm za poverenje u klince, iako ništa novo za njih. Valensija ima evroligaški sastav. Jedino ih je Dejvis od nosilaca napustio, a doveli par zanimljivih pojačanja, neke direkt iz EL. Videćemo kako će se Hapoel uklopiti, ima tu još nekoliko zanimljivih ekipa za koje se ne bih začudio da odu do kraja, ali Valensija i Hapoel mi deluju, pogotovo po imenima, iznad svih.
  5. Izvukao pobedu Huventud. Stare su kuke tamo, nekoliko genijalnih poteza pred kraj, pre svega Tomića, pa Hange, uz smirenog Vivesa. A može biti i da su uboli sa Amerima, Dotsonom i Brej-Gejtsom, ali to ćemo tek da sudimo. Hapoel više treba da brine potencijalna povreda Motlija.
  6. Kodi je prosle sezone u Baskoniji dao nekoliko game winnera, i to pretezno u Evroligi, i bio sam ubedjen kad smo uzeli loptu da ce sam resavati. Ispade to bas lose, pogotovo kad vidim ovu sliku. Ne znam, iako jesu plejevi ti koji uglavnom uzimaju ovakve situacije pod svoje, i dalje nije dovoljno dobar suter, pogotovo ne kao Kenan, tako da se nadam da cemo u tim kljucnim momentima, ako je moguce iz akcija, traziti Kenana i Kalinu primarno. Kodi da bude taj koji deli pas... pa ako ne prodje akcija ili specijal, neka resava sam. A ne da sa 20 metara od kosa odluci da ce je sa 7 sutnuti.
  7. Ocekivao je i on poziv za povratak u Zvezdu, nije ga dobio i, he took that personally.
  8. Ovakav Kenan nam je potreban. Bravo
  9. Zasto onda nisu upisani ofanzivni skokovi? Kad vec kazes "skidaju mu loptu sa glave", a oni nijedan ofanzivni skok. Mada i dalje kapiram da se sprdas zapravo.
  10. Hahahahahahaha Dubai nije imao nijedan skok u napadu i onda je Luka izasao i ovi napravili 3 skoka u napadu za par minuta Konstatacija koju si napisao ti je tacna koliko i da Stef Kari igra na ovoj utakmici i da je dao 19 poena.
  11. Prvo ih je Gegić prolazio kao čunjeve i urnisao u tranziciji (bilo neprijatno za gledanje u nekim momentima), ali se onda Cibona vratila, najviše zahvaljujući Ameru Barberu, da bi onda Zadar ponovo vratio stvari na svoje mesto. Po pitanju šuta za tri i kamenjara koji im pretežno čine petorku, trebalo bi da Mihailović malo izvadi stvar, kao maltene jedini šuter u ekipi. Sinoć mala minutaža i promašaji, ali trebaće im, svestan je toga i Jusup verovatno. Žganec kao Jokić za baš jako siromašne, 8 asistencija sinoć. Jeste da je Cibona u pitanju, ali može biti Zadar ponovo zanimljiv.
  12. Samo ti pomaži konkurenciji idejama... 🤣 Šalim se, ima nekolicina igrača za koje se odma vidi da su totalno nerealne cene. Lazarevićeva cena ostala iz fazon Zvezde. Takođe, svake godine krenem sa ABA fantazijem, i redovno mi neki skupi Amer iz tipa Mornara zapali preko noći u inostranstvo, a meni ostane nepromenjen tim. I tu krenem da gubim interesovanje... pritom, i povrede je mnogo teže ispratiti nego npr. na Evroligi, u NBA... Ali dobro, biću verujem motivisaniji i redovniji ove sezone.
  13. Da, nemaju "go to" igrača kao što su i ranijih sezona, a i prošle imali Topića, pa onda Đurišića. Pritom im je indeksno najjači igrač, Plavšić, takođe otišao. A kao šlag na tortu, glavni favorit za ulogu novog lidera, koji bi mogao da ima breakout sezonu, Stefan Miljenović, neće biti na parketu do nove godine, a verovatno i duže. Kako će Mega i Barać to ispeglati, videćemo. Ipak, ništa novo za njih i ništa sa čime se već nisu susretali kada dođe do smene nosilaca. Sa pozitivne strane, uz Miljenovića su zadržali još taj gro rostera, u vidu pre svega Jelavića, pa onda Filipa Jovića, Maloveca. Veće uloge se očekuju za Bogoljuba Markovića, Milijaševića, Vukčevića. Svi godinu dana stariji, iskusniji, neko će sigurno imati breakout sezonu. Jović od bekapa Plavšiću do startnog centra (barem bi trebalo, nekoliko 20+ poena utakmica na pripremama), a znamo da brojke visokih sa minutažom u Megi nikad ne omanu. Pojačanja im nisu zvučna ali će sigurno barem neki dobiti jaku ulogu, pre svega verujem Kondić i Mihailo Petrović (dosta dobre brojke za obojicu tokom priprema) u odsustvu Miljenovića na 1/2, a možda i Dušan Tanasković uzme minute na 5 Joviću - nakon odlične sezone u MZT-u. Videćemo šta će biti sa novopečenim seniorima, Kajilom i Krofličem, ali sudeći po pripremnim utakmicama, ipak će još sačekati na neku značajniju ulogu. U svakom slučaju, sumnjivi su na prvi pogled, ali znamo kako u Megi uvek iskoči neko novi, neka nova energija, i ne bi čudilo da ponovo budu prijatno iznenađenje i mina za sve. Uz propratne naše komentare "a nikad mlađi nisu bili...". A ako ne krene dobro, ne sumnjam u hitru reakciju na tržištu sa nekim novim Kendrikom Perijem.
×
×
  • Create New...