Jump to content

Belodedic

Član foruma
  • Posts

    21
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Belodedic's Achievements

Apprentice

Apprentice (3/14)

  • One Year In
  • Dedicated
  • First Post
  • Collaborator
  • Reacting Well

Recent Badges

36

Reputation

  1. Ima ih prema zadnjem popisu iz 2016. godine ukupno 1,359,655, sto je nekih 3.5% stanovnista Kanade. Medjutim, u Alberti ta cifra iznosi oko 10% (mozda si na to mislio), a u Manitobi preko 15%. U svakom slucaju, ogromno glasacko telo, iako ogromna vecina tih Ukrajinaca smo vuce ukrajinske korene i nista vise. Chrystia Freeland, jedna od najmocnijih figura u vladi Dzastina Trudoa, upravo vuce ukrajinske korene. Cak je studirala u Kijevu neposredno pre pada Sovjetskog saveza, i navodno se tada nalazila pod prismotrom KGB zbog njenog aktivizma u to vreme.
  2. U pitanju je... manevar ruske vojske. 🤣🤣
  3. Neverovatna desavanja na frontu u zadnjih 72 sata. Bruje drustvene mreze, vesti i snimaka na sve strane, ali naravno o tome skoro nigde u nasim (srpskim) medijima nema ni reci, cim Ukrajinci postizu uspehe. Bitno da je Putler "zagrmeo".
  4. Evo Erdogan i zvanicno danas popustio (nije bilo sumnje da ce popustiti kad tad). Svedskoj i Finskoj otvoren put za ulazak u NATO. Rusofili na aparatima.
  5. Pobednik izbora u septembru prosle godine: Ramzan Kadirov sa 99.7% glasova. Izlaznost 94.61%. 🙄😅
  6. BDP Rusije pre i posle invazije Krima i uvodjenju sankcija (u milijardama $), za one koji tvrde da su sankcije bez znacaja: 2013: 2 288 2014: 2 048 2015: 1 357 2016: 1 281 2017: 1 575 2018: 1 653 2019: 1 690 2020: 1 479 2021: 1 648 Za 2022. se predvidja novi pad BDP-a od 12-15%. Isti pad je dozivela Srbija kada je bombardovana 1999. godine. Znaci, od uvodjenja sankcija 2014. godine, Rusija gubi od prilike 600 milijardi dolara na godisnjem nivou. To je ukupan broj svih deviznih rezervi Rusije (od kojih je sada dobar deo zarobljen u inostranstvu). Inace, Rusije je potrosila preko 38 milijardi deviznih rezervi samo da vrati rublju tu gde je bila do invazije Ukrajine.
  7. Vrlo interesantna analiza od strane Igora Girkina (Strelkov).
  8. Sta se desava sa Igorom Girkinom (Strelkov)? Koja je danas njegova uloga u ovoj prici? Secamo se da je bio kljucni igrac tokom i posle aneksije Krima, i kasnije tokom rata u Donbasu, ali danas ga u ovom ratu nema. Pitam zato sto je jedan od retkih Rusa koji je nazvao neuspehom ovu rusku vojnu intervenciju, u par navrata. Da li je Girkin postao disident pa tako prica, ili je i dalje blizak Putinu (sto bi dalo mnogo vecu tezinu njegovim izjavama)?
  9. Komsomolskaya Pravda, inace pro-kremlinski tabloid, oslanjajuci se na (tajne) podatke ministarstva odbrane, javlja da je u Ukrajini poginulo 9,861 ruskih vojnika dok je njih 16,153 povredjenih.
  10. Nisam nesto primetio da Trudo ohrabruje drzavljane da idu u rat. Nego je u svom stilu zaobisao pitanje. Ovde imas dobar pregled trenutne situacije iz pravne perspektive kao i izjave ministara. A sto se tice ovog snajperiste, jos uvek nigde nije potvrdjeno da je on poginuo. Vec su dva puta pisali da je poginuo, a za prvi put znamo sigurno da je bila laz jer se javio kasnije preko svoje stranice na Facebook-u. Sad pisu da je poginuo nakon 20 minuta po dolasku u Marijupolj i to bez ispaljenog metka. Zvuci jako nerealno, samim tim sto znamo da niko ne moze ni da udje ni da izadje iz tog grada, a kamoli strani borac. I bas oni znaju da li je ispalio metak ili ne.
  11. Evo upravo konzervativci osvojise vecinu u Novoj Skotskoj juce, veliko iznenadjenje (31 osvojeni mandat u poredjenju sa 17 za liberale). Ima nade za federalne konzervativce.
  12. Sanse da cemo mu videti ledja su prilicno mrsave.
  13. Pocelo je znaci. I to je pao na dve supstance. Bice to mozda najveci doping skandal u istoriji VB. Ukoliko im se oduzme medalja, ide 1. Italija, 2. Kanada, 3. Kina (veliko iznenadjenje, barem za mene).
  14. I 10 golova bi ovi dali kad bi im trebalo.
  15. Iako sam za privatizaciju klubova, treba napomenuti da i privatizacija moze da bude jako opasna. Dovoljno je samo baciti oko na desavanja u susednoj Rumuniji, gde su tajkuni potpuno unistili domace prvenstvo, klubove, pa i reprezentaciju, i to u rekordnom roku. Koga zanima i razume engleski treba da procita ovaj clanak: https://thesefootballtimes.co/2016/06/21/the-slow-death-of-romanian-football/.
×
×
  • Create New...