Jump to content

Evrovizija / Eurosong


Drug Crni

Recommended Posts

Ne vidim na koji nacin ce Holandjanin doci u top 3 kod publike. Ajde meni sto je ova pesma sranje, nisam relevantan, ali mnogi online hejtuju ovu pesmu. Ako ova godina bude slicna prethodnoj (iako ne ocekujem), Hrvatska ce im pokupiti sve. Da su u nasem SF ja mislim da ovo ne bi uslo u finale. Svajcarska je Je Me Casse, nece biti ni blizu pobede. Sto se tice ostalih Kipar je nastupio prvi put i prijatno sam iznenadjen, ali pesma je realno tanka i slabe su joj sanse. Ipak odlicno zvuci, nisam to ocekivao.

Link to comment
Share on other sites

 

 

Ladaniva pre tri godine odradila našu pesmu.

 

Inače ovaj vikend počinje ESC, okupljanje izvođača i probe kreću. Sad će opet biti pomeranja na kladionici kada vidimo ko će imati dobar a ko loš stage. Na kladionici je Holanđanin izbio na treće mesto i najverovatnije će i Hrvata prestići. Videćemo na šta će njegov nastup ličiti jer se o tome samo nagađa. Belgijanaca su skupo koštale žurke, dosta ljudi je razočarano jer misle da će mu nastup biti statičan a i na kladionici je propao na 10. mesto iako je u par navrata bio čak 4.

 

Biće napeto za nas u polufinalu, naša je na kladionici 9. a 11. je Portugal a ljubitelji balada su podeljeni između te dve pesme. 10. je Australija koja bi mogla da flopne ali tu pesmu ne treba potcenjivati, ako bude imala dobar stage može dobro proći. Ja ne bi ni SLovenku otpisivao kao kladionica. Ostaje da se uzdamo u komšiluk i novo pravilo da glasanje počinje odma sa prvim izvođačem, tako da nije baš totalni hendikep biti na početku no i dalje je bolje biti zadnji, jer će većina ovih prvih par godina čekati po starom da glasa tek na kraju. No možda neki glasaju na prvu čim čuju pesmu koja im se sviđa pa bi tu mogli i mi da profitiramo.

Link to comment
Share on other sites

Kladionice trenutno jako lose cene Evroviziju a razloga ima mnogo. Prvi razlog je sto konstantno precenjuju znacaj Spotifyja koji je gotovo potpuno nebitan za rezultat. Drugi razlog je sto se vezuju za ispoliranu traku, a ne za uzivo nastup. Treci razlog je potcenjivanje preporuka koje ce imari ziri vezano za preterano koriscenje backing tracka. Od kako je to dozvoljeno, ziri svima koji to ekstenzivno koriste daje mnogo manje poena od ocekivanog. S tim u vezi, "favoriti" koji sigurno nece biti ni blizu pobede su Holandija, Belgija, Litvanija. Najbolje je hvatati ko ce uci a ko nece u finale tu ima dosta value betova, na primer da Moldavija i San Marino ulazi u finale, a da Austrija ne ulazi. Ima jos, napisacu detaljno review sutra.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...