Jump to content

Ženska košarka


serbianhoops

Recommended Posts

U sklopu priprema za nadolazeći Evropsko Prvenstvo, seniorska reprezentacija odigraće 2 prijateljske utakmice protiv Severne Makedonije 9 i 10 maja. Među pozvane igračice koje igraju za inostrane klubove, tu su : Ivana Brajković, Dragana Stanković, Aleksandra Račić i Aleksandra Stanačev.

 

Edit : tu su i Miljana Bojović i Jovana Nogić.

 

 

Edited by serbianhoops
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Quote

Српске кошаркашице отпутовале на Златибор на припреме за ЕП

 


 spacer.png

На припремама ће радити 19 играчица: 

Миљана Бојовић

Ивана Брајковић

Дајана Бутулија

Ана Дабовић

Катарина Зец

Невена Јовановић

Сара Крњић

Николина Милић

Јелена Миловановић

Маја Миљковић

Соња Петровић

Јована Поповић

Ивана Раца

Александра Рачић

Александра Станаћев

Драгана Станковић

Александра Црвендакић

Саша Чађо

Маја Шкорић

 

 

Edited by serbianhoops
Link to comment
Share on other sites

4 hours ago, pepe sancez said:

Je li ovo najbolje sto zenska kosarka ima? Vidim i Raca je na spisku, nju su mnogo hvalili ranije. Zato ne vidim Lukinu sestru, sta je s njom?

 

Koliko sam shvatio Lukina sestra je obnovila povredu kolena pre nekoliko dana. Srećom ima NCAA stipendiju u džepu. Nek bude zdrava i nek diplomira. Što se košarke tiće, šteta za nas, skolovana igračica od 205 je mogla biti od koristi.

Edited by serbianhoops
Link to comment
Share on other sites

Ženska U16 reprezentacija Bosne i Hercegovine (prva grupa) okupiće se 05.06.2019. godine u Tuzli, gdje će odraditi mini pripreme za EP B divizije, koje ih od 15. – 24. avgusta očekuje u Sofiji.

Selektor Mirza Oštraković na pripreme je pozvao sljedeće igračice: Aleksandra Trbulin (ŽKK Sloboda Novi Grad), Jelena Tadić (ŽKK Mladi Krajišnik), Marija Tasovac (ŽKK Mladi Krajišnik), Nikolina Kovačević (ŽKK WBS Teslić), Ena Vidović (ŽKK Vitez), Ajla Selimović (KŽK Čelik), Ajša Mulić (KŽK Čelik), Azra Nikšić (ŽKK Play Off), Nela Kim Popović (ŽKK RMU Banovići), Zerina Kadrić (ŽKK Konjic), Amela Kurtalić (ŽKK Brčanka), Danijela Mitrović (ŽKK Budućnost Bijeljina), Uma Bobić (ŽKK Krka), Andreja Stanković (ŽKK Crvena Zvezda), Helena Kovaćević (ŽKK Crvena Zvezda).

Tokom mini priprema, naše kadetkinje će u Tuzli odraditi tri treninga i odigrati prijateljsku utakmicu protiv ekipe Jedinstva u znak obilježavanja 30 godina od titule prvaka Evrope koju je Jedinstvo osvojilo u Firenci.

Link to comment
Share on other sites

Selektorka Srbije Marina Maljković o pripremama: Radimo da budemo najborbenije na EP

Pripreme ženske košarkaške reprezentacije za Zlatiboru ušle su u treću nedelju. Ekipa svakodnevno vredno radi kako bi podigla nivo forme i uigrala sve linije, kako u odbrani tako i u napadu. U danu kada se snimao promo spot za nastup košarkašica na EP, selektorka tima Marina Maljković iznela je utiske o treninzima.

– Pozitivna stvar je što smo krenule dosta pre EP da bi vrednim radom nadoknadile sve probleme i sitne povrede. Većina igračica zna kako funkcioniše sistem. Trudimo se da svakodnevnim radom popravimo greške, da više treniramo, da budemo što spremnije, posvećenije i da devojke na terenu budu one prave za Srbiju – kaže Marina Maljković.

Naš tim grupnu fazu takmičenja na Evropskom prvenstvu igraće u Zrenjaninu protiv Belorusije, Rusije i Belgije.

– Mi se od prvog dana spremamo za našu grupu. Digli smo maksimalno nivo odgovornosti svakog člana reprezentacije. Danas smo veoma daleko od željene forme, ali ima dosta prostora za napredak. Imamo plan kako da u narednih mesec dana sve dođe na svoje mesto. Nismo više reprezentacija koja je osvajala medalje pre tri i četiri godine, ali želimo da opet, uprkos realnim problemima, iznenadimo sve i pronađemo tajni recept za 12 najborbenijih srpskih košarkašica – govori Marina Maljković.

Ekipa na Zlatiboru je osvežena. Od ponedeljka se timu priključila Ana Dabović, koja je prošle nedelje završila sezonu u Francuskoj, a od danas će na treninzima biti i Kristina Topuzović, osvajačica titule prvaka Rumunije i perspektivna Anđela Dugalić, koja stiže iz Sjedinjenih Država.

– To je upravo ono što sam pominjala sa Bajaginom pesmom „Biseri rasuti po celom svetu“. Pozivam sve naše igračice iz čitavog sveta da nam se jave i svaka od njih će dobiti priliku da se pokaže i nametne. U više navrata sam istakla da moja briga za srpsku žensku košarku ide daleko u budućnost i ovo je samo jedan korak na tom putu. Želim da se naša deca rasuta po svetu odluče da igraju za Srbiju – istakla je Marina Maljković.

Anđela Dugalić ima samo 18 godina. Igra na poziciji krila i visoka je 193 centimetara. Iz Ilinoja je, od naredne sezone će igrati za univerzitet Oregon i rangirana je kao 33. prospekt u čitavim Sjedinjenim Državama među srednjoškolkama.

– Spisak igračica na Zlatiboru skratila sam za tri imena – Aleksandra Račić, Ivana Brajković i Katarina Zec, kojima sam zahvalna na dosadašnjem radu – zaključila je Marina Maljković.

Naš tim takmičenje počinje u grupi D u Zrenjaninu, gde će u „Kristalnoj dvorani“ igrati protiv selekcija Belorusije, Rusije i Belgije. Evropsko prvenstvo počinje 27. juna, a šest prvoplasiranih ekipa obezbediće plasman na kvalifikacione turnire za Olimpijske igre u Tokiju 2020. godine.

Edited by serbianhoops
Link to comment
Share on other sites

Mlada reprezentativka iz NŽKA Maša Janković (2000) je prvo pojačanje Crvene Zvezde za novu sezonu. Prošle sezone u domaćem prvenstvu imala je prosek od 12.9 poena (sut 60%) i 7.4 skokova za nešto manje od 27 minuta igre (prosečan indeks 15.6).

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Nakon 2 pobede na utakmicama zatvorenog tipa nad pomlađenom selekcijom BiH tokom priprema na Zlatiboru, ženska repka je savladala Slovačku 93:60 u prvoj zvaničnoj prijateljskoj utakmici. Jedino Skorić i Bojović nisu bile u sastavu, verovatno ćemo ih videti u drugoj prijateljskoj utakmici protiv istog rivala.

 

SRBIJA: Miljković 5 (3 as, 2 osv), Popović, Petrović 4 (3 as, 3 sk), Čađo 11 (8 as, 4 osv, 5 sk, indeks 21), Krnjić 2 (2 as, 3 sk), Jovanović 4 (2 sk), Bruks 12 (1 as, osv, 2 sk), Butulija 9 (5 sk), Crvendakić 7 (2 as, 5 sk), Milić 12 (3 as, 2 osv, 1 sk), Stanković 1 (1 as, 1 osv, 5 sk, 2 bl), Topuzović 11 (2 osv, sk), Stanaćev 2 (3 as, 1 sk), Dabović 13 (4 as, 4 osv, 2 sk), Dugalić (2 as, 2 sk).



 

SLOVAČKA: Jabuckova 4, Drobna, Oroszova 13, Balazova, Mistinova 7, Rakova 7, Felixova, Horvatova, Slamova 8, Haskova 2, Balintova 11, Dudasova 8.

Link to comment
Share on other sites

Nema što se bi rekao nove igračice. Forciraju su uglavnom one u najboljim godinama (od 25. pa starije). Retko koja mlađa dobije šansu.

 

Rekao bih da se najviše izdvaja buduća reprezentativka BiH poreklom iz Bahamasa Jonquel Jones (Konektikut). Čista petica (198 visoka, 94.godište). Trenutno (nakon 6 utakmica) zauzima peto mesto po broj postignutih poena (17.0), a prva po broju skoka (13.0) i po broju blokada (3.2).

Link to comment
Share on other sites

 

Quote

Goran Jurčenko danas je zvanično razriješen dužnosti pomoćnika selektora ženske seniorske košarkaške reprezentacije Bosne i Hercegovine. Jurčenko je tokom mini-priprema reprezentacije grubo prekršio kodeks ponašanja tokom boravka na okupljanjima državnih reprezentacije, te je radi toga i udaljen iz kampa.

Edited by serbianhoops
Link to comment
Share on other sites

12 hours ago, Chaos Is Me said:

Da li neko ovde ozbiljnjije parti WNBA? Kakve su tamo tendencije? Ko su najaktuelnije i najbolje nove igračice i koje su im karakteristike (naravno, ne računajući imena koja dominiraju već godinama u nazad poput Griner, Bird, Della Donne, Parker)?

 

A'ja Wilson je kidalica od mladjih. PF/C, opasne fizikalije. leti po terenu kao muskarac, nema sut ali ima sve ostalo, 

Link to comment
Share on other sites

Naše juniorke 2 puta savladale vršnjakinje iz BIH.

 

Miškova ćerka najmlađa u timu. Da ne bude zablude talentovana je i zaslužuje da bude u konkurenciji za juniorsku reprezentaciju.

 

СРБИЈА У18 – БИХ У18 79:60 (18:16, 23:18, 23:11, 15:15)



 

СРБИЈА У18: Дешић 4, Зарић, Радојчин, Смаилбеговић 11, Стефановић 12, Вучковић 6, Деурић 8, Јовановић 10, Недељков 3, Мужевић 12, Митровић 12, Ристић, Ражнатовић 1.

 

БИХ У18: Кесељевић 11, Зубац 25, Рунић, Радуловић 5, Пељто, Шипка, Митрић 6, Божић 1, И. Бабић, Селимовић 5, Бучур 2,  Д. Бабић, Ковачевић 5.

 

 

СРБИЈА У18 – БИХ У18 85:56 (19:13, 18:21, 22:9, 26:13)



 

СРБИЈА У18: Дешић 6, Зарић 9, Радојчин 2, Смаилбеговић 8, Стефановић 16, Вучковић 8, Деурић 4, Филиповић 5, Недељков 5, Мужевић 3, М. Ристић 9, И. Ристић 2, Ражнатовић 8.

 

БИХ У18: Кесељевић 7, Зубац 6, Карић, Радуловић, Никсић 11, Фенкић 2, Шипка,  Митрић 16, Божић, Селимовић 3, Бучур, И. Бабић 2, Д. Бабић 5, Ковачевић 4.

Link to comment
Share on other sites

"Genijalci" iz Košarkaškog Savez Republike Srpske dozvolili formiranje ženske U14 reprezentacije BiH.

 

Prvi rezultat već vidljiv, klubovi iz RS poslali 42 klinke rođene između 2005. i 2007. na kontrolnim treninzima KSBIH. 

 

Kako stvari stoje Čađo, Stanković i Milić biće zadnje Mohikanke iz Republike Srpske u dresu Srbije.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...