Jump to content

Referent

Član foruma
 • Posts

  1,189
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Referent

 1. Тек сам сад видео пост, хвала ти на информацији. Нисам још кренуо са курсевима, само сам направио базу курсева и књига које ћу користити. У децембру стартујемо, имам неко лудило на послу, али ће све ускоро да легне на своје. Дао сам себи рок до јуна да нешто научим или одустајем од било каквог програмирања.
 2. Је ли ово почетак краја крипта?
 3. Да пробам овде... Ћерка ми има 20 месеци и има астму, прошле зиме је два пута била у болници због отежаног дисања. Алергична је на јаја, једна докторка тврди да је то био један од окидача астме. Ја сам као клинац имао бронхијалну астму, очигледно је погрешан део мене наследила. Терапија коју је добила се своди на инхалирање беродуалом и пулмикордом, те по препоруци горе наведене докторке смо дошли у ситуацију да буде на пулмикорду скоро 6 месеци непрекидно. Бољитка нема, а терапија се не мења. Сутра је водим код једне докторке у Бечеј коју су нам сви препоручили, и њен отац је успешно решавао децу са бронхитисом и астмом. Желим да чујем њено мишљење, а онда бих можда водио у Београд. Наравно, сви препоручују Несторовића и заиста нисам паметан шта да радим по том питању, јер знамо сви какав је лудак. Препоручили су нам и Атанасковић Марину и Милошевић Катарину. Дакле, да ли имате неки савет, шта радити, код кога водити?
 4. Има ли неко искуства у гајењу батата? Крајем маја сам посадио око 30 садница, укупан принос 9 кила, од тога 5 комада имају укупно најмање 2 киле. Ово остало ситно све. Нисам ништа радио након садње, осим заливања неколико пута након садње. Неравномерно је родило, део који је био у хладовини је боље родио.
 5. Завера будала-Џон Кенеди Тул
 6. Мрзим тренутни посао и желим да га мењам, желим да радим од куће, цвеће и пролеће. Пре четири године сам кренуо са неким курсом за фронт енд, али због бебе нисам имао времена и снаге да то изгурам, а и није да ми се баш скроз допало. Пајтон ми делује занимљиво док читам о томе, на тренутном послу бих могао да применим нешто од тога око неких досадних евиденција и база података. А за после ко зна.
 7. Друг ми је препоручио књигу Automate boring stuff with Python и курс на MIT, не знам какви су они.
 8. Вероватно ће остати на јоп једном распитивању и жељи, али ајде да питам. Како кренути с учењем pythona од нуле? Који курс или књигу предлажете?
 9. Referent

  NBA 2021-22

  Коначно имам за кога да навијам у енбеа.
 10. Као неко ко се изјашњава као православац и верник, веома ме срамота јучерашњег догађаја, а и осталих иступања цркве и припадника цркве око Параде поноса. И око много тога, али није то тема сад. Толико грехова и небулоза и дебила, преступника на једном месту. Култ личности, прављење идола, приче о здравој породици људи који стварају нездраве породице, глорификовање рата, певање о Косову које никад нису посетили и које никад неће посетити, ношењу икона како би истакли да величина црквених симбола пзначава јачину вере, ширење мржње, лицемерје. Заиста једно тешко пресеравање. Србовање, патриотизам, православље на тастер. Да не кажем да добар део таквих људи није упражњавао религију до пре неку деценију, већ су тад били најјачи ударници и радници. Како тако нису шетали кад се ишло по улицама за чист ваздух и воду како би породице било здраве?
 11. Живјеће народ овај
 12. Смртни исход атлетских повреда-Милица Вучковић Какав камен у стомаку након читања.
 13. Пре неких 10-15 година бих се радовао што коначно имамо пара да доведемо јаке играче. А сад горак укус некако. У сваком случају, циљ овог писања је Раде Загорац и моје вечне и некад нерезонске симпатије према њему. И даље сам убеђен да има мало другачију главу и да је имао више среће са повредама, да је имао континуитет у играма да би много боље изгледао у клубу који толико воли. Желим му све најбоље у каријери, надам се да ће следећи пут освојити много више трофеја са Партизаном, заслужују то и један и други.
 14. Referent

  NBA 2021-22

  Ради на латералним кретњама.
 15. Није техника, али има везе са техником. Да ли неко користи оне заштитне наочаре за компјутере? Има ли то ефекта икаквог?
 16. Referent

  Trcanje

  Буквално мало плусева.
 17. Referent

  Trcanje

  Да скупим мало јефтиних плусева. Истрчан први полумаратон, први пут истрчана та деоница, недељу дана пре тога најдуже што сам истрчао је било 12 км. Време 2:09.
 18. Да ли би неко иша на Војка у Новом Саду?
 19. https://shtrikit.github.io/Vodenicarski-Konvertor/
×
×
 • Create New...