Jump to content

urosg3

Član foruma
  • Posts

    7,092
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    7

urosg3 last won the day on March 5 2022

urosg3 had the most liked content!

About urosg3

  • Birthday 12/06/1967

Recent Profile Visitors

7,617 profile views

urosg3's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

  • Very Popular
  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

7.9k

Reputation

  1. Nesto sam van office/kuce ali da kazem na vreme pre glasanja o pverenju BoJo. Ukoliko ga smene bice iz potpuno pogresnih razloga.
  2. Ja ću da pokušam pretpostavljam da pitaš na strateškom nivou jer je na taktičkom sve mnogo vidljivije i manje zamagljeno. Mislim da je rešenje ovog rata u Putinovim rukama isključivo. I da je u njegovoj volji i rešenje i uzrok. Ukoliko bude želeo da se krije iza događaja od pre deceniju, i pre nekoliko decenija veselo može da posegne još dalje u istoriju da ze pozove i na Japanskog cara. pa Napoleona i dokle god u nazad želi naći će šta traži. Problem je u tome što traži a ne što je našao. Možda ne bi bilo loše da malo pogleda u budućnost.
  3. Moguće da je preterano zato sam i rekao zvuči kao. Makar, ukoliko išta znači danas "denacifikacija" kao termin je zvanični casus beli ma koliko preteran bio.
  4. Da, slažem se. Imaju nekad činjenice taj običaj da iz različitih perspektiva potpuno drugačije zvuče i izgledaju a da budu istovremeno činjenice. Na primer neko će veselo 2022. da uzme dešavanja iz 2008. ili 2012. kao uzrok i povod i veselo da zanemri da je prošlo mnogo godina između. I dalje se držeći činjenica jasno. Stvar je u našoj, pa i mojoj neobjektivnosti ali i subjektivnost je valjda lepota života 🙂 Zasad izgleda kao da neće ali ako se performanse ruske vojske pokažu ovakvim kakve su danas ništa nije nemoguće. Ima dva meseca u nazad pišem o tome da je najveća opasnost od jastrebova u NATO koji mogu da pomisle da imaju šansu.
  5. E vidiš tu je kvaka ja to ne vidim tako. Iako poštujem tvoje gledište, gledam da objektivno sagledavam stvari i dalje ne vidim tako. A savremenici smo događaja i opet ih gledamo sasvim drugačije. Poslužiću se paralelom, meni bold zvuči kao kad bi neko sa kraja 1940. početkom 1941. rekao da se USA bori protiv Hitlera do poslednjeg koknija, i da naoružava RAF da bi oslabio Hitlera za neki budući sukob. I onda rant na neetičnost USA politike i javnog mnenja što produžava sukob time što Čerčilu daje oružje.
  6. T-62 ima čoveka punioca ali to ne rešava problem, Ima još jedan problem koji se tiče tenkova a to je razlika između stanja na papiru i realnog stanja. Dosta tehnike se na papiru vodi kao ispravno a u stvarnosti nije. Bila je skoro neka priča, nešto pre korone kada su u nekom od depoa kontrolisali stanje konzervirane tehnike rezultat je bio potpuno rasulo. Ispostavilo se da se sa nišana i noćne optike može jednostavno skinuti i ekstrakovati desetak grama čistog zlata. E taj mamac je bio prejak.
  7. T-62 i T-64 nisu ništa lošiji od T-72 čak... T-64 je značajno bolji od originalnog T-72, u stvari T-72 je pojednostavljena i jeftina verzija T-64 kada su sovjetski stratezi prelomili da je masovnost bitnija od kvaliteta. Sve njih mori ista boljka auto-loader.
  8. U B movies sećaš se iz zlatnog doba sedamdesetih uvek je scenario bio jednostavan. Početni nesporazum generiše radnju, kako je u pitanju običan nesporazum dalja radnja ga ne rešava - samo komplikuje. E sad nije za džaba u pitanju B movie jer je sve tu II klase pa i taj nesporazum ima mana. Zanimljivo, traži vreme koje sad nemam.
  9. Ovako napisano ne odražava pravu sliku, bar ne kako je ja vidim. Degradacija misli na zapadu je očigledna na istoku ne baš. Tamo je u pitanju klasična stagnacija.
  10. velika muka mnogo velika muka. Teško je.
  11. Prostim sabiranjem podataka koje saopštava General major Igor Konašenkov ispada da je do danas Ruski PVO oborilo svetsku zalihu bespilotnih letelica.
  12. Najmanje par puta godišnje putujem u Hr nekad i češće ali nebitno. Miriše na uređenu državu, sbe je nekako lakše.
  13. Tada se tog proleća 1941. nije odgovaralo na pitanje kakva će sudbina kraljevine biti, na to pitanje kompletna dinastija Karađorđevića, kompletna politička scena u Jugoslaviji, pa i ono što nazivamo društvenim elitama nije pružilo odgovor. Nepravedno je stavljati jednom generalu teret odgovora na to pitanje - prekompleksno je. Simović je odgovarao na pitanje želi li narod, društvo, kako god hoćeš, da kraljevina bude deo trojnog pakta ili ne i na to pitanje smoo dobili odgovor. Sa druge strane vazduhoplostvo za koje je Simović, pa i Mirković što da ne bili direktno odgovorni pokazalo se sasvim dostojnim i pružilo je odličan otpor. Njegovi ljudi su, uostalom činili i kičmi 352 Squadron-a RAF-a i imali su svoj doprinos.
×
×
  • Create New...