Jump to content

...

Član foruma
  • Posts

    3,005
  • Joined

  • Days Won

    4

... last won the day on May 16 2020

... had the most liked content!

Recent Profile Visitors

2,288 profile views

...'s Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

  • Very Popular
  • Dedicated
  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

3.4k

Reputation

  1. Barking up the wrong tree is an idiomatic expression in English, which is used to suggest a mistaken emphasis in a specific context. The phrase is an allusion to the mistake made by dogs when they believe they have chased a prey up a tree, but the game may have escaped by leaping from one tree to another.[1] The phrase means to mistake one's object, or to pursue the wrong course to obtain it. In other words, "if you are barking up the wrong tree, it means that you have completely misunderstood something or are totally wrong."[2]
  2. Za to se trebaju zaliti Konzervativnoj vlasti koja vec 10 godina unistava NHS. Na pogresno drvo lajes.
  3. Zaboravio sam da izvagam ove sto sam pojeo ali ne vjerujem da je puno preko kile krompira. Sutra cu vagati, bas me interesuje kolicina ali ne da bih redukovao kalorije. Ovdje nema ogranicenja, jedes kolko hoces, jedino sto nije toliko privlacno pa jedes samo onoliko koliko moras ili koliko ti treba.
  4. Mislio sam da trosim malo soli ali skroz okej je i bez. Koliko sam ukapirao, cilj ove dijete nije skidanje kila, nego resetovanje palete. Vidjecemo.
  5. Ma jok. Ne radi se o pomfritu niti nekim kulinarijama. Nije u pitanju ni dijeta za mrsavljenje. Ovo je vise psiho-fizicki eksperiment, resetovanje na 0. Krompir skuhas ili peces bez ikakve pripreme. Jedes ga kao jabuku, bez soli ili bilo cega drugog. La demonstracion: Neki dan mi je YT algoritam izbacio video nekog australijanca koji je 40 dana jeo samo grah iz konzerve. Pojeo je preko 80kg graha, svoju tezinu. Odlican je film, vrlo lijepo snimljen. Pa me podsjetilo na potato dijetu. Imao sam namjeru probati kada sam prvi puta cuo za to, nekad prosle godine kad sam takodje slucajno naletio na video uradak stanovitog Penn Jillette, koji je uz pomoc krompir-dijete skinuo oko 50kg viska tjelesne tezine. O tom procesu prica ovdje: Od kako je poceo karantin nabacio sam par kila ali nista drasticno. Meni je ovo vise psiholoski izazov, da vidim mogu li izdrzati 7 dana da jedem samo krompir i da vodim evidenciju o kako se osjecam, kakvi su mi energy level, gdje je kilaza iz dana u dan i sve ostalo sto se moze pribiljeziti. Ako ne bude previse tesko, produzicu na 14 dana. Danas je prvi dan, pojeo sam 5-6 kuhanih krompira i skroz je OK. Nije nista strasno. Ne uzivam u hrani ali nisam ni gladan. Nemam neki bitan razlog zasto ovo radim, jednostavno me zabavlja. edit: polupismenost, funkcionalna nepismenost i nepismenost
  6. U pravu si, moj bad. Taman si mi se bio napenalio, pa nisam odolio. Izvini.
  7. Uzmes krompir, operes ga i stavis u rernu da se ispece. U tom smislu. Jedan sastojak - krompir.
  8. I obicna inicijativa postade srpska dok rece keks. Nenadjebivo. Obori sad neki balvan preko ceste, proglasi neku SAO. Reci im da je to najnovije vekovno ognjiste, drevna srpska zemlja, nece japanci znati sta ih je snaslo. ~~~ Mozes vjerovatno ispeci hljeb u toj rernici, ne treba ti bolje. Ako ne znas kako, ovo je dobar metod za pocetnika.
  9. U cemu si pekao ovu proju iznad?
  10. Ja sam danas krenuo sa All Potato Diet. To znaci da ne jedem nista osim kuhanog ili pecenog krompira. Planiram izdrzati najmanje 7 dana, za dalje cu vidjeti kako se budem osjecao.
  11. Eto vidis da ima hljeba u Japanu. Ima ga i u pekarama i to ne samo ovaj Hokkaido, nego i ciabate, focaccie i francuske baguette i peciva i 101 q. Skoro je bio program na TV, neki (prilicno los, moram priznati) putopis iz Japana koji je vodio Paul Hollywood. Ovaj Hollywood je inace pekar po profesiji, ali je slavu stekao kao sudija na popularnom TV serijalu Great British Bake Off, pa je bas trazio hljeb i peciva po Japanu i nasao je. A gdje ima hljeba, tu su i rerne.
  12. ...

    Hljeb

    Sve probaj, svaku kombinaciju. I slobodno pravi vise, traje taj hljeb nekoliko dana bez problema.
  13. ...

    Hljeb

    Steta sto si slikao krompirom ali i ovako se vidi da je dobar. Bravo. Je li od svjeze mljevenog brasna iz mlina? Koja je receptura, hidracija, koliko je trajala fermentacija, da te detalje da cujemo. Ubija neizvjesnost.
  14. Kakva je to zica oko vrha?
×
×
  • Create New...