Jump to content

Kosovo, priznati ili ne?

djole

Recommended Posts

2 hours ago, sinak said:

Poreklom sam sa Kosova.

To ne znači da imaš autorizovanu istinu, i ja sam, pa ništa. Mislio na tehničke detalje oko susdskog postupka. Sud ne goni nikoga, to radi Tužilaštvo, a Sud donosi presudu. Tužilaštvo je samostalno i nezavisno od Suda. 

10 hours ago, sinak said:

Negoni veliki Enver,nego sud, zbog zlocina,koje su i pripadnici pomenute manjine cinili.

Veliki Enver je umro 1985. a ovo je "mali Enver"..enverčić.. Zločini, koji stavljaju na teret ovom Gorancu, još nisu dokazani, a sudjenje još nije počelo. On je u pritvoru godinu dana, zašto ?

On 9/13/2024 at 10:21 PM, sinak said:

Provokatori,kao i ona omladina koja je nocu  provocirala sluzbena lica,a kad policija reaguje onda je to "teror".

Hteo sam da preskočim ovo, kao oridiranrnu glupost, da ne reagujem, ali kad si već, za iste pare.....

Na snimku se vidi da ti omladivci leže vezani na ulicu, i da policija nad njima primenjuje fitičku snagu.

U stvarnom životu: Kad udaraš vezanog čoveka, zove se tortura, nije lepo, nije humano.

Kad to radi policija: Osim što nije humano, protziv zakonito je. To se zove "prekoračenje ovlašćenja" i to je kažnjivo krivičnim zakonikom svake države, pa i ove "najdemokratskije države na svetu". 

Na filmu: Verujem da si gledao onaj film "Boj na Kosovu" snimljen je 1989. SVake godine RTS i druge TV nam upriliče repriziranje bar 5 puta. Scena, kada Srbin Hamza udara vezanog Obilića, a Murat kaže "Ne udaraj ga vezanog"....Film prepun grešaka...vidi se avion na nebu (1389), neki srpski vitez nosi Seiko 5, ali pomaže da mnogi identifikuju i pokažu karakter. Neko je mudri Murat, neko gramzivi Bajazit, neko Srbin Hamza (o laktovima i ramenima), ali sve to nema veze.....ne udarati vezanog čoveka je suština.

https://kossev.info/kosovo-online-najnovije-vesti-mladice-uhapsene-prosle-nedelje-saslusava-pik-u-severnoj-policijskoj-stanici-a-u-vezi-sa-postupanjem-policajaca/

kad već pomenuste te dečake, eto nešto se kao ispituje oko tog slučaja ali naravno opet se momci šikaniraju i odovode tamo gde su prebijani umesto da ih posete ovi istražioci i uzmu izjave od njih u prisustvu advokata. no svaki početak u borbi za slobodu je težak pa je tako i ovog puta 

9 hours ago, Constantin said:

To ne znači da imaš autorizovanu istinu, i ja sam, pa ništa. Mislio na tehničke detalje oko susdskog postupka. Sud ne goni nikoga, to radi Tužilaštvo, a Sud donosi presudu. Tužilaštvo je samostalno i nezavisno od Suda. 

Veliki Enver je umro 1985. a ovo je "mali Enver"..enverčić.. Zločini, koji stavljaju na teret ovom Gorancu, još nisu dokazani, a sudjenje još nije počelo. On je u pritvoru godinu dana, zašto ?

Hteo sam da preskočim ovo, kao oridiranrnu glupost, da ne reagujem, ali kad si već, za iste pare.....

Na snimku se vidi da ti omladivci leže vezani na ulicu, i da policija nad njima primenjuje fitičku snagu.

U stvarnom životu: Kad udaraš vezanog čoveka, zove se tortura, nije lepo, nije humano.

Kad to radi policija: Osim što nije humano, protziv zakonito je. To se zove "prekoračenje ovlašćenja" i to je kažnjivo krivičnim zakonikom svake države, pa i ove "najdemokratskije države na svetu". 

Na filmu: Verujem da si gledao onaj film "Boj na Kosovu" snimljen je 1989. SVake godine RTS i druge TV nam upriliče repriziranje bar 5 puta. Scena, kada Srbin Hamza udara vezanog Obilića, a Murat kaže "Ne udaraj ga vezanog"....Film prepun grešaka...vidi se avion na nebu (1389), neki srpski vitez nosi Seiko 5, ali pomaže da mnogi identifikuju i pokažu karakter. Neko je mudri Murat, neko gramzivi Bajazit, neko Srbin Hamza (o laktovima i ramenima), ali sve to nema veze.....ne udarati vezanog čoveka je suština.

Veliki,mali Enver-Veliki drzavnik...

"Sud,tuzilastvo",tvoja definicija necega koja stoji samo u udzbenicima.Bitno da optuzeni odgovaraju za pocinjena nedela,zlocine kojih je bilo.

"Omladinci,protestani,goloruki narod",sigurno za publiku Pinka,RTS,neke clanove foruma.

10 minutes ago, sinak said:

"Sud,tuzilastvo",tvoja definicija necega koja stoji samo u udzbenicima.Bitno da optuzeni odgovaraju za pocinjena nedela,zlocine kojih je bilo.

"Omladinci,protestani,goloruki narod",sigurno za publiku Pinka,RTS,neke clanove foruma.

PromenitastaturuNeraditirazaknica.

20 hours ago, Div said:

PromenitastaturuNeraditirazaknica.

E druže @Div kako je forum napredovao za ovih dvajes i kusur godina. Nekad su novi forumaši "dugo čitali forum" pa tek nakon toga rešili da se registruju na isti. Ali sada je drugačiji, pametniji su ljudi...oni već u drugom postu počinju da pronicljivo čitaju stare forumaše i dele savete i računajući na brotherly defense zasipaju forum fekalijama.

Klonovi....

Edited by Constantin

20 hours ago, sinak said:

Veliki,mali Enver-Veliki drzavnik...

Ma da...šta će nam zakoni i procedure, to niko u svetu ne sprovodi. Trebali smo da se držimo "Dušanovog zakonika" Cara Dušana, Cara Srba i Grka ili "Kanone Leke Dukadjinija"

Znači...provocirali, ubi boga u njima, a možda podržavaš i ono "nosila je kratku suknju" - provocirala, pa šta se čudi što su je spopali manijaci....

Nisi ti od juče, ali nemoj se brukaš...

„Nemačka je pregovarala o paketnom sporazumu o uklanjanju UNMIK-a iz CEFTA odlučivanja kako bi Kosovo moglo da predstavlja samo sebe. Istovremeno, od Kosova se traži da ukine zabranu uvoza robe iz Srbije. Ako rešenje CEFTA postane nemoguće sa Kosovom, moraće da se desi bez njega. Biće odluka Kosova u kojim delovima regionalne saradnje će nastaviti da učestvuje“, saopštila je ambasada Nemačke u Prištini.

Agencija Beta iz pouzdanih izvora saznaje da je Kosovo dalo saglasnost za deblokiranje uvoza robe iz Srbije, da bi na poslednjim sastancima premijer Kosova Aljbin Kurti to uslovio predajom pravosudnim institucijama Kosova optuženog za oružani napad u Banjskoj Milana Radojčića.

https://n1info.rs/vesti/nemacka-ambasada-ako-kosovo-ne-ukine-zabranu-uvoza-robe-iz-srbije-rizikuje-berlinski-proces/

49 minutes ago, Constantin said:

Interesuje me ugao vaš gledanja

Taj što je pravio prilog pre četiri godine se nije proslavio prognozom. Doduše, pitanje je više za temu o novinarstvu:

Šta ćeš, novinari k'o novinari, moraju da nešto objaveda bi imali 'leba da jedu.

• Like 1

6 minutes ago, DJ_Vasa said:

Taj što je pravio prilog pre četiri godine se nije proslavio prognozom. Doduše, pitanje je više za temu o novinarstvu:

Šta ćeš, novinari k'o novinari, moraju da nešto objaveda bi imali 'leba da jedu.

To stoji, ali i percepcija gradjana na Kosovu. Na stranu to što možda NATO, Amerikanci nikada neće napustiti Bondstil i Kosovo...

12 minutes ago, Constantin said:

To stoji, ali i percepcija gradjana na Kosovu. Na stranu to što možda NATO, Amerikanci nikada neće napustiti Bondstil i Kosovo...

Pa zato to i kažem. Novinar je sa istim rezultatom mogao da pita i šta bi uradili da im s neba padne milion evra ili čime bi poslužili marsovce da im dođu u posetu. I ja bih imao mišljenje o ovom miliončetu, ali znamo da ću ih dobiti kad izađu iz Bondstila. Tada ću spremiti i ćevape za marsovce.

1 minute ago, DJ_Vasa said:

Pa zato to i kažem. Novinar je sa istim rezultatom mogao da pita i šta bi uradili da im s neba padne milion evra ili čime bi poslužili marsovce da im dođu u posetu. I ja bih imao mišljenje o ovom miliončetu, ali znamo da ću ih dobiti kad izađu iz Bondstila. Tada ću spremiti i ćevape za marsovce.

Pitanje je bilo konkretno. Odgovor gradjana kod svih isti. Mogao je da ih pita i za uticaj gama zraka na sablasne nevene. Ono što je činjenica, a mislim da to ima veze sa izjavama kosovskih političara, da su Srbi za dva sata na granici. Ono što je zlo, što onaj mladi čovek kaže, ako odu oni, idem i ja....mada, odlaze mladi s Kosova, brže nego mi iz Srbije.

57 minutes ago, Constantin said:

Pitanje je bilo konkretno. Odgovor gradjana kod svih isti. Mogao je da ih pita i za uticaj gama zraka na sablasne nevene. Ono što je činjenica, a mislim da to ima veze sa izjavama kosovskih političara, da su Srbi za dva sata na granici. Ono što je zlo, što onaj mladi čovek kaže, ako odu oni, idem i ja....mada, odlaze mladi s Kosova, brže nego mi iz Srbije.

Prvo pitanje nije, a odgovori su očekivani. Ne znam šta bi drugo očekivali, mada verujem da će se onaj iz intervjua ionako iseliti.

3 minutes ago, DJ_Vasa said:

Prvo pitanje nije, a odgovori su očekivani. Ne znam šta bi drugo očekivali, mada verujem da će se onaj iz intervjua ionako iseliti.

Jedina anomalija je ovde ta što je navedeno da isto misle i Albanci i Srbi....

U ovom trenutku nema opasnosti za Kosovo od Parizera. No u jednom trenutku će Parizer izgubiti podršku zapada ali će po mom mišljenju sastaviti još par godina vlasti na otvorenoj rusofiliji/kinezofiliji i tada bi mogao da mu padne na pamet da napadne Kosovo, pogotovo ako bude nebranjeno ili ako tamo bude simboličan broj vojske. To će naravno biti greška koju ćemo skupo platiti ali diktatori u jednom trenutku izgube vezu sa realnošću i rade iracionalne stvari misleći da je to dobro za njih. Kao putin u Ukrajini.

• Like 2