Jump to content

Recommended Posts

Posted

Good luck, Have fun, Don't die simpatično-uvrnut distopijski film u kome je - zahvaljujući AI i novim tehnologijama - sadašnjost loša a budućnost još gora.

U svijetu u kome je kloniranje moguće, tinejdžeri navučeni na reklame i mobilne telefone poput modernih zombija a nastavnici i roditelji u strahu od učenika i u strahu da ih ne odnese *još jedna* školska pucnjava; u jednom restoranu se pojavljuje putnik iz budućnosti s namjerom da regrutuje goste restorana za akciju spasavanja budućeg svijeta.

To je film ukratko, i kao što se vrv primijetili tek je malo pomjeren od stvarnosti koju živimo.

Moš se pogleda, Sem Rokvel vodi glavnu riječ, a to nikada nije loš izbor.

Posted

Norvežanin režira jednu vrlo američku Dramu, pošteno govoreći film se jako oslanja na marketing i hajp potencijal trenutno najpopularnije mlade glumice u Holivudu, Zendaje, i sad već prekaljenog filmskog radnika Roberta Patisona.

Sa rediteljevim ukusom za macabre, ova drama oko vjenčanja - na šta je otprilike promo upućivao - je sve samo ne obična i očekivana, imamo centralnu moralnu dilemu koja se oslanja na specifično američki milje.

Već drugi put za redom na mom repertoaru je film koji barata sa blago iskrivljenim realnim scenarijima i komentariše društvenu pojavu već uobičajenu u američkom društvu, ovog puta pozivajući gledaoce da se aktivno uključe u pokušaj odgovora na pitanje "a šta biste vi"? S te strane je zanimljiv društveni komentar, ali kao i u stvarnom životu - bez dobrog zaključka.

Posted

Igrao sam igricu kao srednjoškolac i to tek pomalo..pa sam stoga bio skeptičan prema ovakvom filmu (prethodne nisam ni gledao), ali odoh iz viška vremena u bioskop i prijatno se iznenadih - Mortal Combat II je jako dobro urađen film.

U principu me "privukao" Karl Urban koji je jedan kul glumac, ali film je stvarno sasvim ok. Ovako bi trebalo ekranizovati jednu igricu.