Constantin Posted January 5, 2020 Share Posted January 5, 2020 1 hour ago, alberto.ascari said: Ti si u Kini? Ili je Kina u Niš?😁 Srbija do Tokija 🤣 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Constantin Posted January 6, 2020 Share Posted January 6, 2020 Svuda pođi.....kući svojoj dođi Link to comment Share on other sites More sharing options...
Yoyogi Posted January 8, 2020 Author Share Posted January 8, 2020 Jel' ti bio "Puškin"? On pegla vazduh na tim relacijama za Japan i Thai. Po registraciji se nađe da je 3.4 godine star, B-777 ER Link to comment Share on other sites More sharing options...
Constantin Posted January 8, 2020 Share Posted January 8, 2020 2 hours ago, Yoyogi said: Jel' ti bio "Puškin"? On pegla vazduh na tim relacijama za Japan i Thai. Ne drži me za reč. mislim da je bio Kutuzov...nije radio forum, a nešto mi još uvek kašljuca preko tel. javiću se malo kasnije. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Constantin Posted January 8, 2020 Share Posted January 8, 2020 1 hour ago, Constantin said: Ne drži me za reč. mislim da je bio Kutuzov...nije radio forum, a nešto mi još uvek kašljuca preko tel. javiću se malo kasnije. Jeste Kutuzov.... Rusi k'o Air Serbia Spoiler Spoiler Spoiler Spoiler i na kraju "svetska stvar"... ................. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Constantin Posted January 8, 2020 Share Posted January 8, 2020 Evo i smokvice u listićima, pa ko voli ... 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Yoyogi Posted January 10, 2020 Author Share Posted January 10, 2020 (edited) @Constantin (postovi su merdžovani) Na jednom od menija je upadljivo odsustvo žestokog alkohola. Ima li ga, ko hoće ili je samo pivo i vino? Foto za danas: Kamelije, "zimske ruže". Cvetaju od kraja novembra do početka aprila (u planinskim krajevima Japana do polovine maja). Ovo je kod moje banje a ima ih svugde Edited January 10, 2020 by Yoyogi dodao Constantina za prvu liniju posta Link to comment Share on other sites More sharing options...
Constantin Posted January 10, 2020 Share Posted January 10, 2020 22 minutes ago, Yoyogi said: @Constantin (postovi su merdžovani) Na jednom od menija je upadljivo odsustvo žestokog alkohola. Ima li ga, ko hoće ili je samo pivo i vino? Samo pivo i vino...malo li je ........ šteta što nigde nema mesta za Link to comment Share on other sites More sharing options...
Yoyogi Posted January 10, 2020 Author Share Posted January 10, 2020 7 minutes ago, Constantin said: Samo pivo i vino...malo li je ........ šteta što nigde nema mesta za Sećam se da sam od starijih, još kao dete, čuo izreku "Pije k'o Rus!". Posmatrao sam jednom na aerodromu Utapao u Thai, grupicu od 6 Rusa, dok su čekali ukrcavanje na svoj let. Još uvek nij ebilo "air side" posle pasoške kontrole. Jedan je izvadio bocu Mekonga (užasno Thai piće) i ona krene u krug, poslednji je popio šta je ostalo. Onda drugi zvadi neku drugu bocu, popiše je za 10 minuta. Mislio sam, dok nisam video tvoj post da na letu ima samo pivo i vino, kako bi se tek urnisali kada je besplatno (uračunato u cenu karte)? To mora da je politika firme da nema žestine. Thai Airways ima, burbon i neki običan viski. Gin, konjak. Pre svakog posluženja ide najava da se alkohol ne služi putnicima "who appear intoxicated". 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Yoyogi Posted January 13, 2020 Author Share Posted January 13, 2020 Povratni let Thai - Japan, AirBus 350, vidi se avion koji ide u suprotnom pravcu 4 sekunde klip. To je bila brzina aviona u kojem sam i tog drugog, u suprotnom smeru, 2,000km razlike, dobro da sam i ovoliko uhvatio. Izgleda na klipu kao da leti postrance, ako vidite Taj "zvrk" na krilu, koji Airbus 350 ima zbog aerodinamike, logo je isti kao i na repu i svi Thai Airways imaju to. Nisu to orhideje, to je "dok rak", cvet. Koji nikada ne raste u izolaciji, uvek u klasterima, grupama. "Dok rak" (izgovara se dok lak, dok = cvet, lak = ljubav) je cvet ljubavi i zajedništva. Porodice kako lične tako i Thai nacije. Ko je bio u Thai i vozio se taksijem, mogao je da vidi tu kitku okačenu o unutrašnji retrovizor. Prodaju ih na semaforima, 20 THB (1 EUR = 30THB) Kupim tu kitku i ja, lepo miriše a osuši sa na vrućini u kolima posle 2 dana, pa kupi opet. 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
alberto.ascari Posted January 16, 2020 Share Posted January 16, 2020 ..Odesláno z mého BBF100-1 pomocí Tapatalk 3 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Constantin Posted January 16, 2020 Share Posted January 16, 2020 35 minutes ago, alberto.ascari said: .. Odesláno z mého BBF100-1 pomocí Tapatalk Uživaj.... Spoiler Napuni najlon džak slamom i bićeš najbrži na stazi. 1 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Yoyogi Posted January 17, 2020 Author Share Posted January 17, 2020 Nema snega u Japanu, najgora godina od 1960. Polovina od (680) skijaških centara zatvorena. Ostali hramlju sa snežnim topovima. Čak i Sapporo, koji ima godišnju izložbu građevina i hramova (bili su i Thai hramovi) se muči i iznajmljuje extra kamione da dovoze sneg. Šteta. baš smo kupili male (kratke) skije prošle godine i skijali se samo jednom. Ove sezone, ništa. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Down With The Sickness Posted January 19, 2020 Share Posted January 19, 2020 (edited) U Kanadi nista novo, ali ... uvedeno vanredno stanje u vise provincija ..... ne pamti se decenijama ..... Quote Quote Edited January 19, 2020 by Denis Jasharevic Link to comment Share on other sites More sharing options...
alberto.ascari Posted January 19, 2020 Share Posted January 19, 2020 Nema snega u Japanu, najgora godina od 1960. Polovina od (680) skijaških centara zatvorena. Ostali hramlju sa snežnim topovima. Čak i Sapporo, koji ima godišnju izložbu građevina i hramova (bili su i Thai hramovi) se muči i iznajmljuje extra kamione da dovoze sneg. Šteta. baš smo kupili male (kratke) skije prošle godine i skijali se samo jednom. Ove sezone, ništa. Misliš Big Foot?Odesláno z mého BBF100-1 pomocí Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
Yoyogi Posted January 19, 2020 Author Share Posted January 19, 2020 40 minutes ago, alberto.ascari said: Misliš Big Foot? Tako se zove? Sa njima se lako manevriše i ne trebaju štapovi. Link to comment Share on other sites More sharing options...
alberto.ascari Posted January 19, 2020 Share Posted January 19, 2020 Tako se zove? Sa njima se lako manevriše i ne trebaju štapovi. Da, to je to. Meni su bile zabavne na pola dana, uopšte mi nisu odgovarale na teškom mokrom snegu a za strmu pistu nisu. Ali o ukusima/preferencijama...važno je da su tebi dobre.Odesláno z mého BBF100-1 pomocí Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
Yoyogi Posted January 19, 2020 Author Share Posted January 19, 2020 22 minutes ago, alberto.ascari said: Da, to je to. Meni su bile zabavne na pola dana, uopšte mi nisu odgovarale na teškom mokrom snegu a za strmu pistu nisu. Ali o ukusima/preferencijama...važno je da su tebi dobre. Nismo mi za teške piste. U Japanu te skije zovu "fun ski", mahom ih omladina ima, starijima je to teško za kolena i kukove. Mada, viđao sam roditelje koji uče decu pa na njima skijaju i unazad dok su ispred deteta i dok mu daju instrukcije. Ski parks su ovde, ima ih 22 u mom okruženju, ne treba spavanje. Napustiš kuću u 9:00, tamo si u 11:00,rani ručak, pa da se slegne i onda upola cene ski pass od 12:30. Liftovi prestaju da rade u 16:30, taman toliko (4 sata) ili manje neko može aktivno da se skija. I kući smo u 18:30. Jedne sezone smo išli 17 dana na skijanje, bez dana godišnjeg odmora i bez dana hotela. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
alberto.ascari Posted January 19, 2020 Share Posted January 19, 2020 Nismo mi za teške piste. U Japanu te skije zovu "fun ski", mahom ih omladina ima, starijima je to teško za kolena i kukove. Mada, viđao sam roditelje koji uče decu pa na njima skijaju i unazad dok su ispred deteta i dok mu daju instrukcije. Ski parks su ovde, ima ih 22 u mom okruženju, ne treba spavanje. Napustiš kuću u 9:00, tamo si u 11:00,rani ručak, pa da se slegne i onda upola cene ski pass od 12:30. Liftovi prestaju da rade u 16:30, taman toliko (4 sata) ili manje neko može aktivno da se skija. I kući smo u 18:30. Jedne sezone smo išli 17 dana na skijanje, bez dana godišnjeg odmora i bez dana hotela. Ma da, imam to i ja ovde, najbliže skijalište mi je sat vožnje od kuće a ispod dva sata ih ima 15, možda 20. Ali najbliže u Alpima mi je Hinterstoder, 3 i po sata vožnje, pa su mega resorti gde se voze FIS trke od 4,5 do 5,5 sati, a to je razlika kao doope i oko. Na primer, Špindlerův Mlýn, koji ovde stvarno zovu češki Aspen ima jedno 20-25 km pista, dnevna karta košta 40 EUR, tehnički sneg je grozan, jer je samo voda bez hemije, znači ili led ili totalno mekano blato, ručak sa pivom 15-18 EUR, totalna pljačka. Da ne moram, u životu ne bih tamo otišao, nego svakog januara idemo sas preduzeTJe na neki meeting, team building qratzpalac...U Alpima za 45 EUR dnevna karta npr. Ski Amadé a ta važi u trećini Austrije, za te pare imaš preko 1000 km pista. O gastronomiji, aprés ski zabavi i ostalom servisu i uslugama ne treba trošiti reči. U Italiji još luksuznije skijanje, bolje piste, lepše vreme, ali jeste malo dalje. Ništa protiv čeških planina, lepo sam se i tu zabavljao, ali Alpi su drugi svet. A da ti pravo kažem, i smor mi je više da se prezuvam na parkingu i da vozim u skijaškom odelu...Odesláno z mého BBF100-1 pomocí Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
mrd Posted January 19, 2020 Share Posted January 19, 2020 Mrd opet u akciji 3 day weekend u Kirkwwod-u. Sent from my LM-G710VM using Tapatalk 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Yoyogi Posted January 20, 2020 Author Share Posted January 20, 2020 Shirakawa-go, u planinama, kada tu ima snega, onda se zna da ga ima i na skijalištima. Ovako bi trebalo da izgleda (moja slika iz neke od prethodnih godina, sa vidikovca) Stalno pratim Shirakawa-go live cam Danas izgleda ovako, nema snega (screenshot sa njihovog web cam sajta) Izašla je slika danas u japanskim novinama, takmičenje u skijaškim skokovima (na slici je Ryoyu Kobajashi, osvojio drugo mesto), lokacija je Nemačka, Titisee Neustadt, ni tamo nema snega. Kao da skače u gradić Link to comment Share on other sites More sharing options...
mrd Posted January 21, 2020 Share Posted January 21, 2020 Još malo i gotovo. :)Sent from my LM-G710VM using Tapatalk 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
alberto.ascari Posted January 24, 2020 Share Posted January 24, 2020 Bad Gastein, Bad Hofgastein[emoji1038][emoji3555][emoji481]Odesláno z mého BBF100-1 pomocí Tapatalk 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
duško matić Posted January 24, 2020 Share Posted January 24, 2020 Crtice iz Barcelone 4 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Green23 Posted January 24, 2020 Share Posted January 24, 2020 Sagrada Familia kao naš hram Svetog Save, uvek nešto rade 😄 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts